sâmbătă, 8 februarie 2025

Lucruri simple(dar neconștientizate) - 2


Că banul nu este „combustibilul economiei” ar trebui să înțelegem din faptul că, dacă naufragiezi pe o insulă pustie cu geamantanele doldora de bani, n-ai ce face altceva decât, eventual, să te încălzești cu ei dându-le foc. Dacă însă, în locul banilor, ai găsi la fața locului un pământ fertil și ceva animale domestice, iar tu ai avea în bagaj semințe, ai putea să-ți încropești o gospodărie din care ai trăi fără probleme. Cu alte cuvinte, ți-ai crea un ecosistem economic.

Exemplul din paragraful anterior ar trebui să vă facă să înțelegeți cu exactitate rolul banului, anume cel de mediu de schimb, nicidecum de „combustibil”. Banul nu construiește! Ba, mai mult, când își depășește „atribuțiunile” - așa cum se întâmplă de mai bine de un secol - ajunge să se transforme într-un mediu de jaf. 

Istoria ne-a arătat întotdeauna ce se petrece în societățile în care persoanele corupte ajung să uzurpe puterea. Acele societăți, indiferent de puterea lor, indiferent de dimensiunea armatelor sau a organelor represive, ajung invariabil în mizerie. Corupția e o bacterie ucigașă care, găsind mediul propice, ajunge să se multiplice necontrolat. 

Exact la fel s-a ajuns acum în imperiul stăpânit de stăpânii „mașinii de făcut bani”. V-am arătat în primul episod modul în care stăpânii mașinăriei infernale ajung să cumpere totul pe nimic sau, mai bine spus, pe o convenție care dă unor hârtii fără valoare puterea aurului. Doar că, acești stăpâni, pentru a-și putea impune voința asupra celorlalți, au nevoie de un întreg aparat. Iar aparatul este bazat pe ... corupție. E drept, o corupție abil mascată de legi cu cântec, însă asta nu reduce cu nimic esența: jocul banului este un joc al bandiților care pozează în oameni onorabili. 

Așa se face că, în toată epopeea impunerii monedei cu valoare închipuită - adică a întregii structuri financiare a lumii de azi - regula mafiei e cea care conduce totul. Iar tu nu ești jefuit direct de „stăpânii banilor”, ci de o rețea piramidală care-și împarte jaful după o regulă extrem de strictă. Tu, ca om simplu, știi că iei un salariu. Dar acel salariu îți este furnizat prin intermediul unei bănci care, pentru „deranjul lor” te taxează cu tot felul de comisioane inutile. Banca de la care îți ridici banii este însă subordonată unei Bănci Centrale, căreia i s-a dat monopolul emiterii de bani în acea țară. Banca Centrală, la rândul său, se află într-o rețea de alte bănci centrale care au la vârful lor o structură obscură, denumită Banca Reglementelor Internaționale(BIS). Cu toate că, la modul teoretic, băncile centrale dețin BIS, de fapt întreaga politică a băncilor centrale este dictată de BIS.

Acum vine o altă verigă. Băncile centrale sunt, aparent, sub autoritatea statelor cărora le aparțin. Doar că, în realitate, legislația adoptată de majoritatea statelor prevede că băncile centrale sunt entități independente, absolut autonome. Într-adevăr, șeful băncii centrale e numit de politic, însă aici e o discuție mai mare întrucât nu prea am văzut șefi de bănci centrale numiți de la nivel politic ci, mai degrabă, politicieni care se ploconesc la șeful băncii centrale atunci când preiau frâiele puterii. 

Și, pentru că am ajuns la politicieni, trebuie să conștientizăm rolul lor infam. Politicianul este, aparent, ales de popor. Doar că acea alegere se rezumă la votul exprimat de cetățeni pentru o fantasmă, denumită „program”. Politicianul vorbește verzi și uscate în campania electorală pentru a obține voturile, doar că, după ce obține voturile, poate face absolut ce vrea fără să-l mai tragă nimeni la răspundere. Vedeți, de exemplu, cum Ciolacu a păcălit fraierii că mărește pensiile și salariile, iar după ce s-a văzut la putere a început să le taie. Desigur, n-o face deoarece ar fi mai sadic din fire. Știa că asta va urma, dar a mințit aberant în campania electorală pentru a-și menține postul. 

