marți, 8 martie 2022

Dezastrul geopolitic (pre)văzut de personalităţile proeminente ale domeniului


Pentru că tot sunt etichetat pe la toate colţurile drept pro-rus, o să încetez în a argumenta de ce opinia respectivă e una idioată. N-ai ce să faci împotriva unor indivizi care judecă în şabloane. Pot însă să aduc în susţinerea opiniilor pe care le am alţi „pro-ruşi celebri” din zona occidentală. Cine ştie, poate logica lor va fi suficient de bună astfel încât să-i pună pe gânduri pe cei care-mi sar la gât.

Voi începe cu Henry Kissinger, celebru „comunist pro-rus”. Iată ce spunea el într-o opinie publicată în Washington Post în 5 martie 2014(redau articolu integral; sublinierile îmi aparţin):

”Opinia publică este acaparată de subiectul Ucraina, iar lumea se gândeşte la confruntare. Dar știm încotro mergem? În viața mea, am văzut patru războaie începute cu mare entuziasm și sprijin public; pe toate nu am știut cum să le încheiem, iar din trei dintre ele ne-am retras unilateral. Testul suprem al politicii este despre cum se termină, nu cum începe.

Mult prea des problema ucraineană este pusă ca o confruntare: dacă Ucraina se alătură Estului sau Vestului. Însă, dacă Ucraina vrea să supraviețuiască și să prospere, nu trebuie să fie avanpostul uneia dintre părți împotriva celeilalte – ar trebui să funcționeze ca o punte între ele.

Rusia ar trebui să accepte că, dacă încearcă să forțeze Ucraina spre un statut de satelit și, prin urmare, să mute din nou granițele Rusiei, se va auto-condamna să-și repete istoria de cicluri auto-împlinite de presiuni reciproce cu Europa și cu Statele Unite.

Occidentul trebuie să înțeleagă că, pentru Rusia, Ucraina nu poate fi niciodată doar o țară străină. Istoria Rusiei a început în ceea ce se numea Rusia Kieveană. De acolo s-a răspândit religia rusă. Ucraina face parte din Rusia de secole, iar istoriile lor s-au tot împletit de-a lungul timpului. Unele dintre cele mai importante bătălii pentru libertatea Rusiei, începând cu Bătălia de la Poltava din 1709, s-au purtat pe pământul ucrainean. Flota Mării Negre – mijlocul Rusiei de a-şi proiecta puterea în Marea Mediterană – are la bază închirierea pe termen lung la Sevastopol, în Crimeea. Chiar și dizidenți renumiți precum Aleksandr Soljenițîn și Joseph Brodsky au insistat că Ucraina este o parte integrantă a istoriei Rusiei și, într-adevăr, a Rusiei.

Uniunea Europeană trebuie să recunoască faptul că dilatarea sa birocratică și subordonarea elementului strategic față de politica internă în negocierea relației Ucrainei cu Europa au contribuit la transformarea unei negocieri într-o criză. Politica externă este arta de a stabili priorități.

Ucrainenii sunt elementul decisiv. Ei trăiesc într-o țară cu o istorie complexă și o compoziție poliglotă. Partea vestică a fost încorporată în Uniunea Sovietică în 1939, când Stalin și Hitler au împărțit prada. Crimeea, a cărei populație este rusă în proporție de 60%, a devenit parte a Ucrainei abia în 1954, când Nikita Hrușciov, un ucrainean de naștere, a acordat-o în cadrul sărbătoririi a 300 de ani a acordului rusesc cu cazacii. Vestul este în mare parte catolic; estul în mare parte ortodox rus. Vestul vorbește ucraineană; estul vorbește mai ales rusă. Orice încercare a unei aripi a Ucrainei de a o domina pe cealaltă – așa cum a fost modelul – ar duce în cele din urmă la război civil sau la destrămare. A trata Ucraina ca parte a unei confruntări Est-Vest ar distruge timp de zeci de ani orice posibilitate de a aduce Rusia și Occidentul - în special Rusia și Europa - într-un sistem internațional cooperant.

Ucraina este independentă de doar 23 de ani; a fost anterior sub un fel de stăpânire străină încă din secolul al XIV-lea. Deloc surprinzător, liderii săi nu au învățat arta compromisului, cu atât mai puțin din perspectiva istorică. Politica Ucrainei de după independenţă demonstrează clar că rădăcina problemei se află în eforturile politicienilor ucraineni de a-și impune voința în părțile recalcitrante ale țării, mai întâi de către o facțiune, apoi de către cealaltă. Aceasta este esența conflictului dintre Viktor Ianukovici și principalul său rival politic, Iulia Timoșenko. Ei reprezintă cele două aripi ale Ucrainei și nu au fost dispuși să împartă puterea. O politică înțeleaptă a SUA față de Ucraina ar căuta o modalitate prin care cele două părți ale țării să coopereze între ele. Ar trebui să căutăm reconcilierea, nu dominația unei facțiuni.

Rusia și Occidentul, și mai puțin diferitele facțiuni din Ucraina, nu au acționat pe acest principiu. Fiecare a înrăutățit situația. Rusia nu ar putea să impună o soluție militară fără a se izola într-un moment în care multe dintre granițele sale sunt deja precare. Pentru Occident, demonizarea lui Vladimir Putin nu este o politică; este un alibi pentru lipsa unuia.

Putin ar trebui să realizeze că, oricare ar fi nemulțumirile sale, o politică de impuneri militare ar produce un alt Război Rece. La rândul lor, Statele Unite trebuie să evite să trateze Rusia la modul aberant,  pentru a-i permite, cu răbdare, să înveţe regulile de conduită stabilite de Washington. Putin este un strateg serios - pe premisele istoriei Rusiei. Înțelegerea valorilor și psihologia SUA nu sunt punctele lui forte. Însă înțelegerea istoriei și psihologiei Rusiei nu a reprezentat un punct forte al factorilor de decizie din SUA.

Liderii din toate părțile ar trebui să revină la examinarea rezultatelor, nu să concureze din postura interesului lor. Iată noțiunea mea despre un rezultat compatibil cu valorile și interesele de securitate ale tuturor părților:

1. Ucraina ar trebui să aibă dreptul de a-și alege liber afilierile economice și politice, inclusiv cu Europa.

2. Ucraina nu ar trebui să adere la NATO, o poziție pe care am luat-o acum șapte ani, când a apărut ultima oară.

3. Ucraina ar trebui să fie liberă să creeze orice guvern compatibil cu voința exprimată a poporului său. Liderii ucraineni înțelepți ar opta atunci pentru o politică de reconciliere întrediferitele părți ale țării lor. Pe plan internațional, ei ar trebui să urmeze o postură comparabilă cu cea a Finlandei. Această națiune nu lasă nicio îndoială cu privire la independența sa acerbă și cooperează cu Occidentul în majoritatea domeniilor, dar evită cu grijă ostilitatea instituțională față de Rusia.

