joi, 23 februarie 2023

Puterea propagandei


Să ne imaginăm pentru o clipă că Dăncilă ar fi făcut doar 1% din gafele pe care le face Biden. Fără pic de material solid - doar bazându-se pe mici scăpări provocate de emoţii - media a transformat-o pe Dăncilă peste noapte în „proasta României”. Gângavul de la Cotroceni, incapabil să ţină piept chiar şi unei muşte, a refuzat confruntarea cu Dăncilă. Gângavul a fost incapabil şi la primele alegeri să-i facă faţă lui Ponta. Se vedea de la o poştă că pute a prostie. Dar a câştigat. În timp ce Dăncilă, în campania prezidenţială, făcea faţă cu brio târlei de idioţi trimişi la atac - şi denumiţi pompos „jurnalişti” - Plăvanul şi-a aranjat o chermeză plictisitoare cu patru ţuţeri, denumiţi peste noapte „formatori de opinie”, patru chelneri media care nu mai ştiau ce întrebări să pună pentru a nu-l încurca pe Plăvan. Dacă mai ţineţi minte, la cea întâlnire penibilă, Plăvanul a fost încurcat de un student care-a reuşit să pună mâna pe microfon în secţiunea de „întrebări aparent libere”. Imediat, prostovănimea din sală a reacţionat prin redirecţionarea către un „băiat cu ochi albaştri” pregătit din timp să ia cuvântul. Am spus-o de mai multe ori: pe lângă Plăvan, Dăncilă e academician!  

Nu-ţi trebuie multă şcoală ca să vezi cât de prost şi cât de gol e Iohannis. Chiar şi ai lui, atunci când prostia îl conduce către gafe monumentale de care profită adversarii, îi spun cu năduf „prostul de Iohannis”. Dar media tace. Pentru „doctrina” respectată de media, Plăvanul este „un preşedinte decent, aşezat, care vorbeşte puţin şi face mult”. Cu toate că pare incredibil, acest şablon impus mediei îl ţine pe Plăvan în faţă încă de la Revoluţie. Bişniţarul de copii, infractorul imobiliar de la Sibiu, nulitate pe care-o vedem toţi în faţă, e o gogoaşă ţinută vertical doar de media. Ştiu, pare incredibil, dar asta-i realitatea. Propaganda te poate ţine sau te poate dărâma cu o uşurinţă teribilă. 

Luaţi discursurile rostite recent de cei doi lideri mondial. Putin a vorbit liber timp de două ore, a avut un discurs coerent, închegat, fără nicio fractură. Biden abia a reuşit să citească de pe prompter un discurs de aproape douăzeci de minute, compus doar din slogane. O chestie absolut plictisitoare pe care nimeni n-ar putea să o rezume. Cu toate acestea, media vorbeşte despre discursul „delirant” sau „halucinant” al lui Putin, în timp ce voma lui Biden e considerată „un mesaj puternic” sau „spaima lui Putin”. 

Biden este un caz chiar mai flagrant decât Plăvanul nostru. Se ia un moş ramolit în proporţie de 75%, un individ gol, dar corupt până-n măduva oaselor, care se transformă strict prin operaţiuni popagandistice în „cel mai votat preşedinte american din istorie”, „liderul lumii libere”, „strategul Occidentului” s.a.m.d. Se vede de la o poştă că e prost bâtă. Şi asta nu de azi, când într-adevăr, alzheimerul face ravagii din el, ci încă de când era în toate facultăţile mentale. În tinereţe Biden era un prostovan. Ca vicepreşedinte al SUA a fost o catastrofă! Dacă nu mă credeţi pe mine, citiţi ce-a avut de spus despre el Obama, în mandatul căruia a fost vicepreşedinte. Ce poţi spune de unul care efectiv trage o băşină „lungă, zgomotoasă şi extrem de urât mirositoare” în discuţia cu cea care va deveni prinţesa consartă a suveranului Marii Britanii, într-o sală plină ochi de nobili având eticheta şi bunele maniere implantate în ADN? Dincolo de hazliul situaţiei, n-ai cum să nu vezi că omul efectiv nu cadrează. Prostia, peste care a tăbărât ramolismentul, nu-i dă nicio şansă. Cu toate acestea, media îl ţine în viaţă. 

