Stellantis este considerat grupul european cu cea mai mare creștere, cu cea mai bună strategie și o groază de alte „cele mai” în dreptul său. Chiar și datele financiare sunt mai bune decât cele ale rivalilor. Compania grupează o groază de branduri celebre(Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Lancia, Chrysler, Jeep, etc.), fiind constituită din fuziunea grupurilor PSA și Fiat-Chrysler. Fiat-Chrysler a fost soluția găsită de regretatul Sergio Marchionne pentru salvarea de la dezastru a producătorului italian Fiat, transformat peste noapte într-un producător global. Din păcate, Marchionne nu a avut timpul necesar transformării totale a grupului Fiat. De aceea fuziunea cu PSA a fost soluția găsită pentru continuarea „globalizării” celor doi mari producători. Istoria cosmetizată o puteți citi în materialele oficiale, așa că aici ne vom ocupa de chestiunile care nu se văd.
În ciuda prezentărilor bombastice, o privire atentă, ne va arăta că Stellantis este o gogoașă umflată. Și-o să vă explic imediat de ce. Din punct de vedere tehnologic, automobilele companiei au preluat de la PSA mania de a complica tehnologic mașinile. Astfel, pentru operațiuni banale - gen schimbarea unei baterii sau chiar a unei siguranțe - trebuie să ajungi la service-ul specializat. Poate vă gândiți că aceasta e o strategie de maximizare a veniturilor rețelei comerciale a Stellantis, dar nu-i așa. În realitate, întreaga complicare tehnologică ține de o manie a „îmbunătățirilor fără sens” pe care le fac inginerii prost coordonați. În loc să se adopte soluții simple, care economisesc bani, automobilele Stellantis merg pe o pantă în care costurile de producție cresc și, în ciuda acestora, cresc și problemele produselor finite. Chestiunea e banală și un inginer cu capul pe umeri v-o poate explica limpede: dacă alegi ca un produs care poate fi fabricat cu un număr de repere să fie fabricat cu un număr dublu de repere, dublezi(în cel mai bun caz!) numărul posibilelor probleme ale ansamblului final. Când mi-a explicat un inginer complicățeniile din actualele motoare de pe Jeep, m-am crucit deoarece fiecare „soluție inovatoare” se poate transforma într-un coșmar pentru proprietar și pentru prestigiul brandului. Mă rog, chestiunile de ordin tehnic pot fi contestate, mai ales că nu sunt de specialitate, însă rețineți aspectul.
Ceea ce m-a șocat a fost revolta dealerilor americani ai companiei, bubuită public, cu articole în Bloomberg. Nici mai mult nici mai puțin, dealerii americani, într-o scrisoare deschisă, îl acuză pe Carlos Tavares de ... degradarea rapidă a mărcilor din portofoliul companiei. De asemenea, acuză luarea de măsuri pe termen scurt, în defavoarea viziunii pe termen lung. Tăierile de cheltuieli făcute, spun dealerii, au fost generate de necesitatea ca grupul să dea bine în datele financiare anuale, astfel încât Tavares să-și încaseze bonusul de performanță în valoare de ... 36.5 milioane EUR! Astfel Tavares a ajuns cel mai bine plătit CEO din industrie.
Americanii sunt disperați deoarece scăderea producției din SUA conduce la picajul vânzărilor, iar asta le afectează direct performanțele financiare. Scăderea cererii este cauzată de lipsa „actualizării” vehiculelor care rămân în urmă, ratează segmente profitabile s.am.d. Știm că unui colos îi este imposibil să se mențină dinamic și vigilent, dar în cazul Stellantis, abundența de mărci fac ca întreaga planificare a lansărilor să fie o harababură greu de descris. Și, cel mai probabil, momentul în care bubele interne vor exploda, va fi unul care va arunca grupul într-o situație critică. Am mai văzut asta!