4. Este incompatibil cu regulile ordinii mondiale existente ca Rusia să anexeze Crimeea. Dar ar trebui să fie posibil să se pună relația Crimeei cu Ucraina pe o bază mai puțin tensionată. În acest scop, Rusia ar recunoaște suveranitatea Ucrainei asupra Crimeei. Ucraina ar trebui să consolideze autonomia Crimeei în alegerile organizate în prezența observatorilor internaționali. Procesul ar include eliminarea oricăror ambiguități cu privire la statutul flotei Mării Negre la Sevastopol.

Acestea sunt principii, nu prescripții. Oamenii familiarizați cu regiunea vor ști că nu toate vor fi acceptabile pentru toate părțile. Testul nu este satisfacția absolută, ci insatisfacția echilibrată. Dacă nu se ajunge la o soluție bazată pe aceste elemente sau pe elemente comparabile, deriva către confruntare se va accelera. Momentul pentru asta va veni destul de curând.”

Un alt strateg american de o importanţă colosală este George Kennan, probabil cel mai mare expert american în ceea ce priveşte Rusia. A fost ambasador în Uniunea Sovietică până în 1952, iar după aceea a fost unul dintre arhitecţii înfrângerii URSS în Războiul Rece. Iată opiniile sale după votarea în Senatul American din 1997 a extinderii NATO:

„Cred că asistăm la începutul unui nou Război Rece. Ruşii vor reacţiona gradual, iar asta le va afecta politica internă. Cred că extinderea NATO este o eroare tragică. Nu avem niciun motiv pentru această acţiune. Nimeni n-a ameninţat pe nimeni. Această expansiune îi va face pe părinţii fondatori ai naţiunii să se întoarcă în mormânt. (...)

Am semnat să protejăm o serie de ţări în condiţiile în care nu avem nici intenţia şi nici capacitatea de a o face. Votarea extinderii a fost o simplă acţiune uşuratică a unui Senat care nu are niciun interes real în politica externă. Ceea ce mă îngrijorează exte cât de superficială şi de lipsită de informaţii a fost întreaga dezbatere din Senat. M-a deranjat tratarea Rusiei ca pe o ţară care abia aşteaptă să atace Vestul.

Oare oamenii nu înţeleg că diferendul nostru cu Uniunea Sovietică era exclusiv cauzat de regimul comunist? Iar acum noi întoarcem spatele oamenilor care au făcut cea mai paşnică revoluţie din istorie pentru a îndepărta regimul sovietic. Iar democraţia rusească de acum este cu mult mai avansată decât cea a ţărilor pe care noi ne angajăm să le apărăm de Rusia. Desigur, se va ajunge la o reacţie dură din partea Rusiei şi apoi arhitecţii extinderii NATO vor spune „v-am spus noi cum sunt ruşii”, însă va fi ceva absolut greşit.”

John Mearsheimer e un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Acesta spunea în 2015 următoarele:

„Vestul împinge Ucraina pe calea pierzaniei(a unui hedonism iresponsabil) şi rezultatul final este că Ucraina va fi distrusă. Ceea ce facem acum este de fapt să încurajăm acest rezultat.”(mai multe aici)

Tot despre extinderea NATO din 1997, F. Matlock Jr. ambasador în URSS din 1987 până în 1991 spunea că extinderea NATO „reprezintă cea mai profundă gafă strategică şi se va perpetua într-un lanţ de evenimente care vor avea ca finalitate cea mai gravă ameninţare pentru securitatea mondială de la colapsul URSS”(este vorba despre articolul care-i fotografia acestei postări).

William Perry, Secretarul pentru Apărare al lui Bill Clinton spunea în 1996 că „extinderea NATO va contribui la o ruptură a relaţiilor cu Rusia”. La fel, Noam Chomsky avertiza în 2015 că „ideea intrării Ucrainei într-o alianţă militară cu Vestul nu este acceptabilă pentru niciun lider al Rusiei, iar dorinţa Ucrainei de a intra în NATO va conduce la un război major”. Mă rog, Chomsky vi s-ar putea părea dubios în actualul context deoarece sunt cunoscute poziţiile sale radicale. E totuşi interesant de înţeles exactitatea previziunii pe care-a făcut-o!

Stephen F. Cohen, un expert remarcabil în Rusia şi URSS spunea în 2014 că „mutarea forţelor NATO către graniţa Rusiei va militariza puternic situaţia, iar Rusia nu se va da înapoi deoarece e vorba de existenţa sa”. Clipul îl aveţi aici

Închei cu opiniile lui Sir Roderic Lyne, fost ambasador al Marii Britanii la Moscova, care, în urmă cu un an, avertiza: „Încercarea Vestului de a împinge NATO în Ucraina este o greşeală la toate nivelele: nu are sens strategic, nu există beneficii în condiţiile în care dezavantajele sunt uriaşe. Dacă vrei să începi un război cu Rusia acesta e cel mai uşor mod de a o face.” 

Întrebarea care se pune pentru oamenii serioşi la cap este „cum de anume politicienii occidentali sunt atât de proşti?”. Eu unul îi văd asemeni unor cretini care scot cuiul grenadei şi-apoi se miră că a explodat. Eventual fac şi-o reclamanţie la ANPC. 

Problema României şi a Poloniei este că ne-am pierdut buffer-ul reprezentat de Ucraina. A paria pe un cal mort(Ucraina) înseamnă a fi dobitoc. Desigur, în cazul nostru ştim bine ce conducere avem. Ceea ce trebuie însă să conştientizăm, ca oameni simpli, este că după Ucraina va veni rândul nostru. Aud tot felul de opinii cretine, cum că ar trebui să stăm liniştiţi pentru că avem „umbrela NATO”. Oameni buni, nu fiţi proşti! N-avem nicio umbrelă. Desigur, ruşilor le va fi mai greu să ia decizia unui atac asupra unui stat NATO, dar vă garantez că în afara unui război de uzură pe teritoriul nostru naţional nu vom avea absolut nimic altceva. Reţineţi ce vă spun, iar dacă vreţi să înţelegeţi ce însemnă un război de uzură, priviţi spre imaginile reale din localităţile bombardate. 

