- Acțiunile sunt în scădere ca și cum ar fi recesiune
- Imobiliarele cresc ca și cum nu ar fi recesiune
- Obligațiunile scad deoarece FED-ul crește ratele
- Aurul însă crește ca și cum FED-ul ar reduce ratele
- Prețul petrolului crește ca și cum s-ar apropia un război
- Prețul acțiunilor tehnologice crește ca și cum n-ar fi nicio problemă
Ce putem înțelege de-aici? În primul rând că depinde cum te uiți la piețe pentru a trage concluziile. Apoi, cum lesne se înțelege, dacă o faci parțial ai de pierdut. Nu poți vedea cum unele cresc pentru a spune că e bine, la fel cum nu te poți uita la cum scad altele pentru a spune că e rău. Asta înseamnă că suntem într-o zonă neutră? Nicidecum!
Primul lucru pe care trebuie să-l vedem este că niciodată în istorie nu am mai văzut limpede asemenea diferențe paradoxale. Și nu doar pe piețe. Să vă dau un exemplu din viața reală: în ciuda faptului că nu mai are mare lucru de echipamente militare și că e lăsată la coadă cu finanțarea, Ucraina a făcut câteva mișcări surprinzătoare în teren, luând prin surprindere armata rusă. Chiar dacă atacurile le-au fost spulberate(o să vă povestesc într-un Front Update ulterior), e interesant de văzut că nu au crăpat așa cum ar fi fost normal. Din același domeniu, asediul din Gaza va produce multe surprize. În ciuda diferenței copleșitoare dintre israelieni și palestinieni, intrarea în Gaza se va dovedi o mișcare proastă care va face numeroase victime în rândul armatei israeliene, cu rezultate finale absolut dezastruoase. De aceea SUA tot avertizează liderii israelieni să renunțe la invazie.
Totuși, ce se întâmplă? Treburile prind contur dacă știm să vedem forțele generatoare ale impulsurilor de la suprafață. Pornim de la evenimentele recente. Perioada pandemică(2021-2022) a generat restricții de circulație și compensații absolut nebunești. Oamenii au fost plătiți să stea acasă. În SUA a fost una dintre cele mai mari nebunii. Astfel, banii acumulați s-au revărsat într-o falsă bunăstare care a condus la o creștere susținută a consumului în 2022. Forțele majore ale pieței - acțiunile și imobiliarele - s-au mișcat în aceeași direcție. Acțiunile sunt elemente cu forță inerțială mică, imobiliarele au o forță inerțială mare. Acțiunile sunt primele care vestesc bunăstarea, în timp ce imobiliarele se mișcă mai greu pe teritoriul pozitiv. La fel se întâmplă și când se termină bunăstarea: acțiunile scad aproape instantaneu, în timp ce forța inerțială a imobiliarelor le împinge să crească mult după ce problemele au început. Iată de ce avem diferențele dintre punctul 1 și punctul 2 din raportul menționat la începutul articolului.
Între punctele 3 și 4, de asemenea, nu-i nicio diferență. E normal ca obligațiunile să scadă pe fondul creșterii ratelor FED. Însă creșterea aurului este cauzată de o încredere din ce în ce mai mică în dolar. China - cea mai mare economie a lumii - achiziționează aur pentru a se proteja de viitorul dezastru. Rusia la fel, iar India - cel mai mare cumpărător net de aur - nu mai trebuie adusă în discuție. Este însă o mișcare imitată de oamenii simpli. Chinezii au fost impulsionați să cumpere aur de la criza trecută. Pentru ei, ca indivizi, nu a fost o mișcare foarte inspirată deoarece au fost o grămadă de active care au crescut mai repede decât aurul. Pentru China ca țară însă, s-ar putea dovedi o mișcare inteligentă.
5 și 6, la fel. În realitate nu e nicio diferență, niciun paradox la mijloc. Suntem în plin război asimetric, cu posibilitatea de degenerare în război fizic. Deranjul e major. Marii producători de petrol amenință cu blocarea pieței. Asta ar însemna creșteri de prețuri de peste 3 ori față de cotațiile actuale. Acțiunile tehnologice cresc deoarece SUA își pune speranțele în zona tehnologică pentru războiul care se tot coace.