Una dintre problemele identificate corect de producătorii europeni este cea a forțării electrificării de către autoritățile din Europa. Industria europeană tradițională a fost obligată să lase în urmă cunoștințele despre motoarele termice, acumulate timp de peste un secol, pentru a trece la tehnologia electrică, tehnologie controlată de chinezi și, oarecum, de americani. Într-adevăr, a fost o mișcare prostă, pe care am sesizat-o de la început și am spus că va genera un dezastru. Doar că aceasta nu justifică problemele adânci ale producătorilor europeni. O cunoștință era disperată de faptul că noua sa mașină germană - pe care-a dat o groază de bani - halește ulei mai dihai decât o Dacie 1300 stricată. Altcineva îmi spunea cum a fost nevoie să i se schimbe în garanție motorul mașinii sale! Totul din cauza unei proiectări defectuoase. Vă dați seama ce spun aici? Să schimbi cu totul motorul mașinii? Mai țineți minte renumele mașinilor germane care nu se strică, care fac peste un milion de kilometri s.a.m.d.? S-a dus definitiv renumele întrucât actualele produse sunt de o calitate atât de proastă încât clienții dau bir cu fugiții.
Or fi de vină chinezii că au subvenții(pe care nu le mai au!), că fac dumping sau mai știu eu ce, dar ce anume te face pe lumea asta să lansezi jeguri pe post de mașini? Și nu e vorba de tehnologii noi, ci fix de tehnologiile pe care te lauzi că le stăpânești! Acolo care mai e problema?
În realitate sunt o groază de aberații. Producătorii europeni au ajuns exact ca fabricile socialiste: produc pe stoc și se plâng că nu li se cumpără produsele. Pentru asta, arată cu degetul spre importuri. Cum pe japonezi sau pe coreeni nu-i pot elimina - din cauză de apartenență la același lagăr - dau vina pe chinezi. Doar că nu chinezul te pune să menții scheme exagerate de personal, să ai fluxuri ramolite, să nu fii capabil să înțelegi piața s.a.m.d.
În realitate, occidentalii au o gravă problemă la capitolul management. De fapt, ceea ce s-a întâmplat aici e un fenomen extrem de specific: externalizând producția în China și pe aiurea, au dispărut o groază de abilități aici. Între altele, managementului performant i-a luat locul un toxic mediu corporatist, asemănător până la confundare cu comunismul. Ședințele din corporații seamănă ca două picături de apă cu ședințele de informare politică de pe vremea regretatului, iar mâncătoria de rahat a ajuns acum la o scară inimaginabilă. Nici în vremea comunismului de stat nu era ca acum!
Așa apar paradoxurile care conduc într-o zonă de neexplicat: cu toate că faci restructurări, organizația nu-și revine, iar cifrele te îngenunchează. De ce se întâmplă asta? Păi e cât se poate de limpede când privești fenomenul din afară. Ce restructurare e aia care își pierde din tonus fix la tăierile care contează, în care ajung victime doar muncitori oricum prost plătiți, fiind păstrați în schimb manageri de top sau de mijloc cărora li se găsesc alte atribuțiuni, li se creează noi structuri, mult mai inutile decât cele restructurate? Cum naiba să funcționeze o restructurare când, pentru aceasta, angajezi un manager de restructurare al cărui venit e mai mare decât suma salariilor restructurate? Și, mai mult, cum să aibă succes o restructurare când tu dai afară forța de muncă productivă și păstrezi șoarecii de birou, managerii de organizare, experții în ESG sau mai știu eu ce alte poziții imbecile.
Adevărul pe care nu vrea nimeni să-l vadă este acela că întreaga industrie occidentală e în colaps nu din cauza chinezilor, ci din cauza propriei incompetențe. În loc să-și facă planuri clare de bătaie în cazul „provocării electrice”, occidentalii au făcut ceea ce știu ei mai bine: au umflat organigrama. Fără absolut niciun discernământ au intrat aberant în zona electrică, angajând structuri întregi inutile. În loc să-și gândească o strategie de a introduce treptat modele electrice, subvenționând dezvoltarea din vânzarea de mașini performante cu motoare termice, aceștia au luat cele mai proaste decizii: au tăiat departamentele de cercetare-dezvoltare din domeniul termic, pentru a angaja softiști care să se ocupe de „noua generație de vehicule”. Ce a rezultat? Un haos generalizat. Vehiculele termice au scăzut teribil la capitolul calitate, în timp ce cele electrice zac nevândute din cauze pe care le cunoaște toată lumea: prețuri exagerate, autonomie rahitică, performanțe îndoielnice.
