joi, 24 martie 2022

Adevărul despre bani pe înţelesul tuturor


Toată demonstraţia făcută în articolele anterioare a avut un scop precis pe care nu l-am dezvăluit. Sunt cititori care vor susţine că am vorbit despre datorie şi raportarea ei la puterea statelor. Mai sunt alţii care vor spune că am făcut-o pentru că sunt pro-rus(da, sunt mulţi!), la fel cum sunt şi unii, probabil mai puţini, care cred că am vorbit despre indicatorii economici. 

Au fost nenumărate întrebări legate de „cine deţine aceste datorii”? E în acelaşi timp simplu şi complicat. Nu vă gândiţi că nu se poate calcula. Ba se poate şi destul de simplu. Însă nu este vorba doare de calcule aici, ci de a merge în adâncime. Iar a merge în adâncime presupune un efort consistent care se va termina, în majoritatea cazurilor, cu eticheta de conspiraţionist pe care, de altfel, deja o deţin. Însă această coborâre „în adâncuri” nu-i scopul articolului de faţă. Vreau să rămânem la suprafaţa, la lucrurile uşor verificabile, iar pe baza lor să vedem cum stăm.

Aşadar m-aţi întrebat cine sunt ăia care deţin datoriile. Sunt mulţi şi ne-ar lua mult să-i enumerăm pe toţi. Dar ce-aţi zice dacă vi l-aş arăta pe cel mai mare? Ar servi şi scopului acestui articol. Să tragem deci cortina şi să ne uităm cu atenţie la cel mai mare creditor al lumii: Banca Japoniei. Nu v-aţi fi aşteptat la asta! Banca Centrală a Japoniei deţine aproape jumătate din imensa datorie publică a ţării, dar e foarte interesată şi intră „la rupere” de fiecare dată când SUA mai are nevoie de un cumpărător pentru datoria sa suverană. 

Ştiu că-s mulţi cei care ar putea să vă vorbească zile în şir despre „inteligenţa japonezilor”, despre eficienţa lor şi alte asemenea chestii propagandistice. Eu, prin dezvăluirea pe care v-am făcut-o, nu fac altceva decât să vă arăt cum au descoperit japonezii „piatra filosofală” a alchimiştilor. Banca Centrală împrumută direct guvernul susţinând ceea ce unii consideră „miracolul japonez”. Dacă voi spune adevărul, anume că „miracolul” ăla nu e ieşit din feudalism, se vor găsi destui să mă înjure. La fel cum a fost pe vremea în care vă spuneam că Goshn a fost arestat în Japonia nu pentru vreo scamatorie financiară - nu vreţi să ştiţi cum se scot bani din „tigrii japonezi”! - ci pentru că a vrut să eficientizeze activitatea de producţie auto prin închiderea unor fabrici la care întreaga structură de personal era plătită degeaba. Însă asta nu se poate în sistemul feudal din Japonia. Dar să nu divagăm.

Japonia, cu tot feudalismul ei, nu face altceva decât să aplice o schemă pe care a învăţat-o bine. Când a făcut trecerea de la feudalism la industrialism, a învăţat lecţia industrialismului atât de bine încât a reuşit să conserve feudalismul transformându-l în „democraţie industrială”. Nu, nu-i glumă! Japonezii chiar au studiat şi înţeles modelul extrem de bine. De-aia le-a şi reuşit imposibilul. Dar care e modelul? Şi care e secretul?

