Ieri s-a petrecut un fapt memorabil. E un licăr de speranţă că, până la urmă, mai există şi oameni care se ridică la nivelul funcţiilor pe care le ocupă. Pentru o ţară normală ar fi un fapt banal însă la noi, locul transformat pe nesimţite în colonie de proşti, putem considera că avem de-a face cu un eveniment remarcabil.
Totul a început cu solicitarea însărcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA de a discuta cu Tăriceanu. Conform unor surse, iniţial Dean Thompson a găsit de cuviinţă să-l convoace pe Tăriceanu la Ambasada SUA. Neavând atitudinea de chelner a lui băsescu, Tăriceanu i-a transmis individului că dacă are neclarităţi trebuie să vină el la Parlament, nu invers.
Aşa se face că, nervos nevoie mare, reprezentantul ocupaţiei din România a venit însoţit şi de reprezentanţii Germaniei, Angliei şi Olandei. În acest fel, Parlamentul ţării a fost din nou martorul descălecării acestui straniu cu călcătura sa de plăvan obez. Misiunea sa a fost una măreaţă: să dicteze că nimeni nu are voie să se atingă de Codul Penal.
Oprindu-ne aici e cazul să ne întrebăm ce caută ăia în Parlament? Daca-ar fi venit să propună o conferinţă, o aniversare sau mai ştiu eu ce altceva, poate că vizita ar fi fost de înţeles, dar să vii pentru a te amesteca în procesul legislativ al unei ţări mi se pare o obrăznicie fără margini. Păi, băi siniştrilor, s-a mai pomenit în istoria diplomaţiei aşa ceva? Cine sunteţi voi, băi neghiobilor, să maculaţi una dintre instituţiile esenţiale ale democraţiei?
Buni sau proşti, curaţi sau corupţi, ticăloşi sau morali, aşa cum sunt ei, parlamentarii reprezintă oglinda societăţii şi sunt legitimi. Ei au fost votaţi de oameni pentru a-i reprezenta. Decredibilizarea Parlamentului este o altă cretinătate a regimului imbecil al lui băsescu(realizată la îndrumarea licuriciului). Aşa cum e el, este organul suprem în stat, cel care îşi obţine legitimitatea direct de la popor. Aşa se face că, descălecrea de ieri nu reprezintă doar o jignire a Parlamentului, ci o jignire directă adusă poporului român.
Din fericire, indivizii de ieri găsit în Tăriceanu un politician cu personalitate care le-a explicat în termeni diplomatici că au sărit calul. Vizibil iritat, la terminarea întrevederii, Tăriceanu a subliniat cu subiect şi predicat că îngrijorarea exprimată de ambasada americană cu privire la modificările Codului Penal nu fac parte din atribuţiunile ei.
Şi-acum să încercăm să înţelegem cine sunt însoţitorii lui Dean Thompson de ieri. Ambasadorul Angliei reprezintă o ţară care, la nivel oficial, promovează cea mai scârboasă atitudine antiromânească. Şi asta, în ciuda faptului că românii din Anglia contribuie substanţial la PIB-ul insulei. Reprezentantul Germaniei ar fi avut o justificare doar dacă ar fi fost interesat să discute despre datoria pe care "cinstiţii nemţi" o au faţă de România. Nu de alta, dar chiar avem nevoie de banii ăia! Despre olandez chiar nu ştiu ce să zic. Atunci când reprezinţi un gândac de ţară şi vrei să te dai mare cocoş eşti chiar penibil. Dar se pare că România acceptă multe. În ritmul ăsta nu-mi dau seama dacă nu cumva ar trebui să cerem şi părerea celor din San Marino. Cine ştie, poate că grădinarul, poliţaiul şi soldatul care formează poporul de-acolo se simt ameninţaţi de politica Parlamentului autohton.
Totuşi, de ce-or fi supăraţi indivizii ăştia? Pe americani i-am lăsat să scurme în pământ după gaze de şist, le-am dat voie să exploreze şi să exploateze moka în Marea Neagră, le-am acceptat prostia aia de scut care ne transformă în ţinte ale Rusiei şi, colac peste pupăză, le mai şi cumpărăm fierul vechi pe post de avioane de luptă. Pe englezi i-am lăsat să ne calce în picioare, le-am cumpărat fiarele scoase din uz pe post de fregate acoperidu-le şpăgile, am acceptat traficul de influenţă la privatizarea Sidex şi atâtea alte trăsnăi. De nemţi şi olandezi ce să mai spun? Că încalcă cu nesimţire tratatul de aderare semnat cu noi şi găsesc motive hilare de a ne interzice aderarea la schengen? Dar totuşi, de ce-or fi aşa ofensaţi? Până una alta noi suntem cei care ne sacrificăm pentru ei, nu invers!
