miercuri, 30 martie 2022

Повесть о настоящем человеке

Lupta informaţională se înteţeşte. Să vedeţi ce poveste încurcată: se tot ventilează în ultima perioadă ştirea otrăvirii lui Abramovici. Cică ar fi orbit temporar, dar şi-a revenit, scăpând ca prin minune datorită faptului că otrava nu a fost suficient dozată. De aici încep speculaţiile. Unii spun că dozajul mic ar fi fost un avertisment, în timp ce alţii, din contră, sugerează că ruşii sunt atât de proşti încât nici să dozeze o otravă nu mai sunt capabili.

Chestiunea e de-a dreptul hazlie, iar comentariile absolut aberante deoarece Abramovici nu a fost otrăvit de nimeni. Nu există niciun raport toxicologic care să confirme asta, nu există nicio internare de-a sa în vreun spital şi, de asemenea, nu există nici măcar vreun medic de la care să se afle că Abramovici ar fi fost otrăvit. Nici el însuşi nu susţine asta(şi-o să vă daţi seama ceva mai jos de ce). Şi-atunci? Atunci ventilăm în continuare ştirea!

Care ştire a fost dată de oficina Bellingcat, o covergă anglo-olandeză de genul Rise Project de la noi. Cum funcţionează site-urile de acest gen? Se strâng câţiva fomişti care se-apucă, chipurile, să „investigheze independent”. În mod evident, pentru a face asta ai nevoie de bani. Bani pe care de unde poţi să-i produci? De la un client, care client îţi livrează şi ceva surse, iar treaba ta e să dai o formă credibilă şi să găseşti câţi mai ulţi proşti care s-o creadă. 

Mai ţineţi minte circul de la noi cu Rise Project şi Dragnea? Investigaţia de doi bani din Brazilia unde, culmea!, a fost târât şi DNA-ul care, cu deplasări şi alte rahaturi, a făcut praf fonduri căcălău,. Ce s-a ales din toată nebunia aceea? În afară de vacanţele petrecute de investigatori şi procurori, doar certitudinea că Dragnea a fost într-o excursie pe cont propriu în Brazilia. Chestie pe care oricum o ştia toată lumea. Dar cine-a plătit toată nebunia? În mod sigur, partea făcută praf de porcuroraşii DNA a fost achitată cu generozitate de către stat. Dar partea „investigatorilor”? Ei bine, aici nu ştiu, bănuiesc doar că mâna lungă a lui Soros a aruncat şi câteva mii de dolari pentru fomiştii săi din România. Sau poate că nu Soros, ci vreo entitate de pe-aici, însă, cu siguranţă că era o entitate conectată la „lumina întunericită” de peste Ocean. Nu afirm gratuit, dar hai să fim serioşi şi să înţelegem că nu s-a găsit încă jurnalistul pârlit care să suporte din buzunarul său o investigaţie internaţională şi asta dintr-un motiv simplu: nu are banii ăia!

Cam la fel stă treaba şi cu Bellingcat. În cazul de faţă, bănuiala mea şi a multora duce către buzunarul lui Abramovici. Omul are deja o grămadă de active confiscate, are multă bătaie de cap cu mutatul a ceea ce mai poate fi mutat astfel încât să nu-l ajungă autorităţile fomiste din Anglia şi, în plus, s-a obişnuit şi cu stilul de viaţă din high-life-ul englezesc. De-aceea i-a pompat bani lui Zelenskyi astfel încât acesta să-i roage public pe occidentali să uite că Abramovici e la origine rus. Mă rog, nu chiar rus, dar aici e altă poveste pe care v-o spun mai jos. O poveste de tot  râsul.

Abramovici e evreu din Rusia. Asta probabil deja o ştiţi. La fel cum ştiţi şi originea kazară a majorităţii evreilor din Rusia. E cât se poate de limpede chiar şi pentru un negânditor că dacă te-ai născut evreu în Rusia probabilitatea de peste 90% e să fii kazar. Ce sunt ceilalţi 10%? În mod sigur evrei de rit aşkenazi. De ce se întâmplă asta e simplu: aşa s-au aşezat oamenii ăia de-a lungul timpului. 

Din zona iberică - adică de la celălalt capăt al Continentului - provin evreii sevarzi. Ei au trăit fără probleme în Spania în perioada dominaţiei maure, însă după Reconquista - adică la sfârşitul secolului al XV-lea - au fost nevoiţi să părăsească Spania şi Portugalia pentru a nu fi hăcuiţi. Au emigrat pe unde au putut: în nordul Africii, în Orient, dar şi - masiv - în Imperiul Otoman. Nu se ştie din ce cauză, sultanul le-a cerut spaniolilor să-i lase pe evrei să se stabilească în Imperiul său. De-acolo au ajuns şi prin sudul României, statutul fiindu-le recunoscut de către Nicolae Mavrocordat. Ulterior, sefarzii au emigrat în Olanda, Anglia şi SUA. V-am făcut rezumatul istoriei sefarzilor pentru a le înţelege traseul şi faptul că ei de mişcat s-au mişcat pe unde li se dădea voie. În Imperiul Otoman au avut voie, însă în Rusia - aflată pe poziţii de duşmănie istorică - e limpede pentru toată lumea că nu prea aveau ce căuta.

