Democrația occidentală e o fraudă de la cap la coadă. Însăși denumirea este una menită a te păcăli, îmbătându-i pe proști cu credința că sistemul actual este o „renaștere” a celei mai bune forme de guvernare a antichității. De ce? Cică deoarece statutează egalitatea, libertățile individuale și ... se bazează pe vot. Excepțional! Există însă un mic aspect care e voit ignorat: în timp ce în democrația ateniană se vota pentru ceva practic, în așa-zisa democrație pe care o trăim votul este golit de sens.
Să luăm ca exemplu alegerile locale, cea mai penibilă formă de așa-zisă democrație. Pentru ce se votează la locale? Ați înțeles vreodată? Și dacă ați înțeles, cum vă explicați fenomenele hidoase precum Mucușor sau Clotilda? N-aș vrea să încep de la „strada Halaicu” pentru a vă demonstra ce traume a produs Bucureștiului așa-zisa democrație. Vreau însă să fac altceva, anume să pătrundem împreună în intestinele fenomenului pentru a vă arăta unde anume e voit greșit mecanismul.
Așadar, la momentul potrivit, trebuie să ne încolonăm ca proștii pentru a pune un bou în capul localității în care locuim. Ce scop are acest bou? Cică acela de a fi „gospodarul localității”. Măi să fie! V-ați întrebat însă ce anume face o primărie? De ce trebuie să fie ales cineva „de către comunitate”? Primăria, în esență, face un fel de management al localității. De câte ori ați auzit într-o companie ca managerul să fie ales în urma unei campanii electorale. Nu-i asta o prostie? Evident că da. Un actor bun îți face franjuri un manager eficient într-un asemenea „concurs de frumusețe”. Dar ce te faci dacă alegi actorul? Mă rog, nu trebuie multă imaginație pentru a înțelege asta, e suficient să te uiți peste graniță, în Ucraina.
De fapt, chestiunea care nu se înțelege este aceea că o primărie ar trebui să fie tratată exact ca o companie. Spre deosebire de companie, acționari ai primăriei sunt cetățenii. Acum situația e cumva diferită, în sensul în care primăria e un fel de stăpân al comunității, iar primarul e un jupân care se înscăunează pentru a-i jefui pe membrii comunității. Odată ce înțelegeți diferența, realizați absurdul situației. Așadar, un primar nu are cum să ajungă jupânul comunității, deoarece el trebuie să fie un manager, care dă socoteală acționariatului. Primarul, deci, nu trebuie ales, ci trebuie numit sau, mai bine spus, recrutat, exact la fel cum se întâmplă cu CEO-ul unei companii. De ce? Pentru că activitatea sa e una managerială. El trebuie să se asigure că pune la punct fluxurile de business din interiorul primăriei, că maximizează eficiența instituției și că reduce costurile de funcționare. Asta trebuie să facă un primar, nu să pozeze frumos, nu să facă fântâni muzicale sau să participe la congrese de matematică.
Cu alte cuvinte, tot ceea ce avem noi acum sub forma consiliului primăriei și al primarului este un model fals, care conduce la corupție. De fapt, dacă am avea un model corect, acesta ar trebui să pornească de la nevoile comunității care să se întoarcă sub formă de ordin către primărie. Și abia aici ajungem la vot. Pentru ce anume ar trebui să se voteze? Cu siguranță nu pentru un bou care să fie pus pe post de dictator în fruntea localității. În mod normal, oamenii ar trebui să voteze pentru un proiect. Iar odată votat proiectul, Primăria trebuie să-l pună în aplicare conform planului. Ceea ce trebuie să conștientizeze comunitatea este că un proiect nu e gratis, ci reprezintă o chestiune care se va repercuta asupra sa. Așadar, dacă vrei o fântână arteziană, atunci asta te costă niște bani la început(investiția inițială), dar și pe parcursul funcționării(costurile de funcționare și întreținere). Cine plătește? În final, cetățeanul. De aceea e esențial ca același cetățean să conștientizeze la ce se înhamă atunci când votează. Asta înseamnă democrație, nu circul ieftin în care toți papițoii exhibiționiști ies în scenă la fiecare câțiva ani pentru a-i pune pe proști să-i voteze. Iar prostul, necunoscând pe nimeni, votează tot jigodia care e la butoane, în virtutea inerției.
