Nu pot însă trece peste fenomenul Joe Rogan. Audienţa sa este efectiv copleşitoare. Iar modul în care este atacat este, de asemenea, absolut penibil. Marile reţele de televiziune au ajuns nişte pigmei pe lângă Rogan. Atacurile lor asupra sa i-au adus public nou, în loc să-l dărâme. Ceea ce n-a înţeles media tradiţională este că nu din cauza lui Joe Rogan le pleacă publicul în masă, ci din cauza minciunilor lor oameni precum Joe Rogan se ridică fulminant. În podcastul său Joe Rogan nu face nimic altceva decât să discute absolut liber cu diverşi oameni: unii mai interesanţi, alţii mai trăsniţi etc. Ce se simte însă acolo e spiritul libertăţii. Se discută aşezat, liniştit, fără întreruperi, fără violenţă, certuri, ţipete. Fiecare îşi spune opinia, îşi face raţionamentul astfel încât, la final, cel care-l ascultă înţelege ce anume gândeşte invitatul, care-i sunt valorile şi cum vede el lumea. Dintr-o asemenea discuţie n-ai cum să nu ieşi cu ceva dacă invitatul te interesează. Iată diferenţa între o chestie aşezată, fără istericale sau manipulări şi media tradiţională pe care o ştiţi atât de bine.
Şi mai e ceva: urmăritorul îşi poate face proprile judecăţi bazându-se nu doar pe ceea ce-i este servit, ci şi pe ceea ce ştie sau caută întrucât, de multe ori, discuţiile de acolo deschid perspective interesante. Brusc devii părtaş al unei adevărate investigaţii putând ajunge pe picioarele proprii la concluzii interesante. Asta este ceva devastator pentru media tradiţională obişnuită să împrăştie narativul pe baza repetitivităţii unor afirmaţii „susţinute” de date şchioape. După ticălioşia COVID, lumea a înţeles bine cam cu ce se mănâncă media tradiţională, astfel încât, de multe ori, podcasturi precum cel al lui Joe Rogan se transformă în adevărate „pastile roşii”. De aceea publicul migrează spre personalităţi cinstite în pofida „schemelor elaborate” de media tradiţională.
Treaba însă devine critică. Picajul MSM este devastator pentru SUA. După ce s-au jucat mai bine de un secol cu narativul colectiv, făcătorii americani de reţete s-au trezit cu o propagandă mai anchilozată decât cea a fostelor state comuniste din Estul Europei. Pur şi simplu nu-i mai crede nimeni. Mai mult, dacă la televizor se spune că e soare afară şi afară e soare, omul tot are îndoieli şi caută să vadă dacă nu cumva e ceva în neregulă cu simţurile lui. Astfel e de înţeles agresiunea din ce în ce mai făţişă a mediilor neomarxiste asupra noilor forme de jurnalism.
Culmea e că, pentru rezolvarea situaţiei, au intrat în acţiune inclusiv serviciile de spionaj. Acţiunea lui Neil Young a fost instrumentată de CSIS deoarece audienţa lui Rogan în Canada e imensă. Se vede, de altfel, ceea ce se întâmplă acum. Desigur, oamenii nu au ieşit în stradă mânaţi de Rogan, ci pentru că fiul nelegitim al lui Castro i-a scos din minţi cu neomarxismul său turbat. E interesant că tot tărăboiul creat de moşulică zgârţa-zgârţa, în ciuda flexării muşchilor mediei tradiţionale, n-a făcut mai nimic.
Însă Rogan nu e singura ţintă. Altă ţintă - de data aceasta serviciilor secrete americane - e portalul Zerohedge, o publicaţie electronică apărută în 2009, în plină criză subprime. Încă de la început Zerohedge a publicat informaţii care nici măcar nu ajungeau prin redacţiile ziarelor, dezvăluind mizeria din spatele faţadelor luxoase ale lumii financiare. Desigur, Zerohedge nu avea cum să rămână fără opinii în faţa manipulărilor la care am asistat de-a lungul timpului, iar acesta a fost motivul pentru care publicaţia a fost interzisă de Facebook şi Twitter. La un moment dat şi Google şi-a flexat muşchii încercând să-i scoată de pe piaţă din cauza unor fantasmagorice „delicte de discriminare”. Astfel, cei de la ZeroHedge au fost obligaţi să introducă abonamentele pentru a da acces oamenilor la comentarii şi la subiectele mai sensibile sau la informaţiile financiare de primă importanţă. Culmea, trecerea de la modelul bazat pe publicitate la cel pe abonament efectiv i-a îmbogăţit pe cei din spatele portalului, având venituri - din estimările mele - situate între 2.5 şi 15 mln. $ pe lună. Nu-i rău pentru un site care are un staff redus.
