vineri, 11 martie 2022

Ce-i cu Kamala pe aici?


Astăzi are loc reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema armelor biologice găsite în Ucraina. Reuniunea a fost solicitată de Moscova. Totul se petrece la fel de intempestiv ca şi audierile din Senatul SUA. Peste noapte lucrurile se precipită. Semn că se dă un război de uzură extrem de dur. Iar toate acestea se petrec în timp ce la noi - şi nu numai - avem de-a face cu un narativ de negare a realităţii. 

La fel de pripită este şi vizita Kamalei Harris în Polonia şi România. De altfel avem de-a face cu un întreg desant american pe Continent. Dacă pui întrebări ţi se răspunde cu imbecilităţi de genul „Kamala Harris a venit să dea un mesaj Rusiei”. O imbecilitate mai mare nici că se poate. Doar că, având informaţii mai apropiate de situaţie, putem înţelege cu uşurinţă care-i treaba.

O să vă spun în primul rând că mizeria cu laboratoarele biologice din Ucraina e foarte mare. Ruşii au dovezi serioase pe care le vor prezenta azi. În acelaşi context este detonată o bombă dinspre OMS care, într-o scrisoare publică, cere Ucrainei distrugerea agenţilor patogeni periculoşi din biolaboratoarele de pe teritoriul său. Dacă vă gândiţi că OMS este îngrijorat de situaţie, vă înşelaţi. În realitate îşi coordonează mişcările cu Guvernul SUA care a cerut acelaşi lucru Ucrainei. Doar că SUA a făcut-o pe canale discrete. Dar oare, ne întrebăm pe bună dreptate, de ce n-a executat până acum valetul Zelenskyi ordinul? Mai mult, a ieşit din nou cu un discurs sforăitor pentru a asigura lumea că „în ţara lui nu se efectuează asemenea experimente”. Se acoperă oare făcând-o pe prostul?

Mai e ceva dubios la mijloc. Kamala Harris nu a mers întâmplător prima dată în Polonia. Dacă aţi văzut ştirile, puteţi înţelege: e vorba de afacerea „MIG-uri pentru Ucraina”. Pe scurt, SUA au cerut Poloniei să-şi doneze MIG-urile către  Ucraina. SUA are nevoie să încetinească Rusia în înaintarea sa în Ucraina probabil pentru a curăţa mizeriile pe care le-a uitat acolo cât timp se mai află sub controlul Ucrainei. Polonia a refuzat deoarece aceasta ar fi însemnat o intrare a sa în război cu Rusia. Şi cum Polonia e membru NATO, o confruntare Rusia - Polonia s-ar traduce prin începerea unui război mondial. Polonezii au înţeles că SUA a intrat într-un scenariu nebun. Nu-mi dau seama cât de încolţiţi sunt americanii, dar demenţa cu care acţionează în Ucraina demonstrează că treburile sunt mai complicate decât par. Din acest punct de vedere, vizita din Polonia e una eşuată. Polonezii şi-au menţinut poziţia, refuzând să dea direct avioanele armatei Ucrainei. 

Şi iată de ce vine Kamala la Bucureşti. Maximul pe care SUA l-a obţinut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce priveşte donarea MIG-urilor către SUA în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Şi asta, reţineţi, se face gratis! Acum SUA are nişte MIG-uri pentru care trebuie să găsească transportator spre Ucraina. Polonezii au ieşit singuri din joc, iar nemţii au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Astfel încât, venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MIG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război. 

Ceea ce mi se pare extrem de îngrijorător este că SUA chiar îşi doresc începerea unui conflict major cu Rusia. Asta nu de ieri de azi, ci încă de la momentul loviturii de stat a „Revoluţiei Portocalii”. Nu-mi dau seama dacă este strict vorba de o încercare disperată de a se menţine în continuare numărul 1 mondial, dacă e o comandă a complexului militar american, sau - în virtutea ultimelor informaţii-  dacă e vorba de „dosarul biologic” pe care ruşii îl aduc în faţă. Sau poate că avem de-a face cu un mix al tuturor acestor posibile cauze. Certitudinea pe care-o am este că, la ora actuală, SUA caută să pornească un război de proporţii. Iar asta e cea mai proastă veste pe care v-o dau. Un asemenea război va înghiţi cu rapiditate o mulţime de vieţi nevinovate. E ceva tragic. 

De asemenea, teama mea este că nulitatea americană va găsi la Bucureşti nişte slugi care nu vor fi capabile să refuze ordinul venit de la Washington. Iar asta e tragic pentru că, dacă se va petrece, va însemna că o mână de trădători ne bagă cu forţa într-un război care nu-i al nostru. Suntem din nou într-o cumpănă a istoriei şi, din nou, sub vremi. Iată-ne continuându-ne istoria nefastă. Iar n-avem conducători, în timp ce românii sunt din nou cuprinşi de orbul găinii. 

