De fapt care-i problema? Vizita are mai puțină legătură cu războiul și mult mai multă legătură cu viziunea strategică a Rusiei. Puțini știu că astăzi se încheie Forumul Economic de la Vladivostok, la care se discută modalități de integrare a economiilor din zona Asiei. Prin intermediul acestui forum, Rusia caută să-și găsească o cale spre creșterea geometrică a propriei economii, oferind oportunități serioase de business partenerilor săi. De altfel, în această cheie ar trebui interpretate toate contactele lui Putin.
Desigur, cu ocazia vizitei în Iran probabil s-a discutat și despre drone, doar că nu acesta a fost subiectul principal, ci dezvoltarea relațiilor economice. Astfel, schimburile comerciale dintre cele două țări au explodat. La fel și investițiile reciproce. Iar beneficiile s-au dovedit avantajoase pentru toate părțile. Interesul Rusiei este să se depășească un prag de 40 mld. $ pe an în schimburi comerciale cu Iranul. Iar aceasta este doar prima etapă!
La fel stă treaba și cu China. Aici chestiunea e cât se poate de limpede. Comerțul bilateral a depășit 200 miliarde $, iar creșterea sa nu reprezintă o problemă. Atât Rusia cât și China au ce schimba pentru a crește continuu această valoare. Doar că de aici încep problemele Rusiei. Desigur, China ar putea suplini cu brio foștii parteneri europeni ai Rusiei, însă din punct de vedere strategic, o asemenea legătură pune Rusia într-o poziție fragilă.
De aceea lupta principală a lui Putin este aceea de a contrabalansa cumva dependența de China. Oamenii săi aleargă prin fiecare colț din lume pentru a găsi parteneri comerciali. India, de exemplu, e un partener tradițional de-al Rusiei, doar că prin acest parteneriat Rusia s-a cam umplut de rupii și nu găsește mărfuri pe care să le achiziționeze de acolo. Cu alte cuvinte, are bani, dar nu prea are pe ce să-i cheltuiască. Cu toate acestea merge înainte cu parteneriatul căutând chiar o alternativă la BRI prin stabilirea coridorului indo-rus care trece prin Iran și Marea Caspică.
Acum e momentul să înțelegem ce-i cu Kim în Rusia. În primul rând, Putin vrea să dezvolte - pe model iranian - relațiile bilaterale cu Coreea de Nord. După cum s-a văzut în Mariupol, Coreea de Nord poate oferi personal specializat extrem de eficient. De asemenea, în ciuda snoavelor false care se răspândesc prin media vestică, țara cunoaște o dezvoltare teribilă a cercetării fundamentale. În ciuda aparențelor, Coreea de Nord este mult mai ofertantă decât s-ar putea crede. Ce primește la schimb? Păi cam ceea ce-i lipsește: mâncare, materii prime s.a.m.d. Per total este o bază mai mult decât avantajoasă pentru coreeni. În plus, acestora, dacă li se „scapă” anumite tehnologii militare, ar putea pune probleme deosebit de serioase SUA, transformându-se într-un proxy al Rusiei. Doar că, primordială nu este dimensiunea militară, ci cea economică.
Actuala lume multipolară care se formează vine cu rigori diferite față de cea veche. Dacă înainte era suficient să pupi ghiulul seniorului american și să suporți cu stoicism și cu zâmbetul pe buze toți paraziții acestuia în schimbul permiterii unei îndatorări perpetue, acum esențială este valoarea ta economică reală. Iată adevăratul motiv de disperare al Rusiei. Putin știe că trebuie să crească economic rapid, în ciuda provocărilor interne și externe, iar aceasta este axa esențială pe care și-a înscris țara. Niciun partener nu este „prea mic” sau insuficient de dezvoltat pentru a intra în cooperare cu Rusia. Iată noima tuturor forumurilor economice pe care Rusia le tot promovează și la care iese cu tot felul de oportunități noi de afaceri. Dacă înainte de începerea conflictului din Ucraina îi erau suficiente Europa și China, acum situația s-a schimbat radical astfel încât nimeni nu e prea mic pentru a intra în cooperare cu Rusia.