În Polonia, moş Tăgârţă a făcut două nefăcute. Era cât pe-aci să nu mai fie nicio vizită deoarece a căzut ca bolovanul pe scara avionului. A fost carnagiu în serviciile de protecţie prezidenţiale deoarece fraierii l-au scăpat de sub supraveghere pe Biden care s-a rătăcit şi a ajuns - nimeni nu ştie cum - pe scara secundară a avionului prezidenţial. A vrut să coboare, dar s-a împiedicat şi a alunecat pe balustradă precum sacul de cartofi. Toată lumea de acolo a văzut incidentul, iar bietul prostovan a apărut în public  cu vânătaia în frunte, precum un corn crescut peste noapte. Dar lumea anesteziată spune că „n-a fost el ăla care-a căzut”. Dar cine? Şi cum îi apărea vânătaia aia aşa din senin? 

Mă rog, putem să ne duelăm oricât. În general, duelul cu cretinizaţii de propagandă e imposibil deoarece nu e duel. Imbecilizaţii ştiu doar să urle sloganele care le sunt transplantate de „responsabilii cu fracturarea creierelor plăpânde”. Culmea, cu cât sunt mai grosolane şi mai rudimentare minciunile, cu atât prind mai bine. Şi, la fel de paradoxal e că, în ciuda prostiei care transpare de la o poştă, mulţimea se simte bine când primeşte furaj sub forma unui „argument” prostesc livrat de propagandă.

Dacă însă propaganda s-ar manifesta numai în domeniul sterilului război politic, poate că oamenii ar avea circumstanţe. Doar că situaţia se dovedeşte chiar mai tragică. Oamenilor trebuie să le induci că le este bine şi gata. Vestele Galbene care-au ieşit isteric în stradă pentru câţiva cenţi în plus la combustibil, n-au reacţionat când preţurile la energie au crescut de patru ori. Abia acum apar nişte mişcări care-s totuşi extrem de slăbuţe dacă ne raportăm la amploarea căderii nivelului de trai în Europa. Ieri Plăvanul spunea că „e bine deoarece încă putem să ne încălzim în casă”. Iar lumea e mulţumită. Peste câtva timp va spune că „e bine deoarece orice poate pune câteva insecte în mâncare pentru masa de prânz” şi lumea va fi la fel de liniştită. 

Adevărata imagine pe care o avem este una de-a dreptul lugubră. Efectiv mă apucă scârba şi depresia când văd cum întregul imperiu al minciunii a pus stăpânire pe planetă. Când constaţi cu câtă uşurinţă e suprimat adevărul ce-ţi mai rămâne să faci? E de-a dreptul frustrant să vezi cât de rapid şi cât de eficient e eliminat adevărul. Oamenii au devenit cobai doar pentru că media le-a spus că „vaccinul e sigur şi-l facem pentru că ne pasă”. Ce şansă mai are lumea noastră în aceste condiţii? Sodoma şi Gomora au fost nişte „fenomene marginale” faţă de situaţia de azi a lumii. Privind prin această perspectivă parcă nici n-ar mai trebui să ne mai îngrijoreze perspectiva unui război nuclear. 

39 de comentarii:

  1. Dar ,daca toate astea sunt facute intenționat, doar ,doar se trezesc oile !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă asta ar fi cazul, ar fi trebuit sa se fi trezit deja. Lumea s-a molesit de la traiul bun, ii e lene, sila, lehamite sa mai reacționeze. Sta fiecare în bula lui și încearcă sa-si duca viata măruntă asa cum poate.

      Ștergere
  2. Mă irită când ne lăsăm biruiți de faptul că suntem înconjurați de imperiul minciunii, ignorând elefantul din camera.

    De ce nu se întreabă nimeni dacă într-adevăr publicitatea are sens in finanțarea jurnalelor ?