Trasând obiective de eficiență, vă garantez că nu se va mai ajunge la aberații prin care, de exemplu, sistemul de apă al localității ajunge să fie concesionat unui jucător extern astfel încât localnicii să plătească tribut extern prin factura la apă. Atât de toxic e acest mod de concesionare încât, pe modelul patentat în capitală, distribuțiile de apă din țară au început să perceapă costuri din ce în ce mai aberante pe metrul cub de apă. De ce? Pentru că se poate și pentru că primăria e o instituție menită să jupoaie contribuabilul, nu să aloce eficient fondurile comunității.
Am văzut prin țară o grămadă de investiții aberante. Stadioane fastuoase care stau goale deoarece echipa locală s-a desființat sau joacă prin liga județeană. Fântânile muzicale mai au puțin și ajung chiar și la țară. Parangheliile inutile cu „zilele localității”, din nou, se desfășoară la foc automat, subvenționând toate nulitățile muzicale. E o corupție prin risipă generalizată, de care profită șmecherii astfel încât, peste ceva vreme, proștii să ajungă să plătească și să nu știe de unde li se trage. Doar nu credeți că deficiturile primăriilor peticite prin împrumuturi sau prin alocări bugetare nu ajung să se răzbune.
În cazul în care forma de organizare a primăriei s-ar modifica, abia atunci comunitatea va avea un cuvânt de spus, iar activitatea primăriei ar fi axată pe eficiență. Cu siguranță nimeni nu i-ar mai vota primarului un buget cu paranghelii și investiții inutile deoarece nimeni n-ar vrea să plătească în plus pentru niște prostii. Fără doar și poate, abordând managerial administrația locală, nu doar că treburile s-ar îmbunătăți, dar nici nu va mai fi loc de furt.
Sper că acum realizați cum, prin schimbarea opticii și prin redarea esenței care lipsea unor instituții, s-ar putea realiza o justificare a votului. Azi votezi pentru a-l delega pe un neica nimeni să facă ce-i trece prin cap în numele tău, fără posibilitatea de a-l trage de mânecă pe perioada mandatului, ceea ce este o prostie. Când votezi însă pentru realizarea unui proiect treburile se schimbă întrucât structura managerială a primăriei trebuie să pună totul în aplicare. Iar în cazul în care treburile scârțâie, managementul poate fi schimbat fără probleme. Abia atunci cetățeanul ar fi în control.
Dupa introducerea si implementarea IA in management si administratia locala si globala se va termina cu coruptia si furtul si şefia, sefii si sefuțele.
RăspundețiȘtergereIA ul vi se va adresa personalizat si pe format individual bazat pe datele care de ani buni le generam minut cu minut, in general axat pe vectorii contributiei comunitate.
IA ul va va cunoaste mai bine decit credeti.
CC
Si daca algoritmul este smenuit ce te faci matale bre ? Ca AI asta are in spate tot niste "manageri".
ȘtergereAnonim, anonim, dar si extrem de naiv?! Pai AI nu este ceva independent si providential! Această "inteligență" se bazeaza pe datele introduse in sistem de oameni, iar principiul din informatica "gunoi bagi, gunoi obtii" e cunoscut demult. Cat timp AI se subordoneaza ordinelor (datelor introduse) de "genii" pustii ca bilgheiț, soros si oemgistii care ii slujesc nimic bun nu e de asteptat de la un AI corupt si imoral de la inceput. AI este doar o unealta care ar trebui sa ajute omul sa fie mai eficient, nu sa ia decizii sau sa munceasca in locul omului, cum au inteles putorile care nu viseaza decat bani multi fara munca. Pentru ca in momentul in care nu mai prestezi munca sau servicii contra venituri, AI va concluziona ca esti un parazit care trebuie eliminat fizic, pentru ca generezi cheltuieli neprofitabile sistemului! Ghinion!
