miercuri, 29 mai 2024

Anticamera dezastrului


Colonelul austriac Marcus Raisner consideră că atacul asupra radarelor Voronej a fost o operațiune comandată de SUA. Este o confirmare a ceea ce am spus eu în articolul de sâmbătă, iar argumentele sale sunt absolut aceleași. Din punct de vedere strategic, pentru ucraineni radarele Voronej nu reprezintă absolut nicio miză. Este, pur și simplu, o irosire inutilă de resurse. Însă, după cum explică Marcus Raisner, aceasta este o operațiune comandată de SUA care a adoptat o strategie de „fierbere a broaștei” prin creșterea treptată a temperaturii.

Dacă mai țineți minte, încă de la începutul conflictului, atunci când ucrainenii au reușit scufundarea vasului rusesc de război Moscova, am spus că operațiune Ucraina este una mult mai complexă decât pare la prima vedere. Au urmat apoi atacurile asupra bombardierelor strategice ale Rusiei pentru ca acum totul să degenereze. 

Într-o mișcare propagandistică tipică, ucrainenii au anunțat că au reușit să distrugă și al doilea radar Voronej. O minciună absolută întrucât drona pe care o trimiseseră a fost doborâtă. Surpriza însă vine abia acum: respectiva dronă era un Tekver AR3, de producție anglo-portugheză. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un atac al Angliei asupra Rusiei. Dacă ne gândim și că scufundarea vasului Moscova a fost făcută cu o torpilă având sistemul de ghidare oferit de englezi și beneficiind de „punctarea” oferită de dronele de spionaj americane, înțelegem cu adevărat complexitatea situației.  

De fapt care-i problema? E o mare supărare în întreg Occidentul, iar prostia factorilor de decizie de acolo va face ca totul să bubuie urât. Puțini știu adevărul despre desfășurarea conflictului ucrainean. Propaganda și-a făcut datoria. Conflictul e mai vechi decât pare și începe undeva în perioada lui Brejnev, atunci când atât Rotschild cât și Rockefeller își disputau ... Ucraina. Cei mai tineri nu realizează fenomenul, însă cei care au trăit în acea perioadă vor fi uimiți de ciudățenia situației. Cum vine asta? Pe atunci era o lume absolut închisă, cu schimburi extrem de limitate între cele două blocuri politico-militare. Cum puteau două forțe din Vest să se bată pe un teritoriu aflat adânc în interiorul Estului? Pur și simplu nu te puteai gândi la așa ceva deoarece bunul simț ți-ar fi spus că e absurd. Cu toate acestea tensiunile chiar au existat, iar interacțiunile dintre cei doi au fost notate. Mai mult, atunci când clanul Rockefeller s-a împuținat, reprezentantul său de-atunci(vorbim de anii 70-80!) s-a aliat cu Rand Corporation, alianță care se păstrează și în prezent. 

Situația devenit însă din ce în ce mai limpede pe măsură ce URSS se destrăma. Tot mai multe vizite ale unor personalități englezești sau americane aveau ca țintă Kievul. Privită prin această prismă, întreaga istorie capătă sens, iar lovitura de stat dată cu ocazia Revoluției Portocalii poate fi înțeleasă la adevărata sa valoare. De altfel, în tot contextul despre care vorbim, avem de-a face cu același plan pus pe tapet cu cerbicie. 

Partea proastă pentru Occident - a se citi sforarii din spatele construcției occidentale - este faptul că treburile nu mai funcționează ca-n alte vremuri. Să vorbim puțin despre începutul confruntării din Ucraina. Trainerii occidentali au mizat pe atragerea în capcană a armatei rusești și provocarea unei lovituri devastatoare de către armata ucraineană care avea arme occidentale date pe șest. Doar că cei care au surprins au fost rușii, reușind cu abilitate să se sustragă capcanei și, mai mult, într-o strategie perfect coordonată, să pună mâna pe „podul terestru” cu Crimeea. După care au trecut la modul de anihilare a Occidentului și Ucrainei prin prelungirea conflictului.