70 de comentarii:

  1. Eu vad lucrurile un pic diferit.
    Problema laboratoarelor e grava dar totusi e un subiect secundar si exotic.

    Esentialul e in ce termeni se termina razboiul.
    O victorie a rusilor in Ucraina reprezinta o alta mare infrangere militara care vine dupa esecurile din Kazahstan, Afghanistan si Siria. O serie deja mult prea lunga care ii face pe multi sa caute protectie la cei care demonstreaza ca chiar pot.

    Planul initial al americanilor a fost ca ii demoleaza economic/mediatic/diplomatic in 2-3 saptamani pe rusi daca Zelensky tine frontul si provoaca ceva pierderi. Rusii nu au colapsat economic iar sistemul de relatii externe s-a dovedit a fi solid.

    Faptul ca aia nu au colapsat ii obliga acum pe americani sa treaca la o escaladare a conflictului pentru a mentine flacara razboiului vie evitand astfel inchiderea acestuia cu victoria rusilor.

    Ma astept ca noi ca cei mai sclavi dintre sclavi sa fim parte la momeala cu care va fi escaladata situatia.

    P.S. Mig-ul prabusit nu a picat de la vreme ci doar elicopterul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cafteala de strada castiga cel care da primul. Asa a procedat si Putin. Grasul american nici nu apucase sa termine de echipat si l-a prins cu chilotii-n vine asa ca nu i-a ramas decat sa strige din toti bojocii. Si striga bine pentru ca are haita mare pe care-o tine bine legata (uite, acum ii da si gaz :)))

      ps - terminati cu dezinformarile. Avionul si elicopterul au fost doborate de antiaeriana ucraineana care nu mai stia de capul ei si-au crezut ca vin rusii. Din greseala asadar iar noi am fost gigea si-am inghitit galusca. Bine, la o adica poti da vina tot pe rusi pt ca daca-i depistau pe idiotii aia si-i eliminau din vreme acum aveam 2 aeronave functionale, 8 oameni in viata si mai putine familii indoliate. Inca mai sunt pe ici-colo izolati care stau pititi ca mortu'n papusoi, deschid radarul sporadic ca sa nu fie depistati, si trag in ce li se nazare.

      Ștergere
    2. Dragul meu , vezi lucrurile diferit, dar le vezi prost.Esti incapabil să vezi sursa profundă a raului. Tehnologiile moderne au spălat creierele care Sint rupte de creație, de univers , de Dumnezeu. Te numeri printre ele și vei culege mîine ceeace semeni azi.

      Ștergere
    3. elicopterul de la vreme, asa e , l a lovit tusea

      Ștergere
    4. Scuze de elicopter nu aveam informatii. Nu inteleg totusi cat de idiot sa fii sa trimiti un elicopter stiind ca avionul fusese doborat.

      Ștergere
  2. Zelensky cica ar fi in Brasov , venit odata cu elicopterele ... conform МИКСЕР | 18+

    RăspundețiȘtergere
  3. În epoca super tehnologiilor și comunicațiilor militare mai e nevoie să-și plimbe hoitul atata amar de distanta doar ca să transmită niște ordine marionetelor spălate pe creier?

    RăspundețiȘtergere
  4. Herr_is Cămila vine după ce Claus_Yoy Anus și Ur Sula_Vodă rLaiăn au semnat acte de constituire a armatei urcaineano-romane fara sa intrebe genearlii romani sau populatia. Asa ca dragi generali a-ti fost tradati de Marele Comandant al Actiunii Râde Rahat, agent israelian bahai cu familie in Palestina care il uraste ca a tradat cauza lor nationala de palestinieni, dar avem noi romanii incredere in el doar ca Regina Maria a fost si ea bahai si probabil vom adopta religia lui ca religie de stat. Nu degeaba se vorberste de Romania ca primul stat bahai, ca lui Arafat ii dau aceasta tara sa o pastoreze de la Biserica lui de Buhai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat va platesc rusii pe care ii pupati in dos cu atat sarg? Sunteti urmasi vrednici ai tradatorilor de neam pe care ii tragea in teapa Vlad Tepes. Unde esti tu, Tepes Doamne sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni

      Ștergere
    2. Țepeș Vodă nu era piroman; era țepar.

      Ștergere
  5. Este evidenta dorinta de razboi a Imperiului (toate in directia asta duceau, inclusiv asezarea lui Nick la carma guvernului roman) numai ca gospodin Putin a furat un pic startul pana ca ei sa fie pregatiti de lupta. Eu inca mizez pe faptul ca rusii vor reusi sa puna punct neasteptat de repede si sa-i aduca in fata faptului implinit. Iar orice provocare ar urma dupa acel punct va fi evident dinspre americani. Nu cred ca-si vor permite asa ceva.