Mulți cred că politicienii chiar au puterea. În realitate, atunci când ajung la butoane, constată că butoanele nu răspund comenzilor pe care le dau. De ce? Să vedem un caz școală. Presupunem că Ciolacu ar fi fost onest(lucru imposibil, dar când demonstrezi prin metoda reducerii la absurd trebuie să pornești de la ipoteza falsă). Așadar, presupunem că el chiar ar fi vrut să mărească pensiile. Ajuns premier, ar fi constatat că finanțele țării sunt în dezastru. Pentru a mări pensiile, ar trebui să se împrumute. Doar că, ghinion, pentru un asemenea angajament nu te împrumuți o singură dată, ci an de an. 

Problema se pune că dacă vrei să te împrumuți, trebuie să mergi pe piețele internaționale. Iar acolo funcționează o regulă ciudată. Nu, nu cea a cererii și ofertei, nu fiți fraieri! Acolo funcționează „regula pozei”. Ai poză frumoasă, primești bani la un cost OK, nu ai poză frumoasă, primești banii mai greu, cu dobânzi mai mari, sau nu-i mai primești deloc. Poza îți este făcută de o altă componentă a mafiei, anume firmele de rating. Acestea sunt, în realitate, un oliogopol la fel de obscur, dezvoltat la nivel supra-național. Iar modul în care acordă ratingurile este atât de coerent definit încât seamănă până la identificare cu scosul din burtă. Dacă Gigel care stă la cârciumă se apucă să pună aleator ratingurile unor țări - în funcție de cum îi pică lui băutura la stomac - s-ar putea ca metodologia sa să fie ceva mai coerentă decât cea a agențiilor de rating. 

În cazul în care nu te mai poți împrumuta de pe piețele internaționale - deoarece nu ai poză frumoasă - unica șansă care-ți rămâne este să accepți „colacul de salvare” pentru a nu te îneca. Iar acest colac de salvare se numește FMI. Situația e cam în felul următor: cât timp te împrumuți de pe piețele internaționale, ai un statut de șerb. Când ai ajuns la „colacul de salvare” al FMI, intri automat într-un statut de sclav. 

Revenind la Ciolacul nostru, acesta știe că ratingul țării este unul „pe buză”, cu perspectivă negativă, astfel încât e conștient că, dacă nu joacă așa cum i se cere, va fi cel care va condamna țara la statutul de sclav, punându-și în joc viitorul său politic. Viitor care, oricum ai privi lucrurile, nu înseamnă nimic. 

Dar deja m-am lungit cam mult, astfel încât, pentru azi, voi pune punct aici. Cei care citesc pentru prima dată materialul de față, pot găsi prima parte în postarea anterioară.

29 de comentarii:

  1. Domnu' Dan,

    pai la oricare dintre cele 3 capete (adica: al Americii, al Ue, si al lui propriu) ar juca, va pierde si Ciolacu si poporul roman, la fel cum si-au pierdut absolut toti capetele cu ale noastre cu tot:

    Iliescu, Constantinescu, Basescu, Roman, Ponta, Dragnea, etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Singurul cap dupa care merita ca sa jucam, sunt capetele lui Calin Georgescu & Co.
    Fara inca O Revolutie, disparem ca popor, la fel ca nemtii si francezii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O schimbare doar de dragul schimbarii te poate duce fix "din lac in putz"
      Disparitia poporului dupa cum vezi nu depinde de tine, de omul simplu injosit si obidit. Daca francezii si nemtii n-au putut sa faca mare branza...

      Ștergere
    2. Anonim 17:18,

      Ba depinde intotdeauna de tine, omul obidit, injosit.
      Dar, de ce sa iesi/sa te lasi scos la "Revolutie" numai cand si cum te imping "ei", si sa n-o faci niciodata, doar cum si cand vrei tu? 🤣

      Ștergere
  3. Cum bine ați spus cândva, când semnezi cu FMI, nu semnezi un împrumut ci ești de acord cu condițiile capitulării...