Însă, în paralel cu conflictul, avem și alte dezvoltări. Coridorul Marea Baltică-Marea Caspică-Oceanul Indian, proiect în care India, Iranul și Rusia cooperează, a dat acces Rusiei la mările calde, proiect la care a visat încă din perioada URSS și care i-a fost zădărnicit de SUA. Motivul intrării URSS în Afganistan a fost, în realitate, tentația apropierii de mările calde. Nu s-a putut atunci, dar se poate acum! Și, pentru că am amintit Afganistanul, poate e de văzut cum, în scurt timp, această țară va deveni hub energetic rusesc. Vă gândiți la conducta TAPI(Turkmenistan-Afganistan-Pakistan-India). E o construcție comnplexă, care are în față numeroase provocări. Inclusiv tranzitul Pakistanului pentru a ajunge în India. Doar că, până la conductă, Afganistanul va deveni hub petrolier pentru țările din zonă. Acolo va ajunge nu doar petrolul rusesc, ci și cel iranian, Afganistanul fiind pe punctul de a deveni un nod petrolier important. Sunt doar două proiecte care ne arată cum sancțiunile și agresiunile occidentale nu fac altceva decât să le crească aripi rușilor. Și nu doar lor!

După restricțiile din domeniul tehnologiilor de vârf, China pare că renaște. Huawei a început să concureze nu doar Apple, ci acum și gigantul Nvidia. Din senin, chip-urile Huawei din seria Ascend au sărit la gâtul liderului mondial oferind performanțe similare. Diferența e dată de faptul că Huawei e abia la început în această afacere, în timp ce Nvidia o tot face de o grămadă de vreme. De aceea e de așteptat ca restricțiile occidentale să ia o nouă turnură: dacă până acum le spuneau producătorilor să nu vândă în China, acum le vor interzice consumatorilor să nu cumpere chip-uri de top din China. 

Practic oriunde ne-am uita vedem o teribilă neputință a Occidentului, dublată de o nervozitate fără margini a sforarilor din spatele sistemului. Discutam cu cineva destul de informat care-mi spunea că, în contextul actual, câmpiile ucrainene au devenit element existențial pentru Occident. Mai țineți minte cum urlau occidentalii ca din gaură de șarpe să fie lăsată Ucraina „să-și transporte grâul către națiunile defavorizate”? De fapt, națiunile defavorizate erau cele occidentale întrucât niciun gram de grâu ucrainean nu a ajuns în Africa. Acolo grânele rusești fac legea. 

Să privim totuși spre situația agricolă a Ucrainei. Știți care regiuni sunt cele mai mari producătoare de grâu? Vi le pun eu: Harkov, Zaporoja, Herson, Dnipropetrovsk, Odesa și Vinîțea. Harkov e previzibil să intre în componența Rusiei, Zaporoja și Herson deja sunt. Dnipropetrovsk e mai mult probabil că va fi luat cel puțin parțial. Mai țineți minte avertismentul cu depășirea liniei Niprului? De ce a venit? Pentru că acolo avem Odesa și Vinîțea. În cazul în care rușii obțin și aceste bazine, Ucraina devine nerelevantă din toate punctele de vedere, iar Occidentul i se vede groaza din ce în ce mai clar. Aici e vorba de logică.

Doar că tembelii scoși în față, cu ochii lor injectați, nu vor să-și recunoască înfrângerea. Și de aceea bătaia pe care și-o vor lua va fi și mai mare. În stilul caracteristic, NATO caută acum să ajungă în stadiile finale ale „fierberii broaștei”, accelerând etapele. Loviturile în interiorul Rusiei cu armele occidentale sunt cele care premerg intrarea trupelor occidentale în Ucraina. Planul e vechi, aproape banalizat(doar de ce credeți că au făcut exercițiile militare cu peste 100000 de trupe la granița Rusiei?). Nu-mi dau însă seama de ce occidentalii au impresia că au de-a face cu proștii. Mă rog, o explicație ar fi legată de prostia Occidentului: când ești prost ți-e cu neputință să-l înțelegi pe unul care gândește mai mult decât tine. O altă explicație vine din credința unora că istoria se așează strict în favoarea lor, că „așa au fost clădite lucrurile încă de la facerea lumii”.