    Da, se pare ca sunt disperati cu laboratoarele alea. Dar ... sa fim seriosi. In atata timp ce a fost de luat de acolo s-a luat. De o parte sau alta. Cu siguranta si rusii s-au ales cu ceva. Nu mai vad in acest moment oportuna interventia fizica in privinta lor (poate doar ca sa le arunce in aer si sa distruga urmele - posibil ca rusii sa aiba macar unul-doua de muzeu) ci mai degraba un razboi de manipulare a informatiei ca sa faca un ghiveci din care nimeni nu va mai intelege nimic si astfel sa scape cat de cat.

    Nu exclud insa nici varianta escaladarii care ar fi un bun prilej de ocultare a informatiilor mai vechi pentru ca vor fi acoperite de avalansa celor noi si "fierbinti".

    Dupa refuzul polonilor si al nemtilor nu-i vad p'ai nostri atat de idioti incat sa faca gafa cu avioanele (nici n-ar ajuta cu ceva pentru ca ucrainenii nu mai au aeroporturi pe care sa le controleze iar rusii oricum sunt cu rachetele pe ai astfel incat totul ar fi doar o provocare ordinara menita sa ne bage in razboi). Asta-i sinucidere.

    Catzu sau Ioha n-au copii dar Ciolacu are si intelege pe pielea lui ce inseamna razboiul (sper). Pur si simplu nu pot crede ca vor face asa ceva. Stiu ca pana la urma nu scapam de wwwIII dar nadajduiesc sa nu fie chiar acum si nu cu bagarea Romaniei la inaintare (in sinea mea ma rog sa ne strecuram cumva si sa nu fim carne de tun - apreciez realismul catelusilor mici care atunci cand se intalnesc cu un dulau mare se predau cu picioarele-n sus; ala ii miroase si apoi ii lasa in pace; daca s-ar ratoi la el si-ar fura-o de nu s-ar vedea). Sa ne rugam la Dumnezeu sa dea conducatorilor romani intelepciunea acestor catelusi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zice Optimistul: Ba îi văd chiar mai proști decât ai spus tu !

      Ștergere
  6. Din stirile pe care le vad eu e fix pe dos fata de ce spuneti dvs, Dan Diaconu. Si anume: polonezii VOR sa le dea mig-uri 29 ucrainienilor, la schimb cu F-16. Insa americanii nu vor sa accepte.

    https://www.reuters.com/world/europe/ukrainian-no-fly-zone-would-end-war-quicker-says-polish-ambassador-2022-03-10/

    "The United States on Tuesday rejected a surprise offer by Poland to transfer its Russian-made MiG-29 fighter jets to a U.S. base in Germany and put them at the disposal of the United States as a way to replenish Ukraine's air force"

    https://www.reuters.com/world/us/us-says-ties-with-poland-still-strong-despite-ukraine-plane-flap-2022-03-09/

    "The United States on Tuesday rejected a surprise offer by Poland to transfer its Russian-made MiG-29 fighter jets to a U.S. base in Germany as a way to replenish Ukraine's air force in its defense against invading Russian forces.

    Poland's foreign ministry had announced it was ready to deploy its MiG-29 jets to Ramstein Air Base in Germany and put them at the disposal of the United States. U.S. officials said they were caught off guard by the move and the Pentagon quickly deemed the proposal untenable."


    Poate traim in realitati paralele?

    Sau va aflati si dvs printre cei care sustin ce zice comunistul batran Lavrov: Rusia nu a atacat Ucraina. De fapt, Rusia nu a atacat pe nimeni, niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, e întoarsă rău pe dos. Ştirile nu mint, doar că nu spun toată povestea, ceea ce e tipic. Americanii NU VOR SĂ DEA EI MIG-urile, la fel cum nici polonezii nu vor să le dea direct. Iniţial americanii le-au sugerat polonezilor să doneze MIG-urile Ucrainei, iar polonezii au refuzat (vezi aici: https://notesfrompoland.com/2022/03/07/poland-does-not-envisage-sending-fighter-jets-to-ukraine-despite-blinken-remarks/ ). Dar polonezii au spus că le cedează SUA pentru a le trimite SUA Ucrainei. Asta e ceea ce au refuzat americanii. Şi e limpede de ce: asta înseamnă să declare război Rusiei, iar ei vor să lupte prin interpuşi. Kamala a făcut o ultimă forţare ieri. Acum caută să găsească sprijin pe la noi. Despre asta e vorba.

      Ștergere
    2. E plin de stiri de 5-6 zile in care americanii cereau asta polonezilor. Ei doar s-au eschivat elegant

      Ștergere
    3. Sunt sanse mari ca la noi , unde sunt presuri de ster picioarele sa faca ce vrea. Adica sa impinga romania in razboi cu rusia. Romania este o candidata excelenta pentru ca la conducere sunt niste tradatori.