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect, agențiile de rating sunt entități care îți fac poză, dar sa nu uitam că totuși ratingurile lor se bazează pe statistici oficiale ale statului respectiv, care sunt publice și verificabile. Să nu ne lăsăm duși de val, agențiile fac multe matrapazlâcuri, dar lucrează cu materialul clientului. Și se știe că niciodată nu iese fum fără foc. Cu alte cuvinte, agențiile constată, nu au cum să te împingă spre junk. Asta o fac alții, pe care de obicei îi percepi ca prieteni (de exemplu CE). Nu l-au obligat agențiile de rating pe Ciolacu să cumpere armamente scumpe și inutile, sau să pompeze resurse în Ucraina.

    RăspundețiȘtergere
  5. https://evz.ro/investitiile-imobiliare-in-crestere-dinamica-tranzactiilor-face-din-romania-lider-regional.html

    Da, da! Orice tip de investitie este pe crestere, pana cand vine Deflatia=Acu' care sparge Bula! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  6. Insula paradisiaca si valiza doldora de bani! Din nou, excelenta ilustrare a proverbului "banii n-aduc fericirea". Ieri ne saraceau, azi ne înfometeaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vă mulțumesc pentru lămurire, a fost cât se poate de clar și de înțeles.
    Bun, asta a fost și este, în prezent, situația la noi.
    Tocmai de aceea, am marea rugăminte și vă și sugerez ca, la prezentul articol, să adăugați și un altul în care să propuneți variata dv de ieșire din acest marasm economic sau chiar mai mult, fără a lua în calcul varianta sinucigașa și sclavizarea României și Românilor de până acum, adică CE și CUM ar putea România, ca țară, și Românii, ca popor și Națiune - chiar și în condițiile în care suntem mai puțini cu 5 - 9 milioane - să răzbata și să iasă la liman!
    Vă mulțumesc și sper să luați în considerarea propunerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca DD ar fi avut o solutie viabila, acceptabila, pasnica, productiva a problemei energetice, ar fi fost purtat pe brate, angajat pe loc de noua administratie de peste ocean si ar fi primit si Nobelul. Din pacate insa nu exista nimic care sa nu calce pe bataturi vechea garda si statusul qvo.
      CC

      Ștergere
    2. @Elias 8 februarie 2025 la 12:19
      Singura iesire este una INDIVIDUALA si se realizeaza doar prin educatie, pregatire profesionala si antreprenoriat. In afara Romaniei bineinteles.

      Ștergere
    3. Solutia e simpla si la indemana oricui, dar nu vom fi lasati s-o aplicam de catre finanta mondiala si hegemonii din Bruxelles si Washington. Dragnea a incercat una edulcorata si a fost bagat in puscarie pt indrazneala. Avem resurse, forța de munca, infrastructura relativ ok, deci avem cu ce face, dar structura de putere e vanduta altor interese.

      Ștergere
  8. pai asta ne duce la teoria conspiratiei, cum ca exista un grup minimal de indivizi care papuseaza destinele lumii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In caz ca nu esti de acord cu ideea asta, raspunde scurt la o intrebare: cine e actionariatul principal al Blackrock si Vanguard care detin direct sau indirect 70% din firmele din occident si de ce respectivii nu apar niciodata in nici un top al celor mai bogati oameni din lume?

      Ștergere
    2. Cin' să fie, cin' să
      fie? Reptilienii??
      Mai in gluma , mai în serios, de vazut filmul Fantasy(?) "Jupiter Ascending".

      Ștergere
    3. @22:03
      "de ce respectivii nu apar niciodata in nici un top al celor mai bogati oameni din lume?"

      Mai mult de atat...
      Umbla saracacios imbracati
      Conduc lamai de mana a doua
      Locuiesc cu chirie
      Nu detin propietati private
      DAR se plimba in toata lumea cu ajutorul cardului discret NELIMITAT.