Recent au intrat în acţiune, la disperare, serviciile secrete americane care acuză Zerohedge de „pact cu diavolul rusesc”. Nici mai mult nici mai puţin, CIA îi acuză pe cei de-acolo că fac jocul ruşilor şi că le răspândesc informaţiile. Ce să spun, asocierea e făcută deoarece cel care se află în spatele portalului, Daniel Ivandjiiski, are origini bulgare. În mod cât se poate de logic, ca serviciu de informaţii nu poţi aduce acuze atât de oligofrene bazate pe considerente pe care şi ţaţa Leana le-ar putea produce. De fapt, problema securiştilor americani e că nu pot ei să-şi bage articolele aşa cum şi-ar dori şi atunci ipoteza „amestecului rusesc” e ultima justificare în faţa superiorilor. Ceea ce n-au înţeles securiştii idioţi este că audienţa celor de la zerohedge este atât de mare tocmai pentru că oamenii au înţeles că nu sunt amestecaţi cu securismele şi pot avea încredere în informaţia transmisă. Dacă audienţa va bănui că Ivadjinki face blatul cu FBI sau cu CIA, se va evapora instantaneu şi nu ştiu cine-i va mai plăti lui Ivadjinski purcoiul ăla de bani. Astfel, în faţa acuzelor, Zerohedge a spus că-s aberaţii şi a trecut mai departe. Penibil pentru securişti.
Slăbirea mediei tradiţionale în faţa nişelor independente e din ce în ce mai vizibilă. Iar acum e abia începutul. Mă uitam la neomarxiştii ăia distruşi de la Digi. Într-un an le-a zburat 20% din audienţă. Probabil în 6-8 luni încă 60% se va evapora. Cifra nu e gratuită. Un post TV are o anumită structură de creştere şi descreştere. Descreşterea se face în două valuri majore: primul de 20%, iar următorul de 60% din publicul iniţial. Astfel, într-o perioadă scurtă, un post TV care nu se reinventează poate ajunge la doar 20% din audienţă, adică în fundul gol. Iar scăderea nu se opreşte acolo, ci doar se temperează. Uitaţi-vă la CNN şi veţi înţelege perfect tăvălugul.
Fără doar şi poate, la nivel mondial asistăm la o erodare puternică a mediei tradiţionale. Ceea ce e interesant este că, în condiţiile în care instituţiile cu vechime au eşuat în a-şi recruta abonaţi de pe net, noua media care se ridică acum reuşeşte performanţe financiare remarcabile. Şi asta doar deoarece îşi asumă explicit să nu muşte măriul otrăvit al colaboraţionismului.
RăspundețiȘtergerehttps://www.facebook.com/gtservs/videos/2016098185226330/
Exact! Nici lelea Mariuță a lui Luci din Deal nu mai crede ce se da la TV. Stai ca ultima lor arma e sa închidă telegram de tot. Inchizi telegram se deschide telekilogram!!!
RăspundețiȘtergereAzi maine o sa și-o ia si formul economic mondial si OMS si cand se va intampla abia asta putem zice ca am scapat de bolsevo-nazismul-escrocherie sanitara. Astia joaca pe nazisti cu metode comuniste dar e doar joaca, in realitate sunt niste escroci big big big. Au escrocat toți medicii, politicienii si jurnaliștii din lume sa le joace jocul si in următorii 10 ani închisorile se vor umple de acești politicieni de carton si jurnaliști si medici care iau plicul.
"Azi maine o sa și-o ia si formul economic mondial si OMS si cand se va intampla abia asta putem zice ca am scapat de bolsevo-nazismul-escrocherie sanitara" = vă contrazic: vom scăpa de neomarxism atunci când membrii familiilor soros, rockfeller, rotschild etc. vor fi la închisoare pt tot restul vieții lor și averile lor vor fi confiscate.
ȘtergereDin păcate, asta nu se va întâmpla niciodată...