      Ștergere
  7. Romania nu va intra in razboi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba cred ca da, la ce document a semsemnat tradatorul
      https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/244458

      Ștergere
    2. ...exact ASTA vrea sa puna in miscare ''vizita'' de azi iar MIG-urile alea sa ajunga la ''destinatie''... si nu numai... poate niste chestii antitanc, poate munitie, poate niste rachete sol-aer si sol-sol, o gramada de ''jucarii'' care incap cu usurinta in ''convoaiele umanitare''... va fi nu numai IMPLICAREA noastra DIRECTA ci si PIEIREA noastra... si NIMENI nu va misca un deget DUPA...

      ''– achiziția de armament și de tehnică militară în cadrul proiectelor comune și producția de armament și de tehnică militară, la cererea uneia dintre părți;
      – furnizarea de armament, tehnică militară și de alte echipamente în SCOPURI tehnico-MILITARE;
      – reparația și modernizarea armamentului, tehnicii militare și furnizarea altor servicii în domeniul tehnico-militar;''

      ...semnat de:

      ''Pentru Guvernul României,
      Nicolae-Ionel Ciucă,
      ministrul apărării naționale''
      (''eroul'' de la Nasiriyah)

      Ștergere
    3. câte documente şi alinate au fost semnate, numai înainte de WW2 şi câte au fost ignorate - aşa că de ce ar fi prosteala asta respectată?

      auzi armata româno-ukr să aştepte la paştele cailor o să se facă ce scrie în fiţuica aia

      Ștergere
  8. Declarația lui Zelinski din 2020: „Bucovina de Nord a fost ocupată de români”

    RăspundețiȘtergere
  9. Proiectul de lege prevede ca in situatiile de criza Ministerul Apararii sa poata preda comanda unei forte militare straine care sa conduca operatiunea militara pe teritoriul tarii noastre.
    Cu alte cuvinte, se pregatesc sa ofere Romania pe tava, cu tot ce are ea, inclusiv proprietatea privata, adica rechizitionari de case, de afaceri, confiscari de bunuri etc.”
    S-a cautat masa critica de idioti utili pentru a opri planeta 2 ani pentru un virus cu o mortalitate mai mica decat gripa. Pretul a fost foarte scump si vom continua sa-l platim multi ani de acum inainte.
    Sursele oficiale nu au timp sa va informeze despre asta. Ele sunt ocupate sa va arate imagini din jocuri video, intrucat acum se cauta masa critica de cretini pentru a face loc unui totalitarism mondial. Pretul pentru asta e atat de exorbitant incat il vor plati mai multe generatii.
    Nu sunt un optimist din fire, dar chiar cred ca nu e prea tarziu! Trebuie doar sa incetati sa mai fiti oi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Proiectul de lege al "situatiilor de criza" este o dedicatie pentru dictatura militara in Romania, sub comanda americana.

      Ștergere
  10. Un colos in prabusire produce victime. Razboiul este o gura de aer pentru el asa ca va face orice ca sa-l aiba.
    In acelasi timp razboiul este instrumentul ideal pentru a pune mai repede lumea la pamant pentru ca sa 6uild 6ack 6etter.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu spunea slugoiul de Radu Tudor aseara ca azi vom avea o surpriza placuta? Iata ca vine !Hasnaua3 nu se dezminte !

    RăspundețiȘtergere
  12. Zelenskyi nu execută ordinul poate pentru că încă nu este convins cine va învinge;prin oricare variantă aleasă, el devine prietenul uneia din părți, implicit dușmanul celeilalte părți implicate;dacă face alegerea care trebuie, va scăpa întreg.

    Sau poate pentru că numai are acces și autoritate pentru a face acest lucru.

    Nu cred că Romănia va accepta condițiile americanilor;întradevăr, sunt destui sandilăi care ne vor imlicați pentru a fi exterminați, însă nu cred că acești scelerați, acești dușmani ai țării au puterea absolută de a decide acest lucru.

    În plus mai sunt evenimente ptofețite de Sfinți Părinți care încă nu s au împlinit.

    În orice caz, când ultimul război mondial va începe, singura speranță de salvare rămân pustietățile din țara noastră care este extrem de mare;cine își imaginează că la un conflict nuclear cum va fi ultimul război, fuga în alte țări îi va salva, nu pot decât să cred că au trecut degeaba prin viață și să i compătimesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Putem presupune (desi nu prea merge cu presupuneri in aceasta situatie foarte periculoasa) ca nici Romania nu va fi de acord sa fie cea care da avioane Ucrainei. Ce va face atunci in schimb, deasemenea cu posibile consecinte catastrofale? (valabil si pentru Polonia).
    Pana atunci, Lituania a declarat o situatie de urgenta sau ceva asemenea, printre altele impunand sanctiuni (cenzura) pentru ”dezinformare” si ”incitare la ura”. Si Klaus a declarat ca se gandeste la asa ceva, pretextul fiind panica cu benzina...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cine este presedintele senatului?