În loc să-i înjure pe chinezi pentru că vând mașini electrice ieftine, mai bine ar fi făcut în prima fază alianțe cu firme chinezești pentru producția alături de chinezi a mașinilor electrice. Astfel i-ar fi atras aici cu producția, ar fi câștigat know how, iar în momentul în care ar fi decis că trebuie să intre direct în domeniu, ar fi făcut-o în cunoștință de cauză. Acum stau și se uită la propriul dezastru și fluieră a pustiu. Pustiul însă e în capul lor.
Tot ce ai descris aici sunt efectele unei banale cauze. Banii ieftini care au dus inevitabil la alocarea deficitara a resurselor. Unde sunt vremurile in care trebuia sa masori de 10 ori inainte sa tai o data si atunci cu mana tremuranda?! Traiasca bonusurile smecherilor si ingineriile financiare! ps. putem discuta in aceeasi nota despre o sumedenie de alte industrii.
RăspundețiȘtergereUna din marile tâmpenii introduse pe maşinile cu motoare termice este motoraşul în 3 cilindri de 998 cc pentru maşini clasa medie/mică. Frate, chiar şi pentru alde Sandero motorul ăsta este prea slab. Io conduc acum un C3 şi chiar şi pe o pantă normală pe care abia o urc în viteza a doua cu motorul turat şi maşina goală computerul îmi arată 16 (şasesprezece) litri la sută! Doar un Mustang mai haleşte aşa :-) Există Logan-uri cu acelaşi motor şi cum urcă ăstea pantele încărcate la maxim nici nu vreau să mă mai gândesc...
RăspundețiȘtergereCred ca ati vrut sa spuneti 3 cilindri si 898 cc. Am eu in ograda un MCV din categoria asta si nu-i cum spuneti dumneavoastra. Prin 2015 nu aveam ce motorizare sa aleg, benzina 1200 cc avea 75 cp, motorina1400 cc avea 90 cp asa ca am ales 3 cilindri/898cc si 90 cp (fiind turbo). Se misca excelent chiar cand am remorca plina atarnata. De 300-500 kg nu va ganditi la tona. Consumul daca nu te fura peisajul (pana in 100) e intre 5-5,5l/100km, cu remorca full sub 7 iar daca o forjezi fara remoca...maximorum 7,5 si sa stiti ca ce scrie in fisa tehnica e adevarat. (viteza maxima 169km/h) si nu se desmembreaza.:)) Pana acum probleme tehnice nu am avut la o medie de 20000 km/an. Nu cred ca am fost eu norocos cu fiabilitatea masinii de pana acum. Poate a fost un motor mai reusit fata de altele. Ma astept sa apara masini care la o zi dupa ce expira termenul de garantie sa crape pentru a lasa loc consumismului.
ȘtergereAdevarat
ȘtergereE ca in bancul cu țiganu care cinta la nunți . Vine statu și îi spune că nu mai poate continua dacă nu are un director . Ăsta angajează unul . Apoi că dacă ai director îți trebuie și un șef de personal , angajează unu . Apoi că dacă sunteți atîția trebe și un contabil . Angajează și un contabil . Între timp datorită crizei se reduc nunțile . Scad încasările . Directoru face ședință . I bai , nu mai sunt bani , trebe să facem restructurări . Bine zic ceilalți . Și pe cine dăm afară . ? Pe cel care are cele mai proaste peformanțe , pe țigan .
RăspundețiȘtergereExact așa e.