Asta este un motiv ca media traditionala, neomarxista sa se reinventeze. Adica vor apare noi canale de TV , care vor pretinde ca sunt anti-sistem si pro-libertate, dar vor fi de fapt lupi in piele de oaie. Vor capta atentia publicului si vor strecura si manipulari subtile. Un exemplu este Antena 3 , care in timpul pandemiei , creea impresia ca este anti vaxx, ca este pro ivermectina. Dar in acelasi timp distribuia la greu reclamele guvernului cu "Vaxxinarea este singura solutie". Iar la episiunea de stiri Observator se difuzau mesajele lui Gheorghita , Arafat si Rafila. Asta este noul tip de media. Cameleon .
RăspundețiȘtergereEu cred ca Telegram va fi aproape imposibil de inchis. Germania a incercat, dar pana la urma a cazut la pace si face adrese catre telegram sa inchida unele canale. Durov nu e Zuckerberg, e mult peste el.
RăspundețiȘtergereChiar, Digi s-a prostit in ultimul hal, am aprox. un an de cand nu-i mai urmaresc.
Da, e un oportunist, însă face ce trebuie să facă o gazdă profesionistă de talk show. Nu e un vid acoperit cu ceva ornamente, citește și are opinii, iar discuțiile sunt antrenante.
RăspundețiȘtergereAdevărata voce a Americii e însă Tucker Carlson, care își asumă opinii și analize fără niciun pic de tribut plătit curentului terorist (cenzurist, vaccinist, wokeist, pcist, neomarxist) actual. Are cîteva partiprisuri, dar și pe alea le argumentează mai solid ca alții.
Până la urmă să ne hotărâm... Bernie mai este reîncarnarea lui Marx, așa cum reiese din acest articol?
RăspundețiȘtergerehttps://trenduri.blogspot.com/2020/02/bomba-dezamorsata.html
Că dacă răspunsul este da, atunci cum facem cu chestia asta?
https://youtu.be/ve7ccl3YrHU
De putin timp am dat de analizele dv. Le urmaresc cu inters pentru ca mi se par bine documentate si cu un rationament ecxhilibrat.
RăspundețiȘtergere...am 3901 caractere, cu spatii cu tot... si apletul asta imi spune ''HTML-ul dvs. nu poate fi acceptat: Trebuie să aibă cel mult 4.096 caractere''... este cel putin ciudat...
RăspundețiȘtergereNu stiu, e de la goagăl...
ȘtergerePartea I
RăspundețiȘtergere...''media traditionala'' romaneasca ar ''merita'' o analiza separata... o observ atent de la SOTI, cu gifiita si icnita esca, inainte de ''scolarizarea'' de sase luni la cnn, pe post de prezentatoare, dupa al carei program de noapte urma ''filmul'' pornografic... am asistat la aparitia pro tv al lui sirbu, cel plecat in sua cu 200.000 de dolari ''primiti'' de la omu' fara git, la acea vreme ''primul ministru'', pentru a ''crea Romaniei o imagine ''pozitiva'' in sua si care, dupa ce a ''facut'' imaginea Romaniei, a revenit si a lansat pro tv (!!!)... NIMENI, pina azi, nu s-a sesizat, nu a intrebat, nu a ''deranjat''... cum nu s-a sesizat nici, de exemplu, de achizitionarea Studiourilor Buftea pe nimic... de la acel pro tv si intrarea in cinematografie, agentia de stiri, mii de site-uri si pina la monstruozitatea care a scolit si raspindit mii de oameni de media, trimisi, infiltrati in toate celelalte ''care au urmat'', inclusiv in intact-ul varanului, a pornit tot... de-a lungul anilor am strins prea mult material si a devenit imposibil sa-l mai organizez si sa-i dau o forma... iar anii pe care-i am acum m-au determinat sa renunt la a mai publica acel material al unei ''imagini'' a media traditionala romaneasca... sint sigur insa ca o va face cineva, asezat, cronologic, cu nume si conjuncturi... pentru ca merita, cum spune sloganul ala de la L'Oréal... pentru a avea o privire de sus, din drona, a ceea ce se petrece in aceasta media traditionala, pot sa dau un hint, o sugestie, ceva care poate genera in sine o interpretare acceptabila... cine studiaza putin organigramele si componenta acestora, majoritatea publice, cine sint ''vedetele'' posturilor, ''formatorii'', stiristii si stiristele cu ''greutate'' si care apar la prime time ori in emisiunile care fac audiente, ''invitatii'' permanentizati ''pe sticla'', distribuiti si constanti la TOATE posturile, cine apare la casetele tehnice, derulate rapid pe banda sau in dreapta ecranului, poate observa multe ''lucruri'' interesante... ca sa nu las hint-ul gol, pot sugera sa se sesizeze nationalitatea, religia, originea adevarata, citeva detalii biografice si traseul in media al celor studiati...