Am cam cotit-o mult, am dat apropouri ca să vă fac să conştientizaţi răspunsul la o întrebare simplă şi, în acelaşi timp, fundamentală, anume „ce este banul”? Acesta e al treilea episod şi tot ce v-am scris până acum a fost scris pentru a vă face să vă daţi răspunsul la această întrebare. Ce este banul? E o valoare, un mediu de transfer, o facilitate? Ce este? Nu-i ciudat că nimeni nu v-a spus asta, că nu se face în şcoli şi nici măcar în facultăţile de profil? Faceţi cunoştinţă cu cel mai mare secret al tuturor timpurilor care, în acelaşi timp, e la vedere. Banul nu e o valoare şi nu stochează nimic magic în el. Banul nu e un mediu de transfer, ci devine indirect asta. Iar banul, aşa cum îl avem azi, nu are nicio legătură cu banul istoric. De ce? E simplu: funcţia banului a fost schimbată brusc, prin înţelegeri secrete în care toată lumea implicată a câştigat. După ce ştii esenţa poţi profita. Deci ce e banul? Banul e datorie! O entitate, Banca Centrală, emite nişte hârtii. Tu, acceptându-le, spui că eşti de acord cu acea datorie care a ajuns la tine. Când îţi vinzi munca pe hârtiile acelea, tu de fapt accepţi să cumperi datoria aceea deoarece ai încredere că se va găsi cineva s-o cumpere de la tine dându-ţi bunul lui pe datoria aceea. Adică e o chestie de încredere. Când iau banii tăi înseamnă că am încredere în datoria ta.

Că datoria nu poate fi plătită e de domeniul evidenţei. Un ban care iese acum pe piaţă, are inclusă în el şi o sumă suplimentară, anume dobânda la datoria pe care o reprezintă. E ca şi cum fiecare măr pe care l-ar culege un agricultor ar avea înglobat în el că peste zece ani se va întoarce încă un măr din neant. Cum se poate asta? Nu se poate, e partea imaginară a monedei. Care parte imaginară funcţionează atâta timp cât e mai mică decât partea reală. Când însă imaginarul se apropie de real şi devine vizibil se întâmplă ... ceea ce trăim acum.

Iată cum s-a schimbat percepţia. Ce înseamnă că eşti bogat? Că ai un munte de hârtie care de fapt atestă că deţii o datorie care, la origine nu e nimic? Mă rog, mai fi o vorbă goală numită „garanţia de stat”. Nu vi se pare că în ultima perioadă au apărut numeroşi „binefăcători” care vă prezintă dezavantajele proprietăţii? Elon Musk ne inspiră locuind într-o baracă. Cică aia e tot ce-i trebuie. Dementul de la Davos i-a făcut o publicitate exagerată lui Nicholas Berggruen, cunoscut şi sub numele de „miliardarul fără casă”. Berggruen ssusţine că s-a plictisit de achiziţia lucrurilor şi de aceea locuieşte la hotel. Frumos, numai bun să impresioneze tefelimea. Nu vă vine în minte sloganul: „you will own nothing and you will be happy”? De ce asta? Hai, gândiţi-vă că e logic. Extrem de logic!

Să trecem însă la pasul următor. Cine apără „marele nimic” reprezentat de banul ca datorie? Păi am spus-o, „garanţia guvernamentală”. Care garanţie e cu atât mai mare cu cât eşti mai puternic. De ce e dolarul moneda mondială? Pentru că dacă nu crezi în cuvântul lor, te pacifică pe loc. Şi-ţi aduc democraţia, alegerile libere, anticorupţea(sic!), liberul schimb şi restul reţetei. Cunoaşteţi singuri. Însă, puterea colosală a Americii nu vine doar din armată, ci şi din puterea de a-i influenţa pe ceilalţi sclavi ai săi. Ai intrat în conflict cu America, ai intrat automat şi cu Europa, cu Anglia, cu Australia şi o căruţă de alţi vasali. Poate că nu te atacă militar, dar le poate „recomanda” vasalilor să nu mai facă afaceri cu tine. Şi-atunci ajungi să te rogi să te lase să-i recunoşti datoria sa, adică banul său, dolarul. Ei bine, asta a funcţionat până de curând, mai precis până în 2008. La fel cum „morişca japoneză” a funcţionat până în 1980 şi de-atunci e din ciclul „Mircea, fă-te că lucrezi!”. 