Indiferent de ce cred unii sau alții, vă spun cât se poate de franc: orice escaladare suplimentară e periculoasă. Extrem de periculoasă. Putin a avertizat europenii că „au concentrări demografice mari pe suprafețe relativ mici”, o avertizare deschisă referitoare ca ceea ce ar putea face un război nuclear. Într-o replică, ministrul de externe al Poloniei a spus că SUA ar fi avertizat Rusia că, în cazul în care detonează vreo armă nucleară, îi va distruge toate pozițiile din Ucraina. Este o tâmpenie fără margini pe care numai un propagandist prost putea s-o scoată. SUA nu se mai află de mult în poziția de a amenința, oricât ar dori să o facă. Iar cel mai bine o vom vedea în momentul în care China va prelua controlul Taiwanului. Suntem într-un moment premergător acestui eveniment. Nu știu când se va petrece, dar sunt sigur că foarte curând. Și, pentru a da greutate momentului, ceva îmi spune că se va petrece simultan cu un alt eveniment major. De ce? Pentru a înfrânge iremediabil yankeul obraznic. Asta dacă nu cumva treburile vor scăpa de sub control înainte și ne vom trezi sub un dezastru absolut. 

27 de comentarii:

  1. Dezastru absolut va fi, pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Respectînd simbolustica . Vedem în 06. 06. Ora 6 .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda. Sunt exact 8 zile pana la acel sase.sase.sase https://qofficial.net/en-eur/

      Ștergere
    2. Daca excludem kosovarii, gagauzii si transnistrenii, romanii concureaza cu ucrainienii la titlul de "cea mai proasta natiune din Europa"! Sunt doua natiuni de gainari ieftini cu pretentii de mafioti intergalactici care si-au devalizat si vandut tarile, pe spagi, pe niste sume de tot rasul.
      Inainte de Maidanul din 2014, Ucraina era detinuta din punct de vedere agricol de diverse companii si interese straine. Dobitocul de Ianucovici a incasat niste spagi grase de la chinezi si le-a concesionat chinezilor o halca imensa din tara pe 50 de ani, in asa fel incat chinezii nu numai ca puteau sa-si faca de cap pe terenurile respective cu firme chinezesti, dar ajungeau implicit puterea dominanta in agri-business. Acest lucru i-a deranjat enorm pe anglo-saxoni si... pac cu Ianucovici la Maidanul!

      https://www.rferl.org/a/ukraine-china-leases-farmland/25114812.html
      https://www.channel4.com/news/china-ukraine-farmland-food-security-investment-overseas

      Dupa Maidanul din 2014 si inlocuirea dobitocului Ianucovici cu paiata de Poroshenko, s-au intamplat extrem de rapid anumite chestiuni extrem de importante in favoarea anglo-saxonilor:

      1. devalizarea bancii nationale prin furarea aurului national
      https://en.topwar.ru/41143-iz-ukrainy-v-ssha-vyvezen-zolotoy-zapas.html
      https://en.shafaqna.com/44119/the-latest-heist-us-quietly-snatches-the-ukraines-gold-reserves/

      2. furtul sectorului energetic, vezi de ex numirea dejectiei genetice Hunter Biden in fruntea Burisma
      https://www.politifact.com/factchecks/2019/may/07/viral-image/fact-checking-joe-biden-hunter-biden-and-ukraine/
      https://www.reuters.com/article/idUSKBN1WX1P6/
      https://www.vox.com/policy-and-politics/2019/10/1/20891510/hunter-biden-burisma-ukraine-shokin

      3. furtul intregului sector agricol. chinezii isi fura un sut in pizda si sunt trimisi acasa
      https://www.oaklandinstitute.org/sites/oaklandinstitute.org/files/takeover-ukraine-agricultural-land.pdf

      4. inarmarea si fortificarea Ucrainei. pe datorie, evident!