ȘtergereMunca si servicii nu vei presta contra venturi(deja stabilite pe persoana) ci pentru a contribui cind este nevoie de serviciile tale conform profilului care ti s a creat.
ȘtergereAlgoritmul IA nu are cum sa fie corupt( tu primesti doua pâini iar Primarul nouă) de oameni deoarece se va baza pe principii indispensable si vitale supravietuirii noastre in noul sistem de generare energetica(coruptia, agresivitatea nu va putea fi o optiune de lucru ci doar de PRELUNGIRE A AGONIEI ) si care NU VA PUTEA FUNCTIONA fara acesti vectori:
-desfiintarea propietatii private
-desfiintarea elitismului statal dupa care si cel individual.(va atrage dupa sine)
-imposibilitate crearii a doua sisteme, unul ptr miliardari si altul ptr saraci
-intoarcerea la simplitate in toate
DOARE dar este fara alternativa!
Cu cat amanam mai mult schimbarea noastra cu atât mai mult vom plati...
CC
Drept dovada concludenta(aparent incredibila) a lichidarii statelor elitiste din UE si NAmerika poti observa efortul constant, DORIT, INSISTENT SI ACCELERAT, de auto-compromitere pe fata, in multiplanuri, direct, "in vazul tuturor".
ȘtergereNu le mai enumăr ca doar se vad cu ochiul liber din stirile oficiale.
Pentru cine votam? Pentru psihopați.
RăspundețiȘtergereUn grup de psihiatri a studiat 400 de filme și a identificat 126 de personaje psihopatice. Ei l-au ales pe Javier Bardem în „No Country for Old Men” drept cea mai precisă portretizare clinică a unui psihopat.
https://x.com/RealEmirHan/status/1798838961697354139?t=90BdSvPxKgNjHeQOBCq8zA&s=19
Pai pentru "managementul" reducerii inutililor de cine crezi ca ai nevoie drept coordonatori?
ȘtergereKomisarii din 1917 renascuti.
Vizioneaza filmul classic absolut genial" Inima de caine" dupa Bulgakov.
Ii vei vedea acolo in toata splendoarea.
Psohiatria este cea mai de temut arma pentru distrugerea unui om. Si cum oamenii sunt foarte sensibili la acest gen de informatii este chiar simplu pentru servicii sau alte institutii sa isi faca orice lucrare cu un astfel de resort.
ȘtergereUn senator american a fost diagnosticat acum vreo 60 de ani cu o anumita afectiune. S-au dus gramadape el sa il distruga. Dupa ani si ani s-a dovedit ca fusese o scamatorie o minciuna sfruntata. Dar interesele politice sunt ample.
Asa si azi. Cei mai malefici oameni sunt astia care gestioneaza chipurile psihiatria. In servicii azi cand vor sa il agate pe unu ii baga o afectiune ceva. Dar analize dedicate nu exista. Cum faci la ficat plaman rinichi etc. Totul epe vorbe si interpretari subiective. Cu DSM ul in fata ca sa prostim bine catputem. Care nici macar nu e stiinta. Scamatoria secolului XX. Iar firmele implicate in domeniu fac averi pe seama medicatiei care e doar Drog si nu ajuta la nimic. Scamatorie. Fata aia Iulia a murit cu zile. A avut incredere in sistem. Mare greseala! Capu sus! Nu va lasati prostiti de orice prost cu ifose de specialist! O spun chiar ai lor din domeniu ca nu rezolva nimeni nimic. Ci doar transforma omul in cobai, leguma!
Atât de toxic e acest mod de concesionare încât, pe modelul patentat în capitală, distribuțiile de apă din țară au început să perceapă costuri din ce în ce mai aberante pe metrul cub de apă. De ce? Pentru că se poate și pentru că primăria e o instituție menită să jupoaie contribuabilul, nu să aloce eficient fondurile comunității. - citat din articol
RăspundețiȘtergereCu o mică diferențiere.