    RăspundețiȘtergere
  15. @anonim,Câțu are copii,o fata facuta cu fiica lu' Mugur Isarescu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti sigur? Tipul arata cam impotent. :)))))

      Da' nu s-a prea vorbit despre asta. Stii sigur? Daca-i asa atunci se esplica multe (sic) :))))

      Oricum ramane un idiot de la care nu putem astepta nimic bun; face totul conform instructiunilor.

      Ștergere
  16. Partea I

    ...intr-un link oferit de un user la articolul precedent (https://www.youtube.com/watch?v=xN-dGyyDiHk), spre final, apare o harta cu ''zona gri'', tampon, buffer, de care pomeneam intr-o postare precedenta de-a mea... americanilor nu le pasa de Europa si cu atit mai putin de ucraina... ei isi vind armamentul, chiar invechit de zeci de ani, dar asta face parte din ''felul'' lor de a face afaceri... ce nu au inteles europenii este ca SUA trateaza Europa drept ADVERSAR ECONOMIC, daca nu chiar inamic... iar ''scopul scuza mijloacele''... americanii, asa cum se vede in link-ul de mai sus TRABUIE sa impiedice CU ORICE PRET o posbila pace si alianta a Europei cu Rusia cea bogata... ''spargerea'' Iugoslaviei (prin razboi), crearea unor state musulmane in coasta Europei (Kosovo si Bosnia-Herţegovina tot prin razboi), acum ucraina (prin razboi), nu au fost decit ''elemente'' ale acestei politici, politica ''da-i de lucru'' adversarului ca sa nu se gindeasca la tine... si au reusit... ca, in mod adiacent lovesc in rusi, ca au dat drumul la fel si fel de ''ciini ai razboiului'' (laboratoare de ''cercetare'' a armelor de nimicire in masa - ANM), ca dau ''tunuri'' de tip bechtel (Romania) ori coruperea unor tari intregi la nivelul suprem de conducere (ucraina si Romania, si DA!, coruptia UCIDE), nu sint decit ''beneficii'' aditionale... scopul lor este atins si acum... ''zizania'' din Europa le pastreaza pozitia dominanta, le intareste moneda cu care santajeaza in continuare economia mondiala, loveste in rusi, impiedica PACEA in Europa pentru ca, in viziunea lor, RAZBOIUL genereaza profit in timp ce, pentru Europa, doar PACEA a generat profit INTOTDEAUNA... aventurile militariste europene (Napoleon, WWI, WWII) au demonstrat ceea ce afirm... de ce sa-l ''incercuiesc'' pe rus? Europa o va duce bine si va cunoaste serenitatea doar cind (si daca) se va DECUPLA de la SUA... TOTAL si for ever... si va realiza ca poate coexista cu rusii, stabilindu-si propria politica de securitate colectiva, europeana, in afara Aliantei si fara ''imperialismul'' agresiv IMPUS de SUA, acest imperiu al profitului cu orice pret... de Gaulle ''o vedea'' asa dar nu a fost nici inteles si nici urmat... plus ca, din NEFERICIRE, Europa este ''binecuvintata'' cu marea Britanie, cea care A FOST imperiu si care nu a renuntat niciodata la asta... dar, acel Brexit'' poate ca este sansa de a ''separa apele''... spune Istoria... SUA, Australia, Canada, Noua Zeelanda... anglo-saxonii sint cei care de secole, au avut un singur fir ''rosu'' conducator... EXPANSIUNE cu orice pret, cucerire, EXTERMINAREA indigenilor, exploatare, profit, putere, supunere neconditionata, secatuire, parasirea teritoriului pustiit... s-a schimbat ceva pina azi?