      Ștergere
    3. comentariu de mai sus de la 30 mai 2024 la 09:40,
      era de fapt raspuns pentru Dan Cristian Ionescu 29 mai 2024 la 16:34.
      dar na, cand ai pe pagina catralioane de butoane "raspundeti" si esti grabit...

      Ștergere
  3. Neavind acces la date oficiale, ma multumesc cu informatii in care nu cred.
    Am citit ca "grinarele" Ucrainei ar fi in prezent parte in proprietatea unor firme americane, parte in posesia unor chinezi.
    Nu stiu cit de adevarat este, dar sint curios sa aflu daca este adevarat si in acest caz de ce suprafete este vorba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Circa 17 mil ha vîndute celor 3 mari fonduri de investiții globale. Circa 9% din suprafața arabilă a ukr concesionată chinezilor.

      Ștergere
  4. va spun eu cum au putut chinezii sa recupereze peste noapte avansul pe care il aveau amerikanski la procesoare( cpu/gpu): au primit tehnologia pe tava de la cei ce detin intel-amd-nvidia.Nvidia va falimenta iar pierderile vor fi recuperate prin monopolul exercitat de huawei( si poate inca cateva firme chinezesti detinute de catre aceiasi papusari)
    cred ca-i evident ca occidentul e distrus din interior si e distrus chiar de catre papusarii care-l controleaza.Panica si prostia din occident sunt doar la nivelul 2, al politicienilor-generalilor, la nivelul 1, cel al detinatorilor capitalului nu e nici o panica, e un plan.Si si permit sa-si taie craca de sub picioare pentru ca au retragerea asigurata.. in China.Adica nu-si taie nici o craca.
    doua argumente va dau: primul este "deschiderea economica" a chinei falimentare din anii '80, fenomen cunoscut in romania ca "privatizare".Atata ca in china nu s-a distrus ce s-a preluat pe nimic si nici nu s-a trecut prin circul cu democratia ci s-a trecut direct la comunismul privat, visul de aur al satanistilor.Iar de la faliment la prima economie a lumii s-a ajuns cu banii si know-how-ul papusarilor.
    al doilea este hong kongul.L-ar fi retrocedat englezoii, asa oameni de cuvant sunt?Sau papusarii l-au mutat dintr-un buzunar in altul?Daca erau seriosi eu zic ca nu ne faceam griji pentru aurul de la Londra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurul de la Londra este dat de conducatorii actuali ai Romaniei celor care conduc Revolutia globala ...asa cum tezaurul Romaniei in primul razboi mondial a fost dat celor care conduceau Revolutia bolsevica...din pacate sunt aceiasi la butoane...Dane ai ajuns la vorba mea : ,, in Ucraina este o lupta ptr.putere intre Rotschild si Rockefeller ...spuneam eu o batalie intre gasti...pe sema amaratilor de ucrainieni si rusi care mor pe capete ,,...

      Ștergere
    2. De mult timp ma framanta un gand care ma calca pe nervi : ,, daca Rotschild este o inventie a Serviciilor Secrete Britanice ? ,, ...si ei ...cei care populeaza Cityul Londonez coduc totul in lumea asta ? ( iar americanii sunt doar subordonatii lor...Ce ziceti ?)

      Ștergere
    3. Foarte corecte observatii !

      Ștergere
    4. Bvo, în sfarsit o imagine de ansamblu corecta. Occidentul este prabusit din interior insasi de cei care-l controleaza. Avem o mascarada la scara mondiala cu SUA, China si Rusia in rolurile principale fiecare jucand întocmai cum i se dicteaza.