Poziţia noastră în privinţa conflictului ucrainean trebuie să fie una absolut neutră. Jocul stupid al Plăvanului cu ajutorul militar e unul de-a dreptul cretin. De asemenea, văd ventilându-se la noi ştirea că Polonia ar da avioane militare Ucrainei. Nu, Polonia nu va da niciun avion! Au anunţat-o public de două ori. Teama mea e că imbecilii noştri de la butoane au intenţia să facă ei chestia asta, ceea ce ar fi o idioţenie fără margini. 

V-am spus de multe ori că Rusia a intrat în „starea de flux”. Retoricile imbecile sunt absolut nejustificate acum şi ne pot costa enorm. Interesul ne indică o singură direcţie: trebuie să tratăm Rusia cu atenţie sporită, să ne cântărim fiecare vorbă. Nu de alta, dar de-aici înainte orice prostie ne va costa extrem de scump. Şi, credeţi-mă, acum e nevoie de raţiune mai mult decât oricând în istoria noastră. 

P.S. Rusia a prezentat lista ţărilor neprietene. Noi suntem incluşi întrucât facem parte din UE. Căutaţi însă în dicţionarul diplomatic ce înseamnă neprieten. Vă spun eu: ar trebui să vi se facă pielea de găină!

55 de comentarii:

  1. Cred că Biden, impostor senil în funcția de președinte al SUA, este doar o unealtă în mâna nebunilor care vor instituirea unei noi ordini mondiale. Și, dacă până acum, Putin a fost parte a jocului (chiar în ultimii doi ani de plandemie!), conducătorii din umbră ai imperiului financiar au decis că trebuie exclus de la masa celor influenți. Câteva luni a tot solicitat să fie tratat cu respectul cuvenit unui „țar”. Deoarece nebunii au crezut că exterminarea lui va fi la fel de simplă ca cea a ultimului ȚAR, i-au dat cu flit. Vă rog să urmăriți conferința de presă de după întâlnirea cu Macron în care Putin spune că a pierdut șase ore cu Macron!!! Era evident că va ataca Ucraina și că va fi război. Din acel moment, cred că nimeni nu are cum să știe ce va fi! După părerea mea depinde doar de Putin, de cât de mult și cât de tare va reuși acesta să își impună puterea. Atât în exterior, dar mai ales în interior. Sunt convins că leprele care conduc lumea, au pregătit o lovitură de palat în Rusia. Dacă Putin nu va opri „operațiunea specială” și dacă se va încerca o lovitură de palat în Rusia (indiferent de succesul ei) Putin va declanșa războiul nuclear!!! Și, chiar cred că este posibil să fim martorii ultimului război mondial...

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Diaconu,am informații că se urmărește declanșarea celui de al treilea război mondial folosind România ptr.aceasta.Și dacă nu se petrece vreun miracol,asa va fi.De ce oare se instituie starea de criză,în niște condiții stranii,ca să zic așa?

    RăspundețiȘtergere
  3. O frecventa de aparitie a articolelor foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zamfiroiu Spiridon
    A trebuit sa imbatranesc sa inteleg istoria... si spune asta unul care in timpul lui Ceausescu a fost castigator al olimpiadei pe tara la istorie in anii 1977,1978...deci am ceva habar de istorie : Zelinski al romanilor ( Zelea Codreanu - asa il chema in realitate si care avea un tata ucrainian si o mama poloneza) care a inflacarat mintile a multor romani cu dragoste de tara si care au pierit primii in transeele celui de-al doilea razboi mondial ( patrioti fiind... carne de tun in realitate ), este ruda cu Zelinski al ucrainienilor , care ucrainieni cu dragoste de tara sunt impinsi in fata rusilor mult mai dezvoltati din punct de vedere militar...iar in spatele acestor asa zisi lideri stau oameni care va manipuleaza ,va trateaza cu dispret, doi bani nu dau pe viata voastra iar voi va incaiarati care este cu Putin care este cu Zelenski...Cat voi mai trai , voi face tot ce imi este cu putinta ca sa fac semenii mei sa inteleaga ca nu mai trebuie sa se lase MANIPULATI... Doamne Ajuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai mare naționalist român al secolului XX, n-a fost un român, ci "polonezul" Zelinski (Cornelui Zelea Codreanu).
      Acum,cel mai mare naționalist din Ucraina,nu este un ucrainean, ci "polonezul"Zelinski(Volodimir Zelinski).
      Cei mai mari umaniști ai secolului trecut, au fost tot niște "polonezi"...polonezii Lenin, Stalin,Buharin, Beria (doar o parte)și de asemenea sînt din ce în ce tot mai multe voci,care susțin cu dovezi,că și Hitler era tot "polonez"!
      De fapt ce ar fi fost lumea fără "polonezi"? Ar fi fost o lume moartă în păcatele ei, dacă "polonezul" Iisus nu s-ar fi jertfit pentru păcatele ei.
      De două milenii majoritatea omenirii trăiește după principiile trasate de "polonezul" Pavel(Saul) și "polonezul" Petru(fiul tunetului) clădite pe temeliia pusă de "polonezul" Ilie,care a coborît foc din cer, pentru a mistui jertfa și "polonezul" Moise care a lovit stînca, scoțînd apă din piatră seacă.
      Astăzi, cînd o gașcă de "polonezi" diriguiesc destinele planetei,atît economic, sanitar cît și militar, cînd trăim sub amenințarea ciupercii nucleare, mă întreb la modul cel mai serios dacă nu cumva și Putin și Biden, sînt tot "polonezi"?

      Ștergere
    2. Mai citeste putin, nu strica. Dar in cazul tau cred ca e degeaba.
      „Corneliu Codreanu was born in Huși to Elizabeth (née Brauner) and Ion Zelea Codreanu son of Neculai born Zelinski.[2] His father, a teacher, was at one stage a member of the Democratic Nationalist Party[3] would later become a political figure within his son’s movement. A native of Bukovina in Austria-Hungary, Ion had originally been known as Zelinski; his wife, Eliza Brauner, was of partial German ancestry.[2][4] She was born to Marița Sârghi and Carol Brauner who had Bavarian origins.[2] His paternal great-grandfather, Simion Zelea was a descendant from a family of peasants (răzeși) from the village Igești in the former province of Bukovina.[2] When Bukovina was under Habsburg administration (belonging to the province of Galicia), he was forced by authorities to change his name from Zelea to Zelinski.”
      Igesti in 2001 avea 97.75% romani. Intelegi oare ca era roman ucrainzat ca nume? Asa ca degeaba ai participat la olimpiade de istorie!

      zeT

      Ștergere
    3. Multumesc ptr. sfat...dar nu te cred...cand scrii istoria este cum vrei tu...cand interpretezi istoria ( daca ai cap ) este altceva...