    RăspundețiȘtergere
  17. Partea a II-a

    ...Europa are TOT ce-si poate dori... nu are PACEA, puterea de a trai, crea, munci si produce in liniste nu o are... ''risipindu-se'' in actiuni care sint EXCLUSIV in avantajul politicii americane... robinette-le a spus-o, nu de mult, cu gurita lui: NICI macar pentru cetatenii americani NU va interveni in ucraina... nu este ''avantajos'', nu este profitabil, nu ''iese'' nimic... decit un razboi TOTAL cu Rusia... pe care americanii nu-l pot duce... ei lupta doar daca au ''mijlocul tehnic cu motor'' si daca acesta are ''buton''... la ei a aparut ''conceptul militar'' de ZERO PIERDERI umane... de asta cei de la General Dynamics cerceteaza si produc ceea ce stiu cei informati... si nu din cauza eficientizarii razboiului ci pentru ca militarii lor NU POT... poza lui chuck norris si silvester stalone este doar celuloid... americanul de azi nu mai este din singele lui Patton... dedulciti la confort, supraponderali si degenerati, invadati de latino si cu o noua constiinta a populatiei afro, ei NU MAI POT fi militari... si O STIU... asadar, daca nu are motor si buton, ei NU POT... nu mai pot... plus ca, din cauza ''miscarilor'' generate tot la ei si de ei, mentalitatea populara, razboinica, s-a dus de mult... este evident ca din cauza asta cauta ''solutii alternative'', cum ar fi aceste arme biologice, bacteriologice... si nu o fac la ei, nu ca le-ar fi jena ci pentru ca este mai ieftin s-o faca la altii... imi este greu sa rezum ceea ce stiu si studiez de peste 40 de ani, sutele de filme documentare, miile de articole citite si accesul la informatii de prima mina... sint sigur ca rusii vor prezenta dovezi azi... le au si o vor face... evident, incercind si ei (ca nu's prosti) sa manipuleze... in fapt, desi ei nu-i spun asa, sint in razboi si propaganda trebuie sa fie in arsenalul lor... invit user-ii sa isi sacrifice citeva minute si sa vizioneze acel link oferit de un binevoitor (multumesc!)... se va constata cu usurinta CONSTANTA politicii americane ca si real-politik-ul lor... ca si tarii Rusiei de cindva, ca si Stalin ori Brejnev, si Putin isi trimite oamenii la moarte din ratiuni geo-strategice... inhibindu-si orice simtire... de cind primii locuitori ai pesterilor au acceptat un conducator si s-au dus la moarte la ordinul acestuia si pina azi s-a intimplat le fel... EI hotaresc si NOI murim... pentru ''jocurile LOR, pentru crezurile LOR, pentru ''viziunile'' LOR... dincolo de orice analiza, de orice considerente stau vietile si mortile oamenilor... Putin o face pentru ideologia lui si a tarii lui, americanii, cu europenii in lesa, o fac pentru putere si profit, cum au facut intotdeauna anglo-saxonii... nu stiu daca este morala vreuna dintre ele acum, la inceput de mileniu... o fi The Clash of Civilizations sau un vint de nebunie ce bintuie lumea in anul dragonului dar ar trebui sa inceteze iar Europa sa invete sa traiascu cu rusii si nu impotriva lor... pentru ca ei SINT AICI, dintotdeauna, ca si noi, nu vor pleca si nu se vor anihilati... americanii NU SINT AICI, ei au continentul lor... departe de razboi, moarte, distrugere, involutie, amenintari de apocalipsa... DE CE NU SE TREZESC EUROPENII... sint patetic? sint naiv? poate... dar imi inchipui cum ar fi fost daca astia de pe aici, din ''Batrina Doamna'', le dadeam cu shit si ne vedeam de ale noastre... dindu-i pur si simplu afara cu acel ''Go home!'' atit de uzitat cindva... ce pret aveam la pita? la curent? la gaz? la pompa? care ar fi fost puterea noastra de cumparare reala azi? vad, FARA EXCEPTIE, cum propaganda a reusit sa intunece pina si cele mai simple si evidente concepte... cind unica solutie sta doar in doua cuvinte... GO HOME!

    RăspundețiȘtergere
  18. Camila vine sa ne bage-n razboi! Ce s-o mai dam cotita? Are dreptate DD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai reactionati si voi precum copiii la fiecare basina pe care o trag astia.
      Fiti realisti!

      De bagat probabil ne baga-n altceva!...

      Ștergere
  19. Și dacă vine (Kamala) să se întâlnească cu Zelenski . Nu se spune că este în România?🤫

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate-i aduce o noua punga cu droguri. In rest ce sa vorbeasca cu el? Sa-i zica ca ea vrea razboi si ca-l sparge daca o da la-ntors cu rusii si cade la pace?

      Ștergere
  20. Uitati-va doar o secunda macar pe titlu...
    https://www.news.ro/politic-intern/statul-face-o-platforma-care-va-scana-dezinformari-in-online-cine-asociaza-guvernul-presedintele-si-premierul-cu-coruptia-ori-incompetenta-e-suspect-de-propaganda-rusa-in-algoritmii-propusi-1922401911002022030820633338

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si daca le spunem "let's go brandon" intelege bine?

      Ștergere
  21. Sunt aproape sigura ca tontul nostru, strans cu usa, nu prea mult, pentru ca e obedient, va accepta mizeria refuzata de Polonia si ne va baga intr.un conflict deschis cu Rusia. Ne vom da rapid seama de ce a discutat tete a tete cu madam harris prin simplul fapt ca el si prima doamna vor pleca rapid spre germania...noi nu vom sti, cei din jur vor sti. Ne va sacrifica fara nici o remuscare, asa cum nu a avut niciodata remuscari pentru copiii traficati ca sa aiba el 6 case din salariul modest de profesor de fizica. Ce sa zic... ghinion...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident, werner si gloata de derbedei slugoi vor accepta, precum ultimele slugi, tranzitarea avioanelor prin RO. Azi e intr-adevar o zi istorica ,dar nu pentru ca DOMNUL Kabala "pune RO pe harta", dimpotriva: o sterge!
      Sa nu uitam de unde ni se va trage dezastrul: de la tradatorii din politica pana la dejectiile de "presa" precum chireac, tudor, gidea, pielea nu, si maimutoiul de badea.