      Ștergere
    5. Danut, evident ca bancsterilor le convine sistemul din China, pentru ca acesta este de model Lev Trotki, adica cel finantat de bancsterii din SUA odata cu Marea Revolutie bolsevica din 1917, care exact acest model dorea sa-l impuna, doar ca dupa moartea lui Lenin (care sustinea acest model trotkist) a aparut independentul Stalin, cel care a respins acest model pentru ca il transforma in marioneta Americii, si de aici a inceput dusmania intre SUA si Rusia, doua tari care doreau acelasi lucru, adica COMUNISMUL, doar ca modelele erau diferite. Modelul lui Stalin era unul fara miliardari, dar in favoarea clasei muncitoare, iar modelul illuminatilor americani(frati gemeni cu bolsevicii) reprezentat de Trotki, trebuia sa fie un comunism in favoarea miliardarilor, in timp ce clasa muncitoare trebuia sa fie decazuta la rangul de sclav prost.
      Astazi in China vedem aplicat cu succes modelul Trotkist 100 %, doar ca treaba scartie acolo unde marilor miliardari li se baga pumnul in gura, in timp ce investitorii sunt bine primiti in China.
      Iar faptul ca in China acestia sunt asteptati sa navaleasca in numar mare, il putem vedea in "marile orase fantoma" care astepta invazia americanilor bogati

      Ștergere
    6. Am văzut că a mai scris cineva... E imaginea corectă a situației. "cred ca-i evident ca occidentul e distrus din interior si e distrus chiar de catre papusarii care-l controleaza". Pătații de sânge ai planetei, metastaza oricarei societăți europene și nordamericane. Distrug planificat totul, nu doar economia. Pentru scopul lor final.

      Ștergere
  5. Americanii în special și occidentalii în general sunt convinși că dețin cheile gândirii universale. Sunt convinși că doar ei gândesc corect și adecvat. Nu sunt conștienți de natura ideologică a conceptelor pe care le folosesc, nu își dau seama de relativitatea modelelor pe care le promovează.
    Nu mai există un efort epistemologic riguros în Occident, invazia pseudoștiințelor sociale le-a slăbit semnificativ capacitățile cognitive. Chiar și discursul asupra realității este, în ultimă instanță, fabricat de condițiile de producție și de dialectica relațiilor sociale care rezultă din acestea. Nu mai este nimeni în Occident care să gândească în profunzime, critic, totul este etnocentric; au fost intoxicati de succesele lor si mai ales de veniturile coloniale si imperiale. Au pierdut contactul obiectiv cu realitatea din moment ce ceilalți, exploatații, sunt cei care poartă greutatea acestei realități. Ei sunt cei care muncesc iar Occidentul consumă !
    Occidentul nu realizează că pseudo-cunoașterea sa este o proiecție în lumea exterioară a ceea ce se întâmplă în propriul său cap. El crede în fanteziile sale, așa cum a fost cazul în Ucraina. Faptul de a fi fost cel mai puternic timp îndelungat a întărit această iluzie de a deține cunoștințe adevărate; când reușești datorită puterii tale, capitalului tău, datorită inerției trecutului, ai tendința de a crede că o faci cu inteligența și meritele tale actuale. Este descrierea perfectă a copiilor de bogați pe care îi întâlniți în timpul studiilor și carierei profesionale, care cred fals, că ,,reușita,, se datorează meritului lor și nu banilor pe care părinții i-au plătit pentru studii în străinătate, iar apoi proptele pentru un post bine plătit la stat.

    Occidentul trăiește și gândește la ceea ce a dobândit, este cel care este cu adevărat incapabil să-și imagineze Modernitatea, își ia amăgirile și creațiile, mofturile sale drept Noua Normaniltate! Wokenismul este un simptom remarcabil al acestui lucru.