    De ce nu se întreabă nimeni cum bancile cumpara periodic reclame dar și pun condiții oricarei companii finanțate sa aloce bani publicității ?

    În realitate , așa cum bancile controlează economia prin banii teoretici, bazați pe câștigul viitor, pe inflația programată care acoperă periodic pierderile prin supramunca locuitorilor simpli ai planetei, agențiile de știri, media in sine, este doar un departament specializat al aceluiași imperiu al răului.

    Creștinilor , începând cu imperiul roman și moștenit in toate civilizațiile creștine , în Rusia până la Petru cel mare, in Anglia pana la Cronwell, în Olanda pana la de Witt, în Spania până la Don Carlos in sec al XIXlea , în Franța pana la Ludovic al XIV-lea , le era interzisă cămătăria.

    In fapt, deschiderea posibilității legale de a împrumuta , fără sa fi parte a afacerii, cum se practica in toate societățile creștine, astfel încât riscul era împărțit corect, a dus la practicile uzuale, a garanției colaterale, care elimina riscul pentru imprumutator care chiar are interesul eșecului împrumutatului.
    Intr-o generație, familiile de bancheri au putut creste la averi imense. Realitatea din spate este împrumutul încrucișat.

    In spatele tuturor marilor firme de azi , exista ori un acționar ori un împrumut din partea unuia care aparține unui grup.

    Trăim de peste 300 de ani într-un imperiu al răului. Este public , in manualele de istorie , declarația unuia dintre bancherii a cărui familie probabil conduce acest imperiu : nu-mi pasa cine face legile atât timp cât eu controlez banii.

    Să nu ne lăsăm prada deznădejdii.

    Legalizarea practicilor bancare care timp de 1000 de ani erau precum traficul de droguri azi, a deschis ușile unui fluviu care are rolul de a ne îneca.
    Este o lupta împotriva lumii creștine încă de la venirea Mântuitorului. O înțelegem și o acceptam, nu trebuie să fim Uimiți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Corporatiile globaliste omniprezente si monopoliste (care de fapt au aceiasi actionari, BlackRock, Vanguard) nu au nevoie de publicitate.
      Publicitatea e o forma de finantare a propagandistilor agendei stapanilor

      Ștergere

  3. Hai…că ușor, ușor începi să ieși în largul Fluviului, părăsești malul unde apa băltește și nu te mai agăți de smârcuri, ca nu cumva să te ia curentul…Este drept, încă mai ai dubii naive, dar pe măsură ce înaintezi spre mijlocul Fluviului, acolo unde curentul vieții este tot mai puternic și te cupriinde, devii lucid și începi să ai revelații.
    Nu doar că nu trebuie să ne mai îngrijoreze un război nuclear, dar NIMIC nu trebuie să ne îngrijoreze, asta în clipa când conștientizăm realitatea. Spun asta, deoarece realitatea este PERFECTĂ, căci Universul lucrează cu perfecțiuni, într-atât de armonic se manifestă. Însă oamenii au fost făcuți să creadă că perfecțiunea este vrun ideal, vrun scop în sine spre care tinzi, dar pe care niciodată nu-l poți atinge…Religiile instituționalizate au plusat și ne îmbie cu iluzia mântuirii și a desăvârșirii… Toate aceste interpretări false a noțiunii de perfecțiune nu țin cont de modul în care legea Universului acționează.
    Apropo de lege, însă Universul nu este condus de legi, el este însăși legea, el funcționează, se manifestă ca lege, nu este Universul deoparte și legea de altă parte, cum nu există un creator deoparte și creatia pe de altă parte...CONȘTIINȚA Universală este UNICĂ, totul fiind ombilical legat de ea.
    Perfecțiunea constă în faptul că ceea ce este, AȘA CUM ESTE, nu poate fi altfel decât este, ținându-se cont de toate conjuncturile, de toate circumstanțele posibile, de legea cauzei și a efectului…
    Din această clipă cuvântul ”întâmplare” dispare din dicționar.
    Nu există nici ”bine” sau ”rău”, acestea sunt interpretări subiective care te aruncă în lumea relativitățlor…Motiv pentru care binele de astăzi poate fi răul de mâine, asta, ca să nu mai vorbim, că fiecare are binele său personal.
    Această temă poate fi aprofundată în fel și chip, dar… deocamdată atât.
    Dacă chiar vrei…ai de lucru…CU ADEVĂRAT.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citind acest comentariu inteleg "misterul" succesului mediei contemporane. Unor minti atat de incetosate e usor sa li se spuna orice. Aceste minti deja au pierdut constiinta, capacitatea de a distinge intre bine si rau. Trist.