De altfel, modelul urmărit e cumva transparent. Nu degeaba v-am dat exemplul cu India. Excedentul pe care-l înregistrează Rusia în raport cu India s-ar putea să fie fructificat în raportul său economic cu Coreea de Nord. Astfel, produsele indiene ar putea ajunge în Coreea de Nord via Rusia. Rusia caută cu disperare stabilirea de rute comerciale proprii și promovarea celor pe care deja le are. Dezvoltarea unui comerț în care punctul nodal e Rusia, este nu doar profitabilă, ci deosebit de avantajoasă prin prisma puterii pe care o obții astfel.
Ceea ce trebuie să vedem cu ochiul liber este că viitorul economic va fi mult mai competitiv decât ceea ce avem acum. Asta se vede cu ochiul liber. Ceea ce ar trebui să ne pună pe gânduri deoarece, din perspectiva rigorilor viitoare, noi suntem absolut nepregătiți. Am învățat doar calea slugărniciei care, credeți-mă!, în lumea care vine nu va valora nici cât o ceapă degerată.
O EUROPĂ SLABĂ și LA ORDIN !
RăspundețiȘtergereSau cum, din niște țări mari și puternice să reușești să faci una singură, slabă și foarte mică.
Se pare că Statele Unite ne călcă în picioare – da, știam asta – dar ne și disprețuiesc și asta tocmai pentru că ne lăsăm călcați în picioare. Într-un fel au dreptate, cu siguranță nici nu merităm altceva.
Pentru o schimbare de situație este absolută nevoia unui salt. Acest salt însă, nu se poate face în configurația politică actuală pentru că, politica externă fiind confiscată de președinte și președintele fiind președintele burghezului comprador, oportunist și trădător, poporul a devenit, prin construcție și pe cale de consecință, păcălit și trădat. Numai oamenii sunt purtători de demnitate, depozitari ai mândriei de a fi om; ceilalti, burghezii trădători se gandesc doar la un singur lucru: să facă bani. Și starea de lucruri așa proastă cum e ea, să dureze cât mai mult timp, ca ei să facă cât mai mulți bani. Ce nemernici …
În 1971, americanii ne-au pedepsit. Din data de 15 august a cestui an fatidic, în mod unilateral au instituit domnia monetară a dolarului ca răspuns la refuzul europenilor de a plăti exageratele facturi pentru o așa zisă apărare, într-un război, rece. Nixon a spus, la sfatul lui Kissinger și Volcker, „nu vor să plătească pentru apărarea lor, îi vom face să plătească folosind moneda noastră, vasalizînd-o pe a lor”.
Lași, europenii îmburgheziți, au lăsat capul în jos pentru a putea face afaceri și bani. S-au bălăcit cu totul în noul sistem monetar și s-au zbătut în el doar pentru a profita și de această ocazie pentru a se îngrașa ca niște porci prin reciclarea deficitelor americane. Vezi Ferma Animalelor …
Fiecare are dreptul la a-si exprima o opinie.
RăspundețiȘtergereEu zic ca deocamdată ce se vede cu ochiul liber este o succesiune de cataclisme sinistre complementare de o parada de legi verzi paralizante economic asa cum vedem in Germania unde tocmai s a aprobat legea transformării totale a sistemul de încălzire a locuințelor, de la hidrocarburi la cele verzi reinoibile, practic bazate pe cum " bate vintul"
Revenind la percepția forumului estic, la fel se poate afirma ca stapinii banilor I au dat lui Putin misiunea de a implementa în emisfera estica(unde este chipurile ascultat) digitalizarea totala și absoluta a populatior și implicit a întregului circ pseudo-economic in timp ce koreanul în trenul blindat trebuie musai sa facă parte din aceasta hora colectiva, deoarece folosește același sistem și bani.
Nici o legătură cu vre o multipolaritate , dupa zicala acestor vremuri, ..."suntem toți bagati în asta"
Rog publicare!
Amza
Ce fac Rusia, China, India si nu numai? Muncesc pe rupte, nedrograti cu pretinsul "confort" occidental. Occidentalii vand confortul drept disconfort, si viceversa. Astfel lumea s-a puturosit datorita tehnicii salvatoare care numai salvare nu e.