      Ștergere
    4. Sursa please, anonime!O fi wikipedia ,"poloneza?".Din Germania era si familia Din Deal Zollern, deconspirata ca poloneza de catre Nicolae Iorga, ucis de (anti ?)polonezi post Zelinski. In rest, recititi, drspre ISTORIE, recititi " Relatare despre regele David", de Stephan Heym, polonez parca.Are si dna/dra Luminita Arhire un articol despre aceasta bijuterie literară pe site ul Gândește org.
      Despre Putin , si non e vero, e ben trovato.Zelinski este iar Biden are ascendenta.

      Ștergere
  5. Oricine isi poate da seama ca toate actiunile nato din Romania din ultimii ani au mers pe ideea unei confruntari militare cu Rusia. Un bulgare care s-a tot rostogolit si a crescut constant. Toate pregatirile militare in directia asta au mers. Nu-i ceva aparut peste noapte. Da, cineva vrea razboi cu Rusia. Si, din pacate pentru noi, s-ar putea sa-l obtina. Tot ce se petrece acum incepand cu isterizarea maselor, masarea trupelor, conducerea imbecila samd fac parte din pregatirile de razboi. Asta-i realitatea.

    Singura veste buna este ca s-ar putea sa nu inceapa imediat. Rusii au inteles scenariul si s-au grabit sa taie capul balaurului pana sa apuce sa creasca suficient ca sa-si intre in rol. Daca "afacerile" din Ucraina se incheie rapid este posibil sa avem o fereastra de relativa liniste in care sa ne luptam doar pe frontul crizei care va fi devastatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deoarece România este condusă de masoni, ei fiind slujitorii diavolului, este posibil să fim vârâți într un măcel ce nu ne privește;satan vrea mereu să aducă moarte oamenilor cât mai repede pentru simplul fapt că, mort fiind, numai ai posibilitatea de a te pocăi, de a te spovedi, de a te împărtăși;cu alte cuvinte, se anulează șansa la mântuire.

    Într un război nu există buni și răi, ci niște tâmpiți care luptă contra altor tâmpiți;

    Oameni buni și răi, dacă va escalada acest conflict, nu faceți greșeala de a vă duce pe front fiindcă acolo veți fi la un tras de glonț, la o explozie de bombă/grenadă,de iad;cine intră în ,,jocul''ăsta, are asigurat drumul spre iad.

    Ascundeți vă, fugiți, faceți pe nebunii, numai nu le faceți jocul sataniștilor ce au pus stăpânire pe țară și lume.

    RăspundețiȘtergere
  7. ...este o vorba... ''schimbarea regilor, bucuria nebunilor''... am tot spus-o... UNICUL crez pe care-l am este ROMANIA... in contextul dat, da! si eu sint ''pro-rus''... si da!, ader in totalitate la afirmatia lui DD ca ACUM trebuie sa ne vedem exclusiv de amarul nostru... am studiat mult istoria... toata viata, inclusiv la nivelul la care multi nu au acces... rusii mi-au marcat copilaria... imi dadeau frisoane... acum am din nou aceleasi simtiri... o zicere din popor spune ca daca te intilnesti cu ursu' te intinzi pe jos si faci pe mortu'... rusii NU IARTA si NU UITA... niciodata... zece ani am avut sovrom-uri si komisari... pe certificatul meu de nastere scria Orasul Stalin... in liceu am fost obligat sa invat limba rusa... asa am invatat incit nici sa numar pina la zece nu stiu... visceral IMI ESTE FRICA de rusi... ma rog la toate cele sfinte sa nu ne bage in seama, sa nu-si puna mintea cu noi... si noi? ''conducatorii'' nostri? parca sint in zodia mortii... sint vocali, patetici, aroganti, inconstienti... Rusia 144 milioane locuitori, Romania 15 milioane... guvernanti, parlamentari, toate televiziunile, media mainstream, influenceri, analisti, comentatori, TOTI, fara exceptie, ''baga batul prin gard'' sa zgindere ursu'... ne-am pozitionat pe o cale a pierzaniei in timp ce absurdul ne invadeaza viata... asa cum s-a intimplat la Opera Romana si la tvr, in ''dezbaterea'' de aseara, cu un adulat al muierilor si o usr-ista isterizata... cindva am pierdut Transilvania la ''masa verde'', cadorisiti fiind de occidentali... apoi a ''stranutat'' ursu' si AM CEDAT Moldova fara a trage un singur foc de arma... am crescut si trait cu trauma asta toata viata... in loc sa ne preocupe ACUM unicul scop, UNIREA cu Moldova, Istoria creindu-ne A DOUA oportunitate, noi ne-am transformat, prin cei insirati mai sus, in ''trompete'' occidentale, de fapt americane, neavind altceva decit o iluzorie ''umbrela''... fara sa ne gindim la MIINE... ori macar la NOI, azi... inconstienta ne va duce la anihilare... cei care ne-au creat iluzia umbrelei se vor aseza la ''masa verde'' si vor discuta... DUPA... dupa ce noi nu vom mai exista... pentru noi, cindva, rusu' calcula trei lovituri nucleare... iar ei au mii... ca sa nu mai fim... nu cred ca s-a schimbat asta... si ce vom face? cei ramasi vor striga victoriosi ''am infrint!''? TOTI, cei mici, tac chitic si se fac ca ploua... Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Grecia... noi nu incetam sa ne aratam ''muschii''... stiu EI ce fac? CE NE FAC? romanii mereu au fost talibani, inflexibili, in convingerile lor... nu-i convingi de altceva nici daca le fluturi tramvaiu' rosu... numai ca ceea ce se petrece acum NU este judecata noastra... ne-a fost DICTATA, IMPUSA, INDUSA de altii... lideri de opinie, asemenea DD, care macar se indoiesc de ''unanimitatea'' si unilateralitatea unei atitudini sint fie ignorati, fie atacati si ''demolati''... nu cred, nu am impresia, nu presupun ci SINT SIGUR ca a merge in continuare pe aceasta cale ne indreptam inexorabil spre anihilarea noastra totala... oare asta conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  8. ROMANIA = NEUTRALITATE