      Ștergere
  4. DISCURSUL LUI BIDEN vs CEL AL LUI PUTIN, cum le-am perceput eu

    BIDEN: punere in scena gen Hollywood, extrem de apropiat ca format unei actiuni electorale, plin de cuvinte fara substanta si exagerari mincinoase, care sa acopere realitatea murdara. Un soi de cacat aurit, care pute rau, imediat ce-i strapungi poleiala. Oricum, a certificat ceea ce stia toata lumea, ca Ucraina este de fapt o operatiune speciala a americii impotriva rusiei, unde Ucraina a fost doar un pretext si reprezinta nimic mai mult decat un teren de lupta american, departe de America. Personal, sunt curios care este proportia pe acolo, dintre luptatorii ucraineni get-beget si cei straini, sponsorizati de americani. Un prieten din Indiana, mi-a spus ca fiu-sau, care e locotenent in US Navy, si-a luat concediu de forma si a fost trimis ca “voluntar” in Ucraina, ca sa lupte impotriva rusilor. De fapt, dotarea ucrainei cu armamant occidental, ar fi necesara “voluntarilor” occidentali de acolo, care habar n-au cum sa foloseasca armamentul de provenienta rusa, pe care-l au ucrainenii!

    In discursul lui biden, m-a pus rau pe ganduri, atat mentionarea maiei sandu cat si ridicarea ei la nivel de “lider mondial”. Ceva ma face sa cred ca biden (sau cei care-l teleghideaza), pregatesc ceva extrem de urat romaniei. Ideea e ca Moldova, in conditiile de azi, nu poate accede la NATO, NATO care are nevoie de Moldova, ca sa continue ce America a inceput in Ucraina. Dar daca maia sandu va fi pusa presedinte in Romania, atunci ea ar putea forta in conditiile in care “nu conteaza dorintele cetatenilor ci doar decizia geo-politica”, cum ea insasi a declarat, unirea moldovei cu Romania, ceea ce ar duce direct la intrarea tarii, atat in NATO cat si in UE, Moldova devenind parte a romaniei! Desi ciolacu a zis ca nu e atat de prost pe cat pare (si asa e, e de fapt mult mai prost decat pare!) si ca va apara Romania impotriva oricui, ma tem ca daca americanii o vor pe maia sandu in locul lui joianis (ii zic asa, pentru ca un fel de Joiana masculin, adica un bou), a merge la vreun vot in Romania, devine pura pierdere de timp. Nu ca pana acum, din decembrie 1989 ar fi fost altfel...

    PUTIN: nu-mi dau seama cat de sincer crede el in tot ce-a spus dar cert, tot ce a spus, e strict ancorat in realitate, inclusiv in realitatea pe care si noi, romanii, o traim. N-am vazut exagerari, n-am vazut darapaje aiurea, nici n-am vazut vreo similitudine cu discursurile lui Ceausescu de pe vremuri. Omul, chiar a fost la obiect, clar, corect si culmea, fundamentat! Ca om onest si cu tiglele pe casa, n-ai cum sa-l contrazici, asta e!

    Ca vrea sa ocupe Moldova. Ma indoiesc foarte tare ca isi doreste asta dar, daca americanii vor (si e evident ca vor cu putere!), s-o foloseasca pe maia sandu pentru a transforma Moldova (si implicit Romania), ca bastion impotriva rusiei, atunci Rusia, fie condusa de Putin sau de altcineva, va fi fortata sa ia masuri impotriva moldovei sau a noastra, in cazul in care Moldova devine judet roman, pion (sacrificabil!), in jocul impotriva rusiei!