      Ștergere
  22. Articolul prezinta un scenariu extrem de periculos pentru romani. Este suficient ca tradarorii de Neam si de Tara sa spuna "Da" si viata noastra de pana acum va fi distrusa.
    Americanii cauta momentul potrivit pentru a intra in razboi, se lasa asteptati si rugati, vor veni in partea a doua, ca niste salvatori ce sunt, asa cum au intervenit si in cele doua Razboaie Mondiale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare ce ii impiedica pe tradatorii de la putere sa faca ce zic americanii?

      Ștergere
    2. Nu este suficient sa spuna nimeni DA. Asta-i in imaginatia noastra dresata de filme.
      Nu va fi absolut nimic MARE.

      Ștergere
  23. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25427165-statul-face-platforma-care-scana-dezinformari-online-cine-asociaza-guvernul-presedintele-premierul-coruptia-ori-incompetenta-suspect-propaganda-rusa-algoritmi-propusi-profit.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se dau exemple de markeri de dezinformare: traditii, spiritualitate (”societatea civila” vine cu algoritmi gata facuti ca sa le dea lui Arafat?!). Sau poate fi ceva in genul legii cu situatia de criza - si nu numai, pentru a vedea cum reactioneaza populatia (zic si eu). Pe de alta parte daca situatia cu razboiul se complica, cine mai stie ce legi o sa fie.

      Ștergere
    2. ...asta inseamna ca de azi sint pe MUTE... sint prea batrin ca sa ma mai bat cu morile de vint... Dumnezeu cu mila...

      Ștergere
    3. Platforma asta de scanat opozitia pe bloguri, retele de socializare e de mult, acum vor sa dea exemple si sa faca inchizitie, iar ARAHAT este cel care se va ocupa asa cum a facut si crimele din pandemie.

      Ștergere
  24. Washingtonul își ascunde dovezile!
    Sâmbătă, după ce rușii au vorbit pentru prima oară despre acest subiect, dezvăluind experimentele derulate în laboratoarele din Lvov și alte orașe din Ucraina, Ambasada Americii la Lvov (mutată aici de la Kiev) a eliminat de pe site-ul său toate documentele despre biolaboratoarele finanțate de Pentagon. Informația a fost publicată pentru prima dată de jurnalista de investigații Dilyana Gaytanzhieva într-i postare pe rețelele de socializare. Aceste documente includ detalii importante legate de construcția, finanțarea și autorizarea laboratoarelor de arme biologice din Ucraina.

    Personalul Ambasadei SUA a uitat, însă, să elimine un document care arată că Pentagonul finanțează două noi biolaboratoare, la Kiev și Odesa.

    https://informatialibera.ro/biolaboratoare-de-experimente-in-ucraina-kievul-ar-fi-dezvoltat-arme-biologice-cu-finantare-americana-china-a-dat-ultimatum-la-sua/

    RăspundețiȘtergere
  25. Vin Idele lui Martie ...15 martie va fi data cand se va declasa razboiul in mod oficial. Romania va intra in razboi cu Rusia datorita ticalosiei celor care o guverneaza azi, vor accepta orice din partea americanilor, deja sunt pregatiti sa ne tradeze.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu a spus Z că în „ȚARA LUI” nu sunt laboratoare! A spus doar că „PE PÎMÎNTUL EU” deci referința era clară la TERENURILE SALE AGRICOLE, nu la întreaga țară.

    RăspundețiȘtergere
  27. VEDETA NYTIMES, MATTHEW ROSENBERG, CÂȘTIGĂTOR DE "PULITZER", RECUNOAȘTE CĂ ATACUL ASUPRA CAPITOLIULUI DIN IANUARIE 2020 A FOST REGIZAT DE CĂTRE FBI!