Compania de apă nu are legătură cu Primăria deloc.
Numirile sunt făcute de prefect, dar nu la toate companiile de apă. Numirile se fac și din interior pe criterii tehnice și organizarea unei companii de apă permite separarea puterilor. Am un director general dar am și director de producție și director financiar cu puteri cât de cât egale.
Compania de apă și angajații lor nu sunt bugetari, deoarece își câștigă Banii lor și au și profit care se varsă la bugetul de stat.
Companiile de apă au cam rămas cele mai multe ca model eficient de gestiune a activelor de stat și functionale.
Creșterea tarifelor la apă se datorează nu politicienilor, ci fondurilor europene pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare.
Cine nu a accesat fondurilor nu a fost obligat să mărească tarifele dar a rămas cu conductele vechi de pe vremea lui Ceaușescu.
Așa că primarul nu are nimic ce sa dicteze într-o companie de apă de stat.
In cazul unei investiții pentru extinderea rețelei de apă și canalizare,Primarul vine doar la recepția lucrărilor să semneze. Dar nu poate dicta tarifele. Ele sunt reglementate deja până și creșterea tarifelor în următorii ani indiferent cine e primarul.
Concesionarea companiilor de apă și canalizare în schimb se speculează că ar putea fi o cerință europeană după finalizarea tuturor investițiilor în infrastructură de apă și canalizare. Dar e doar o speculație.
Dintre toate sectoarele economice care au primit fonduri europene, companiile de stat de apă și canalizare au primit încă din 2007 cele mai substanțiale fonduri europene.
La ora actuală față de anul 2007 a fost dusă apa in majoritate a satelor și comunelor și orașelor care necesitau extindere.
E unul dintre sectoarele in care s-au investit foarte mult.
Degeaba vine un primar să se laude cu o investiție care probabil a durat și 20 ani sa se finalizeze că el doar a tăiat panglica.
Și primarul nu poate scădea tarifele la apă. Da, sunt primari care negociază asta și probabil au obținut un tarif mic, dar legile pentru investiții prevăd creșterea tarifelor la apă gradual.
Daca e vreo aberație legată de tarife eu o văd pe cea cu taxă pe apa de ploaie, taxa inexistentă înainte de 2014.
Singura dezlegare de taxa asta este să-ți faci Toate citernele de ploaie să reverse in grădină nu in canalizare , ceea ce blocurile nu pot face și plătesc taxa.
Din punctul meu de vedere Primarul e un impotent in fața Campaniei de apă și nu au nici o legătură decât că lucrează toți la stat.
In schimb starea drumurilor din oraș și comună depinde întru totul de primarul respectiv.
Eu dacă am de băgat o conductă de apă pe o stradă nouă și primarului i se pare că îi stric asfaltul nu-mi da voie sa execut lucrarea chiar dacă îs companie de apă.
Deci primarul poate bloca o investiție. Și se justifică că îi stric drumurile aflate în garanție. Atât poate face primarul cu o companie de apă, să blocheze investiția.
De acord 100%!
RăspundețiȘtergereFacebook poate influența prezența la vot. Asta deja a fost stabilit într-un studiu din 2012. Cum poate face asta? Foarte simplu, prin presiune socială. Dacă ai obiceiul de a scrolla în feed, Facebook îți va da postări care te vor convinge cât de important e să votezi, postări ale prietenilor tăi sau la care ei au comentat sau reacționat. „Apoi, dacă și Florica și Aurica se duc mâine să voteze, eu de ce să stau acasă?”.
RăspundețiȘtergereDoar că dacă Facebook te poate influența să te duci la vot, în mod sigur te poate influența să nu te duci. Pentru asta îți va da tot felul de postări care te vor transforma temporar într-un cinic depresiv, impasibil la nevoia oamenilor de a-și alege clasa conducătoare.
Cum Facebook te cunoaște mai bine decât te cunoști tu, firește că știe un amănunt atât de important cum ar fi orientarea ta politică. Ești de stânga, de dreapta, liberal, conservator, extremist, de centru… Nu trebuie să-ți fi expus în mod public orientarea în vreo postare. E suficient să știe la ce tip de postări reacționezi, comentezi sau te oprești să citești.