Şi-aici vine surpriza. Din dorinţa de a-şi recunoaşte vina istorică de prigonire a evreilor, statul portughez oferă fără nicio problemă cetăţenia oricărui sefard care face dovada provenienţei sale. Iar provenienţa nu poate fi demonstrată altfel decât prin intermediul unui rabin care să certifice acest lucru. Şi uite-aşa rabinul din Porto, Daniel Litvak, s-a trezit cu o revelaţie conform căreia ... Roman Abramovici ar fi sefard şi deci numai bun de obţinut cetăţenie portugheză. Fapt care s-a şi întâmplat. Doar că întreaga trebuşoară n-avea cum să rămână neştiută, doar toată lumea îl cunoaşte pe excentricul oligarh. Astfel, originea sa „sefardă” a devenit o chestie de râsul curcilor, iar autorităţile portugheze s-au pus să investigheze socoteala. Între altele l-au reţinut pe preacinstitul rabin Daniel Litvak fix când se pregătea să plece în Israel, probabil ca să scape de „persecuţii”.

După cum limpede observaţi, Abramovici e disperat să-şi găsească un „rost” ceva mai sigur pentru averea sa care - să fim înţeleşi - nu-i nimic altceva decât un furt. Furt pe care tovarăşii de la Moscova îl au destul de bine documentat. Problema lui Abramovici este că se află între ciocan şi nicovală. Englezii, precum hultanii, au intuit că-i rost de înfruptat din averile furate şi aduse prosteşte în insulă. Ruşii ştiu că aceia sunt banii Maicii Rusia, bani de care, la o adică, s-ar fi putut folosi atâta timp cât stăpâni ai banilor erau oligarhii. Însă, dacă sunt confiscaţi de statul englez s-a ales praful. Oligarhii ştiu care-i situaţia şi că, în ochii proptelelor lor de la Moscova, se fac vinovaţi pentru prădarea averii care naiba ştie ce statut avea(poate că erau niscai FSB-şti care trebuiau să se înfrupte ceva mai târziu din banii ăia). Să pierzi banii altui rus nu-i lucru de joacă, mai ales dacă ăla are un statut mai acoperit. E dubios pentru că nu ştii dacă-s banii lui(prădaţi pe persoană fizică) sau bani albiţi ai serviciului şi cel care pretinde că-s ai lui e doar un acoperit(iar aici situaţia e complicată nasol de tot). 

Disperarea îl face pe Abramovici să joace pripit. Ventilarea ştirii cu otrăvirea sa a fost menită evitării blocării fondurilor sale. Doar că asta a inflamat Moscova care arată cu zece mâini la fake news-ul grosolan. Nu ştiu ce să spun, dar părerea mea, privindu-l pe Abramovici, este că avem în faţă un viitor erou. Iar asta e cea mai proastă veste pentru el deoarece e cea mai bună soluţie pentru toate părţile implicate.

P.S. Titlul nu se referă la opera ca atare, ci la speranţele de reabilitare ale lui Prokofiev. Speranţe care s-au dovedit deşarte. Aşa se întâmplă când eşti încolţit din toate părţile şi ajungi să trăieşti o tragedie care, pentru unii mai puţin conştienţi, devine înălțătoare şi inspiraţională. 

26 de comentarii:

  1. 1.Lupta informationala e fierberea broastei la foc mic, pentru ca aruncata in apa clocotita (ipotetic) sare!
    Ucraina e un trigger, nimic mai mult. Cu sau fara nuclear WWIII, tot criza in continua crestere va fi. Ori bombe, rachete, ori moarte prin foamete. E ca la 100metri garduri-unii vor cadea la primele obstacole, altii mai tarziu. Labirintul prin care fug sobolanii e bine gandit.
    Stiati ca de mai bine de 5-6 ani s-au facut studii privind modalitatea in care creierul poate procesa sfarsitul lumii si deci propriu? Din nefericire pentru toti, ce e in prezent e creat si de propriile minti, prin negare. Fiecare are feeling-ul ca va scapa, ca vor muri altii. Sau ca va avea timp sa fuga.
    Fuga din tara inseamna sa scapi de primele garduri, primul fiind...punctul vamal!
    https://www.youtube.com/watch?v=6H1SHOQEZ8c
    https://www.youtube.com/c/CanadianPrepper/videos
    Vedeti si restul si nu numai. Survival nu mai e o gluma. E opusul gandirii majoritatii-o majoritate de minim 70% din populatie care va fugi cand e deja prea tarziu, blocand inutil traficul. Sunt probabil deja morti si n-o stiu.
    Evident, unii stiu ce stiu, altii stiu si ei ce stiu, nu exista un "noi" generic, ci grupuri, grupari, categorii care "se scot", scapa, intr-un fel sau altul. Unii chiar in buncare si orase subterane-adica privilegiatii privilegiatilor-poate cativa de la conducerea Romaniei, si nu ma refer neaparat la guvern, ministri. Restul vor fi sacrificati. Va fi cu tzeapa pentru ei dar si pentru "noi".
    Nu se poate vorbi de "noi", ci de barbatii de nationalitate romana intre 18 si 60 de ani. Restul vor manca seminte la tv sau pe net si, in functie de unde isi iau "lumina", informatiile, fie ii vor compatimi pe cei trimisi la razboi, fie se vor bucura! Dintre ei, putini stiu ca "lumea", adica marile armate se pregateau temeinic de razboi cu minim 4-5 luni inainte ca el sa inceapa! Adica in plina pandemie, campanie de vaccinare, cand lumea umbla cu masti, care acum nu mai sunt necesare odata ce se va muri in masa si mai mult. Noi aveam masti, altii faceau antrenamente pentru un razboi care era stabilit la zi. Si ne miram ca eterna stare de alerta s-a putut opri. Nu degeaba. A fost doar o fereastra de timp scurta, 3 saptamani in care sa intre ucrainieni fara masti, fara teste etc, si apoi sa se faca o perdea de fum, ca au adus ceva virus. Practic, al 4-lea val e suprapus crizei alimentare si razboaielor care se vor uni intr-unul singur.
    Cand afli de la tv sau de pe net, e deja prea tarziu. Gandirea magica, cu nuante "mistice", sora cu irationalul, va fi propria sinucidere. De fapt sinucideri in grup, cu sau fara asistenta. Premierul nostru, cadru militar, apare in teatrul de razboi cu 3 luni inainte de invadarea Ucrainei. Dintr-un singur motiv-sa se ocupe personal de legea martiala. Care ar avea temei legal, daca am fi atacati fizic, si ar trebui sa raspundem. Dar in primul rand, nu suntem atacati dinspre est ci provocam continuu, de multi ani. Am rupt relatiile diplomatice cu Rusia, China, fiind tarfele ieftine ale americanilor. Credeau unii ca ei, ca pesti care trimit Romania la produs, ii vor asigura si protectie. Nu! Doar au cumparat guvernele si mare parte din mass-media. Prin urmare, legea martiala va vi complet ilegala si fara sens. N-are importanta ce contine!! Toate masurile exista, dar apar pe sticla cand e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai chinuit prea consistent sa bati campii cu gratie, poti sa fii extrem de linistit, sunt unii care stiu de multi ani ce o sa fie cu Rusia si estul Europei, fara nicio gandire magica cu nuante mistice ci stiind clar in detaliu rational si structural profund miscarile la vedere ale actorilor dar cunoscand chiar mai mult despre ceva domenii care au tangenta cu ...
      Sa stati voi linistiti, in propria voastra prostie imbecila, ca multi dintre voi, nici macar pe interceptari ambientale, in Limba Romaba, Nu sunteti capabili da pricepeti nimic, iar unul amarat asa de prin Berceni, sector 4, stia de prin 2013 in detaliu ce o sa fie, si s-a cam confirmat TOT, iar niste prostovani securisti radeau si ironizau atunci, iar acum halesc disperati televizorul si toata presa 😂 saracii securisti prosti, mi-e mila de ei si de toata tehnica si metodologia lor 🤣 noapte buna Ametitilor, irationalilor 😅