Ștergerehttps://hotnews.ro/intreaga-propaganda-in-favoarea-crypto-a-fost-o-lunga-chiar-daca-bine-articulata-lista-de-minciuni-si-jumatati-de-adevaruri-1790077
RăspundețiȘtergere" Nici în vremea comunismului de stat nu era ca acum!" Pai, eu de cand tot spun ca Vestul este in socialism. Din momentul in care au aparut firme " particulare " cu bugete mai mari decat ale unei tari mai pricajite si care necesita o planificare de inalt nivel, capitalismul clasic s-a dus la vale.La fondurile pe care le ruleaza si la ce reprezinta ele, aceste firme au neaparata nevoie de STAT pentru a asigura aprovizionarea cu materiile prime deficitare si mai ales pentru asigurarea desfacerii. Sefii de stat s-au transformat in agenti ai acestor firme, la fel ca Ceausescu care alerga din continent in continent pentru contracte pe seama industriei romanesti. Numai ca Ceausescu nu putea ameninta cu razboiul ( sau cu sanctiuni, ma rog) in caz de refuz, pe cand omologii sai occidentali pot Si o si fac. Si, daca nu suntem chiar chiori, vedem.. Despre ce "libera concurenta" si " legi ale pietei libere" si atatea alte garantii ale "democratiei si prosperitatii" vorbim atunci ? Trancaneala curata si nerusinata promovata mai ceva decat Codul eticii si echitatii. Se pare ca o singura " lege " din astea s-a respectat : monopolul duce la scaderea calitatii la limita de avarie. Este, se pare, o dezvoltare fireasca, dar macar sa nu ne facem ca nu vedem.
RăspundețiȘtergereCitroen cumparat in 2018 de nou , la 40000 km au inceput problemele, la 65000 schimbat motorul , la 70000 accident mediu ca intensitate masina dauna totala!
RăspundețiȘtergereAstea sunt simptomele clasice ale celebrului motor 1.2 PureTech prezent inca de la inceputuri din 2014 pe toata gama PSA (Peugeot, Citroen, Opel) care acum se introduce si pe marcile FCA - Fiat Crysler Automobiles.
ȘtergereAcest motor a ajuns acum la revizia a treia si i-au pus distributia pe lant. De cand i-au pus distributie pe lant, nu mai este tot asa de catastrofal, dar tot prost de pute este.
Cititi comentariile:
https://youtu.be/1cmGGE5D0tA
https://youtu.be/dJrwwUoCdKU
https://youtu.be/_Pt1zYznXzk
https://youtu.be/_e3VuAdf35Q
https://youtu.be/rgfbMo_27H4
No asta da radiografie
RăspundețiȘtergereTotal de acord cu articolul dumneavostră . Aș dori doar să aduc câteva obsrvații de la firul ierbii, ca un ins implicat in conversii de mașini electrice inca din 2014.
RăspundețiȘtergereDeși , impreuna cu câțiva prieteni avem realizate peste 14 vehicule electrice convertite fiind singurii din România cu această experiență, deși am avut o publicitate decentă de-a lungul timpului ( o masina de curse pentru viteză in coastă care a participat 2 sezoane, o Dacia 1300 realizata pentru Superbet, expunere aproape la fiecare targ de tehnologie din 2014 pana in 2019) nimeni din industria producătoare de automobile nu a vrut să aive cel putin o discutie cu noi. Asta in contextul în care noi am facut o Dacia Logan cu o autonomie de 200 km atunci când Renault Zoe făcea 12o km. Ba , mai mult, in momentul in care ne-am desprins de cel care a finanțat primele proiecte si am vrut autorizarea propriului atelier am avut doar piedici din partea autorităților deși produsul supus autorizării indeplinea toate condițiile cerute de lege mai mult decât cele omologate deja.
În asemenea context de suprimare a inițiativei private , care poate da dovadă de o flexibilitate mult mai mare realizând inovație cu costuri mult mai mici, nu cred că se va schimba ceva în industria europeană a constructorilor de mașini. Problema nu este doar in Romania ci și in Franța, Italia , Spania , pentru a enumera doar cele mai importante piețe unde este interzisă inovarea la nivel mic. Tranzișia la electric ar putea fi naturală prin avantajele aduse de acest tip de propulsie atăt datorita randamentului cât si simplității constructive. Dar , așa cum ați subliniat, s-au trezit contabilii și purtatorii de ședințe să facă autovehicule după chipul și asemănarea lor. Astfel , in loc de cateva componente - motor , controler , baterie cu sistem de management , incarcator si un convertizor dc/dc pentru a da 12 volți, ne-am trezit cu veritabile studiouri de gaming , televiziune, conectivitate etc , care mai de care mai prost alese să ne complice existența.
Va rog, cum pot da de dvoastra ? Aveti un link ? Multumesc
ȘtergereAurelian, te rog să-mi oferi un link sau o modalitate de a te contacta. Sunt interesat de serviciile pe care le oferi și doresc să convertesc un Golf din 2003 perfect funcțional de pe benzină pe electric.