Ce se întâmplă acum? Smardoiul american - până acum campion absolut atât militar cât şi economic - are probleme majore. Din punct de vedere economic China îi suflă puternic în ceafă. Mai are 5 trilioane de $ de adăugat la PIB şi gata, devine numărul 1 mondial. Aici trebuie să vă mai spun un secret: China are PIB-ul de 15 trilioane de $ pentru că se raportează la dolar. Adică yuanii din economia chineză sunt convertiţi în dolari. Mai ţineţi minte de ce-i acuza Trump pe chinezi? Exact, că-şi devalorizează artificial moneda. Asta înseamnă că diferenţa dintre cele două ţări s-ar putea să fie mult mai mică sau s-ar putea să nu existe. Mă rog, nu ne luăm de la nuanţe. Pentru ca dolarul să fie în continuare „credibil” SUA ar fi trebuit să aibă o economie de câteva ori mai mare decât următorul competitor. Cam cum era în raport cu economia Japoniei. Ceea ce acum nu mai e cazul. 

Şi din punct de vedere militar sunt probleme majore deoarece SUA a cam rămas în urmă. Da, în continuare are mult armament convenţional, în continuare are arme extrem de avansate şi portavioane, dar ce te faci atunci când acestea nu mai valorează nimic? Poate că indienii americani aveau mai multe cuţite şi arcuri decât europenii, doar că europenii aveau puşti. Şi-a fost stop joc. Cam la fel e şi acum. Degeaba ai portavion dacă ruşii au rachete precum Kinjal-ul sau Zirkon-ul pe care nu doar că nu le poţi intercepta, dar fac inutile portavioanele şi restul echipamentului convenţional. Nu intru în detalii, însă constat că distanţa militară dintre SUA şi Rusia nu este atât de mare pe cât trebui. De asemenea, nici distanţa militară dintre SUA şi China nu-i atât de mare. Şi-atunci?

Istoric ştim că au existat momente în care puterea militară a SUA era similară celei a URSS. Însă exista o imensă prăpastie între economiile celor două ţări. Iar partea economică a fost decisivă. Acum nu mai e aşa, lumea s-a complicat, au apărut mai multe puteri, unele ţintind la supremaţie mondială, altele dorindu-şi statutul de putere regională. Ceea ce trebuie să înţelegem din tot acest context este că SUA nu prea mai poate bate cu pumnul în masă pentru a-şi impune „credibilitatea”, adică banul. 

N-am putut să înţeleg niciodată cretinismul lui Biden care a izolat Rusia de dolar şi de serviciile şi sistemele adiacente acestuia. Mă rog, ce te poţi aştepta de la un moş băşinos(la propriu, întrebaţi-o pe Camilla!)? Aş vrea să vă atrag atenţia şi asura imbecilităţii celor care au impresia că „SUA a lovit mortal Rusia” cu această acţiune. De fapt ce a făcut SUA? Nu a mai dat voie ruşilor să le recunoască datoriile. Într-adevăr, în alte vremuri o asemenea opţiune putea fi considerată nucleară, doar că, aşa cum am mai spus, s-au schimbat vremurile. 

Când au fost luate primele sancţiuni împotriva Rusiei, am spus clar că e o prostie. Sancţiunile respective au propulsat Rusia în topul mondial al producătorilor agricoli, spulberând pur şi simplu SUA de pe piaţă. Acum, cu sancţiunile financiare, americanii şi partenerii lor europeni şi-au tras un glonţ în picior. Iar reversul s-a văzut: Putin cere ca gazul să-i fie plătit în ruble. E o chestie intermediară. Dacă ar fi vrut să arunce în aer toate finanţele mondiale, Putin ar fi cerut plata în aur, dar n-a făcut-o. Semn că încă mai are răbdare şi transmite că mai poate veni la masa negocierilor. Până nu e prea târziu. Însă nu cred că va reversa vreodată această operaţiune. Ce înseamnă să-i plăteşti gazele în ruble? Păi am spus-o: să-i recunoşti datoriile şi, mai ales, să ai încredere în ele. 