      Ștergere
  9. Felicitări dlui Dan Diaconu pentru abilitatea sa de a conecta la realitate concepte economice care aparțin unei științe (care-mi este foarte familiară) în care abstractizarea are limitele și, mai ales, erorile ei inevitabile (însă trebuie conștientizate și diminuate). Prin faptul că textele sale informează, pe de o parte (sau pe unii), și/sau provoacă, pe de altă parte (pe alții), dl Dan Diaconu probează că posedă inteligență, dar mai ales înțelepciune. Dacă prima mai poate fi compensată cu AI (glumesc!, vezi comentariile mele pe acest blog pe acest subiect), cum speră unii (deloc puțini, și în creștere exponențială), cea de a doua, înțelepciunea nu poate fi cumpărată din (/la) târg dacă nu e deloc acasă. Contrariul acestei aserțiuni (legată de înțelepciune) pare să fie problema cvasigeneralizată a lumii de astăzi. Bravo, autorului! Și mult succes în stârnirea minții cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cineva, un mare om, spunea prin 2003 că jocurile mari ale evoluției umane se fac de puțini oameni! Încep să cred că avea dreptate
    Nici masonii, nici derbedei economici, nici puliticienii nu intră în ecuația lor, pur și simplu evoluția ajunge la un moment dat cînd trebuie să explodeze
    Punct

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa 1990 au coordonat si incurajat mii de acte prin care au sabotaj si ruinat Romania.Au trecut in mare parte neobservate de catre populatie pana cand infrastructura economica s-a defectat si astazi Romania este distrusa.Un plan de altfel destul de comun aplicat peste tot, doar ca la noi a atins perfectiunea.Priviti "clasa politica" de astazi.Au dus la defectarea aproape iremediabila a societatii si la prabusirea economica a tarii.Actele de sabotaj continua intr-un ritm accelerat.Se grabesc sa ne ingroape, mai avem doar nasul afara; inca o lopata de pamant si ne-au batut crucea la cap.Chiar nu mai conteaza cine ne face "poza", tot cimpanzei iesim in ea, si nu orice fel de cimpanzei, ci din specia Bonobo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *Când va veni al treilea rm, România va fi atât de distrusă că nu va prezenta nici un interes pentru combatanți*, by proaspăt recunoscutul Sf.Arsenie de la Prislop. Suntem chiar acolo, adk la izbucnirea conflagrației, pentru că distrugerea României este completată.

      Ștergere
    2. "Priviti "clasa politica" de astazi.Au dus la defectarea aproape iremediabila a societatii si la prabusirea economica a tarii."

      Dar poporul ce a votat si ce a sustinut in toti acesti 35 de ani de post-comunism sau de "capitalism dambovitean"?
      Dar in cei 50 de ani de comunism?

      Ștergere
    3. @17:13
      Ca si peste tot in lumea "civilizata" poporul de 35 de ani a votat si VA VOTA ce i se vara sub nas!

      Ștergere
  12. @17:13 R: Poporul a votat "promisiuni", mincinosi, hoti, derbedei, securisti, etc.Romanii nu poarta marea vina ca au votat niste nemernici dupa 1990 si pana astazi.Politicienii de acum sunt bomboana de pe coliva Romaniei.In niciun stat din fostul bloc de Est (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, etc.) nu s-a intamplat ce s-a intamplat la noi.Doar la noi au putut "rasari" un Iliescu, Basescu, Johannis, Elena Udrea, Predoiu, Coldea, Boc, Hrebenciuc, Piedone, Barna, Plesu, Ciolacu, si multe alte sute si mii de cocalari politici si retelele lor.Romania este tara in care s-a nascut banditismul perfect.Nu electoratul este vinovat.Din pacate asta-i esenta "clasei conducatoare" si "elitei" romanesti.Ca la noi la nimeni.Pana si o tarisoara ca Slovacia ne bate la statiuni de munte si resorturi de schi.O piticanie ca Ungaria ne "mananca" la capitolul bazine, stranduri, aquapark-uri, etc.Nu vorbesc de turismul cehilor sau de industria procesatoare de alimente din Polonia.Toti stiu sa faca multe lucruri bune, numai noi stam impietriti de ne-au furat astia si coiful din cap si bratarile de pe mana.Doar acest exemplu al furtului din Olanda este suficient pentru a explica starea natiunii.Nu am auzit de nicio demisie sau vreo arestare in acest caz.Suntem terminati; resetarea la noi se mai poate face doar prin amputari masive.

    RăspundețiȘtergere
  13. Extraordinar de simplu dar totuși atât de complicat.
    Cum avem reguli de protecție la incendiu și în caz de dezastre naturale de ce nu există un astfel de ghid in cazul dezastrelor financiare, a potențialului furt, și de ce nu se face un Audit Național?