Așadar, în spatele paradoxurilor avem o stranie coerență care ne spune că treburile nu stau deloc grozav în zona fundației. Am spus-o de mai multe ori: întreaga civilizație actuală stă pe o fundație fragilă. Ne-am trezit într-o casă care arată fabulos din exterior, dar care în interior e plină de infiltrații, are igrasie, iar pereții îi sunt crăpați ca efect al problemelor fundației. Constructorii sau arhitecții vă pot explica mai bine ce se întâmplă într-o casă căreia i s-a rupt fundația. Dar puteți înțelege și singuri ce soartă are o construcție dacă jumătate trage într-o parte și jumătate în cealaltă parte. Asta e lumea noastră.
Dar ce vom pune în loc? Iată întrebarea de pe buzele tuturor. Unii, constatând că nu există alternativă, sunt plini de speranță deoarece consideră că lumea actuală va evolua în aceiași termeni de până acum. Alții, din contră, văd tot felul de rețete miraculoase care vor transforma lumea. Când ești în criză de idei, e bine să te uiți în istorie. Acolo vei găsi răspunsurile.
Roma a fost cea mai mare și strălucitoare civilizație a timpului său. În timp ce Roma era în cădere, oare și-a pus cineva problema dacă ai ce pune în loc? Cu siguranță, oamenii timpului vedeau că civilizația aceea e superioară dușmanilor barbari, dar asta nu a ajutat cu nimic întrucât barbarii au fost cei care au câștigat meciul. La fel și acum. Prin birourile luxoase ale think-tank-urilor se fac tot felul de scenarii, însă ele sunt la fel de sterpe precum gândurile romanilor din perioada declinului.
Forța fundamentală a valului care vine este, cu siguranță, mult mai mare decât orice proiecție de-a vreunui oficial sau aparat guvernamental. Acesta este motivul pentru care nu cred în manipulări ale reseturilor care sunt puse la cale de tot felul de devianți. Nu, hotărât lucru, atunci când lumea o ia la vale nu va mai exista niciun fel de regulă.
Dar care-i soluția pentru noi, oamenii simpli? Asta-i întrebarea pe care mi-o tot pun mulți. E aceeași soluție care-a funcționat de-a lungul timpului. Modelele prezentului nu vor mai funcționa. Aurul e bun dacă vrei să-ți transporți averea printr-un dezastru, dar în niciun caz nu-ți va da de mâncare atunci când totul se va deteriora. Din contră, în mijlocul nebuniei vei vedea că și aurul se va devaloriza, în timp ce cartofii și porumbul vor avea prețuri nebune. De ce toate acestea? Pentru că atunci când sunt atacate instinctele fundamentale și elementele necesare supraviețuirii absolut nimic în afara „combustibilului necesar supraviețuirii” nu va mai valora nimic.
Dacă ai o casă pentru a te adăposti de vremea rea, e bine. Dacă deții un bloc și trăiești din chirii s-ar putea să nu-ți fi făcut foarte bine calculele. Oricând un oficial ajuns vremelnic la putere va putea da o lege de plafonare a chiriilor sau va putea merge până la exproprieri. S-a mai văzut asta. Dacă ai aur fizic stocat în bănci sau „safe-uri impenetrabile”, s-ar putea să-l pierzi. Dacă în schimb ai câțiva bănuți îi poți ascunde astfel încât o eventuală expropriere să nu te lovească. Înțelegeți situația? Când e vorba de supraviețuire treburile se fac la scară mult mai mică, de-a dreptul discretă.
Te sperie banul digital? Teroarea care poate să apară din senin? Desigur. Poți să-i faci față? Stând ca acum, într-un oraș aglomerat, e puțin probabil. Acolo teroarea va veni prima dată. Nici localitățile din jurul marilor orașe nu vor scăpa întrucât acestea sunt semi-urbanizate, deci va fi nevoie de ordine. Nici cele mai îndepărtate. Tehnologia are prostul obicei de a pătrunde peste tot. Vedeți bine cum Google Maps a cartografiat fiecare bucățică de pământ și cum mașinile lor au fotografiat totul, până la cele mai mici detalii. Acum îți vezi mașina în fața casei, fotografiată de la câțiva metri distanță. Terifiant! Unde să te mai poți ascunde?