Biden vorbea despre o Nouă Ordine Mondială. Deja este! SUA nu-şi mai poate asuma rolul de lider absolut. Lumea s-a schimbat şi doar proşii ca noi se mai îmbată cu apă rece. Veţi constata aceasta în scurt timp. Şahul pe care Putin l-a dat cu rubla este un mesaj extrem de pervers. Tradus el sună aşa: „ori recunoaşteţi că suntem şi noi pe-aici, ori se dărâmă iremediabil întreaga schemă Ponzi pe care aţi pus-o la cale şi din care profitaţi!”. E o ameninţare nucleară pe tărâm financiar. 

În final vă mai spun ceva. Ruşii plătesc mărfurile indiene cu ruble, iar indienii plătesc petrolul rusesc cu rupii. Chinezii plătesc în raport cu Rusia în yuani, iar ruşii plătesc în ruble. Iranul vinde petrol cu yuani. Ştiţi ce înseamnă asta? Că peste 3 miliarde de oameni nu mai folosesc dolarul. Mai putem strânge lejer 1 miliard din celelalte ţări BRIC, plus mulţi alţi sateliţi de-ai acestora. Despre ce e vorba în adevărata Nouă Ordine Mondială vă las să decideţi singuri. 

29 de comentarii:

  1. In momentul in care "liderii" de peste ocean se vor simti cu spatele la zid, vor provoca razboiul. Si din tot ceea ce fac (discursurile din Congres, pozitiile liderilor republicani si democrati, declaratiile congresmenilor, incurajarea Poloniei, incercarea de a bloca total comertul cu Rusia) tare mi-e teama ca ei simt deja zidul rece... Aparent, slabirea americii si (macar) incetinirea raspandirii in lume a """valorilor""" pe care ei le propaga, ar trebui sa ne bucure... mi-e teama insa ca tocmai aceasta slabiciune ii va determina catre luarea unor decizii disperate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "In momentul in care "liderii" de peste ocean se vor simti cu spatele la zid, vor provoca razboiul."
      Tu daca ai fi un trilionar de "peste ocean" si esti constient ca daca pornesti ceva NEconventional IN CEL MAI SCURT TIMP in urma ACITUNII INTREPRINSE vei muri precum un ciine jigarit impreuna cu toat clanul tau copii, oare A-I FACE_O?

      EXAAAACT!
      da,vor fi folosite alte metode si ele exista,dar nu cea care duce la distrugerea TRILIONARILOR

      Ștergere
    2. Nu exista decizii disperate. Asta-i doar o impresie LUCRATA INDELUNG de bogati pentru aburirea sulimii.

      Ștergere
  2. Ai spus lucrurilor pe nume. Iar faptul ca unii te considera pro_russia, atata timp cat aterizeaza pe-aici amestecandu-si neuroni cu pixelii tai bine informati, nu prea are relevanta.Keep walking, DD.

    RăspundețiȘtergere
  3. NU degeaba ii zice marea resetare.
    Vor face noi 'reguli' care de data asta o sa fie doar pt elite/varful piramidei.
    Vor zice valoare la ceva ce nu exista fizic si pe care tu nu il poti controla, asa cum faci tu cu banii de la saltea. Ti se va da o lesa din care nu vei iesii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceausescu si Sadam au vrut sa iasa din clestele dolarului.
    Sa vedem daca Putin va reusi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va reusi, Putin va fi ucis!
      China se va ralia NOM-ului.
      Acestea sunt ultimile zile de libertate pentru cei ce cunosc acest cuvint si starea lui.
      Cei care se vor naste nu vor sti ce este libertatea, probabil va fi eliminat acest cuvind din vocabular.