      Ștergere
  2. 2.Deci...cum pot si eu despre ce e vorba? Logica pura mi-a spus din start ce se va intampla, si cum. Am pus pariuri virtuale ca tot ce e obligatoriu e nociv. Asa s-a si dovedit, doar ca lumea a fost avertizata mult prea tarziu-adica odata ce buna parte din campanie isi indeplinise scopul, si, in acelasi timp, cand operatiunea speciala a Rusiei era pregatita. E cum i-ai arata condamnatului la moarte din gas chamber, prin sticla securizata, care e formula chimica a gazului, ranjind. Gasisem explicatii alternative pentru motivul constructiei de locuinte in Romania, in conditiile in care oficial romanii tot pleaca la munci in alte tari. Pare fara sens, nu? Apoi vax la copii, dar nu si la batrani. Pare fara sens, nu? Batranii vor fi sacrificati in curand, din acelasi motiv pentru care se construiau frenetic blocuri, inca de cativa ani!! Cel putin de pe atunci se stia ca Romania va fi repopulata. Pe tabla de sah, unii vin la noi, altii la ei, noi plecam in alte parti, daca putem, si tot asa. Cu pierderi peste tot, din toate punctele de vedere. Batranii au fost conservati ca in urma maretului recensamant stabilit FIX cand trebuia, sa li se ia casele, proprietatile, terenurile, de la caz la caz. Se stia ca daca mureau pe capete in 2020, copiii si nepotii lor vor vinde si vor pleca in alte tari, avand inca un pachet de motive sa se care din tara asta. Au fost insa lasati in viata doar pentru a bloca temporar piata imobiliara. Ei...au venit ucrainienii, mare surpriza. Stiam ca cineva va veni, pentru ca...guvernele Romaniei, din '90 incoace N-AU FACUT ABSOLUT NIMIC BUN PENTRU POPULATIEI ci doar au LUPTAT CONTINUU CU POPORUL. Cu precizarea ca poporul n-a avut nici o sansa. Dezamagiti ca au plecat "doar" vreo 5 milioane la munci in alte parti, s-au luat si se iau alte masuri.
    Treaba se impute logaritmic, "noi" mancam kkt. Sau poate gruparea imensa platita de vest e convinsa ca nu va fi sacrificata, total sau partial. Sanse ca la poker. Sau poate, spalati si ei pe creier, au vazut prea multe filme cu Rambo, Chuck Norris, VanDamme, in care petru un biet erou mor echipe intregi, cad elicoptere, si in final eroul e salvat. Varianta asta, a salavarii politrucilor care permit ura pentru Rusia, scoasa temporar din legislatia discursului provocator la ura, poate se incadreaza si ea in acel "bias" in care minim 70% vor realiza prapadul mult prea tarziu.
    Orasele subterane s-au facut de peste jumatate de secol, si a fost un pas important folosirea energiei nucleare pentru propulsie si escavare. Nu buncare mari, ci orase...adica trai de lux underground pentru o perioada mai lunga. Nu de la vladica pana la opinca, ci de la globalisti pana la miliardari, VIP-uri.
    E ca in Terminator...Jundgement Day can be just postponed. Dar poate si pana acum a fost amanata, iar agravarea crizei continuu a dus la ce avem in prezent-un "pretext" de razboi global. Ca si primele doua conflagratii, a aparut un pretext in care marii actori s-au prefacut ca cred in acel pretext, si i-au tras si pe altii dupa ei.
    Cumva, se fura din timpul util al lumii cu subiecte de tip "uite pisica!". Iportant e sa moara cat mai multi din rasa alba, fiind primii pe lista. NATO, SUA sunt rasa alba. Ambele la un loc abia reprezinta 10% din populatia globului, deci aproximativ cei 5-10% care ar urma sa supravietuiasca in 2030. Interesant ca s-a inceput cu rasa alba, puterea mutandu-se in China. Actorii si-au dat mana la propriu si la figurat: noi ne facem, voi va faceti, prin urmare noi va trimitem atatea ICBM, voi trimiteti atatea hipersonice, in final starpim atat la % din pulime. Pulime care, daca pana si pentru niste institutii nenorocite, de stat sau privat au ajuns simple cifre, CNP-uri, ce sa mai zicem de mai marii lumii? Cand mergi pe strada regreti ca ai calcat si strivit un gandac? Mai degraba iti pare rau ca ai calcat intr-un rahat de caine, care oricum nu e viu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si poti avea cohorte intregi, vreo 6-7, de securisti cu servicii, dar daca nivelul de selectie, pregatire, profesionalizare este esuat, praf si pulbere, oricata tehnologie ai avea ds ultima generatie sau bugete, sau logistica cu tot cu resursa umana uriasa, tot esec vei avea, pentru ca din prostovani nu poti scoate altceva,

      unii citesc istoria in timp real si stiu in detaliu ce este si cum o sa fie

      Si asta fara acces Orniss 😂
      Altii, saracii, cu tot accesul si sprijinul, si tot batuti in cap, pardon in ... Gandirea lor foarte logica si nesuicidara 🤣

      Unde va gaseste pe toti sa va angajeze pe acelasi calapod, ca prea sunteti toti de linie sau Mart tehnic 😀

      A scazut muuuult nivelul si la aia din alte structuri de pe afara, la noi insa e prea dezastru, e de rasul curcilor, pardon si curcanilor 🤣

      Ștergere
  3. Despre morti numai de bine...