    În fine, evenimentul numărul 3, este despre ceva ce-am bănuit și scris încă din ianuarie 2021, anume că atacul asupra Capitoliului a fost regizat pentru a-l îngropa pe Trump care nu recunoștea rezultatul alegerilor fraudate. Vedeta "New York Times", Matthew Rosenberg, a fost înregistrat cu camera ascunsă când povestea întreaga regie la care a participat, relatând despre agenții FBI în număr mare ce-au fost printre atacatori, iar presa nealiniată din SUA a preluat pe larg această devoalare fantastică.
    Situația devine complicată pentru administrația Biden, mai ales în actualul context de război rece instalat, prezicerea mea fiind că poziționarea oficială în continuare va fi una precară și falsă, despre "niște rusofili sau fesebiști ce încearcă astfel să facă probleme Americii". Nu va ține însă, pentru că faptele sunt fapte, iar oficializarea acestor lucruri prin discutare în Congresul SUA poate fi începutul unei ofensive de invalidare a echipei Biden din partea republicanilor. Și-o concluzie care nu-i drăguță, dar e meritată: Victoria Nuland n-a primit ce și-ar fi dorit de Ziua Femeii, ba dimpotrivă! Pentru că, nu-i așa, "minciuna are picioare scurte", chiar și-n America!
    Cozmin Gușă

    RăspundețiȘtergere
  28. Poate ca planul este de a elimina petrolul si gazul de tot si a impune "energia verde". Mi se pare ca este destul de clar ca noii imbogatiti ai lumii, cei din America, vor sa isi impuna planurile lor si vor sa scoata Rusia si vechii imbogatiti - adica cei cu petrolul si banicile.

    RăspundețiȘtergere
  29. JOS CENZURA! JOS RAHAT! JOS 18 funcții in stat. Este antiromânesc, neconstitutional și anti-toate legile funcționarilor publici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meritam noi oare JOS RAHAT SI TOTI TRADATORII ?
      Sa dea Dumnezeu!

      Ștergere
  30. Cum poate autorul acestui text sa aiba certitudini? Are cumva acces la informatii clasificate? Se pot lansa scenarii, intrebari in cautarea unor raspunsuri. Dar sa ai asemenea certitudini eu zic ca este cam mult. Certitudini sunt si faptul ca pretul la benzina/motorina este maine 15-20 lei/litru? ar fi mai folositoare nuantele echilibrate. Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  31. Cu siguranta slugile de la Bucuresti vor executa tot ce le vor comanda americanii. Intrebarea este: in tara asta mai exista oameni care sa iasa in strada si sa protesteze impotriva implicarii Romaniei in acest conflict?

    RăspundețiȘtergere
  32. Daca slugile ne vor implica intr un razboi va fi si un element pozitiv: tara asta care nu mai merita sa existe fie va fi impartita in mai multe regiuni fie va iesi din Nato,Ue, fie va fi ocupata de altii. Oricum mai rau decat acum nu cred ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  33. Eu am cu totul alta parere, dar nu stau sa contrazic. Sper sa-l vedem pe Putin carnati cat de curand. Cu slavii n-am nici un pic de rudenie. Rusii si-au construit totul pe furt si pe crime. Adica nimicul pe care-l au acuma. Ca in afara de armament de distrugere in masa...

    RăspundețiȘtergere
  34. Military Watch: Un S-300 ucrainean a făcut primele victime. A doborât accidental două aeronave ale NATO deasupra României....Da* ce mai conteaza asta?! S-a pus batista pe țambal deja....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Military Watch

      https://militarywatchmagazine.com/privacy_policy

      Your information, including Personal Data, may be transferred to — and maintained on — computers located outside of your state, province, country or other governmental jurisdiction where the data protection laws may differ than those from your jurisdiction.

      If you are located outside Sudan and choose to provide information to us, please note that we transfer the data, including Personal Data, to Sudan and process it there.

      =================

      Deci Military Watch este gazduit in Sudan.

      https://www.reuters.com/world/africa/hemedti-says-sudan-should-be-open-naval-base-accord-with-russia-or-others-2022-03-02/

      Nici nu miroase deloc a manipulare ruseasca :-)


      Ștergere
    2. 2 MIG-uri la joasa inaltime ,4 bombardiere sus de tot, au facut pe zona moldovei Galati-Vaslui-Iasi antrenament dus intors.....oare doar antrenament ?

      Ștergere
  35. Dacă ar fi existat cel mai mic pericol pentru SUA, cu "marile dezvăluiri" referitoare la acele laboratoare, deja ar fi intervenit, asigurând spațiul aerian al Ucrainei.
    Din punctul de vedere al arsenalului convențional, superioritatea americană față de Rusia este clară. Nu ar avea nevoie să își asume un "țap ispășitor" de la care sa pornească ceva. Rusia nu se poate compara, pe armament convențional, cu SUA, fără a mai lua în calcul celelalte state membre NATO. Iar, nuclear, nu are curaj Rusia să înceapă ceva.

    RăspundețiȘtergere
  36. Deocamdata Rusia este condusa de aceiasi oameni de 20 de ani, rotatia la putere este esentiala in orice democratie, ea readuce puterea la oameni. Ceva ce in Rusia nu mai exista de mult.

    RăspundețiȘtergere
  37. De la vocala la consoana tot ce spui PUTE ! Toate doctrinele dar toate au un sublim , un bataiut din palme ....dar factorul uman face ca el sa treaca lejer spre ghiveci. Unde este adevarul si unde este minciuna!?Tema de clasa a 4-a !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)