Sensibilităţile politicianului român în faţa obrăzniciei unor ambasadori ţin de un provincialism al nostru. Trebuie însă să conştientizăm şi să trecem la un nivel superior. Nu te poţi lăsa călcat în picioare de o şleahtă de obraznici care nu-şi mai văd lungul nasului şi care n-au absolut nicio legătură cu diplomaţia. Din acest punct de vedere atitudinea lui Tăriceanu trebuie aplaudată, la fel cum servilismul lui Zgonea trebuie sancţionat.
Atât pentru azi. Deoarece mă simt călcat în picioare de obrăzniciile care nu se mai termină ale ambasadei SUA, poromit ca într-un episod viitor să vă compilez faptele de vitejie ale unora dintre cei mai nătărăi reprezentanţi ai licuriciului. Pregătiţi-vă să vă cruciţi de ceea ce veţi afla!
Din moment ce facem parte din ue si nato, suveranitatea e limitata. Plavanilor le e frica de libera circulatie, cand dintr o tara ca Romania condamnatii penali pleca doar cu buletinul...
RăspundețiȘtergereExcelent punctat.
RăspundețiȘtergereasta e un aspect...altul e urmatorul: am vazut reportaje gretoase despre cum i-au primit taranii din ploiesti de "cavaleristii" americani....aproape cu paine si sare...bine ca nu le-au oferit si muierile ca la primul feudal al regiunii pe vremuri.....mai vad ca e pregateste o conferinta a lui mccan pr, cu "eroii" americani (incluiv tipul care cica l-a rapus pe bin laden, alta melodrama..)
RăspundețiȘtergere"Cine sunteţi voi, băi neghiobilor, să maculaţi una dintre instituţiile esenţiale ale democraţiei?" Foarte corect si bine spus! Trebuia continuat cu: numai politicienii romani profund corupti si incompententi, pot face asta.
RăspundețiȘtergereCum cine sunt? Sunt cei ce conduc lumea, Europa -sau partea de lume in care ne-am bagat de buna-voie, dornici nevoie mare sa facem si noi parte din ea. Acum, asta e...pacaleala, am crezut ca intram in clubul select cu drepturi egale, cand colo am intrat ca era nevoie de un baiet sa le spele veceurile. Si de-o prostituata sa danseze in vitrina de pe stradutele lor dosnice.
RăspundețiȘtergereSi ce conteaza ca reprezentantii lu' licur sunt natarai, cu atat mai umilitor pentru noi, ca dam dovada vesnic de servilism si obedienta fata de ei.
Iar Tariceanu, pt. accesul de demnitate, si-o va lua, imposibil sa nu fi gresit ceva in ultimii zeci de ani, doar totul se stie, se pozeaza, inregistreaza si arhiveaza pentru cand o trebui. Chiar asa...cum a fost cu Sterling? Gata cu el, veti vedea, ca altfel poate ajunge ca Orbanul din vecini si cine-si permite asa un risc.
De ce sunt supăraţi? Fiindcă mult înjurata "clasă politică" românească s-a dovedit că are uneori puseuri de patriotism şi conştiinţă democratică. Adică uneori chiar urmăresc interesul naţional şi voinţa populară. Iar mult lăudata "justiţie" acţionează aparent arbitrar, însă de fapt la ordin, pentru a controla politicienii. Cea mai bună dovadă în acest sens mi se pare cazul Toni Greblă, dar mai sunt multe altele.
RăspundețiȘtergereCorect! Sunt niste paiate aruncate in terenul malos din Balcani.
RăspundețiȘtergereMai misca putin ca bate vantul, dar bate si vantul schimbarii, asa ca in curand, vor pleca de aici cu coada intre picioare, sa-si manace linistiti hamburgerii cu Cola...
Mi se pare un pic tras de par ca tariceanu sa fie numit "licar de speranta". Atitudinea lui smechereasca (totusi de preferat unei atitudini servile), in urma faptelor sale nu se prea catalogheaza asa.
RăspundețiȘtergereIar parlamentul actual... Prea multe de zis.