    RăspundețiȘtergere
  4. In ce merita investit in perioada urmatoare? Solutii simple, pt oameni mai batrani..nu criptomonede.. Va rog mult, un raspuns. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tot ce e fizic si va ramane. Valutele vor cadea pe rand, rapid. Ele depind si de internet, ca infrastructura, care la randul lui depinde de curentul electric. Un click de mouse, pa pa ATM-uri. Se face reclama la aur-au altii de vandut aur si ne "vand un pont" sa luam aur. In conditii de criza, valoarea lui va fi spre zero. Se va ajunge la schimburi mutuale, la troc. Cum sa-i explici cuiva cat ai dat pe gramul de aur, cand acel cineva are ceea ce-ti trebuie, si stie ca esti disperat, ca mori? Specula va fi ca la ea acasa. La americani, moneda de schimb va fi pentru unii cartusele pentru armele de foc cu care se vor apara de hoardele dezlantuite care de la praduit magazine vor ataca locuinte, case private. Moneda e deci orice bun util, fizic si necesar. Chiar daca nu mananci fasole, conserva de fasole poate deveni o moneda cu care cumperi schimb la schimb cele necesare. Importanta e o gestiune a marfii, marcarea datei, a loturilor proviziilor pentru consum si schimb.

      Ștergere
  5. Господин Дьякону, читали ли вы роман Бориса Полевого?

    RăspundețiȘtergere
  6. Для русских оскорбительно ссылаться на Алексея Марасьева!
    Реабилитация Прокофьева подождет.
    Теперь русские - согласно политкорректной пропаганде - не люди, их всех надо убить, русский язык должен исчезнуть.
    Сейчас такие времена. Запад - герой нашего времени!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si uite asa ajungem la Lermontov! :)

      Ștergere
    2. Сказано кем-то гораздо более умным чем я. Перефразирую его: заметил, Вы пишете о проблемах, в которые может забираться, не рискуя свернуть себе шею, лишь очень образованный человек!
      Для этого еще раз молодец!

      Ștergere
    3. Da, ajungem si la Lermontov! Dar in niciun caz Abramovici. Intr-un fel e si el un erou al raptului gigantic din perioada lui Eltyn. E alaturi de Brezovski, Hodorkovski (Patriciu s-a vrut un emul), Gusinski, Deripaska, si cati mai sunt Dumnezeule! Toti astia sunt de acelasi soi ca si "baietii buni" ai lui Putin.

      Ștergere
    4. Se zice ca dupa instalare ca Presedinte Putin a cerut un raport de la Счётная палата (Curtea lor de conturi) asupra primelor - dupa cifra de afaceri - 250 de companii din Federatie. Raportul cuprindea absolut totul despre cum au aparut si in ce mod au crescut.
      I-a convocat pe bastani, le-a dat cate o copie (au fost tiparite doar 250 de exemplare) si le-a spus cam asa: "Baieti stim totul despre cum ati facut averile iar documentele existente va asigura un loc de munca intr-o mina de uraniu. Voi alegeti: va vom ajuta sa va cresteti afacerile si sa traiti imparateste dar NU VA BAGATI IN POLITICA!” Lui Berezovski, Hodorkovski si altor cativa nu le-a pasat. Se credeau aparati de americani (la Yukos cei doi vice-presedinti erau americani). Si am constat cata putere/cat interes sa-l apere au avut americanii!
      Bineinteles ca nu mi-a povestit шышка, am citit despre asta intr-o carte aparuta prin 2009 scrisa de un fost general KGB/FSB: Рассвет или Закат. O carte despre primii opt ani ai lui Putin.
      Nota:
      1) ma scot din sarite basbuzucii din media care latra de zor dupa dictare (aproape toti). Fac spume la gura, invective din limba romana sunt prea putine pentru a-l macula pe Putin, cu care sa otraveasca Russia si pe rusi.
      Acum cativa ani unul pe care il vedem comentache si acum, Ion Petrescu, in textele sale il gratula pe Putin cu Vova de parca au jucat leapsa in copilarie. I-am explicat ca pentru afrontul de a-l apela cu Vova, acum 200 de ani Putin l-ar fi provocat la duel. In cultura si civilizatia rusa apelarea cu un diminutiv atat de intim este acceptata doar pentru rudele cele mai apropiate sau prietenii din copilarie eventual. Unei rude oarecare ori unui cunoscut te adresezi obligatoriu folosind Вы si patronimicul, este o chestiune de minima civilitate. De unde sa inteleaga Ion Petrescu, desi este la fel de Ivan ca si mine. In grupul sau de cunoscuti probabil ma, fa, bai sunt uzuale;
      2) ma scot din sarite basbuzucii din media internationala (mai ales cea de limba engleza) cu pretentia lor ca stiu tot ce gandeste Putin, cum este armata rusa, ca se pregateste o lovitura de stat contra Tarului, cum Russia se va prabusi, este o chestiune de cateva zile si Ucraina va trece de padurea cu fiare si va rasari mareata precum soarele sus pe cer.
      Astia parca sunt din inner circle si pun tara la cale la ceaiul dimineata in compania lui Putin si a generalilor sai;