    RăspundețiȘtergere
  14. Inainte de alegerile din Franta au fost voci (politice la nivel inalt !) in Germania care atentionau ca daca va castiga Marie Le Pen problema datoriilor Frantei ar trebui avuta serios in atentie ! Domnule Dan, va intreb, daca va castiga Georgescu, ce credeti, "mafia financiara" va mai acorda sau nu imprumuturi Romaniei ?

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce plecati de la premisa (falsa) ca Ciolacu ar avea la indemana doar solutia imprumuturilor (pentru marirea pensiilor, de exemplu)? Da, bine, atat il duce pe el capul - orice contabil cat de prost e capabil sa imprumute cu dobanda mare si sa mareasca o taxa, dar trebuie sa fii contabil destept sa aduci venituri mai mari micsorand taxele - dar aici mai exista si REDEVENTELEEEE! Va rog frumos, pronuntati zilnic, 24/24 - 7/7 acest cuvant magic: REDEVENTE. Ca sa se auda. (ca de fonduri suverane nu mai vorbeste nimeni)

    RăspundețiȘtergere
  16. Boicot cine contra cui ?

    Țăranii au fost întotdeauna săraci, istoric vorbind.
    Deși din mâna lor se nutrește Omul.
    Se nutrește, manieră de a vorbi în ziua de azi.
    Modelul hyper supermarket etc. modelul este falimentar.
    Cel mai mare jaf din istorie ? Super și Hypermarketurile s-au finanțat din fonduri europene ? Bani publici ?
    Bani publici ca să omoare producătorul autohton.
    Adevărat este că am văzut idioți care aveau roșii în grădină, gata de salată.
    Da venea de la supermarket cu punga de roșii românul meu.
    Bă sânt mai bune ?
    Mamaie îmi spunea copile sînt mai bune copănelele de pui de la Hypermarketuri, sînt moi. Eu nu mai am dinți.
    Oare știe dânsa cum sunt crescuți acei pui ? A-ți văzut vreodată ca meserie, să faci puiii să se cace ?
    Să îmi iertați expresia, dar așa este, vedeți pe Discovery.
    Asta este meseria ta, apuci un pui în mână, și îi storci de burtă ca să se cace, după care îl arunci într-o gaură, ladă etc.
    Și asta cu mii de pui pe zi !
    Omul stă cu mască de gaze, ca să înțelegi în ce mediu evolueză. Puii sunt dopați cu antidepresive. De ce ?
    Să nu se mănânce între codeținuți.
    Acest model ne este vândut ca fiind unul de viitor.
    Am văzut producători de ceapă cu două grădini.
    Omul prezintă marfa cumpărătorului, nimic de zis din partea cererii. La care îl întreb io, auziți da dumneavoastră consumați această ceapă ?
    Doar nu sînt prost, am grădina mea cu ceapă bună.
    Zicea țăranul meu.
    Păi și asta ?
    Asta ie de vânzare, zicea țăranul.
    Țăranul ne otrăvea de fapt, și îl întreb pentru ce motiv ne omoară ? La care îmi răspunde tataie.
    Vezi tu copile ăștia când iau marfa, o iau pe nimic.
    Noi supraviețuim.
    Păi și noi încercăm să supraviețuim dar ne otrăviți, cu pesticide etc.
    Corect dar vă otrăvim noi producătorii ? Ori gangsterii care ne cumpără marfa pe nimic ? Noi muncim pe degeaba de multe ori. Ai văzut cum am aruncat, tone de castraveți că nu-i voia nimeni. Veneau din Turcia etc. La greu. Mai că nu ne ziceau să le plătim livrarea, în plus de faptul că era gratis pentru ei.
    Aveau de ales.
    Vezi tu copile, ăștia cu taxe etc. ne obligă să vindem roșii din Spania, dar pe cântar scrie România, totul este ok ?