RăspundețiȘtergereAm vazut cum se munceste in India, Brazilia, de fapt America de Sud si alte zone. E vremea reinventarii mestesugurilor de baza, poate nu agricultura pe primul loc, dar fabrici si uzine da. Se facuse un experiment a carui concluzie arata ca confortul duce la disparitia speciei-au de mancare, nu mai lupta competitiv pentru gasirea/acapararea resurselor, nu se mai inmultesc, devin agresivi samd. Am zis ca aduce a descoperire tipica cercetatorilor britanici, dar pe proprie piele s-au vazut diferentele: cand aveam ultraconfort, echipamente, lasam de azi pe maine, pierdeam vremea. Mi-am restrans spatiul vital si de nevoie dar si voluntar si am ajuns sa am mai mult spatiu, sa fac in cateva zile ce nu facusem intr-o luna. Multi n-ar intelege asta, determinati in mare parte de asa-zisa zona de confort care de fapt e o gogoasa complexa, stratificata, pe sectoare, dar n-o dau in dughinisme, le-as produce febra la destui.
Gurile rele spuneau ca in Coreea de Nord internetul e canci, lumea nu se poate exprima. La ce bun, muncesc si se vor dezvolta? La polul opus noi avem defulari multiple care numai bani nu aduc. Chinezii de asemenea, muncesc pe rupte. Un comentator se lua de mine ca o dau in doi peri cu definitia patriotismului; patriotismul e munca, munca fiind sfanta. Restul doar povesti, glume, comentarii la colt de bloc sau small talks in lifturi etc.
Am vazut chestii pe care indienii le fac si putini romani ar accepta asa ceva, li s-ar parea umilinta, bataie de joc. Vom ajunge in cel mai bun caz ca indienii, dar pentru asta ar trebui sa conclucreze sinergic o multime de factori, deci putin probabil dar nu zero.
Marile imperii au cu ce negocia, mai putin unul din ele, care e pe duca. Odata ce ai resurse, le fructifici, valorizezi, ai produse atat brute cat si mai ales finite, ai oferte de tranzactii. Cei care s-au delasat dezinformati la munci preponderent de birou-bugetari sau privati, tot aia, o vor lua in mana. De ex. noi inca avem curierat pe rupte, de la nivel de duba la cel de bicla. In State de ani buni au roboti care duc coletul la usa, cu precizie GPS. La alde noi va durea mai mult. La indieni doar o frectie la piciorul de lemn. Digitalizarea, A.I. va rezolva multe, mai putin anumite munci "fizice". Prin Romanika multi elogiaza I.T.-ul, adica servicii. Intrebare retorica si inutila: ce-a produs I.T.-istul? Hardware nu prea, dar daca a reusit, tot cu componente chinezesti. De software lumea e satula. Deci geniul I.T. are in birou toate componentele, echipamentele, aerul conditionat produse in China. De la pixuri, imprimante, routere etc. Luxul asta dispare, si nu e valabil doar pentru I.T.
V am prevazut o si v o repet:
RăspundețiȘtergereKim trage cu Satan, si Putin ii acopera cerul de replici!
Coreea va distruge America!
Dorulețule,
ȘtergereTu ai trage în familia ta care-i ACOLO?
Sau in vilele, mansionurile pline ochi de tezaure unde nevestele fac plaja linga piscine, iahturile, hotelurile, in conturile bancare de miliarde, in safety deposit boxurile pline de lingouri și bijuterii, in lanturile de magazine de lux, in amantele tale, in copiii tai, nepoții care studiază sau lucră pe la Harvard-uri?
Dacă afirmi DA, MINTI!
Asa ca să avem pardon!
Felicitari
RăspundețiȘtergereCe credeti?
RăspundețiȘtergereCa Irakul, Afganistanul, si Iranul, nu se vor razbuna pe nemernicani?
Impreuna cu nord-coreenii?
Pana si Vietnamul li se va alatura, desi nemernicanii cred ca i au prostit definitiv!