      Ștergere
    2. Cu Ceausescu este de inteles...Gorbi a venit de doua ori inainte de executie si l-a avertizat ca umbrela protectoare a incetat sa mai existe si ca vine tavalugul stapinilor suprastatali. Cu Sadam insa a fost o ciudatenie cum de a cazut de prost intr-o asemenea capcana. Se banuieste insa ca avea probleme serioase cu sanatatea mintala, tot un fel de paranoia.

      Ștergere
  5. Plata gazelor se va face, în continuare, conform contractului. Dacă până acum s-a plătit în euro, înseamnă că așa e specificat. Dacă pretenția lui Putin este de a i se plăti în ruble, înseamnă că se va ajunge doar la sistarea furnizării gazelor.
    Iar din punct de vedere militar, cred că exagerați cu capacitățile militare ale Rusiei. Rachetele despre care menționați pot constitui un atu, dar SUA are multe altele, diferența dintre capacitățile militare ale celor 2 state fiind enormă, în favoarea SUA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contractele, da! O parte au expirat, iar o parte expiră în aprilie. Va fi dans. Vorba invitaţiilor de nuntă de pe vremuri: „Felicitările, masa şi dansul ....” vedem unde vor avea loc.

      Ștergere
    2. Nu, plata NU se va face conform contractului din cauze ca prostii au confiscat rezervele bancii centrale RF si astfel au creeat un eveniment de forta majora.

      Contractul se re negociaza in caz de forta majora.

      Deci plata se va face doar in Ruble, initial pentru gaz apoi pentru tot restul (petrol, metale, grane, fetilizator, etc)

      Partea amuzanta este ca NU poti sa transformi $ sau Euro in ruble din cauza sanctiunilor si rusii nu au ce face cu $ sau Euro si nu le accepta la plata fiindca oricum ar fi ingetate fondurile.

      Deci practic doar cu AUR fizic sau cu Yuan se mai poate face rost de rubla ... deci fuga cu rugamintea la Chinezi :D

      Ah da si bursa din RF a crescut puternic azi

      Ștergere
    3. Diferenta intre capabilitaile militare este enorma in favoarea Rusiei. RF poate disturge NATO si SUA fuierand cu arme conventionale azi cand vorbim

      Tocmai au demonstrat ca un Kinzal hypersonic este mai bun ca o arma atomica distugand un buncar cu 60Metrii de protectie de roca si beton armat anti-atimic... da DAR NU ANTI KINZAL, si nici macar nu lasa radiatii dupa aia

      Sa nu zic ca kaliber si kinzall pot fi lansate de pe submarine sau "barcutze" sau containere sau avioane care pot zbura la 500km de coasta SUA sau nato si pot distuge orice buncar in cateva minute

      SUA poate disparea in cateva minute daca vrea un submarin RF plin de Kinzall, Kaliber sau ICBM cu MIRV

      De nato ce sa mai zic, de morti numai de bine.

      Sa nu mai vorbim de A235 care poate lovi satelitii si au fost demonstrat dand jos un satelit rusesc. A urlat toata lumea ce inconstientza :D

      Sa mai vorbim de noile ICBM-uri rusesti fatza de cele vechi din 1960 ale SUA? Sau de noile submarine rusesti tocmai lansate la apa.

      Sau de submarinele de atack al RF numite si "black hole" de cunoscatori?


      Sa vorbim de aviaoanele superioare rusesti fatza de fierul de calcat cu PC zburator F35 plin de buguri si nefunctional dar scump baiete scump ca deh le vor cumpara GErmanii

      Sa vorbim de Checkmate avionul swarm rusesc fara pilot.

      De IA de pe noile elicopere rusesti care apara automat pilotul de NLAW sau vechi Stinger lansate cu zecile

      Sa vorbim de S400, S500, S550 care sunt net superioare la fasul de Patriot care nu a putut sa opreasca drone facute pe genunchi de Yemen

      Noroc ca Ucraina are S300 si arme rusesti mai vechi ca daca aveau Patrioate erau morti mai de mult.