De fiecare dată există scăpări. Așa cum în comunism au existat zone necooperativizate, la fel în noul comunism sau în barbaria care va veni, vor exista zone neinteresante. Un loc pe-un deal mai ascuns, o zonă cu populația rarefiată, ceva ce nu poate face interesul abordării uniforme se poate dovedi aur pentru cei care vor să supraviețuiască nebuniei. Însă asta nu se poate face în singurătate. E nevoie de o comunitate, de mai mulți oameni care au același ideal, fiecare punându-și la bătaie abilitățile. Desigur, o asemenea comunitate poate fi începută din oraș și continuată în afara acestuia, atunci când va fi nevoie. Ce înseamnă asta e de-a dreptul provocator: înseamnă să ai puterea să te rupi de ancorele în care te afli. Dacă ești salariat, iată o ancoră care te împiedică să fii liber. Și asta indiferent dacă urmează sau nu o teroare. Ce înseamnă să faci tranziția? E o chestiune grea, care presupune ca tot ceea ce era implicit să se transforme în provocare. Impozitele nu ți se mai rețin, trebuie să le declari și să le plătești singur. Salariul nu-ți mai vine, ci trebuie să ți-l faci. Totul se schimbă, dar vine la pachet cu beneficii multiple: ești plătit mult mai bine pentru munca pe care o faci. Desigur, se poate întâmpla și să adormi nemâncat și cu probleme „care nu te lasă să dormi”. Dar, până la urmă, deprinzi lupta și înțelegi cum te descurci în hățișul modern. Vei constata că banii pe care ai fi vrut să-i blochezi în aur aduc infinit mai multe beneficii și, de asemenea, vei vedea că nu banii sunt principalul beneficiu, ci mecanismul pe care l-ai pus la punct și care produce indiferent de structura monetară.
De-aici, de la acest moment în care devii independent poți vedea limpede care-i calea către o comunitate. Asta deoarece ai nevoie de o comunitate de oameni la fel de independenți ca tine. Degeaba ai o comunitate dacă ea e formată din sclavi fără viziune. Înțelegi? E necesar mai înainte de a te transforma pe tine pentru a avea acces la ceilalți oameni independenți.
Am scris destul pentru azi. Cred că vei înțelege exact despre ce e vorba. Și, mai mult, sper că vei începe să te gândești mai mult la independența ta!
Da.Asa este. Aveti dreptate !
RăspundețiȘtergere"Aurul e bun dacă vrei să-ți transporți averea printr-un dezastru, dar în niciun caz nu-ți va da de mâncare atunci când totul se va deteriora. Din contră, în mijlocul nebuniei vei vedea că și aurul se va devaloriza, în timp ce cartofii și porumbul vor avea prețuri nebune." Aici iti va explica pe indelete cel mirat de colegii care le stiu pe toate "ca un om mare". Din experienta lui de rechin imobiliar.
RăspundețiȘtergerehttps://trenduri.blogspot.com/2023/10/bri-si-apusul-sua.html?showComment=1697866914316#c3669949652116643051
ȘtergereConservele in acest caz devin monezile de schimb.
RăspundețiȘtergereCat rezisti cu conserve, ai facut o estimare?
ȘtergereSi daca da, in baza caror date? Cat crezi ca dureaza un razboi sau o criza? Cat trebuie pentru cine trebuie.
Excelent articol. Sper, totusi, sa nu fie 'dracul chiar asa de negru'. Desi..
RăspundețiȘtergereȘi unde e comunitatea? Când s-au asociat 4 patrioți să o pună de-un partid, a fost chestie de săptămâni să-i despartă. E dovedit științific faptul că un singur INDIVID INFILTRAT într-o comunitate poate să provoace HAOS. Iar dacă în acea comunitate nu există o structură de forță, acel singur individ cu probleme mintale o va putea distruge din INTERIOR. Iar dacă sabotajul e făcut CU INTENȚIE, de către profesionistul BINE PREGĂTIT, succesul e garantat!
RăspundețiȘtergereAi descris perfect intreaga lume, inclusiv opozitiile controlate. Intreg mediul online romanesc si nu numai e victima a aceleasi scheme-"insul" bolnav sau care simuleaza boala, si deturneaza topicuri, descurajeaza pe altii sa mai intre pe site-uri, formeaza opinia publica etc.
ȘtergereTrebuie schimbate politica colectivista cu politica individualista !