Din nefericire, sleahta de nesimtiti, hoti si oameni fara caracter este romanească.
RăspundețiȘtergereRestul sunt oameni de afaceri.
Dăcât că Purceaua monstruoasa de pe vremea lui Durer s-a facut mare si s-a suit in copac.
RăspundețiȘtergerehttps://www.artsy.net/artwork/albrecht-durer-the-monstrous-pig-of-landser
De acord cu articolul, dar eu as merge un pic mai departe cu logica si as spune ca cea mai buna perioada a Romaniei a fost in primii ani dupa 1989. Occidentul nu ne deranja deloc, Ceausescu platise datoriile, industria pe care o faurise era intreaga...eram liberi, independenti, cu o excelenta baza de dezvoltare si cu viitorul in fata. Cele cateva probleme reale (mici la scara istorica) gen salariu cam mic (100$), inflatie cam mare (cu 3 cifre), mineri inflamati, ceva sechele comuniste...nu cred ca erau un capat de tara, dovada ca s-au rezolvat intre timp. In aceiasi linie, in niciun caz nu trebuie supraevaluate realizarile mai recente, cum ar fi exporturi care s-au marit de peste 7 ori, la 70mlrd (fata de varful produs de economia ceausita, 10 mlrd, neegalat decat abia in anii 2000), intrucat aceasta are un pret: Renault, Ford, Bosch, Siemens, DeLonghi, Continental, Pirelli, IBM, MS, Adobe, Oracle...si lista poate continua...suna bine? Poate ca da, cand te gandesti ca e vorba multa valoare adaugata, tehnologii de varf, la prima vedere excelent...dar niciuna din numitele companii nu este romaneasca. Acesta este pretul: poporul roman nu mai detine mijloacele de productie.
RăspundețiȘtergereO chestiune importanta, f. importanta chiar, este ca in anii '90 (si chiar un pic dupa), justitia era justitie. Atunci nu se vorbea atata despre problema, pt. ca justitia mergea. Nu vedeai spectacolul jalinic de azi - sa-i spunem pe nume: abuzuri! Politicienii erau suverani in activitatea lor, fara ingerinte grosolane, si asa era normal, caci la urma urmei au fost alesi democratic - vointa cetatenilor! Daca e ceva in neregula se regleaza la urmatoarele alegeri, asta e democratia.
Ce este neclar este cine dirijeaza azi arestarile cu substrat politic, caci toate factiunile politice sunt decimate. Pur simplu clasa politica romaneasca este decimata. In interesul cui? Am crezut initial ca e Basescu, dar azi e pare ca Basescu a realizat si el ca Justitia a deraiat grav (probabil ca i se trage de la blonda :)) si s-a aliniat mesajului promovat initial de catre USL - cu jumatate de gura, adevarat (e cam greu sa recunosti ca ai fost prost si lichea si sa sustii contrariul a ceea ce ai declarat vreme de 10 ani de zile).
Si atunci cine dicteaza arestarile? Pai cine e interesat sa distruga clasa politica romaneasca, dupa ce a distrus industria romaeasca? Cine vine sa faca ordine in Parlament si sa mentina actualul Cod Penal abuziv? Raspunsul este in articol.
Si o mica corectura legata de fraza "Pe americani i-am lasat sa scurme în pamânt dupa gaze de sist, le-am dat voie sa exploreze si sa exploateze moka în Marea Neagra". In M. Neagra sunt niste canadieni - Sterling. Aia se pare ca se achita de intelegere, caci nu observ iesiri ale canadienilor impotriva lui Tarcieanu cel care a semnat concesiunea (si drepturile de exploatare in perimetrele Pelicanul si Midia) catre Sterling, firma canadiana.
Ca o conluzie: Romania merita mai mult, iar articolul face un pic de lumina in privinta celor ce vor sa-i fure Romaniei locul ce i se cuvine de drept in lume.
Nu pot decat sa ma bucur pt. publicarea rapida a comment-ului de mai sus; a durat doar cateva ore. Intuitia mea functioneaza corect.
ȘtergereMi-am stors creierii sa construiesc cel mai inept comentariu pe care l-am compus vreodata. Ilogic, imbinand jumatati de adevar cu scabrosenii grosiere nationaliste, idei care se bat cap in cap si produc elucubratii schizoide...din pacate imbratisate de (prea) multi oameni din aceasta tara.