    Mentionez ca vorbesc curent si rusa si engleza, asa ca am ascultat integral discursurile celor doi, atat cu traducerea facuta de propaganda cat si direct, fara traducere. Diferentele sunt enorme, mai ales luand in considerare sensurile cuvintelor si contextul in fraze!

    RăspundețiȘtergere
  5. PUTEREA PROPAGANDEI
    Pentru oamenii care au obiceiul prost de a gandi, propaganda n-are nici o putere. Punct.
    Se schimba radical situatia in cazul celor care sunt lipsiti de capacitatea asta si care in plus, sunt si lipsiti de elementare cunostiinte despre istorie, drept, economie, tehnica, tehnologie, religie, filosofie... viata, cu tot ce presupune ea, in general. Clar, ei sunt supusi oricaror influente externe si singurul argument pentru a sustine ce li s-a inoculat via propaganda, e ori parul, ori vocea rastita, ori jignirea.
    Un bun prieten al meu, om cu pregatire tehnica solida, un extraordinar electronist, OM in adevaratul sens al cuvantului, e din pacate rob al propagandei. Oricate argumente i-as da, verificabile inclusiv din surse guvernamentale americane, vrea distrugerea rusiei, Rusia fiind ce e mai rau, urat si spurcat pe lume, pentru ca asa i-au zis lui americanii.

    Una dintre fiicele mele, inginer sef de sectie la Petrom-Bucuresti, are ca argument in orice discutie pe tema asta “ lasa, nu stii tu mai bine decat americanii!” si Rusia e caca din start si trebuie distrusa! Deh, mare corporatie, unde motto-ul care te intampina inca de la intrare, e “noi gandim pentru tine”... Stiind ca eu nu vorbesc fara argumente solide, refuza pur si simplu orice discutie pe tema asta, lasandu-se constient condusa de propaganda, fara s-o puna in vreun fel la indoiala. Nu si-a botezat copilul si “a tras sfori” ca in certificatul de nastere al fiicei ei, sa nu scrie sexul, in ideea ca isi va alege singura religia si sexul cand va implini 18 ani... Din pacate, fiind si ea la 40 de ani, n-am cum sa-i trag doua palme si s-o aduc la realitate, asa ca suport situatia si ma consolez cu gandul ca ceilalti 4 copii ai mei, sunt intregi la minte!

    Despre fie-mea si despre acel prieten al meu, am mentionat doar pentru a arata ca stiu al naibii de bine ce poate face propaganda cu mintile slabe, chiar daca pregatirea profesionala e una certa si inalta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Rămâne de luptat până la capăt. Dar nu cu cei care au căzut în prăpastia minciunii. Acei oameni sunt victime, au fost împinși de la spate. Au și ei partea lor de vină, desigur, dar principalii vinovați sunt cei care i-au împins acolo.
    Lupta merită dusă pentru cei care sunt la margine și se uită în hău, care știu instinctiv că ceva nu e bine. Acei oameni pot fi salvați.