ȘtergereCe baterii folositi? Celule li-ion din china?
Ștergereaxdtuning.ro
Ștergeregerman know how :
RăspundețiȘtergerehttps://x.com/Rainmaker1973/status/1833744370832445945
"Nu vom avea nimic și vom fi fericiți". Cine a avut interes ca industria auto europeană să cadă? Nu cumva chiar cei care au emis previziunea de mai sus? Gândind logic, o mașină nouă nu merită banii pentru că e proastă și scumpă la preț iar o mașină veche nu se va mai merita să o ții pentru că,pe lângă piesele din ce în ce mai scumpe,taxele te vor bloca să o mai scoți din garaj.
RăspundețiȘtergereÎnchirierea va fi varianta care ni se va oferi iar după acest pas creditul social va face diferența între cei ce se vor deplasa cu autoturismul și restul.
Nu vă faceți iluzii, destructurarea industriei auto este parte din plan. Faptul că insăși industria auto a contribuit la decăderea ei a fost un bonus pentru cei care nu se vad la față.
"Nu vă faceți iluzii, destructurarea industriei auto este parte din plan. Faptul că insăși industria auto a contribuit la decăderea ei a fost un bonus pentru cei care nu se vad la față."
ȘtergereUnde anume vezi tu destructurare la chinezi, la coreni, la indieni si la o parte din japonezi?
Tu si astia ca tine, in afara de elucubratii conspirationiste si apocaliptice mai stiti si altceva?
Dar, nu e nici o conspiratie si cu atat mai putin o teorie.E o politica asumata, daca nu direct de UE, atunci de "Forumul" de la Davos. Ca astia exista in carne si oase si dau directive cat se poate de reale. Autovehiculele sunt rele si trebuie eliminate.Treptat, e drept.Si proprietatea e rea ( a devenit rea) si trebuie eliminata.Tot treptat.Si oricum, acesta este cursul vizibil : din moment ce s-a ajuns ca 1% din populatie sa detina 80 din avere ( cam asa ceva, spun din memorie), nu echivaleaza asta cu desfiintarea proprietatii particulare ? Cei 1 % vor fi ( daca nu sunt deja ) Statul ( fiel el si ascuns) Populatia va trai cumva cartelizat, pentru ca nu se va putea altfel, date fiind constragerile planetare.Nu e ceva nou : locuitorii cetatilor au trait cam la fel, trupa dintr-o cazarma, cam la fel, marinarii pe o nava etc.
ȘtergereCe zici tu, e valabil in toata corporatocratia actuala, ajung la varf ce-i care promit si nu fac, care stiu sa spuna povesti frumoase dar fara nimic concret, care calca pe cadavre, abilitatile sunt externalizate, si uite asa
RăspundețiȘtergere"Stellantis este considerat grupul european cu cea mai mare creștere, cu cea mai bună strategie și o groază de alte „cele mai” în dreptul său."
RăspundețiȘtergereEste doar cu 2-3 ani in spatele Volkswagen.
"Stellantis este o gogoașă umflată. Și-o să vă explic imediat de ce. Din punct de vedere tehnologic, automobilele companiei au preluat de la PSA mania de a complica tehnologic mașinile."
"întreaga complicare tehnologică ține de o manie a „îmbunătățirilor fără sens” pe care le fac inginerii prost coordonați. În loc să se adopte soluții simple, care economisesc bani, automobilele Stellantis merg pe o pantă în care costurile de producție cresc și, în ciuda acestora, cresc și problemele produselor finite."
Indiferent cat de "complicate tehnologic" sunt masinile lor, cea mai mare problema este faptul sa NU SUNT FIABILE si se strica grav si des. Aceste lucruri se intampla din cauza faptului ca SUNT PROIECTATE GRESIT din start. Nu stiu care este exact motivul pentru care se intampla acest lucru, dar se intampla de foarte mult timp.
PSA este celebru pentru faptul ca vechile motoare pe benzina erau nefiabile, dar cele disel erau bune. Motoarele si transmisiile lor vechi si actuale de cilindree mica le gaseai si inca le gasesti includiv in BMW-uri.