Astfel, Facebook poate influența rezultatul alegerilor încurajându-i să meargă la vot pe cei de o anumită culoare politică și descurajându-i pe ceilalți. Cum Facebook are câteva milioane de utilizatori activi în România, iar aspectul politic al companiei este probabil controlat de agenții cu 3 litere din SUA, asta e mai mult decât suficient pentru a face mici ajustări importante în rezultatele alegerilor, cât să fie aliniate cu geopolitica NATO-SUA.
https://www.nature.com/articles/nature.2012.11401
Sigur ca aveti dreptate in absolut tot ceea ce afirmati.
RăspundețiȘtergereProblema este aceea ca lumea e proasta, si rau este ca ticalosii sunt destepti.
Spun asta pentru ca daca lumea ar constientiza faptul ca prin tehnologia IT care permite ca fiecare cetatean sa fie identificat instantaneu, dupa trasaturile sale faciale, aceasta permite votul direct sub forma de referendum permanent.
Si astazi, asa cum spuneti cand va referiti la antichitatea in care democratia se referea la a vota ceva, si nu pe cineva, acum tehnologia ne permite sa putem impune Democratia Directa, aceea in care nu mai avem nevoie de nicio clasa politica si nici de partide, care sa ne "reprezinte" (chipurile)
Dar cum oamenii, in special cei "formatati" in neo-liberalismu satanist, au decazut la nivelul de "consumatori" adica niste paraziti care doar consuma.
In acest context al "animalului parazit consumator," evident ca "stapanii lumi" sunt intrigati si hotarati sa distruga orice parazit, pentru ca ei stiu bine ca tot ce se consuma, se face direct din buzunarul lor, si de aici politicile eugeniste ale acestor elitelor (ale criminalitatii mondiale, caci acestea au ajuns acestia stapanii lumii, prin camatarie, prin escrocherii financiare, si prin finantarea razboaielor de agresiune cu scop de jaf si de supunere a tarilor planetei).
Revenind la Democratia Directa, si la posibilitatile uriase ale tehnologiei IT, care permite cetatenilor votul direct, face ca societatea sa nu mai aibe nevoie de acea clasa politica aservita si tradatoare, prin care cei mai mari criminali ai omenirii controleaza fiecare sat, oricat ar fi de mic.
Si astfel se pot elimina prin ocolire, toate cozile de topor care actioneaza la comanda celor care vor sa distruga umanitatea, doar pentru ca niste criminali idioti, viseaza ca Adolf, sa devina stapanii lumii, pe care deja o considera ca fiind proprietatea lor.
Nu merg la vot! Nu validez mascarada Sistemului!
RăspundețiȘtergereCe cauta un serviciu secret sa centralizeze votarea pe tara? E democratic asa adica Rule of Law cum zice fratele partener major american?
De ce nu exista serii dedicate unice al fiecarui buletin de vot ? Adica de ce nu se vrea? Incurca la ceva sau doar e greu de facut?
Și dacă nu mergi la vot,tot validezi mascarada sistemului. Vor vota alții, iar rezultatele se vor răsfrânge și asupra ta.
ȘtergereIn 200 de ani , nu poti da exemplu de nici macar un caz care ar valida ceea ce afirmi. Orice ai decide sa faci oricum ramane tot o mascarada.
Ștergere,, Democrația la om e ca râia la câine,
RăspundețiȘtergerenu scapă de ea decât cei puternici ! ,, Petre Țuțea ( 1902 - 1991 )
https://youtu.be/A4dF-Q-OlJA
ȘtergereSau altfel,
RăspundețiȘtergereDemocrația e o treabă care stă cam așa :
Doi lupi flămânzi și un miel naiv stau la masă, dezbat iar mai apoi se hotărăsc să supun la vot chestiunea foarte importantă legată de ce vor mânca la cină !?!
Iată pentru ce votăm !?