    RăspundețiȘtergere
  7. Războiul nu ne ajută .
    Vaccinare ,nici ea _Deacum .
    Speranțele , prea puțin .
    Ne ajută credința că totul e ÎNCERCARE ...cu rezultate doar intuite .
    Și că s-a învățat /realizat ceva .
    Chiar dacă lecțiile învățate sunt și albe și negre tuci .
    Sloganele plac , ați spus doar , deci unul nou poate fi ( către bancheri și ahtiații CONTROLULUI TOTAL) : Cât timp veți insista noi nu vom ierta !
    Nu e doar China ,RU ,sunt Indonezia ,India ...Singapore , Vietnam .Curvele române uită să "povestească " posibile ramificații ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Prea agresiv si prea mult "maia sandu" in ultima vreme si... Simt ca se coace ceva al naibii de imputit! De tinut ochii pe situatie, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, păi ăsta e planul. Aplaudacii Maia Sandu vor obține unirea României cu Moldova într-o Moldovă 🇲🇩 Mai Mare.
      După petrecerea unirii și luna de miere, Ucraina invadează Transnistria ca repercursiune oficială contra Rusiei.
      Asta chiar e știre oficială.
      https://romania.europalibera.org/a/rusia-ucraina-invadarea-transnistria-moldova/32284847.html
      Bineînțeles ca planul Ucrainei să iasă cât mai bine, musai trebuie a treia Unire. Deci Rusia știe de planul Maia Sandu. Tocmai au anulat rușii recunoașterea Suveranității Moldovei să o pregătească de Unire.
      Deci 1+1=2 și 5x5=25, deci invazia Transnistriei va fi după Unire.
      Pasul 1 - planul Maia Sandu
      a - Biden o bagă Lider Mondial și ii face o aură mondială dupa rețeta Zelensky
      b - va candida la prezidențiale din România și va câștiga
      c - similar decretele Alexandru Cuza se face Unirea cu două capitale, model Habsburg.

      Pasul 2 - planul de repercursiune Transnistria pregătit din timp
      https://www.mediafax.ro/externe/ucraina-a-trimis-trupe-la-granita-cu-moldova-pentru-a-preveni-lovitura-de-stat-a-rusiei-21631419
      Pasul 3 - depinde de episodul Pasul 2,mai departe se speculează.
      Pasul 4 - dacă Pasul 1 nu are loc înainte de Pasul 2 se trece oricum la finalizarea Pasului 1, Transnistria devine teritoriu negociat direct cu NATO după unire. Deci pot începe Negocieri Directe fără proxy ucrainean.
      Din acel moment Complexul Militar Occidental uită de Ucraina și se angajează direct in recuperarea Transnistriei la Patria Mamă. Mă rog nu știu ce va fi dar tocmai aici in momentul ăsta cu Transnistria și Maia Sandu vor afecta România.





      Ștergere
  9. Lumea s-a curățat de Rău o data prin apa,iar a doua oara prin foc.Nuke.Mai trec vreo mie și un pic de zile după a doua curățire a lumii și vine adevărată MareResetare, aia a Creatorului lumii.Fericiti cei care apuca s-o vadă cu ochii ăștia de pământ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "și vine adevărată MareResetare, aia a Creatorului lumii"

      Cind afirmam acest adevar din Evanghelie, aflindu-ne clar la un punct de cotitura in ceea ce priveste modul de perceptie si gindire raspintie lasata in mod special de Creator, oare suntem noi pregatiti, fara violenta si agresivitate sa renuntam la averile acumulate pe pamint atit de vulnerabile moliilor si soarecilor!?
      Amza

      Ștergere
  10. Perfect punctat!
    Dacă evidența ar fi arătat fără niciun dubiu că la Moscova chiar ar fi fost un circ stalinist iar discursul un delir halucinant și în antiteză show-ul occidental cu discursurile din dotare ar fi fost cu adevărat "istorice" de se screm pe toate canalele și din toate canalele să ne convingă? Când ceva este mult prea lăudat sau dimpotrivă mult prea înjurat, discreditat, luat în râs ar trebui să ridice semne de întrebare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lumea occidentala ( din care facem parte si noi ) este condusa de prosti.Cei care conduc cu adevărat din spatele cortinei știu foarte bine ca obiectivele fixate se realizează cu prosti si care pe deasupra sunt si corupți/șantajabili...Mai este un amanunt pe care l-am obesrvat la aproape toti : sunt si fuduli ! iar sefii lor o fac la vedere ceea ce inseamna ca nu da doi bani nici pe ei ...nici pe noi...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai gandit ca oricine, are un vecin occidental (spre vest)? Daca te gandesti, la vestul SUA, e Rusia. Rusia sa fie Occidentul lor?