    RăspundețiȘtergere
  9. ...pentru cei care se indoiesc de ceea ce am scris mai inainte, redau aici ceea ce imi produce acele ''frisoane'' si care ma fac sa simt FRICA in stare pura... in acest articol (How many nuclear weapons does Russia have in 2022?) se face referire si la Romania... iar tabelele, pentru cine le studiaza, arata cit de ciuruita este ''umbrela'' noastra de care toti fac atita caz... ca si de acel ''fiecare inch'' pomenit de stoltenberg, unu' la fel de ''destept'' si elocvent ca ''prostanacul ala''... explicatii suplimentare... rusii au avut dintotdeauna, dupa ce au avut ''bomba'', o UNICA doctrina strategica: DISTRUGEREA RECIPROCA GARANTATA... la nasterea Tratatului de la Varsovia, prin inglobarea tarilor ''satelite'', de la nord, spre sud, Germania de Est, Polonia, Tarile Baltice (Estonia, Letonia, Lituania), Cehoslovacia, Ungaria, Romania. Bulgaria, au constituit CORIDORUL GRI, de protectie in prima linie, a Rusiei... linia a doua era reprezentata de Belarus, Ucraina, Moldova... abia apoi se ''arata'' Rusia... noi, ''satelitii estici'' cum eram numiti, eram cei care, ''in caz de'', o ''luam'' primii... aici urma sa se dea prima lovitura, fie de URSS, fie de NATO... dupa care, evident, sub spectrul anihilarii TOTALE, urma ''masa verde''... prin ''aderarea'' la NATO, coridorul gri a trecut din ''proprietatea'' Rusiei in cea a NATO... Tarile Baltice, Ungaria, Cehia si Slovacia, Romania si Ungaria... doctrina insa nu s-a schimbat... este tot ce a distrugerii reciproce garantate... iar principiile de aplicare au ramas ACELEASI... lovesti in ''coridor'', in zona gri, ameninti cu respectiva doctrina si chemi la ''masa''... adica nu exista alternativa... ori ''masa'', ori doctrina... insa, DUPA, mai conteaza pentru cei din ''coridor''? iar Putin si-a pus in stare de alerta maxima fortele nucleare si a facut-o public... adica, ''hai sa jucam poker la masa da' uite!, eu am Coltul 38 pe masa... il am, stiu sa-l folosesc, nu mi-e jena sau frica sa apas pe tragaci... hai! da cartile!''...

    RăspundețiȘtergere
  10. ...EXACT asta se intimpla acum... ucraina NU va face parte NICIODATA din NATO... dincolo de ucraina este RUSIA... este acea ''granita rosie'' de care vorbea Putin... ca si Belarusul... iar Putin nu umbla cu eufemisme... NICIODATA inseamna NICIODATA... NATO i-a ''pacalit'' pe rusi, de la acel ''acord'' de la Malta... s-au extins si i-au luat Rusiei ''coridorul'', ''linia intii'' de aparare... Crimeea ii statea in coasta Rusiei, prin portul Sevastopol... a rezolvat-o in 2014... nici vorba de etnicii rusi si toata gargara aia... acum, NATO, intaritind ucraina, a incercat sa ''perforeze'' si linia a doua, prin intentia declarata de a primi aceasta ''tara'' in organizatie... rusu' NU POATE decit sa spuna NIET... nu are de ales... fara ''buffer-ul'' ucraina Rusia este terminata... politic, strategic, militar, economic... cum sa accepte Putin MOARTEA propriei tari? asadar, toata retorica, tot patetismul acestor zile (cu care rezonez, ca nu's animal) este o ''gargara'' ieftina... si de o parte si de alta... este doar geo-strategie... doar ''bataia'' pe linii de aparare, de ''coridoare''... noi? sintem ''expendable'', dispensabili, buni la negocierele de DUPA... anihilati... cine ''vede'' imaginea asta va intelege si ce este cu ''extinderea aliantei'' din 1990 incoace si ce se intimpla acum in tara ''prietena'' ucraina... am vulgarizat acest text pentru a nu-l ingropa in ''tehnicisme'' ori sofisme... tot ce am afirmat aici poate fi verificat sau confirmat de militarii de profesie onesti... se invata la Academie...

    https://thebulletin.org/premium/2022-02/nuclear-notebook-how-many-nuclear-weapons-does-russia-have-in-2022/

    RăspundețiȘtergere
  11. ...si ultima postare... referintele de mai sus sint tratate STRICT din punct de vedere militar... al doctrinei pomenite, actuala si evidentiata in aceste zile... conjunctura mondiala actuala este insa mult mai complexa... si, desi unii spun altceva, continui sa sustin ca Putin este omul LOR... si isi va lua PREMIUL...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine are familie, copii si ceva bani sa caute de pe acum ceva destinatii si sa se gandeasca la modul foarte serios. Sunt multi patrioti care iubesc Romania si romanii dar nu pot face mare lucru in menghina in care se afla acum tara. Nu va alarmati ci ganditi limpede, dar sa stiti ca situatia eate cel putin foarte delicata. Cine stie exact ce s-a intamplat cu aparatele in Dobrogea, stie ca sunt momente foarte grele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14:55
      Si unde sa pleci? In Asia, Africa? Te maninca aia cu fulgi cu tot... Daca nu esti miliardar cu protectie de corp, security...esti halit!
      Ar mai fi India...dar nici acolo nu se stie cit va mai dura linistea.
      Tot in Romania va fi mai bine,...in gradina Macii Domnului!
      Doamne Ajuta!

      Ștergere
    2. ...a fost o atentionare... NU pentru noi ci pentru NATO... asta cu privire la spatiul aerian al zonei si vehiculata expresie ''zona de interdictie aeriana''... intii MIG-ul si apoi Puma-Socat au fost ORBITE din click... DA! repet: TREBUIE sa stamin bancuta noastra si sa tacem...

      Ștergere
    3. Eu am alta parere; le au ,,amestecat''pe radar sa para inamici si i au rezolvat ai nostri

      Ștergere
  13. Referendum pentru ca NATO sa plece din Romania cand avem ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi binevenit un astfel de referendum, dar cine sa il propuna? Nici macar nu exista cineva care sa vehiculeze o astfel de idee. Toti stau sub "umbrela Nato" si fac legi peste capetele noastre. Si daca ar avea loc un referendum, ce garantie am avea ca rezulatul este cel real?

      Ștergere
    2. ...este o utopie... iesirea din NATO este la fel de posibila pe cit a fost parasirea Tratatului de la Varsovia... in plus, ca sa ai o pozitie distincta in NATO, ar fi necesar sa ai un de Gaulle si ma tem ca asta este o imposibilitate naturala...

      Ștergere
  14. Ne intrebam asa domnu Dan: de ce trebuie sa suportam razboiul securist de asuprire dus de structurile securiste ale statului dar aservite altora sau de ce o sa fim obligati sa suportam ceea ce o sa urmeze tot aruncati de securistii romani care au tradat poporul?