RăspundețiȘtergereCu actuala clasa politico-securista, ce a confiscat si a distrus din temelii Romania, iar pe romani i-a adus la cel mai inalt grad de iobagie, control si supraveghere din Istorie, plus Genocidul vaccinarii, nu pot vota decat intr-un singur mod: cu streangul sau ghilotina! Evident, atunci cand va fi posibil!
RăspundețiȘtergereDemocratia este un concept foarte interesant. A existat vreodata?
RăspundețiȘtergereDemocratia originara, ateniana, in termenii de azi nu era democratie fiindca nu aveau drept de vot femeile, sclavii si strainii de cetate. Dar, foarte important, nu conta averea "catindatului" ci calitatile acestuia, in primul rind de gospodar si de patriot al cetatii.
In prezent, Islanda este singura tara in care imi pare ca exista democratie.
In 1989 au fost ucisi peste 1.000 de romani ca sa ne alegem cu niste falsuri: falsa democratie, falsa libertate, falsa justitie, false drepturi ale omului, falsi patrioti.
Dupa destramarea URSS, conducatorii nostri au hotarit ca locul nostru este in UE si NATO - dar pe noi nu ne-a intrebat nimeni.
Referendumul lui Nastase este cel mai cras exemplu de incalcare a democratiei. S-a trimbitat ca va fi desfiintat serviciul militar obligatoriu (ceea ce a fost o mare greseala din mai multe puncte de vedere) - a stat taranul roman sa citeasca toate modificarile Constitutiei? Nu.
Si ne-am trezit ca prin aceste modificari am renuntat la suveranitate, am acceptat ca cetateni straini sa poata participa la alegerile interne, ne-am obligat sa vindem pamintul tarii strainilor, am acceptat adoptarea tacita - cind parlamentarilor le este rusine sa voteze o lege antiromaneasca pur si simplu nu o voteaza, asteapta sa treaca termenul si sa fie adoptata tacit.
Am intrat in UE fara referendum si fara ca romanii sa stie conditiile umilitoare, impovaratoare, Vasile Puscas le-a acceptat la Bruxelles.
Asta e democratie?
Lipsește o litera în enumerarea dvs: litera U în cuvântul Fal*s.Cu respect, M.
ȘtergereSunt perfect de acord în principiu, însă au fost excluși din ecuație cei cu intelect modest, manipulabili și... ultra majoritari. Chiar daca s-ar ajunge la această situație ideala, ca sa nu spun utopică, nu ar dura mult exact din motivele pe care le-ai expus. Când vreodată binele a câștigat mai mult decât lupte? Războaie niciodată. Când vreodata mulțimile au făcut ceva in afara de a se lăsa atrase în anumite acțiuni de către diverse personaje, mai mult sau mai puțin oneste? Multi vor fi contrariați de altă întrebare: când au făcut ceva popoarele?
RăspundețiȘtergereȘi o dedicație specială de la mine pentru se știe toată lumea se știe pe sistem: "Și-acum pentru sclavii mei, ce mănâncă dolărei!" Dacă nu este o prezență de sută la sută despre ce mai vorbim? Iese lumea în stradă dacă îi amendezi că nu vor să vină la vot! Încă o dată bis: "Și acum pentru sclavii mei, ce mănâncă dolărei!" Păi, să nu vă dea carecumva carevasăzică așa pe stradă vreun necunoscut câte un pumn în gură?
RăspundețiȘtergereÎn zilele noastre, cu atâta informație la îndemână cu ceea ce reprezintă votul, numai oameni, mândri, proști și răi se mai duc la vot!
RăspundețiȘtergereSubscriu, Tavi
RăspundețiȘtergereUraaa , și la gară . O plecat a noștrii , o venit a noștrii . STS , și-a făcut treaba . Slavă .
RăspundețiȘtergereEu am votat schimbarea, si mi-am exprimat scriind pe fiecare foaie, traditionalul Alupigus! Cu constiita impacata ca daca fiecare votant ar fi facut ca mine, se dadea semnalul ca avem nevoie de politicieni tradatori de tara si vanzatori de neam, asa cum avem nevoie de un dop in cur!