      Ștergere
  12. Adevărat! Am analizat si eu, personal prin ce-am trecut dar, mai ales ce ne rezervă viitorul și am concluziobat că dacă e așa -și este- mai bine murim in război. Vorbesc serios. Moartea ne va scuti de coșmarul aproape SF, care ii urmează, cu consecințe mortale pentru fiecare dintre noi și copiii noștri. Mai bine murim in război decât chinuiți și terorizați de OMS, in lagare, cu copiii luați din cauză de neințepare. Vor rămâne vii aceia puternici, care pot duce cu succes ceea ce ni se pregătește. Eu nu sunt puternică, nu rezist la ceea ce vine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti puternica, nu-ti face griji. Adevarat este ca cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui.

      Ștergere
    2. Felul in care gindesti imi aminteste de filmele cu subiect de supravietuire, iar tu paradoxal este cea care ramine ultima in picioare. :))
      (dincolo de faptul ca in prezent se promoveaza ad-nauseam imaginea SUPER-femeii batause :)))

      Ștergere
  13. Inca putem sa ne incalzim in casa?! Si cu ce pret? In unele orase mai au putin oamenii si isi vand un rinichi pentru caldura aia si unii nici macar n-o au in parametri! Isi bate joc de noi pe fata de ani de zile si noi doar ne vaitam pe Facebook..

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa incepem cu sfarsitul : Si daca ne ingrijoreaza la ce ne foloseste ? Un razboi total ne scapa de orice griji ! Crezi ca minciuna e doar in minunatul vest ? Nu nu, este deopotriva peste tot, chiar si in superbul Kremlin pe care vad ca il sustii nedeclarativ ! E dreptul fiecaruia sa aibe opinii si sustineri , asa cum mie continua sa imi fie scarba si de vest si de est , istoria e martora ca pe post de slugi ne-au vrut si unii si altii si ne-au si avut ! Politica de a alege conjunctural raul cel mai mic nu ne-a adus decat subzistenta ca natie ,nu sa scoatem capul din nisip !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Un razboi total ne scapa de orice griji !"
      Kinule, poate te scapa pe tine personal de griji. Cei insa care au griji legate de vilele la marginea lacurilor, partidele de pescuit oceanic cu iahturile care-i asteapta in Florida, lanturile de magazine pe care le detin, impartirea miliardelor la copii, nepoti, au un pic alta viziune si un cuvint GREU de zis referitor la activarea butonului ROSU.:))
      Ia mai gindeste-te...

      Ștergere
  15. Motivational si coerent Putin a fost peste Biden cu mult , dar tot propaganda este ! Fiecare isi promoveaza interesele ! Urzeala Tronurilor in varianta cu doi regizori si scenaristi fara numar !

    RăspundețiȘtergere
  16. Așa este, biden este cel mai vomat președinte aerican din istorie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irelevant ca este vomat sau nevomat, pe bune. Omul isi face cu brio treaba pentru care a fost ales. Nici nu se pune problema ca altul ar rezolva mai bine. Un ALTUL ca el nu exista. Pentru sarcinile pe care le are de rezolvat el este IDEAL.
      BB

      Ștergere
  17. E ceva ce nu inteleg de mult. Daca tot Vestul asta e pe marginea prapastiei de 50 de ani, aproape de colaps economic, monetar si alimentar, plin de drogati si degenerati, in plina bula imobiliara, financiara si monetara, care sustine cu arme un razboi in care pierde tot si ii asteapta pieirea, condus de ramoliti, hoti, dobitoci si demagogi, ce ii opreste pe ailalri sa ia puterea intr-o clipa?

    Daca de fapt niciodata estul si rasaritul sunt cei performanti si nemanipulabili, de ce in ultimelele zeci/sute de ani nu au fost maturati din manualele de istorie? Cum de popoarele lor au mancare, servicii medicale, educatie, in timp ce estul si asia e rau deficitara la asta inca?

    Ca aia daca tot arat de darzi, destepti si descurcareti sunt, depaseau de mult standardul de viata occidental, ca nu le-a pus nimeni piedica.

    Multumeac anticipat de publicare si raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deoarece au trait pe carca ta si altor miliarde ca tine...au trait pe munca ta...Cum ? Afla singur ca ai pus o intrebare desteapta !