    RăspundețiȘtergere
  15. Candva se va face cumva dreptate acestui popor tradat si vandut mereu de ai lor, cozile de topor vesnic hiene

    RăspundețiȘtergere
  16. "Retoricile imbecile sunt absolut nejustificate acum şi ne pot costa enorm. Interesul ne indică o singură direcţie: trebuie să tratăm Rusia cu atenţie sporită, să ne cântărim fiecare vorbă. Nu de alta, dar de-aici înainte orice prostie ne va costa extrem de scump."

    Dar de ce la plural?
    OK, partea cu platitul o inteleg... dintotdeauna a fost asa: pulimea plateste oalele sparte de "alesi".
    Dar sfaturile de a avea grija la retorica si atentia pentru vorbele aruncate (nu mai zic de actele semnate) trebuie sa fie directionate mai specific, nu asa, la general, catre amarastenii care citesc acest articol... Chiar nu am, personal, nicio putere de a influenta mersul lucrurilor, iar de asumarea unei culpe colective m-am saturat.

    RăspundețiȘtergere
  17. D-le Diaconu, va lansez urmatoarea ipoteaza de lucru :
    Insula Serpilor este acum sub ocupatie militara rusa.
    Sa zicem ca rusii vor hotari sa o remita proprietarului de drept, adica Romania.
    Ce ar trebui sa faca Romania, sa accepte sau nu ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce a înțeles Plăvannul din tot acest război?

    1. să crească la 2,5% din PIB ponderea cheltuielilor pentru apărare.

    Asta ca să fie bănet suficient, rupt de la gura copiilor și din pensiile bătrânilor, bănet cu care să fie golite de ruginituri junkyardurile din deșertul Mojave și să-l facă astfel fericit pe Sleepy Joe.

    (Deh, șepcuța aia de 1 dolar și 50 de centime trebuie „onorată” cu multe și multe miliarde de dolari, irosiți anual pe bombițe putregaiuri, armament ruginitură și junk avionașe).



    2. să treacă în stil fast-forward Legea privind lărgirea interceptărilor asupra comunicațiilor criptate.

    Iacătă că Senatul deja a probat acea urdoare legislativă ce va permite să fim urmăriți nu numai pe Messenger, WhatsApp, ci vom fi ascultați chiar și atunci când vom sta pe budă și ne vom pârțâi.



    3. La punctul 3 urmează, cu certitudine de Apocalipsă, reintroducerea SRI în procedura penală, conferindu-i-se atribute ale organelor de urmărire penală.

    Coming soon!



    Dar se pare că mintea nazistoidului mioritic abundă de imaginație totalitară.

    Dacă prin Constituție aveam 3 stări mari și late, la care se puteau lua măsuri excepționale – urgență, asediu, război - se pare că găselnița din psiho-pandemie – „starea de alertă” le-a plăcut tare mult la nazistoizi. Asta a devenit a patra situație excepțională.

    După patru vine cinci.

    Așa că și-au pus ei mințișoarele alea mici la contribuție și au scornit o nouă formă de PERPETUARE A ANORMALITĂȚII: STAREA DE CRIZĂ.

    Cât de periculoasă este această ultimă găselniță nazistoidă rezultă din modul în care ea se instituie, ocolind însuși forul decizional al țării: Parlamentul. Starea de alertă se propune de ministrul Apărării, se semnează „ca directorul” de prim ministru și se aprobă de CSAȚ.

    „În funcție de manifestarea situațiilor de criză cu impact asupra securității și apărării naționale la nivel național sau în plan internațional, la propunerea ministrului apărării naționale, cu avizul prim­ ministrului,

    Consiliul Suprem de Apărare a Țării poate emite o hotărâre privind declararea situației de criză cu impact asupra securității și apărării naționale, respectiv încetarea acesteia.”

    WOW!

    În dictatura militară Rroemenika, forul legislativ suprem este CSAȚ!!!

    Iarăși de ce este periculoasă această „bombă cu ceas”?

    Pentru totala lipsă de predictibilitate și claritate în detalierea cazurilor în care ea se poate institui.

    Sunt acolo niște prevederi greu de digerat, chiar și pentru cele mai fanatice minți:



    „… incidente care sunt menite să afecteze sau să pună în pericol condiţiile de viaţă, stabilitatea politică, economică, socială, securitatea sau apărarea ţării sau să pună în pericol orice alte valori constituţionale…”



    Wow!

    Stabilitatea politică!

    Asta înseamnă că data viitoare în care se ceartă bețivul de orban cu drogatul de câțu, automat avem stare de criză.

    Sau la prima moțiune de cenzură depusă – stare de criză.

    Sau, Doamne ajută – la inițierea concretă a demersurilor în vederea suspendării Plăvanului – stare de criză.



    Urât o să mai fie viitorul acesta sub conducerea acestor satrapi care din toată experiența lor „politică” au înțeles un singur lucru: că trebuie să apese, mereu și mereu, din ce în ce mai accentuat, cizma pe grumazul amărâților.

    ----

    p.s. sunt în stare să bat rămășag, o pensie de-a lubeniței MăCiucă contra un bănuț de aramă găurit , că noua stare de criză va prevede interzicerea manifestațiilor, protestelor și adunărilor publice cu mai mult de …5 participanți.



    p.s. 2 referitor la imaginația distopică a acestor nazistoizi, lucrurile se pot perpetua la infinit căci mai pot fi scornite „starea de scintilație”, „starea de fibrilație”, „starea de excitație”, „ starea de vibrație”, „starea de incantație” etc!


    Ce a înțeles Plăvannis & camarila din tot acest război?

    Dă-i puterea în mâna prostului că pe urmă vei vedea de ce e-n stare.

    Dă-i briciul în mâna maimuței turbate și vei vedea pe urmă festival de „raționalitate” comportamentală

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum când Putin și-a pierdut puterea si influenta trebuie sa ne speriem de Rusia?? Acum când Rusia sta sa implodeze trebuie sa ne fie frică de ea? Ai pus textele alea da nu ai înțeles nimic din ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...NU! TU nu ai inteles nimic... cit despre ''Rusia sta sa implodeze'' ma abtin sa-ti spun ceva... chestia cu tramvaiul rosu de care spuneam mai sus... hai, sa am o zi buna dupa ce am citit asemenea ''predictii''...

      Ștergere
  20. Neutralitatea este un mit. Daca vine cineva la tine si vrea sa-ti dea un pumn, tu ce faci? Ii zici ca esti neutru si ca nu are cum sa te loveasca? Asa si cu neutralitarea Romaniei. Romania este in bataia vantului. Azi NATO, maine Alianta Sfanta pentru Dreptate si Adevar Ortodoxa - ASDAO.