Partea a II-a
RăspundețiȘtergere...va garantez ca merita si mai garantez ca se va schimba si modul de perceptie al, sa spunem, ''snekeriilor'' zilei... TOATE posturile tv romanesti sint ''ocupate'', TOATE au ACELASI scop, TOATE sint consecvente inca de cind credea romanul meu ca i se ofera o ''larga paleta'' televiziva si ca are de unde sa aleaga... evident ca ma refer in aceste aprecieri la posturile mari, nu la Alfa TV, Speranta TV ori Etno, la acele posturi de nisa... incepind cu tvr-ul si terminind cu ultimul conglomerat format, digi, TOATE duc aceeasi ''politica editoriala''... cu obstinatie, cu consecventa, cu incrincenare... totul spoit in ambalaje stralucitoare si zorzoane care sa mentina atentia, sa atraga si sa permita manipularea, sa ofere, chipurile, ''diversitatea'' si o oferta diversificata... rezultatul? priviti in jur... pe strada, in colectivul in care munciti, pe social media, in societatea romaneasca in general... la romanul meu... sintem SINGURA tara din Europa care a ''patit'' asta... si NU! nu este lipsit de importanta... acest ''rezultat'' se reflecta in cifrele macroeconomice, in datele statistice ale EuroSTAT, in datele INS, in politicile guvernamentale si in ultima instanta la destinul nostru national... cu regret constat ca aproape ne-au ''terminat'' si ca panta auto-distrugerii, a nepasarii si indolentei, a non-combatului este singura ''cale'' pe care ne mai miscam acum... din cauza asta sint AICI si alte citeva locuri pe care le ''bintui''... sa ma regasesc, sa imi mentin inca traza speranta, sa vad ca nu sint singurul ''in afara'' trend-ului... la media traditionala romaneasca am renuntat de peste sapte ani... si mi-e incomparabil mai bine... si sper ca nu sint singurul ''nebun'' care crede asta...
Singurul post tv urmărit de câțiva ani, este Home Garden Tv...dar, doar pentru că am ocazia să văd case și locuri unde nu am cum să ajung. Dar, din păcate, și aici este aceeași corectitudine politică cu privire la reprezentarea a tuturor raselor și orientărilor sexuale...Asta m-a fcut să îmi reamintesc că, marele om de teatru (și nu numai), Andrei Șerban, și-a dat demisia de la o Universitate celebră din SUA DOAR pentru că i se forța mâna să accepte ca la un concurs de ocupare de posturi universitare să aleagă o persoană de sex feminin și de o altă rasă decât rasa albă. Pare greu de crezut, nu i se impunea o anume persoană, putea să aleagă orice candidată, însă, pentru el, o asemenea selecție i s-a părut inacceptabilă. Degenerarea noastră, a omenirii nu este amestecarea raselor și toleranța sexuală. Deși greu de crezut, pentru cei ce nu pot „vedea de sus”, sunt DEMOCRAȚIA și fiica acesteia, REPREZENTATIVITATEA!
Ștergere"stand up comedy, ca orice spectacol de acest tip, mi se par grosolane"
RăspundețiȘtergereFie ca sunt grosolane sau nu, eu nu gasesc niciodata nimic amuzant in ele. Nu rezist sa vad asa ceva. La inceput ma plictisesc teribil si mai apoi incep sa ma enervez. Acelasi lucru este valabil si pentru emisiunile tv de genul "Bendeac". Sunt de o penibilitate absoluta.
Daca vreu sa ma amuz acasa, intotdeauna prefer un film clasic de comedie. Trackerele cu torente sunt pline.
"În podcastul său Joe Rogan nu face nimic altceva decât să discute absolut liber cu diverşi oameni: unii mai interesanţi, alţii mai trăsniţi etc."
Nu ma dau in vant dupa "fenomenul" Joe Rogan, Jordan Peterson, Stefan Molyneux, Lauren Southern, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson, etc. Am urmarit cateva episoade la recomandarile unor cunoscuti. Sunt absolut ok, dar nu este genul meu preferat de a-mi pierde vremea pe jewtube. Prefer videourile tehnice pe teme care ma intereseaza la momentul respectiv, ca linux/unix, programare, motociclete, etc. uneori cooking alteori muzica/videoclipuri... oricumm doar 2-3 ore pe saptamana, nu mai mult. Am o mentalitate de "producator" nu de consumator.