      3) cel mai enervant este fenomenul ca sunt milioane de romani care si cred toate elucubratiile media;

      Pana acum rusofobia era la un nivel suportabil in Romania. Grav e ca fenomenul devine cronic si creste in amplitudine (datorita latrailor din media) si din pacate se insinueaza in masa tacuta.
      Iar daca institutiile statului vor fi infestate de rusofobi nu va trece mult si asertiuni cum ar fi: Russia este raul suprem si trebuie dezmembrata, Putin=Hitler asadar trebuie omorat, rusii sunt untermenschi deci trebuie exterminati, limba rusa interzisa in comunicare pentru ca este o limba imputita vor deveni norma.
      Va reamintesc ca prin anii ’30 s-au intamplat lucruri ingrozitoare, devenite politica programatica a statului.

      Ștergere
    5. "Pana acum rusofobia era la un nivel suportabil in Romania." Pentru serviciile cumparate de vest, pentru mediile de dezinformare apartinand vestului...a fi "nationalist", "rusofil" egal a fi terorist, a atenta la siguranta statului (ne)roman. Unii ii critica pe rusi pentru ce au facut, ignorand deliberat ceea ce fac altii in prezent.
      Sa o luam asa...am spune conform cliseului ca rusii au tendinta expansionista, ca vor ocupa totul. Asa au fost, asa sunt si asa vor muri. Ok. Deci trecutul, fie si petrecut cu secole in urma, printr-o manipulare de rahat, care nici la nivel de silogisme nu se ridica, sustine ca prezentul e stabilit. Mergem la americani, aia civilizati...au invadat, omorat, distrus tot ce era viata si cultura locala a bastinasilor. Au facut "progres" pe cadavre. In propria lor tara, amerindienii deja stateau ca sula in coasta noilor colonisti. De ce-as crede ca acum e altfel, dupa sute de ani, daca in privinta rusilor tot niste sute de ani "certifica" expansionismul lor pretins, cruzimea si alte epitete??
      Greu de percutat de ce se mai duce acest razboi mediatic impotriva estului? Conteaza ce cred romanii, cata vreme legile, masurile, deciziile n-au treaba cu nevoile romanilor, cu nemultumirile lor? Sunt lucruri strict paralele si care nu se intersecteaza. Ce se propune se voteaza automat, parlamentul neavand nici o valoare democratica, fiind o marioneta ca si restul. Si atunci de ce ar mai conta ce credem despre rusi? Poate in cazul in care, in urma unei legi martiale, daca romanii ar fi corect informati ar iesi milioane in strada nedorind sa intre intr-un razboi aproape fraticid? Dar manipulati, vor accepta mai usor, de parca nu tot ei vor muri milioane?
      De ce spun razboi aproape fraticid? ADN-ul e sfant, baza vietii, legitimarea proprie mult mai ampla, stabila etc etc decat numele si prenumele, CNP-ul sau nationalitate. Suntem balcanici, albi, convietuim de secole despartiti de ceva granite care au variat in timp. A existat deci migratie in ambele sensuri, exista genotipuri care in urma interactiunilor-adica familii care s-au format, au dus la fenotipuri similare.
      Precis toti tembelii care scriu retardoid anti-Rusia nici nu cunosc termenii de mai sus, pentru ca in fisa postului nu intra cultura generala. Da, hai cautati pe google, intrebati superiorii. Pentru ca lumea invoca religia comuna, ortodoxia, ceea ce e discutabil. Sunt credinte comune, si credintele se pot schimba in timp. Fie si in urma manipularii, a razboiului informational. Genele insa nu. Deci...ne pisam pe un fond comun genetic, pentru niste idei propagandistice abstracte, in numele carora sa moara oameni, sa sufere. Zona de confort a activistilor e exagerat de mare-un laptop, net, o canapea buna de tras besine, si easy money. Pe timp de criza, vor suferi, spre final, cel mai mult. Ca si restul patrupedelor, pentru care mainile sunt inca o pereche de picioare, numai bune pentru tastat ceva.
      Cartile marxiste din anii '60-'70 scriau despre exploatarea capitalista, sclavia muncitorilor. Sclavia din vest nu trebuie s-o critice romanii "rusofili", o fac chiar prea multi americani, treziti prea tarziu din american dream. Incep sa inteleaga de unde a fost confortul, si cu ce pret, si ce e aia prosperitate cu dobanda la dobanda.
      In tara tuturor posibilitatilor, pe care o laudati (pe bani sau/si din frica) dragi tovarasi, erau peste 50 milioane de saraci, iar 5 milioane erau sub pragul saraciei...mai rau decat in tarile lumii a treia. Au curaj activistii sa insulte 50 milioane de saraci din sua, facandu-i puturosi, lenesi samd? Daca da, si probabil da, inseamna ca niciodata nu s-a laudat, preamarit poporul american sau statele unite in sine, ci strict guvernele americane si doar atat.