    Bielorusia de abia reuseste sa nu trimita trupe in Ucraina, pentru ca Rusia nu a dat cu pumnul in masa inca. La fel si Romania. Razboiul costa si Rusia e saraca. O alianta de subordonare cu Romania, Bulgaria, etc. e binevenita pentru rusi.

    In momentul de fata, armata rusa e mai mult un tigru de hartie, de aceea pericolul e minim pentru Romania. Lucrurile sunt insa dinamice si in cativa ani nu se stie niciodata. Vine Trump, NATO nu mai exista, samd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...nu stiu de unde va luati informatiile de puteti rosti asemenea enormitati... Rusia NU a inceput (inca) razboiul... din cauza asta tarul Putin l-a denumit ''operatiuni militare speciale''... si a trimis la executarea ordinelor ''rezervele''... ca si cum intr-un derby Staua-Dinamo, decisiv, intr-o competitie eliminatorie, una dintre echipe hotareste sa joace cu rezervele... asta face Putin acum... foloseste ''racani'' nu militarii profesionisti... chiar nu vede lumea asta? este si asta o ''palma'' pe care o da Putin Occidentului... in plus isi ''antreneaza'' pe viu, in ''focul luptei'', trupele ''neformate''... cind a avut rusu' mila de proprii oameni? ii trimitea in valuri, cu un amarit de PPK, impotriva diviziilor de tancuri de 60 de tone... razboiul va incepe, daca se va intimpla, cind Putin va trimite ''meseriasii''... aici mi se pare ca este una dintre greselile lui... ca sacrifica tinerii Rusiei fara sa-i pese, doar pentru a putea spune ca ''v-am tras-o cu rezervele''... isi pune in cap propria populatie... insa doar un nebun sau unul foarte sigur de puterea lui poate face asta... si, sincer, Putin nu-mi pare nebun... cind o sa vad trupele adevarate pe front o sa inteleg ca Putin ''a inceput'' razboiul... insa cred ca va ''bate'' cu ''rezervele''... iar razboiul adevarat mai bine ne rugam sa nu inceapa... atunci va trebui sa ne cautam niste gauri... foarte adinci... si vom uita, poate, de retorica asta stupida a victoriei Occidentului... mai ales noi, cei aflati in blestemata asta de parte a lumii... tu poti crede ce vrei, inclusiv in prabusirea Rusiei... mie imi este frica tocmai de asta... traieste cineva cu impresia ca Rusia se va ''prabusi'', va face ''implozie'', in liniste? nu pot spune decit Doamne fereste! si nu pot spera decit ca nu se va intimpla...

      Ștergere
    2. Neutralitate inseamna daca vezi doi care se bat pe strada te duci intre ei si, cel mult, incerci sa-i calmezi, nu te aliezi cu unul dintre ei ca sa-l bati pe celalalt.

      Ștergere
    3. @@@Cyrus, uite definitia la neutralitate;nu de altceva, dar prin mesajul postat pare ca nu prea ai fost pe la scoala...
      https://dexonline.ro/definitie/neutralitate

      Ștergere
    4. @Anonim: in general, scoala nu te invata nimic. definitiile cu care ai venit tu sunt imbecile si se aplica numai intr-un cadru limitat, ala in care nu esti atacat. e bine sa-ti folosesti propriul cap (daca il ai) si sa nu mai regurgitezi tampenii.

      Ștergere
  21. http://www.china.org.cn/china/Off_the_Wire/2022-03/08/content_78096492.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. China știa de ceva timp: „„Ce secrete sunt ascunse în suspectul Fort Detrick și în cele peste 200 de bio-laboratoare americane din întreaga lume?”, a spus Zhao. El a adăugat că SUA „datorează o explicație lumii”.”
      https://www.digi24.ro/stiri/externe/china-riposteaza-dupa-ancheta-ceruta-de-biden-privind-originea-covid-relanseaza-o-teorie-care-sustine-ca-virusul-ar-fi-pornit-din-sua-1545065

      Ștergere
  22. Dupa ultimul referendum din Rusia, s-a inclus o propozitie decisiva in noua constitutie a Rusiei care spune in felul urmator:"Rusia este mostenitoarea drepturilor URSS". Daca ati consulta dreptul international o sa descoperiti ca URSS nu este distrus, URSS-ul este doar lipsit de puterile executive, legislative, juridice si ideologice, insa Rusia nu are nevoie de toate acestea, ea are nevoie de teritoriile URSS-lui si oamenii din acestea. Asa ca restabilirea teritoriala a URSS-lui este INEVITABILA!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. "superiorii" din ardeal nu se dezmint nici de data asta:
    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/clujul-sub-boc-primul-ora-neo-marxist-cu-monitorizare-digitata-a-persoanelor-si-viitoare-credite-sociale-1569045

    RăspundețiȘtergere
  24. testati-va coeficientul de inteligenta personal, al familiei si al prietenilor vostrii raspunzand la o singura intrebare:
    de cate ori te-ai sau v-ati vaccinat?
    https://www.ziuanews.ro/stiri/pfizer-i-fda-au-aruncat-o-bomb-de-date-asupra-consumatorilor-de-vaccinuri-covid-datele-studiilor-clinice-contrazic-total-sigur-i-eficient-1569029
    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/documente-secrete-pfizer-au-fost-publicate-vaccinul-a-ucis-1-din-35-oameni-in-primele-3-luni-de-la-administrarea-tratamentului-genetic-1569037

    RăspundețiȘtergere
  25. Interesant articolul, ca de obicei, dar puțin cam alarmist la final, mai ales că într-un articol anterior făceați referire la PLAN. Planul general, asa cum pot eu să-mi dau seama, tine de ruperea Ucrainei și să nu uităm de desființarea Israelului neo-cruciat din anul asta sau anul viitor și mutarea noului Israel în vechea Khazarie. Acestea fiind spuse, cu excepția ruperii Transilvaniei (care va fi inclusa in sfera germana - nu neapărat teritorial, deoarece UE va devenit superstat), Romania nu va avea de suferit de pe urma reorganizării noii ordini (a se ține minte data de 6 iunie). Ochii trebuie ținuți în continuare pe vaccin și pe (de)descoperirea culturii și a mostenirii noastre, inclusiv a moștenirii genetice. Lapte, miere și apă de izvor sa avem!

    RăspundețiȘtergere
  26. Umbrela branduita NATO! Daca rusii vin cu armament noi o sa stam si ne aparam cu umbrela... Gura prostului adevar graieste!