Motoarele lor vechi disel foarte bune ca 1.4, 1.6, 2.0 au fost inlocuite cu niste patetice "BlueHDI" 1.5 care nu sunt fiabile si la care sistemul AdBlue (de la care au "blue" in nume) pica des si este foarte scump de reparat/inlocuit.
Motoarele lor clasice aspirate pe benzina au fost inlocuite cu niste ciurucuri turbo foarte stricacioase si PROIECTATE GRESIT.
De exemplu cel mai des intalnit motor al lor este cel de 1.2 in trei cilindri proiectat cu distributie pe curea. Acest motor pica des si cureaua proasta calitativ se dezintegreaza in timp. Parti din ea infunda sorbul de ulei si motorul ramane pe uscat si efectiv crapa de tot. Aceasta catastrofa de motor este arhicunoscuta la nivel international, fiind pe piata de foarte multi ani la Peugeot, Citroen si Opel, inclusiv pe caroserii grele ca SUV-ul 3008 sau pe "limuzna" 508, inclusiv pe "motorizari hibride" care mai ingreuneaza masina cu cateva sute de kg, fata de cea clasica. Acum acest motor a ajuns la revizia a treia si distributia pe curea a fost inlocuita cu una pe lant, dar tot are diverse alte probleme, fiind proiectat gresit din start.
Cunosc foarte multi oameni, atat din ro cat si din afara, care s-au ars cu acest motor. Sotul unei verisoare primare are un Opel (parca Mokka) cumparat de nou si in ultimii trei ani a stat de cateva ori pe an prin serviceuri cu el. Anul trecut cand a plecart in concediu in Grecia motorul s-a stricat in Bulgaria si au adus-o pe platforma in Romania. Au lasat masine la reprezentanta pentru reparatii (unde a stat aproape o luna), au luat Tucsonul vechi de 12 ani al lui vara-mea si au plecat in concediu. Anul asta m-am intalnit cu ei pe la jumatatea lui iunie la o reuniune de familie. Conducea un Tucson nou. L-am intrebat ce a facut cu Opelul si mi-a spus ca de peste o luna este la reprezentanta cu motorul busit iremediabil si inca asteapta sa fie inlocuit complet. A spus ca masina asta l-a uscat de bani si acum ajuns la capatul rabdarilor si-a cuparat un nou Tucson pentru ca s-a saturat sa stea fara masina si sa arunce banii lui munciti din greu cu nemiluita in reparatii. Dupa ce repara Opelul cu bani grei din propriul buzunar, il vinde si nici nu vrea sa mai auda de PSA vreodata.
Tucson = Love!
Hyundai forever!
La inceputul anilor 2000, masinile utilitate de la PSA erau ieftine, bune si usor de intretinut.
In ultimii 10 ani si acestea au ajuns o catastrofa din cauza (sub)motorizarilor nefiabile proiectate gresit din start.
In acea perioada am avut pe firma proprie multe Peugeoturi diesel cu sute de mii de km, incepand cu 206 cu motor 1.4, trecand prin Expert cu motor 1.9 (fara turbo) si terminand cu diverse motoare turbodiesel de peste 2l pe Experturi.
"Când mi-a explicat un inginer complicățeniile din actualele motoare de pe Jeep, m-am crucit deoarece fiecare „soluție inovatoare” se poate transforma într-un coșmar pentru proprietar și pentru prestigiul brandului. Mă rog, chestiunile de ordin tehnic pot fi contestate, mai ales că nu sunt de specialitate, însă rețineți aspectul."
RăspundețiȘtergereCe trebuie tu sa retii este faptul ca "solutiile tehnice" ale PSA se gasesc pe produsele PSA iar cele ale FCA se gasesc pe prosusele FCA. Cu alte cuvinte, eu am examplificat mai sus cu un motor produs de francezi si prezent pe Peugeot, Citroen si Opel, tu exemplifici cu Jeep care este produs de italo-americani si este prezent in produsele Fiat Craysler Automobiles. Si PSA si FCA sunt doua consortii ce produc junk-uri nefiabile sa supra pret.
Ca fapt diveers, din cate stiu eu, importatorii PSA in Romania sunt cei de la Eurial, iar importatorii FCA sunt israelienii de la Autoitalia. Cert este ca sarlatanii de la Autoitalia au preturi in Romania cu 15-25% mai mari decat pretul produselor respective pe piata din vest. Comparati de exemplu preturile de vanzare la Jeep din Italia cu preturile din Romania.