      Ștergere
    2. Corect donistroi, cu o mica precizare, cea a plasarii purtatoarelor de avionase in punctele cheie. Baieti destepti!

      Ștergere
    3. Aici e vorba de un mare daca. Un daca de origine daca. Hmm, poate ca ceilalti put.putin.

      Ștergere
  18. @@@Manuela, nu reziști, dar nici nu ești dispusă să încerci!nu ești curioasă să ți vezi capacitatea organismului în situații limită, în situații în care pare că în orice direcție ai lua o, sunt ușile închise?crede mă, dacă ai o fărâmă de credință (din punct de vedere ortodox) în existența Sfintei Treimi, moartea bruscă ar fi primul lucru de care să te temi, implicit ultimul lucru pe care să ți l dorești; omul doar viu trupește mai poate îndrepta greșelile și păcatele făcute cu voie sau fără voie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vă supărați, dar Manuela este oarecum victima văicărelilor voastre pe internet. Am mai spus o data asta, cred: teoriile conspiratiei pot fi la fel de daunatoare ca new age, daca doar asta faceti. New age acoperă realitatea fizica sub polei si sclipici, curcubee si inimioare, ca si când nu ar exista suferinta. Teoriticienii conspiratiei vopsesc in culori sumbre tot ce exista. Asa ca, Manuela a citit prea multe teorii ale conspiratiei si, treptat, frica se inoculeaza in oamenii ce se cred sub timpuri, incapabili sa schimbe ceva, considerandu-se prea mici pe langa Uriasul BauBau din spatele cortinei.
      Cunosc atat de multi oameni curajosi ce isi ajuta semenii, isi muncesc pamantul, schimba realitatea din jurul lor, încât nu sunt niciodata pesimista. Poate uneori trista când vad cata nedreptate si cati oameni dornici sa schimbe viitorul.
      Din intelepciunea musulmanilor:" Daca te prinde sfarsitul lumii cu un copac in mână, planteaza-l". Nu se stie cum acel copac, sau alt lucru bine facut dezechilibreaza balanta in favoarea Binelui.
      Credeti ca mesagerii din Cer nu au stiut ce ii asteapta daca vin pe pamant? Toti au stiut, dar au mai stiut ca daca ei nu o fac, noi nu vom avea nicicând modele demne de urmat si vom rămâne niste bieti zombie rătăcitori fara scop pe pământ.
      Din intelepciunea mamei mele, olteanca vesela si optimista in ciuda vieții deloc usoara:" Radem unii de altii si dracu' de toti". Spun asta ca sa incetati sa spuneti despre toti ca sunt prosti in timp ce multi de pe aici nu faceti nimic, iar prostii aratati cu degetul va fura drepturile. Prosti-prosti, dar bine organizati când e vorba despre a fura.

      Ștergere
    2. Marie, Nu există teoria conspirației decât ca fim din anii 90 la holivuzi. Ceea ce se afirmă în așa numita este Adevărul, cu capul spart de minciuna cu picioare scurte a propagandei rotșildiste &Co.
      De înțelepciunea ălora cu 77 de fecioare pentru fiecare brav supus(muslim), care așteaptă umede și fierbinți pe vajnicul ucigaș de creștini, potent mai ceva ca $$uperman, ne-am acrit de a dreptul. Așa că , mai taie-o !

      Ștergere
    3. Corect, Maria-Aurelia!

      a ignora, nu inseamna implicit a si depasi/a si intrece!

      A ignora, nu inseamna nimic altceva decat prostie pura!

      Ștergere
  19. oare in ce hal de drogat poti ajunge, incat sa sustii faptul ca:

    stiinta ar imbunatati si prelungi viata?

    Uitati-va doar la cancerosii de langa voi!

    Dar mai ales priviti-i generatie de generatie, timp de sute de ani, ca sa constatati ca stiinta n-a schimbat absolut nimic!
    Doar a modificat perceptia observatorilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect!
      Ei stiu asta din 1800 toamna de cand au inventat universitatile si au inceput sa scoata atei pe banda rulanta

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)