      Sau de vasnica armata sua care s-a retras din Afaganistan batuta de crescatori de capre in slapi si cu Ak-47 si 15 mitraliere plus 2 tunuri?

      Sa vorbim de China care sustine Rusia cu intreaga putere economica din spate?

      Si care recent a spus prim ministul de externe ca NATO ar face bine sa se gandeasca "serios" la cererile de securitate ale RF (adica sa se retraga la pozitiile din 1997)


      Si ca ei nu uita cine le-a bombardat "din greseale" ambasada in Yugoslavia?

      Sa vorbim ca nu mai exista ingineri in Vest care sa nu fure la examene cu Whapp si ca nu mai stie nimeni sa mai faca mai nimic tehnologic (doar copy paste din Linux)

      Da parerea ca SUA si Nato mai conteaza devine desueta pe zi ce trece...

      Am ales din nou tabara gresita in istorie :D

      Viitorul este Rusia si China

      Plus cine se prinde si sare repede in tren cu ei... gen India, Brazilia, Argentina, etc


      apropos domnul general Clarke a zis ca urmeaza Romania si Polonia ... dupa Ucraina, hello deveselu



      Ștergere
    4. Rusii aia superiori tehnic tuturor stau cam prost pe teren.
      Sper ca nu e doar propaganda.

      Ștergere
    5. Și dacă avansul militar al Rusiei e atât de mare, iar americanii nu se descurcă cu nimic, de ce reprezintă simpla lor prezență o amenințare la adresa securității Rusiei? Că oricum ne spui că sunt mult inferiori occidentalii...

      Ștergere
    6. E simplu, pentru ca apropierea fizica conteaza. De ce nu le a placut americanilor sa aiba URSS rachete in Cuba?

      Daca vin la usa ta si iti pun pistolul la cap sau cutitul la gat atunci nu mai conteaza daca ai Kinzal sau kaliber sau Su-57 sau ICCBM.

      Tot avansul tehnic este null la 5cm distantza cu cutitul la gat.

      Ppropos tocmai asha s-a exprimat Putin in discursul sau: "avem cutitul la gat" (prin rachetele cu capabilitati nucleare din RO si PL si urma si Ucraina imediat daca nu atacau.

      Deci Putin si Rusia vor ca NATO sa retraga "cutitul" de la gatul lor mai la 1000Km distanta asha... unde cutitul nu mai conteaza si Kinzal conteaza din nou.

      Simplu nu?

      Ștergere
    7. Rusii stau foarte bine pe teren. Nu mai ascultati doar propaganda CNN sau NATO sau RO...

      Daca sunteti destepti mai cautati si reversul medaliei "Z" sa vadeti si opinia inamicului. Sau opinia Pentagonului care spune ca situatia ucarainei nu este de loc roza si ca pierd peste tot grav.

      Sigur au pierderi si rusii ca asha e la razboi. Dar pierderile armatei rusesti sunt mult mai mici decat spune propaganda NATO.


      Poate aveti surprize DAR rusii au un ALT fel de a face razboi decat US/germania si NAZI.

      Plus ca majoritatea trupelor Rusiei asteapta pentru confruntarea cu NATO care probabil ca urmeaza dupa Ucraina conform ultimatumului dat de Rusia in decembrie.

      Ștergere
  6. Am scris, mai scriu: suntem in faza de trecere de la a sasea imparatie globala la cea de a saptea.
    Dolarul "Fiat" cand a renuntat la acoperirea in aur si a trecut la cea in petrol, a intrat in faza despre care se vorbeste si in acest material: $USD se bazeaza pe "incredere".
    Evident ca este o speculatie, de aici rezulta toate speculatiile ulterioare: derivatele, criptomonedele, etc.

    Intram in lumea multipolara, aceasta a saptea imparatie va dura putin. Putin nu V. Putin.

    V. Putin face parte din joc. Jocul este PLANUL. Planul il fac DOAR duhurile necurate din "locuri ceresti". Toti sclavetii umani executa ce scrie in PLAN.