RăspundețiȘtergereSi prin asta putem da semnalul Revolutiei Digitale prin care putem vota direct fara sa mai avem nevoie sa ne "reprezinte" gunoaiele si hotii, care formeaza clasa poolitica!
Stimate domnule Diaconu, de data aceasta o dați de gard! Este bine să vă păstrați la geopolitică și macroeconomie, acolo chiar sunteți un specialist pe care-l aștept și citesc cu nerăbdare și de la care am mereu câte ceva de învățat! Astăzi însă...se vede omul de afaceri care, în graba lui după succes cuantificabil, dă în stăchini! Diagnosticul dumneavoatră este corect, de fapt trebuie să fii idiot ca să nu vezi cât de prost stau lucrurile în adninistația publică locală - de asta vorbiți, la asta mă rezum și eu. Soluția însă... seamănă cu omul nou sovietic! Mereu dorit, niciodată împlinit, pentru că este un construct ideatic, fără substanță! La subiect: comunitatea să voteze proiecte! Ale cui? Cine i le propune? Cine decide ordinea importanței acestora? Bun, presupunem, prin absurd, că avem de-a face cu o comunitate ideală, multiplualfabetizată și implicată: odată votat proiectul, cine-l supraveghează pentru a fi dus la capăt? Nu-i nevoie de o structură? Mai mult: confundați atribuțiile unei primării cu cele ale unei companii!!! O companie nu are obligația să ofere ajutor social după anumite criterii, să asigure dotarea și functionarea școlilor, să asigure însoțitori persoanelor cu handicap, să colecteze taxe și impozite, să asiste social copii fără familii, să elibereze autorizații de constrire...vreți să continui?! Soluția nu este să votăm proiecte (ale cui, propuse de cine, fundamentate de cine, implementate de cine)? - nici a vreunui manager numit (de cine, cine-i evaluează performanța?). Să știți că primarul de astăzi este "urmașul" bătrânului din fruntea obștii iar consiliul local este vechiul "sfat al obștii", forma de organizare și de conducere administrativă de 3000 de ani încoace! Nu aici este hiba! Dimpotrivă, alegerile locale au rămas cea mai apropiată formă de democrație din acest circ denumit "exercitarea voinței poporului"! Dacă doriți să dezvolt tema și să vă arăt unde-i buba, dați-mi un semn, deja am scris prea mult aici!!!
RăspundețiȘtergereStimate domnule "Horatiu" (desigur, ați vrut să spuneți Horațiu, cu diacritice adică...), democrația este un construct artificial, în sensul că nu există în natură. Natural este șeful haitei, cel mai puternic (cât poate...). Democrația trebuie îngrijită, plivită, și, din când în când, "udată cu sângelele patrioților" - ca să parafrazez...Noi suntem vinovați că nu plivim și nu ne vărsăm sângele! În rest, totil este o gargară pe mobil și pe rețele, nu-i așa?!
RăspundețiȘtergere.
Aici sunt in asentiment. Eu nu mai votez. Motivele le-ai expus tu. La nivel local tot mai e cum e, da la nivel central e doar o imitatie a formelor democratice.
RăspundețiȘtergereCât despre primar, da, sa zicem el e reprezentativ. Daca nu e manager bun, atunci sa angajeze oameni.
Mulți zic, pai nu ajungea primar dacă nu era gospodsr bun(șmecher-și asta e o forma de inteligenta adaptata) și nu se impunea in localitate. Poate...
Ai scris aidoma cu gandurile mele ! Gen abolirea partidocratiei , depolitizarea institutiilor ! Dar pana acolo cred ca mai avem de suferit ! Ce nu inteleg , cum se face ca uneori crezi in mersul la vot iar alteori .....nu !? ORICUM sa ajungem sa scapam de politicul actual ca si forma trebuie sa trecem prin niste Furci Caudine 2.1 ! Omul in esenta invata din greseli se spune , dar momentan doar le repeta !
RăspundețiȘtergere