      Ștergere
  7. Insinuându-se otrăvirea lui Abramovici de către Putin, Abramovici devine mai simpatic și mai bun de președinte al Russiei iar Putin devine antipatic și bun de dat jos pentru ca mai apoi să fie băgat la răcoare. La răcoare se pot întâmpla multe. Mesajul e simplu și numai de peste ocean îl putea gândi cineva fără creier. Sau din anglia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Problema nu este dacă Abramovici a fost otrăvit sau nu, ci în ce calitate participă el la negocierile de pace. Chiar a rămas lumea fără mediatori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte tare, bravo!!!!
      Ai dreptate....s au adunat acolo panaramele care DETIN RUSIA.
      Ei sunt PROPIETARII.

      PUNCT OCHIT PUNCT LOVIT.
      Rolul primordial a lui Putin este sa le pazeasca miliardele!

      Bravo!

      Ștergere
  9. Imperiul American decade din 2008 din cauza ca managementul American nu mai face față noii economii mondiale. Exact la fel ca Imperiul Britanic in urmă cu 100 de ani când managementul Britanic bazat pe colonialism nu mai aducea creștere economică și fiind depășit de restul lumii, serviciile secrete britanice prin informațiile servite de eei au declanșat primul război mondial sperând să ducă la prăbușirea lumii. Dar s-au prăbușit doar cateva imperii britanic, german, rus si otoman, iar lumea a mers mai departe. La fel si acum prăbușirea imperiului America face exact aceiași pași ca britanicii acum 100 de ani.
    De ce s-a prabusit America in 2008? Criza din 2008 era criza managementului american in lume. Țările si corporațiile care au renunțat la stilul american de a face afaceri au creștere economica azi. Managementul american a murit in 2008. De ce? Nu mai aduce creștere economica deloc, ci crize gen 2008. Au rasucit-o pe toate părțile. Toate au acelasi rezultat : 2008.
    Nu vrea sa dea creștere economică nicicum. Asta observasera si britanicii acum 100 de ani. Colonialismul nu mai da creștere economica si bunăstare publică. Și soluția lor era atunci razboiul care au accelerat prăbușirea imperiilor. Azi e la fel. Din 2008 asistam la o prăbușire lentă. Orice război nu face decât să accelereze prăbușirea imperiilor fără creștere economică și fără bunăstare publică.
    Biden a greșit imens ca a declanșat razboiul din Ukraina. A accelerat prăbușirea Americii si e posibil sa fie ultimul lor președinte. Criza din 2008 va deveni atat de mare in SUA încât e posibil sa se dezmembreze. Poate nu, dar deja e posibil. California de mult vrea sa fie in afara sistemului federativ care ii mănâncă din bunăstare.
    De ce a dat faliment managementul american?
    Ca nu mai dă creștere economica, nu dă bunăstare publică. A dovedit asta din plin in 2008.
    Pe scurt, managementul american permite bule financiare care nu dau bunăstare publică si tine blocate resursele. Managementul chinez nu permite bule financiare si banii si resursele merg spre creștere economica. E atat de simplu. De aceea China a crescut anual de 10 ori, iar America de 0,15 ori. Sau altfel spus America a avut creștere anuala de 15%, iar China de 1000%.
    E mega simpla toată matematica. America =criza din 2008. Imperiul Britanic fix acum 100 de ani a pățit la fel. Și orice tip de război va declanșa accelerarea prăbușirii. Știm deja din istorie cine va pierde acest război.
    In numele comentariului e pus si link-ul pentru lectura suplimentara cu analiza kui Sergey Glazyev.
    România se afla de partea greșită a istoriei mereu.
    O sa avem iar un moment de întoarcere a armelor.
    Când? Depinde de cât dd mult se accelerează prăbușirea.
    Dar contrar multor opinii cum ar fi ca războiul ajută America e total falsă. Orice război din 2008 nu face decât sa grăbească prăbușirea Americii si a bulelor lor financiare. Mai studiați Imperiul Britanic de acum 100 de ani care a făcut greșeli majore. Serviciile lor secrete au declanșat primul război mondial si au pierdut toate coloniile si influența in lume definitiv.
    Din 2008 America e in colaps prin managementul bulelor financiare care nu dau bunăstare publică deloc, doar datorii. Banii le sunt blocați in bule financiare, nu produc nimic folositor. China nu are bani blocați in bule financiare. De aceea toți banii lor merg in bunăstare publică. Si investesc in alte țări.
    Repet: 2008 e anul care oricât încearcă deja s-a întâmplat. America a murit sufocată de bula financiară inventată de ei. Un nou management se ivește la orizont pentru următorii 100 de ani. Elita conducătoare americană nu poate fi de acord cu acest lucru și lumii nu îi pasă de elită deloc deoarece putem spune că această nouă ordine economică mondială domină deja lumea, iar centrul de producere al economiei mondiale este deja mutat în Asia de Sud-Est.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A propos de crize...vad ca niste gunoaie de securisti cu plata la postare au inceput sa manance si sa arunce cu rahat. De ce nu ne-au avertizat ei de criza din 2008, mai sus invocata?
      Stia toata lumea, un spaniol publicase o carte despre criza cu cativa ani inainte, dar la noi s-a dat tonul la toate televiziunile odata. Ale puterii sau ale "opozitiei", au decretat brusc criza, in urma conspiratiei tacerii. De atunci, lumea s-a schimbat si mai mult, un efect fiind pierderea calitatii in avantajul cantitatii, cresterea productiei de gunoaie, ciurucuri, frumos-spus consumabile. Marii colosi au falimentat sau s-au reprofilat. Precum Sony.
      Si acea criza a justificat saracirea, necesitatea de produse ieftine, care se strica dupa expirarea termenului de garantie, daca nu chiar inainte. Si asa s-a tras concluzia ca lumea polueaza, deliberat, pentru ca nu-s toti miliardari sa-si ia chestii militare, restente, pe care unele gunoaie care scriu pe aici au pus mana. Vedea-v-as arsi de vii, securisti imputiti si tradatori. Sa va f*** Putin in cur!