RăspundețiȘtergereParerea mea este sa fim atenti cu ceea ce acumulam in NESTIRE:
RăspundețiȘtergere"În ziua aceea, cine va fi pe acoperişul casei şi îşi va avea vasele în casă să nu se pogoare să le ia şi cine va fi pe câmp, de asemenea, să nu se mai întoarcă."(Luca)
"Vasele"=Aurul, argintul, banii, diplomele, mincare, bautura, haine, sculele, masini, tractoare, biciclete, etc
Deasmenea:
"Aduceţi-vă aminte de nevasta lui Lot."(Luca)
Cind citesc aceste recomandari direct din partea Creatorului acestor fenomene simt cum mi se face piele de gaina, mai ales pentru ca la fiecare doua trei zile vedem exemple geologice si atmosferice in lume, similar parca unui "antrenament" la care trebuie, noi cei care Slava Domnului DOAR observam, sa cascam BINE ochii.
Amza
Ai perfecta dreptate, bravo
ȘtergereRecomandari din partea creatorului...tu te uiti ce scrii? Esti pe pilot automat? Cine va fi pe camp sa nu se mai intoarca? Lasa totul in urma-filozofie de sclav damnat sa nu moara pana nu-i intoxica pe toti cu mentalitati de perdanti. Ai unde "fugi"? Va luati dupa securistii aia de popi turnatori ce vor sta in adaposturi ca niste fii de prostituate autentice in timp ce va predica sa "fugiti in munti, in pesteri"? Or sa rada si cu borta c****** de alde d-astia. Chiar @Dan spune mai sus ca nu ai unde te ascunde in ziua de azi, si solutia ar fi in comunitate, nu de unul singur. Iar crestinii prin definitie sunt impreuna doar in biserica, in rest, sa moara capra vecinului cu tot cu el de se poate.
ȘtergereDar este excelent ca mult nu mai e.
@7:21
ȘtergereDincolo de popi si cladirea bisericii in caz de CEVA, de cataclisme, comunitatea de crestini trebuie sa ajunga sa se inteleaga din priviri. Asta este esential in cazul lor.
Fuga in munti si pesteri este doar un eufemism pentru evacuare oriunde, de regula; sali de sport, stadioane, cladiri goale, unde ti se ofera un min de suport: apa, acoperis, caldura, o patura.
La stiri daca poti, priveste aspectul asta in cazul cutremurelor, inundatiilor, a focului si a razboiului sistematic, la ceas... Observa dinamica sociala a refugierii. Ce poti si ce nu poti.
Pe citi dintre amariti ii vezi echipati precum Rambo. Citi s au intors in Camara cu "jucarii barbatesti" ca sa se echipeze?
Daca vrei sa-ti faci prieteni, o sa ti-i gasesti tot printre sclaveti. Ei sunt de nadejde cind ai nevoie de ajutor in caz ca navalesc "varangii".
RăspundețiȘtergere"Independentii" din experienta mea, or fi printre ei si baieti buni, dar marea majoritate sunt mereu nelinistiti, egoisti si mai ales individualisti, dupa modelul vrem o tara ca afara, incapabili de a avea o comunitate reala de genul "unul pentru toti si toti pentru unul", parerea mea.
Problema comunitatilor reale e si in State unde oamenii au trecut prin nasoleli climaterice, mai motivati sa se intr-ajutoreze. Nu merge nici pe acolo solidaritatea decat in parti.
ȘtergereDe-ar exista e iluzorie. In crize cei mai buni prieteni sunt principalii dusmani-stiu ce ai si pe unde. Preperii spun ca degeaba ai ceva, orice, daca nu-l poti apara!
Toate videoclipurile, articolele, sfaturile care s-au dat de jde ani vor disparea din memorie la momentul potrivit.
E drept, exista cretini, oligofreni, retardati disperati care-si asigura viitorul cumparand aur. TOCMAI pentru ca i se face reclama peste tot, m-am prins de excrocherie: va valora fix o p*** sau va fi confiscat. Succesuri celor care-l depoziteaza in diverse forme.
Dl Diaconu cred ca vrea sa ne propuna sa infiintam niste Kibbutz-uri :)
RăspundețiȘtergereBun banc!
ȘtergereIti fac plangere la DIICOT, pentru discriminare, pentru ca nu postezi si comentariile mele!
RăspundețiȘtergereSi postezi doar comentariile dorite de tine!
Pfff, am început să tremur! Tu citești ce scrii? Ai idee că sunt zile în care îmi mănânci timpul cu logoreea ta? Fă-ți un blog și scrie ce vrei acolo. Aici comentezi la subiect sau nu mai comentezi.
ȘtergereP.S. Din 5 cuvinte alte tale unu e „dreaq”. E și ăsta un simptom!