Acesta NU este un caz izolat!
Comparati de exemplu cu ce preturi vand sarlatanii austrieci de la Porsche Leasing in Romania produsele grupului VAG si pretul acestor produse in Austria sau in Germania, Veti fi surprinsi.
Comparati de exemplu cu ce preturi vand sarlatanii romani de la Automobile Bavaria in Romania produsele grupului BMW si pretul acestor produse in Austria sau in Germania. Din nou, veti fi surprinsi.
Cunosc oameni care isi cumpara VAG, BMW, Mercedes si o gramada de alte marci de masini inclusiv din Bulgaria sau din Ungaria, fiind semnificativ mai ieftine. Si la revizii sau serviceuri tot acolo merg. Nu cumpara bulgarii cat cumpara romanii.
"O cunoștință era disperată de faptul că noua sa mașină germană - pe care-a dat o groază de bani - halește ulei mai dihai decât o Dacie 1300 stricată."
RăspundețiȘtergereProbabil se refera la celebrele motoare TSI/TFSI ale grupului VAG.
Ca sa citez un taximetrist: bea ulei cum bea bou' apa: cu galeata!
https://duckduckgo.com/?q=vw+oil+consumption+class+action
"în timp ce cele electrice zac nevândute din cauze pe care le cunoaște toată lumea: prețuri exagerate, autonomie rahitică, performanțe îndoielnice."
Ai uitat de fibilitatea sub cea catastrofala a modelelor clasice cu ardere interna, la masinile electrice si plug-in ajungand cote de-a dreptul apocaliptice!
plus:
https://autolatest.ro/stiri/tuv-vrea-ca-toate-masinile-electrice-din-germania-sa-fie-testate-conform-cerintelor-reess/
"Așa apar paradoxurile care conduc într-o zonă de neexplicat: cu toate că faci restructurări, organizația nu-și revine, iar cifrele te îngenunchează. De ce se întâmplă asta? Păi e cât se poate de limpede când privești fenomenul din afară. Ce restructurare e aia care își pierde din tonus fix la tăierile care contează, în care ajung victime doar muncitori oricum prost plătiți, fiind păstrați în schimb manageri de top sau de mijloc cărora li se găsesc alte atribuțiuni, li se creează noi structuri, mult mai inutile decât cele restructurate? Cum naiba să funcționeze o restructurare când, pentru aceasta, angajezi un manager de restructurare al cărui venit e mai mare decât suma salariilor restructurate? Și, mai mult, cum să aibă succes o restructurare când tu dai afară forța de muncă productivă și păstrezi șoarecii de birou, managerii de organizare, experții în ESG sau mai știu eu ce alte poziții imbecile...
RăspundețiȘtergereAdevărul pe care nu vrea nimeni să-l vadă este acela că întreaga industrie occidentală e în colaps nu din cauza chinezilor, ci din cauza propriei incompetențe. În loc să-și facă planuri clare de bătaie în cazul „provocării electrice”, occidentalii au făcut ceea ce știu ei mai bine: au umflat organigrama. Fără absolut niciun discernământ au intrat aberant în zona electrică, angajând structuri întregi inutile."
Asta este realitatea Romaniei, a Statul Roman si a tuturor institutiilor si bugetarilor lui!
"În loc să-i înjure pe chinezi pentru că vând mașini electrice ieftine, mai bine ar fi făcut în prima fază alianțe cu firme chinezești pentru producția alături de chinezi a mașinilor electrice. Astfel i-ar fi atras aici cu producția"
Nicio companie serioasa chinezeasca nu ar fi acceptat sa se asocieze cu impostorii si incompetentii marxisti europeni si sa se relocheze macar partial in ghetoul socialist european.
Companiile chinezesti de genul BYD care deschid fabrici de productie in Europa, o fac singure si pe barba lor, nu asociati cu cineva, iar cercetarea si dezvoltarea o pastreaza in China. Si foarte bine fac. Asta este o strategie de succes in orice afacere. De ce sa sponsorizezi incompetenta altora si sa imparti cu ei profitul?