      Ștergere
    2. "Pe scurt, managementul american permite bule financiare care nu dau bunăstare publică si tine blocate resursele. Managementul chinez nu permite bule financiare si banii si resursele merg spre creștere economica. E atat de simplu. De aceea China a crescut anual de 10 ori, iar America de 0,15 ori. Sau altfel spus America a avut creștere anuala de 15%, iar China de 1000%."

      Nu ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesti si debitezi idiotenii pe banda rulanta.

      Pune mana si citeste:
      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Innovator%27s_Dilemma
      https://www.amazon.com/Innovators-Dilemma-Revolutionary-Change-Business/dp/0062060244

      https://en.wikipedia.org/wiki/Solow%E2%80%93Swan_model
      https://www.amazon.com/Introduction-Modern-Economic-Growth-Acemoglu/dp/0691132925/
      https://www.amazon.com/Why-Nations-Fail-Origins-Prosperity/dp/0307719227/
      https://www.elefant.ro/de-ce-esuaza-natiunile-originile-puterii-ale-prosperitatii-si-ale-saraciei-carte-pentru-toti-vol-128_c396902b-5f20-4e05-867e-85c6e27f6114

      Ștergere
  10. https://contramundum.ro/2022/03/30/ghidul-dumneavoastra-pentru-razboiul-de-generatia-a-cincea/

    RăspundețiȘtergere
  11. Păi nu vă dați seama ca cu cat se extinde războiul cu atât rubla crește exponențial.
    Cu cât mai lung cu atât rubla devine forte. Razboiul mineaza in ruble.
    Asta se numește rocada rusească.
    Dacă ar fi pace toți suntem prieteni și plătim in euro. Fără acest razboi rubla nu se lansa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Euroi in loc de ruble? Uie (e ca la Puie Monta) se va desfiinta, imperius rus nu. Colapsul uie a fost prognozat de analisti din tari si de pe continente diferite; pur si simplu e o constructie artificiala, fortata, sortita esecului chiar si fara milioanele de migranti adusi cu arcanul, pe motiv de populatie imbatranita. Imbatranirea populatiei s-a facut cu armament greu: razboi cultural, adica psihologic, si fizic, biologic. Prin mentalitati au descurajat casatoriile, dorinta familiilor de a avea copii, incurajand tot ce e deviant si care, in final, scade natalitatea. Apoi prin alimentatie au sterilizat cat mai mult din populatie pentru a obtine imbatranirea si nevoia de "sange proaspat" african. Uie a fost proiectat din start pentru a distruge toate tarile pe care le contine.
    Daca tot se umbla cu realocari de populatie, prefer ucrainieni, rusi. Fara razboiul din Ucraina, continua accelerat planul lui frau mercal, ala cu cota minima de refugiati. Personal, am avut de-a face (frumos spus...) cu cativa din neamul lor. N-au absolut, dar absolut nici o treaba cu integrarea in vreo tara, sau cu respectarea regulilor decat daca risca puscaria. Au invatat ca, minoritari cu drepturi fiind, pot sa sfideze cat vor, si sa te cari tu din tara ta in alta parte, daca nu-ti convine. Iar politia nu se baga, e problema tabu daca sunt implicati tuciurii din aia.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)