Asteapta multi la randul ala:Corea Japonia,Germania,Vietnamul,Afganistan,Iran,Libia,Irak.Totusi,persii ii vor face sa sangereze mult de tot pe Marines nmrnkni,Kim si Vladimir ii vor barbecuiza nuke acasa la ei.
ȘtergereNcoreenii sunt din alta opera.
ȘtergereÎn schimb toti cei enumerați de tine se vor ridica în apărarea blugilor marfa americani, a gumei bune de mestecat și a CocaColei originale care nu se poate compara cu mizeria de Cola fabricata local...inclusiv Vietnamul care I mort dupa produsele lor democratice.
Pai da! Dar nu vezi ca nemernicanii, o vor si pe mama afganilor in schimbul unei sticle de cola?
ȘtergereProsteala cu margele colorate, nu mai tine la "maimutele" din ziua de azi.
Sorry, out of office for few days...Reiau ideea: Vlady îi va smerii pe nmrnkni cu Sarma(t=l)ele lui, ayatolahii însă mare rezistență provocatoare de sângerări abundente le vor produce. Priviți la harta fizică a nord-estului Golfului Persic.Nașpa zonă de debarcare !
ȘtergereDane ce zici de perspectiva asta? https://mouqawamahmusic.net/red-china-is-jew-china-the-disturbing-origins-of-chinese-communism-and-the-deepening-chinese-israeli-ties-of-today/
RăspundețiȘtergereSorry de raspuns neintrebat, eu unul incă nu am accesat dar pe ne.ve toti stim de unde a apărut comunismul. Si cum i au fackut " englezii" pe chinezi cu Războaiele Opiului. Nu cred ca asiaticii au uitat sau nu fac legaturile istorice î ntre "englezi" , "nmrnkni" si Occidentul Colectiv.
Ștergere"Vizita lui Kim Jong Un poate oferi câteva indicii despre lumea care vine, dar trebuie să fim precauți și să nu tragem concluzii definitive. Iată câteva observații posibile:
RăspundețiȘtergere1. Eforturile de detensionare și diplomație: Vizita lui Kim Jong Un în alte țări poate indica o dorință crescută de a obține recunoaștere internațională și de a stabiliza relațiile cu alte state. Acest lucru poate sugera o schimbare în politica externă care ar putea duce la reducerea tensiunilor și la promovarea dialogului pe plan internațional.
2. Rolul liderilor în diplomație: Vizitele diplomatice ale lui Kim Jong Un ar putea indica un interes crescut pentru implicarea liderilor de stat în negocierile internaționale. Aceasta poate sugera că liderii își asumă un rol mai activ și personal în soluționarea problemelor globale și în stabilirea relațiilor bilaterale.
3. Schimbări economice și comerciale: Vizitele lui Kim Jong Un în alte țări pot reflecta, de asemenea, o dorință de a explora și dezvolta noi oportunități economice și comerciale. Aceasta poate indica o deschidere economică mai mare și o dorință de a se integra în economia globală.
În concluzie, vizita lui Kim Jong Un poate oferi unele indicii despre lumea care vine, sugerând schimbări în politica externă, diplomație și economie. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare țară și lider are propriile motive și interese, iar evoluțiile în politica mondială sunt adesea complexe și dificil de anticipat." ChatGPT rullz: raspunsurile depind de precizia si acuratetea cuvintelor folosite, altfel raspunde chiar de aiurea. Deci stapanind bine notiunile, se pot obtine raspunsuri foarte acceptabile. Am "vorbit" cateva ore cu "el" sa vad in ce ape se scalda.
Putin a dat o lectie occidentului colectiv, caruia Kim Jong Un ii repugna!
RăspundețiȘtergereSe unesc toti "obiditii" lumii contra sortilor Satanei, in apararea destinului lor!
Dane, esti de partea Raului Istoric Absolut prin ceea ce scrii. Sa te fereasca Dumnezeu sa traiesti intr-o lume unde legea e facuta de Rusia, China sau Coreea de Nord ! Valeriu.
RăspundețiȘtergereCu rupii poate cumpara oare oameni de știință , medici, forță de muncă supercalificata indiana??
RăspundețiȘtergereIar o abordare pertinentă , minunată. Mulțumesc!
RăspundețiȘtergere