    Occidentul gândește greșit dorind să-și impună imaginația sa bolnavă supușilor săi pentru a menține Ordinea care-i convine doar lui. Nu realizează că gândirea-i este relativă, circumstanțială și că de foarte multe ori și din ce în ce mai mult, se ciocnește frontal cu o realitate care o contrazice. Neagă și refuză sancțiunile. În adâncul sufletului, nu mai vrea să știe nimic despre realitate. Negarea și executarea este silită. Acest lucru este adevărat în chestiunile economice, și financiare dar si în cele militare, iar acest lucru este vizibil. Ceva mai puțin clar deoarece economia este un domeniu anume, acoperit cu o ficțiune reprezentată de vălul monetar, dolarul până ieri atotputernic devenit fetiș. Acesta din urmă nu mai reflectă economia reală, utilitățile ei, valorile sale de schimb social, ci reflectă dorințele frenetice ale sistemului și ale elitelor sale de a se prelungi, de a supraviețui în ciuda limitelor și contradicțiilor sale.

    RăspundețiȘtergere
  6. "acum le vor interzice consumatorilor să nu cumpere chip-uri de top din China."

    Exact ca aici, că am mai zis despre cum a fost corectată Biblia Ortodoxă:

    http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=3&cap=3

    "6. Sună oare trâmbiţa în cetate fără ca poporul să nu se înspăimânte? Se întâmplă vreo nenorocire în cetate fără ca Domnul să nu o fi pricinuit?"

    RăspundețiȘtergere
  7. No, asta-i:
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02czb3qATXAwSN1ba9UasgtnaNqqEreQv9ZiyezyAQ8nJNpiASamUcYVPSmNFT3yVpl&id=100010847073493

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine la ucis pe Raisi si cine ii va lua locul?
    Mai poate fi Iranul un aliat de nadejde pentru Rusia?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi aduc aminte momentul 21-22 Decembrie 1989 in Romania!

    Tradatorii regimului au scos lumea in strada, si au tras in ea. Lumea a ramas in strada, pana la caderea definitiva a regimului.

    Asa va fi si acum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si i sa ne luam ditamai muja ca se vor reorienta occidebtali spre graul nostru

    RăspundețiȘtergere
  11. Exceptional comentariul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cautati profetiile lui Dumitru Duduman despre soarta Americii - gasiti pe YT inregistrari din anii '90 dupa ce a a emigrat in SUA.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu exista asa ceva ca o disputa intre familia Rothschild si altii. Exista doar o împartire a sarcinilor pe diverse sectoare: economice, militare , ideologie-propaganda etc. Cand Rothschild convoaca o întrunire toti se prezinta: alde Rokefeller, Jp Morgan, Morgan Chase sau diverse case regale de pe tot Globul cat si alti bogati.Lumea a fost încet , încet , în ultima suta de ani acaparata de astia iar acu au ajuns la control cvasi-total.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca prin anii 2000, la Renel (companie de stat romaneasca) a fost la un moment dat in consiliul de administratie si o doamna Rothschild.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu cred că China va ataca Ucraina înainte de a-și antrena soldații în Ucraina. După summitul din Elveția, unde NATO vrea să dea un ultimatum sau chiar declarație de război Rusiei, China va intra în război alături de Rusia pentru ca militarii săi, să aibă botezul focului înainte de a fi debarcați spre Taipei Tower. De altfel, relațiile economice dintre China și Taiwan sunt așa de strânse, încât cred că nu este necesar un război cu Taiwan și totul este un bluf. Mai degrabă, China va ataca Philippines sau va distruge câteva portavioane SUA, după care SUA vor desființa NATO și vor fugi din Europa și Marea Chinei de Est. Dacă nu fug, SUA vor fi atacate nuclear ca să aibă și ei geamuri sparte.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am vrut să spun "Nu cred că China va ataca Taiwanul" și neatent am scris Ucraina. Vă rog modificați dvs dacă aprobați comentariul.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)