    RăspundețiȘtergere
  27. Urmarind evenimentele eu cred ca astia de ne conduc vor pleca in curand .Viata va deveni atat de grea in tara incat mamaliga va exploda .Mai apoi cred ca si vocea poporului se va face auzita .Personal cred ca trei sferturi din romani doresc neutralitatea

    RăspundețiȘtergere
  28. De 20 de ani se cară încontinuu armament greu în România cu vapoarele la Constanța, încărcat în trenuri și transportat noaptea la Kogălniceanu, Câmpia Turzii, Deveselu, etc și voi mai puneți încă la îndoială băgatul României în război la înaintare... Mâine vine kamala Harris în România. Este momentul când începe sacrificiul și destructurarea României. Faceți poze cu harta tarii noastre romani sa aveți măcar un stop-cadru din ce era odată...

    RăspundețiȘtergere
  29. Sunt convins ca majoritatea populatiei, oamenii normali sunt reticenti fata de un razboi care nu e al nostru. Romania sa ajute refugiatii, sa fie neutra, asta trebuie sa faca o tara in situatia noastra.
    Nu inteleg de ce nu se face un referendum pe tema asta. Problema parerea mea este presa platita si influencers care incita la razboi in fiecare zi si lasa impresia ca asta vrea poporul. Daca ai curaj sa spui ca nu vrei razboi, esti automat facut pro Putin si linsat de fot felul de frustrati.

    RăspundețiȘtergere
  30. ,,Când doi se ceartă, al treilea câstigă!" câștigă China. Iar la noi pe plaiurile mioritice modelul lui Caragea Vodă, jupoaie norodul și fuga în tarile calde, sunt sută la sută covins, că în această viață, vom vedea la TV , la Otopeni scene precum cele de la aeroportul din Kabul, când domnii noștri vor da bir cu fugiții. Și da Ceaușescu era geniu în politica externă față de ce avem astăzi.

    RăspundețiȘtergere
  31. https://www.youtube.com/watch?v=ZRV1DvYP5pA Cea mai tare analiză a evenimentelor din Ukraina, a cauzelor, vinovaților și a deznodământului posibil.

    RăspundețiȘtergere
  32. "Este incompatibil cu regulile ordinii mondiale existente ca Rusia să anexeze Crimeea." As dori sa vad un text din Cartea ONU sau chiar OSCE care sa aiba asemenea prevederi. Sa nu uitam ca s-au facut dezmembrari si anexari mult mai odioase sub pavaza hegemonica Pax Americana. Rusii sunt diplomati abili si au stiut cum sa speculeaze situatia de fapt, dar in special, cea de drept ca sa-si reapropie Crimeea. Transferul din 1954 nu a fost nici constitutional si nici corect din punct de vedere administrativ, asa ca nici in 19191 cand Ukraina trbuia sa-si certifice granitele la ONU nu a facut-o, tocmai pentru ca nu avea actele necesare in conformitate cu legile in vigoare.
    Aceasta fiind o Prezumtie falsa/gresita si rezulta ca si concluzia nu poate fi corecta.
    Daca sunt gresit informat as dori sa fiu corectat.
    Va multumesc.
    CD

    RăspundețiȘtergere
  33. @Denisroi Zelinski ucrainian o fi la fel cu Zelea, dar dac unii ucrainieni sunt catolici sau ortodocsi, Zelinski presedintele clown este evreu circumcis.
    Este posibil ca hotararea si determinarea specifice lui Zelea-Codreanu sa vina din partea ucrainiana dar in nici un caz din partea rudelor presedintelui Zelinski. Istoria nu lamureste intotdeuna lucrurile, nici chiar pentru olimpici.

    RăspundețiȘtergere
  34. Da ti sa sa citeasca prietenului nostru Dancu -crema intelectualitatii PSD urmatoarea carte : https://www.academia.edu/.../M%C3%A2ndria_de_a_fi_slug%C4...

    RăspundețiȘtergere
  35. dezastrul politic local prevede ca Romania va disparea in curand, atat ca stat cat si ca natiune.
    nici nu merita altceva!

    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/si-asta-e-tot-teoria-conspiratiei-rom-nii-devin-carne-de-tun-iohannis-a-semnat-anul-trecut-ca-rom-nia-s-aib-armat-comun-cu-ucraina-nafara-nato-1569096

    https://www.ziuanews.ro/politica/legea-turn-torilor-guvernul-urmeaz-s-aprobe-protec-ia-avertizorilor-n-interes-public-1569095

    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/ordonan-de-urgen-dat-pe-ascuns-dup-marile-achizitii-din-pandemie-se-preg-tesc-tunurile-r-zboiului-1569066

    https://www.ziuanews.ro/politica/ei-ce-s-vezi-nicolae-ciuc-face-anun-ul-impus-de-pentagon-din-toamn-vom-folosi-gaz-american-gazul-din-marea-neagr-mai-a-teapt-1569051

    RăspundețiȘtergere
  36. Zelensky este in Brasov, iar Romania este cu un picior intr-un razboi cu care nu are treaba si a intrat deja in rigor mortis.

    https://twitter.com/small_float/status/1501269892619718665

    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/si-asta-e-tot-teoria-conspiratiei-rom-nii-devin-carne-de-tun-iohannis-a-semnat-anul-trecut-ca-rom-nia-s-aib-armat-comun-cu-ucraina-nafara-nato-1569096

    RăspundețiȘtergere
  37. In alta ordine de idei:
    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/ei-comedie-care-e-compozi-ia-real-a-guvernului-ucrainean-practic-nu-sunt-ucraineni-i-au-alte-interese-1569102

    https://www.puterea.ro/cotidianul-italian-la-repubblica-vila-de-38-milioane-de-euro-a-lui-zelenski-din-toscana-video/

    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/rusia-a-publicat-documente-despre-existenta-laboratoarelor-pentru-arme-biologice-din-ucraina-victoria-nuland-a-recunoscut-aseara-in-congresul-sua-1569101

    RăspundețiȘtergere
  38. "Român incorect politic" as putea spune că vorbești aproape la fel de bine cum vorbești rusă...nu înțelegi mare lucru dar vorbești....in trecut mâncai bătaie în curtea școlii când spuneai prostii acum scrii pe blog...poate ar trebui să îți urmezi sfatul și să stai în băncuța ta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 15.47: Stai jos, patru ! Din fericire, Dan Diaconu mai aplica Speaker*s Corner freedom pentru blogul lui, iubitorule de Gândire unică, strânsă unit în jurul Partidului, al Conducătorului Genial !

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)