    Este aproape imposibil pentru omul care nu intelege corect realitatea spirituala descoperita in Biblie, sa inteleaga unde ne aflam pe axa profetica a timpului de har.

    Ce urmeaza: dolarul cade (pentru ca SUA deja cade ca hegemon global), apare lumea multipolara si apoi Marea Resetare (a opta imparatie care va dura "un ceas") in care nu vei putea "cumpara sau vinde" daca nu esti identificat in sistemul digital al fiarei globale numerice.

    Foarte multa lumea este infierbantata pe forumuri, site-uri, platforme de socializare, etc., spunand ca V. Putin este cel ce lupta impotriva Marii Resetari, impotriva WEF, impotriva NOM, etc.

    Din contra, V. Putin (si el un produs al scolii Klaus Schwab) este cel ce pune umarul la aparitia si consolidarea lumii multipolare si daramarea imperiului global american. Miscarile de pe piata petrolului, unde Rusia este un jucator important, sunt definitorii. Dolarul este in genunchi, aproape "umilit" de catre arabi, chinezi si acum rusi prin solicitarea platii pentru petrol/gaze in ruble. Pentru ca asa este PLANUL.

    De ce nu vom detine nimic in viitorul extrem de apropiat?
    Pentru ca "banii de astazi" nu au valoare, exact ca si cei digitali de maine. Nu se schimba nimic!
    Doar ne recunosc oficial statutul de sclavi ai statului global ce va apare curand din demolarea rapida a lumii multipolare ce o vedem ca deja se formeaza si va dura "putina vreme".

    Este un timp exceptional in care traim, la care profetii doar au visat si sperat.

    Sper sa putem fi demni de increderea pe care Domnul o are in noi, ca sa-i fim martori in procesul in care Dumnezeu este judecat ("razboiul" pe care lumea crestina il numeste Armaghedon fara sa inteleaga ca nu este vorba de un razboi fizic ci de un razboi spiritual, asa cum a fost si cel din Cer) si inainte de final sa fie sfintit in noi sub ochii neamurilor (Ezechiel 36:23).

    LB

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună seara! Dl. Diaconu, V-am lăsat un mesaj în privat pe FB Messenger. Va mulțumesc! Marius Birla

    RăspundețiȘtergere
  8. Până de curând mă limitam la a nu fi rusofob. Odată cu nenorocirea pusă la cale de către occidentali în Ucraina, am devenit putinist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e si planul, sa duca America la groapa si sa sara in alta barca, care va naviga catre noi orizonturi tovarasesti. In mare parte smoke and mirrors, scamatorie. Problema e ca Evropa e o boarfa si ma limitez la atat.

      Ștergere
  9. Interesant,dar nu mă pot abține de ce am citit astăzi.https://gandeste.org/analize-si-opinii/sorin-faur-respectivul-ciripitor-la-secu-nu-a-considerat-ca-face-politie-politica-atunci-cand-ciripea/123858/

    RăspundețiȘtergere
  10. https://m.activenews.ro/cultura-istorie/24-martie-1999-23-de-ani-de-la-bombardarea-Iugoslaviei-27750

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai sunt si alte surse de gaze naturale, un articol informativ mai jos.

    https://www.aljazeera.com/news/2022/3/17/infographic-how-much-of-your-countrys-gas-comes-from-russia-interactive

    SUA si Qatar vor profita de marginalizarea Rusiei si vor prelua business-ul Rusiei cu UE. Nord Stream 2 a fost dintotdeauna o problema pentru SUA si a incercat sa influenteze Germania sa renunte la acest proiect. Cred ca faptul ca razboiul a inceput imediat dupa terminarea mandatului lui Merkel si cu 6 luni inainte ca Nord Stream 2 sa devina functional 100% nu lasa loc de interpretari.