Apropos de analiza domnului Dan, dar si de comentariile mai noi, dar mai ales de comentariile mai vechi pe aceasta tema, as indrazni sa zic ca:
RăspundețiȘtergere1) "Ramolismentul" este doar o prefacatorie,
2) Iar UE si America, au fost tradate/vandute chiar de catre Blocul Militaro-Financiar si Industrial Nato, printr-un blat facut de catre Stapanii Lui din Umbra (Deep State) cu China .... in vederea subjugarii totale a "Lumii Libere"!
Interesantă ipoteza. Ar fi și o explicație credibilă a motivului pentru care industria s-a relocat din SUA/Europa în China. Dacă aceste țări ar fi fost suverane, n-ar fi acceptat astfel de politici suicidare.
ȘtergereConfirm! Din calitate de Customer Support la Opel timp de 1 an,
RăspundețiȘtergereca este adevarata gluma care, la intrebarea care sunt cele 4 cele mai proaste marci de masini din lume, raspunsul este:
1) Ford, 2) Fiat, 3) Ferarri, si 4) FOpel!🤣
1. Grupul Stellantis e un fel de club al pierzatorilor...practic cele mai slabe marci din Europa s-au unit cu cele mai slabe din SUA. Rezultatul este clar o mizerie generala.
RăspundețiȘtergere2. Ni exista asa ceva ca tranzitie spre electric. Exista doar tranzitie catre fara vehicule "proprietate privata" si atat.
Cu alte cuvinte marile grupuri vor trebui sa-si schimbe modelul de afacere complet. In melanjul nazisto-comunist pregatit asta va insemna contracte cu Statul si cateva corporatii.
Tranzitia la masina electrica face parte din programul de limitare a mobilitatii persoanei. Astfel in faza1 a implementarii m.eleectrice raza de mobilitate este 100km. Apoi aceasta raza va fi redusa la 15 min x 50kmh. Asta va fi maxim si nu vor fi componente de masina pt tunarea aka extinderea mobilitatii, vezi celule el componente electronice
RăspundețiȘtergereI'am an corporate engineer and I approve your message eh
RăspundețiȘtergereAsta DA "performanta"!
RăspundețiȘtergereIn mai putin de o saptamana:
https://autolatest.ro/stiri/volkswagen-opreste-contractul-colectiv-de-munca-pentru-sute-de-mii-de-muncitori-urmeaza-noi-concedieri-masive/
https://autolatest.ro/stiri/fiat-ul-500-electric-a-iesit-oficial-din-productie-primul-mare-esec-al-electrificarii-in-europa-dupa-care-urmeaza-vw-id-3-si-renault-e-tech/
https://autolatest.ro/stiri/am-mai-cazut-o-stea-mercedes-benz-eqc-electric-a-iesit-din-productie-ca-fiind-un-esec-total/
LOL!
https://autolatest.ro/stiri/bmw-group-a-inchis-cea-mai-mare-uzina-a-sa-din-germania-celebra-unitate-dingolfing/
https://autolatest.ro/stiri/vw-a-anuntatat-ca-fabica-gigafactory-salzgitter-powerco-are-mari-probleme-cu-productia-pentru-ca-nu-exista-cerere/
https://autolatest.ro/stiri/intra-in-falimet-un-nou-gigant-al-industrie-auto-din-germania-schlote-gmbh-co-kg-parte-a-schlote-group/
LOL! LOL! LOL!
https://autolatest.ro/stiri/seful-vw-si-acea-au-intrat-in-panica-si-cer-ue-sa-renunte-la-viitoarele-norme-euro-7-ne-paste-efectul-havana/
Nu in ultimul rand:
https://autolatest.ro/stiri/la-automechanika-frankfurt-chinezii-arata-germanilor-cat-de-inapoiati-sunt-la-capitolul-masini-electrice/
Ultima data(de criza majora provocata), adek 2008-2009,Automotivele au înghețat 7-8 luni.La noi, s-a manifestat cu întârziere de 3-4 luni-Basinescu zicea ca Duduie economia României. Dacă se menține modelul de atunci, de Crăciun cantam R.I.P. automobilului european, după anunțurile în cascada din Germanik.
RăspundețiȘtergere