Cum ar fi fost oare ca acest comment sa se fi limitat la argumente care sustin ca nu sistemul occidental este de vina pt. necazurile Romaniei ci faptul ca prea multi romani sunt prosti si/sau needucati si/sau hoti (cel putin o masa critica care din pacate da perceptia generala)? Caci nu-i asa, cine sunt americanii, englezii, germanii si olandezii sa ne dea nou lectii? Noi suntem urmasii dacilor! Mandri ca suntem romani!
Insa pastrand linia "corecta", iata ca acest comment a fost acceptat spre publicare. Luata separat, aceasta publicare nu ar fi o problema; principiul este sa accepti intr-o dezbatere orice argument, oricat de inept, atata timp cat nu este vulgar si nu incita la ura si intoleranta. Problema rasare cand alaturi de acest comentariu inept, pun un alt comment in care apare o intrebare incomoda - care este in sine un argument in cadrul unei discutii-; ei bine acest comment, desi a fost trimis de (cred) 4 zile, este inca nepublicat. Cat de complicat poate fi sa spui care sunt cele mai civilizate tari de pe planeta, atunci cand tu respingi vehement asertiunea preopinentului care sustine ca tarile scandinave sunt cele mai civilizate tari de pe planeta?
Ce sa mai zic? Vorba unui clasic in viata...hai gata, m-am distrat si eu...:)
PS: Un exemplu de oameni care cred in ineptiile din comment-ul precedent. Aflat la masa, discut cu un cuplu la vreo +60 de ani. Le declar vehement ca nu sunt de acord cu politicienii care fura (majoritatea covarsitoare), ca trebuie inchisi, ca justitia departe de a fi abuziva este inca prea blanda...Ce raspuns primesc? De la EL: "Ei, dragule, nu mai fi suparat, dar asa ar face oricine. Pai tu crezi ca daca eu as ajunge in vreo astfel de functie, nu as face la fel?" Vede privirea mea contrariata, asa ca se grabeste sa completeze. "Pt. voi, sa va fac voua casa, sa aveti tot ce va trebuie". Las furculita din mana, aproape ca ma inec si nu stiu ce sa mai spun. EA preia initiativa: "Ei ta-su-le, dar lamureste ca nu ai baga mana pana la cot" -si face gestul- "ci doar putin, pana aici!" -si pune palma stanga pe incheietura mainii drepte-. Discutia a fost serioasa este relatata ad-litteram. Cuplul in cauza - socrii mei. Oameni muncitori, blajini, familisti, traditionalisti, tarani adusi in fabrica in Bucuresti de Ceasca, obisnuiti sa ia din fabrica ce le trebuie prin casa, sa "umble la contoar", votanti USL si de cotoi securisti, telespectatori fideli Antena 3. QED.
Vai, dar cata inteligenta! Daca tu-ti imaginezi ca am timp sa citesc aberatiile kilometrice te inseli. In principiu dau un ochi diagonal, vad daca sunt greseli gramaticale flagrante si gata. Doar nu crezi ca stau sa fac analize stilistice.
ȘtergereIn ceea ce priveste comentariul cu tarile nordice, intr-adevar nu ti l-am publicat din cauza ca nu am chef sa continui discutia. Am voie? Daca nu ma insel e blogul, deci da, am voie. QED
P.S. In ceea ce priveste faptul ca prea multi romani sunt prosti ai perfecta dreptate. Te-ai uitat in oglinda?
Poate nu e român, are voie ?
ȘtergereAi dreptate. Si mie mi s-a parut ca are discurs de chinez. Dar in oglinda tot trebuie sa va uitati impreuna.:-)
Ștergere"Aşa stabilise protocolul din 1856. Or, guvernul român protestase de mai multe ori, invocând din nou suveranitatea naţională, de care însă marile puteri, adică cele cu tunuri multe, nu prea ţineau seama."
RăspundețiȘtergere1) Tariceanu nu e la prima "abatere". Calin Popescu Tariceanu: Romania nu are nevoie de imprumutul de la FMI, dar guvernantii sunt fricosi (Vineri, 13 martie 2009)
RăspundețiȘtergere2) Sunt surprins ca ai reusit totusi, din parea de prostanaci feisbucisti, sa aduni pe blogul tau majoritar (fiind imposibil in totalitate) oameni inteligenti care gandesc cu creierul propriu. Nu credeam ca mai e posibil pe internet.