    PS Io sânt scârbit de aceste modele care duc la faliment societatea. De fapt nu, că face bani cu tratamente de cancere pe ici pe colo, induse de cea ce mâncăm ? Specialiștii spun că nu, dar la fel ziceau în perioada Coviduț, vezi că ie periculos !
    Covidul sau vaccinul ? Amândouă, zicea domnișoara zâmbind.
    Să vă vorbesc despre copilele noastre care la 9 ani sunt deja pe stop ? Au țâțe de zici că sunt starlete porno, îți vine să... Când o întrebi îți dai seama că ești pedofil fără să dorești așa ceva.
    Glumesc pe jumătate.
    Modelul hyper supermarket sa schimbat.
    S-au apucat să cumpere pământuri, producători, etc.
    Vechea lor găselniță mărcile distribuitor.
    Se schimbă, încearcă, dar noi suntem faliți, degeaba.
    Tot aceste hyper superm... ne-au jefuit, după ce au jefuit producătorul. Singurul care câștigă sânt super hyper etc.
    Noi murim crezând că, consumăm.
    Nu plătește nici superul nici hyperul, cancerul meu.
    Ce să mai vorbim de taxe și impozite.
    V-am spus că îi plătim din bani europeni, publici etc.
    Cică scuzați-mă creăm locuri de muncă. Zic mafioții.
    Știți câte milioane de euro plătește primarul, pentru instalarea a orice ? Știți cât plătim la nivel sănătate, societate etc ?
    Ne îmbrăcăm la fel, mâncăm la fel, ne f.... la fel.
    O previziune, în 2030 un bărbat din 2 are cancer la prostată, plus altele dar nu știe încă.
    Fetele nici nu mai vorbesc. Știți de ce ?
    În plus de toate rahaturile pe post de mâncare, adăugați machiaj etc.
    Machiaj, alt subiect, adevărate bombe pentru bombele noastre. Le iubim !
    Am zis destul pentru acest articol, dacă încape.
    Frate știi câte sînt de povestit ? Lumina TV ?
    Radio TV ? Ori simplu, Liga Unu
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere

  17. am ajuns la politicieni, trebuie să conștientizăm rolul lor infam. Politicianul este, aparent, ales de popor. Doar că acea alegere se rezumă la votul exprimat de cetățeni pentru o fantasmă, denumită „program”.

    Portretul-robot pe care decidenții României îl caută, atunci când numesc pe cineva la conducerea unei instituții sau comisii cu greutate strategică, este în primul rând un yesman comod de partid, eventual un om „din sistem”, care nu ridică probleme sau inițiative deranjante. Dacă ne mai trebuia vreo dovadă în acest sens, ea a venit cu numirile conducerilor la comisiile de așa-zis control al serviciilor secrete, din Parlament.

    Vă dați seama că Georgescu a ieșit din portretul robot.

    PSD pare că s-a decis să adauge și insultă palmelor pe care le dă oricum bunului-simț al politicii, de atâția ani, promovând la vârfurile statului o pleiadă de politruci incompetenți, versați mai ales în combinații de partid și de corupție. Așa că, la controlul SRI l-a plantat președinte pe deputatul Eugen Bejinariu, iar la controlul SIE l-a cocoțat vicepreședinte pe fostul turnător la Securitate Felix Stroe, de la Constanța.

    Ambii au fost ofițeri de armată, adică om din sistem, roboți.

    Bejinariu s-a remarcat de-a lungul timpului prin legături controversate de afaceri și de politică, cu grupările care au jecmănit statul sub administrațiile Iliescu și Băsescu, de la Bittner până la Cocoș, ajungând milionar din postura de etern angajat la stat.

    Care nu doriți să ajungem milionari din angajat la stat?

    La rândul său, Felix Stroe, trimis de PSD să controleze parlamentar SIE, a fost vremelnic informator al Securității, la tinerețe. A avut și nume de cod, iar comuniștii l-au pus în comitetul politic al Marinei militare, ca să propovăduiască binefacerile politicii ceaușiste. Stroe nu este însă oficial colaborator al Securității, CNSAS considerând că acțiunile de informator ale acestuia nu au fost suficiente pentru un asemenea verdict, conform legii. Stroe s-a remarcat în politica PSD de la Constanța, în siajul marilor oameni de stat Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

    Care mai vrea mă din papagal informator să ajungă șef?

    Va las placerea să descoperiți numele altor "nimeni" ajunși "șefi" .

    https://panorama.ro/panorama-alp-pioni-comozi-control-servicii-secrete/

    Cerem Audit Național

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte bine explicat, clar, să înțeleagă oricine! Plecând de aici se poate întrevedea capul sarpelui!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)