Bănuți ascunși.....aiurea se vor devaloriza, aurul poate doar îngropat altfel taxele de păstrare în safe vor eroda complet valoarea sa, casa la tara și mananci ce? sau cine te va apăra când vor veni să.ti fure tot ce ai agonisit....in momente de alea el mai important e să-și arme și sa stii sa te aperi fizic......sa ai o mică armata de prieteni înarmați până în dinți....ăștia o sa de-a chix exact in USA din cauza că vreo 300 sunt inarmati și de.axolo o sa le vina sfarsitul
RăspundețiȘtergereMulte dileme par a se intensifica, desi cred ca e mai "simplu" decat pare. Bani devalorizati, mancare, depozitarea ei, hotie, deposedare, autoaparare fiecare din ele cu riscuri in mare parte necontrolabile. Ca pe urma sa ce? Intr-un viitor postapocaliptic (nu-l invoc eu, ci milionarii care isi fac pe rupte buncare chiar in curtea casei), bogatii au provizii pe 1-2 ani, huzuresc in conservele alea, sperand sa iasa ca sobolanii la lumina, cand fie nu va fi lumea asa cum o stim, fie nu va fi deloc.
ȘtergereWW2 a aratat ce e lumea in stare, inclusiv canibalism. Grupul de prieteni e instabil. "There are only nine meals between mankind and anarchy." Sau...fara agricultura si tot ce presupune (suprafete vizibile si pentru altii, apa, munca), cand deschizi prima conserva dai drumul la cronometrul mortii tale-ultimul countdown timer. Sa vezi atunci umanitate.
Domnule Diaconu, vă citesc consecvent și asta înseamnă un respect profund, dat fiind faptul că nu citesc pe oricine. Și eu am o firmă cu peste 50 de angajați, firmă care tocmai a împlinit 20 de ani. Am făcut un bilanț și am constatat: în 20 de ani statul, sub toate formele, mi-a luat cam jumătate din muncă, FĂRĂ SĂ FACĂ NIMIC, FĂRĂ SĂ MĂ AJUTE CU CEVA, DIMPOTRIVĂ! Cam 35% s-a dus către angajați (plătesc cât pot de bine, nu mă iau după "piața muncii", de aceea am o fluctuație de personal insignifiantă). Una peste alta, bag seamă că pe munca, ideile și riscul meu (încă mai am credite garantate cu tot ceea ce am agonisit), m-am ales cu cel mult 15%! Fără concedii, fără weekend-uri, fără "berea-n mână la 17,30, este meci, ce dracu!". Angajații mei și-au făcut concediile pe unde eu nu am ajuns niciodată, ora 17,00 este sfântă, rup ușa, nu indrăznesc să-i deranjez în week-end, prefer să fac eu documentația necesară luni dimineața...Sunt convins că ați trecut/treceți prin aceleași probleme. Sunt tâmpit, că am făcut 52 de ani și mâine-poimâine vine infarctul peste mine, or să mă plângă toți...3 zile apo? i, normal, fiecare cu treaba lui, reiau, sunt tâmpit că mă simt mândru când primesc diploma (plătită și aia ) de la Camera de Comerț că sunt pe locul 1 la categoria....? Nu-i mai bine angajat, te doare-n bască de firmă după program, la 18,00 ești cu berea-n mână și-i înjuri pe ...patronii ăștia nemernici care-ți sug sângele...diluat cu bere, din cauza cărora trăiești tu prost, chiar dacă nu miști un deget ca să-ți fie mai bine...!? Scuzele mele, logoree de dimineță, tot nu puteam dormi, uemează o săptămână nasoală...
RăspundețiȘtergereAcum, sincer să fiu, faceți ceva greșit. NU e OK să vă consumați atâta energie, mai ales când aveți suficienți angajați. Trebuie obligatoriu să mai pasați din responsabilități, să automatizați ce e de automatizat și să vă implicați din ce în ce mai puțin. Nu știu ce tip de afacere aveți, dar părerea mea e că vă implicați mai mult decât trebuie. După ce pun o afacerea pe picioare, pasul următor îl reprezintă retragerea mea treptată din afacere. Nu trebuie să știu eu cum se face X, Y sau Z. Pentru asta am angajat specialiști! Pretenția mea după ce am pus un business pe picioare e ca eu se ajung cel mai prost din business-ul ăla în absolut toate domeniile.