    Personal cred ca sansele unei conflagratii mondiale sunt destul de mari, mai ales prin prisma datoriilor suverane, iar un razboi mondial ar fi ideal pentru a incepe de la zero. Plus ca ar stabili noua ordine mondiala pentru urmatoarea suta de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUA si Quatar nu au suficient LNG pt a prelua UE.

      Quatar a anuntat public deja ca nu poate. SUA doar minte ca poate salva UE.

      Constructia de terminale LNG pt UE ar dura 3-4 ani oricum deci irealist.

      Nu se doareste decat distrugerea economica / energetica a UE pe baza isteriei rusofobe pt a mai oferi cateva luni de viata SUA

      Aparent UE este de acord sa se sinucida.

      Ștergere
    2. Tocmai ce UE a semnat un contract cu SUA pentru suplimentarea de LNG.
      https://www.bbc.com/news/business-60871601

      Nu este suficient sa acopere deficitul dar e un inceput si pare ca planul SUA de a scoate Rusia de pe piata UE reuseste.

      Aici e G. Bush spunand foarte clar cum vede SUA relatia Germania Rusia -> https://youtu.be/8vx64l5_eno?t=144

      Inca nu s-a terminat razboiul din Ucraina dar lucrurile par sa mearga in directia pe care SUA si-o doreste. Probabil peste 50 de anu vom vorbi de 2022 ca anul in care SUA a pierdut statutul de stat detinator al monedei de rezerva sau anul in care a reusit sa mai prelungeasca agonia.

      Ștergere
  12. https://www.youtube.com/watch?v=bO7oz4rMBZA

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu toate tarile au atatea ruble cat au nevoie sa cumpere petrol.
    Deci ele vor trebui sa cumpere ruble de la Cineva si sa le plateasca cu Ceva.
    Cineleva vinde Ruble?
    Cu ce se vor plati rublele,cu aur, Euro sau Dollari?
    Se pare ca se va produce o reevaluare fara precedent a Rublei, va fi vanata si apreciata ca atare Petrol Rubla, noua moneda de schimb care va lovi puternic Dollarul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AU anuntat deja ca in lipsa rublelor vor face comert de troc.

      In schimbul resurselor vor solicita:

      Avioane si piese de schimb
      Strunguri moderne
      Produse alimentare superioare
      Produse de tot felul soft si hard din domeniul IT
      Produse medicale de tot felul
      Masini agricole

      ...nu sunt fraieri!

      Ștergere
  14. da-mi voi la un comantariu absolut putinist:

    1.cititi ce zice un expert american CIA:
    ”Armata ucraineană a fost înfrântă. Ceea ce a mai rămas este o operațiune de curățare”
    https://opozitia.net/2022/03/24/veteran-cia-armata-ucraineana-a-fost-infranta-ceea-ce-a-mai-ramas-este-o-operatiune-de-curatare/

    2.citit de unde vom cumpara gaze ca sa intelegeti prioritatile:
    În următoarele două ierni, Europa va importa gaz natural american și hidrogen: „Prioritatea este reducerea dependenței Europei de gazul rusesc”
    https://www.b1tv.ro/externe/in-urmatoarele-doua-ierni-europa-va-importa-gaz-natural-american-si-hidrogen-prioritatea-este-reducerea-dependentei-europei-de-gazul-rusesc-1134585.html

    3.Comentariu: Vor sa ne bage pe gat Moldova la gramada dar cu presedinte acceptat si de rusi, fara Transnistria si fara nordul Bucovinei. Cu recunoasterea insulei serpilor ca fiind ruseasca. Si sa ramana rusii cu Marea Neagra.Ucraina veci nu va mai avea iesire la mare, ceea ce o detroneaza din tarile puternice si o face sa devina ca ungaria, zona de tranzit.
    4. cu adevărat bun simț că, după sancțiune, de ce ar primi Rusia plata în dolari dacă nu o poate folosi? Activele lor bancare străine sunt acum înghețate, așa că plata în ruble pentru gaz este de înțeles rațional. Vestul împinge Rusia să folosească acest sistem

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)