"Altă ţintă - de data aceasta serviciilor secrete americane - e portalul Zerohedge"
"Rasfoiesc" Zerohedge saptamanal. De peste 10 ani de zile. Unele articole si informatii sunt OK, altele nu. Depinde cine le scrie. Unii autori sunt in regula si prezinta informatii utile, altii sunt simpli "marketeri". Dupa un timp te prinzi cine scrie articole valoroase si demne de citit si cine "marketeaza" un serviciu, un produs sau pe el insusi. Partea interesanta este ca toti autorii isi lasa o adresa al blogul/siteul proriu si in cateva luni de zile iti poti face o colectie de autori de la care sa afli informatia direct de la sursa inainte de a fi publicata pe Zerohedge.
"Presa asta independenta,reala,rebela,axata pe corecta informare va dispare cu o simpla apasare de buton."
RăspundețiȘtergereBa nu va disparea deloc. Tot ce au nevoie este fie o platforma comuna care nu ii cenzureaza, iar in acest moment exista mai multe mai mici dar care sunt pe crestere, fie propria lor infrastructura IT asa cum a facut Alex Jones de la InfoWar sau asa cum se pregateste sa faca Donald Trump. Fiecare dupa posibilitatile financiare.
Oricum, daca altii detin controlul informatiei/continutului pe care tu il produci si isi permit sa taie si sa spanzure dupa cum au ei chef, tu ce anume (business) detii? Foarte multi oameni raman de-a dreptul socati cand ii sfatuiesc sa-si achizitioneze incsa de la inceput nume de domenii multiple nu doar .ro si mai ales cand le sugerez sa-si ia hosting in afara Romaniei, preferabil in afara UE. Ghici de ce?
Cred ca e vorba de ceea ce pot sa cenzureze.
RăspundețiȘtergerePandemia a avut loc pentru ca puteau cenzura. Si au stiut cuborecizie de escroc ce sa cenzureze si cand. Stiau exact cand sa deschida robinetul, si cand sa inchida robinetul. Mai mult il si puneau oe Robinette să arate ca vaccinul e cheia. Cheia cui bă robinetule?
Lumea e condusa prin cenzură.
RăspundețiȘtergereCenzura e pentru unii jobul zilnic pe pâine.
Daca maine am devenii transparenți într-o societate transparenta acești oameni ai cenzurilor ar fi atat de pierduți într-o societate transparenta incat si ar face toți sepuku, sau ar merge la psiholog zilnoc fara speranța. Sau ar cenzura luma si pământul sa se invarta, sau ar cenzura viteza luminii.
De ce nu cenzurați băi nene prețurile la garsoniere in Cluj? Ca ai dat mana cu ei si plicul zice sa pompezi, nu sa cenzurezi.
"De ce nu cenzurați băi nene prețurile la garsoniere in Cluj?"
ȘtergereDe ce ai trai in ghetoul ala daca nici macar o grasoniera nu iti permiti?
@Unknown
RăspundețiȘtergereUn server bare metal cu Linux/Unix si un router tot bare metal cu un pfSense intr-un datacenter din Norvegia sau in Islanda face mai mult decat isi inchipuie unii. Guvernele din USA si din EU, in frunte cu cel din Romania, tot ce pot face este s-o suga!
Am asamblat primul calculator in 1995, prima retea simpla in 1996, prima retea medie cu server si router Linux in 1999, primul website static in 2001, primul website dinamic si webshop in 2003, etc. Am o experienta in "tech" de peste 25 de ani, o ocupatie si un business care mi-au asigurat un nivel de trai si o independenta financiara cu mult peste medie si cu toate acestea trebuie sa ascult si sa accept aberatiile unor idioti atehnici cu servere si harduri prajite din satelitii de pe orbita desi ei nu inteleg pricipiul de baza si functionalitatea unor chestiuni elementare ca serverul DNS sau serverul DHCP sau faptul ca atat un datacenter cat si un server sunt dotate obligatoriu cu multiple protectii si redundanta la evenimente de genul "power surge".
Nu-i asa ca atunci cand un Sulica din "guvern" vrea sa cenzureze pe cineva pune mana s-i suna pe Storm si Cyclops din X-Man care stau calare pe sateliti si-i pun sa-i prejeasca hardul sau procesorul aluia?
Bravos natiune! Asta da inteligenta!