Ștergere„Fără concedii, fără weekend-uri” sau ”prefer să fac eu documentația necesară luni dimineața” sunt greșeli flagrante. Păi oamenii ăia pe care i-ați angajat ce fac? Au responsabilități clare? Și le îndeplinesc? Ce documentație trebuie să faceți? Aia o fac oamenii pe care i-ați angajat.
Trebuie să ieșiți din ciclul ăsta deoarece riscați să vă scufundați din ce în ce mai adânc. Și nimeni nu vă va ridica statuie.
Ca idee, dacă alocați business-ului actual mai mult de 4 ore pe zi, înseamnă că ceva nu faceți bine.
Aiurea ca s-a intamplat asa. Stiu cealalta extrema: peste 50 angajati, venituri uriase, salariu minim pe economie si tzepe. Fiecare "privat" face in felul lui. Unii tin un tehnician cu pile si pe al doilea care sa faca treaba primului plus...4-5 job-uri si sa aiba pregatire pentru inca 2-3, tot pe minim pe economie. Un sef nu-si bate capu cu verificarea achizitiilor, n-are manger decat pe hartie, tehnicianul avand si rol de administrare, control audit, se ocupa cu instalatii termice, pe gaze, electricitate, e hamal pe rupte, face si programare module pentru control temperatura, senzori incendiu, apa samd. Pe langa munci fizice, intelectuale, si raspunderi cat incape.
ȘtergereCe diferente sunt intre firme mici si corporatii, organizatii mari care spala bani, fac achizitii de zeci de mii de euro minim, arunca lucruri noi, nefolosite? Patronii din firmele mici realizeaza necesitatea optimizarii, eficientizarii, competente, performante in crestere, economie la resurse-de la bani pana la curentul electric. Cei mari invart prea multi bani, n-au controale de protectia muncii si de altele cum ar trebui...si merge treaba.
"Așa cum în comunism au existat zone necooperativizate, la fel în noul comunism sau în barbaria care va veni, vor exista zone neinteresante. Un loc pe-un deal mai ascuns, o zonă cu populația rarefiată, ceva ce nu poate face interesul abordării uniforme se poate dovedi aur pentru cei care vor să supraviețuiască nebuniei."
RăspundețiȘtergereIn varful dealului sunt saracii, inadaptatii si ratatii, iar de retras in acele zone o vor face doar ciudatii de orice fel si hipsterii. E o prostie de nedescris sa te intorci in Evul Mediu sa te speli in copaie cu apa incalzita in ceaun pe plita/vatra, sa stai la lumina lumanarii/lampii, etc.
https://www.youtube.com/watch?v=X4ntGtqP2eQ
https://www.youtube.com/watch?v=VUfcFkHhlFAx
Cine doreste e liber sa devina noua Agafia Lykova!
https://en.wikipedia.org/wiki/Agafia_Lykova
https://www.youtube.com/watch?v=tt2AYafET68
Supravietuirea se poate obtine doar indivudual de catre indivizii care pot fi utili cu adevarat in societate, atat pe plan local cat si prin alte parti daca se emigreaza. Vorbim despre persoane care sunt specializati in profesii utile ca it-st, doctor, contabil, instalator, electrician, macelar, sofer profesionist, etc. preferabil combinate cu un simt antreprenorial ridicat si cu cat mai multa experienta. Cine este specializat in meserii de duzina, in plimbat hartii sau este campion la Solitaire, va zbura instant, in cel mai fericit caz fiind ilocuit de o automatizare.
Viziune demnă de un tefelist!
ȘtergereNu va mai ramane "piatra peste piatra", din niciun alt Templu cu exceptia Naturii!
Ștergere"E o prostie de nedescris sa te intorci in Evul Mediu"
ȘtergereSi ce te faci daca se stinge lumina si n ai de ales?
Amza
Da, da! Se epuizeaza stocul de lumanari, din lipsa de ceara, sau:de fitil!
Ștergere@Anonim23 octombrie 2023 la 19:44 Are led la telefon.
Ștergere"Iuteala de mana si nebagarea de seama" inseamna Furt!
RăspundețiȘtergereIuteala de minte si nebagarea de seama, inseamna Inteligenta Artificiala!
A doua, este insa infinit mai periculoasa decat prima, pentru ca nu fura doar Materie, ci ucide si Spirit!
"Pedepsiti crunt vor fi Pastorii Necinstiti!"