marți, 18 iunie 2024

Vizita lui Putin în Coreea are legătură cu armele, dar altfel decât credeți


Așadar Putin merge în Coreea de Nord, prima vizită a unui lider rus la Pyongyang în ultimii 24 de ani. În mod evident, toată lumea se întreabă ce caută el acolo? Asta în timp ce „înțelepții” propagandei occidentale spun că Putin merge pentru a cerși arme. Chestiune care contrazice flagrant „informația” vehiculată de aceleași centrale de propagandă din care reieșea cum că micuța țară asiatică ar fi trimis deja Rusiei vreo 30 milioane de obuze de artilerie. 

Cu toate că programul vizitei este abil ascuns între diverse discuții înșelătoare, vă pot confirma faptul că vizita lui Putin are un caracter puternic militar. Doar că nu este vorba de arme sau echipamente coreene, așa cum sugerează trompetele occidentale, ci de un pact cu o bătaie mult mai lungă. Pentru a vă spori și mai mult curiozitatea, vă voi mai spune că, între altele, Putin caută inclusiv răzbunarea. Iar ticăloșii care au încercat să-i înfigă cuțitul pe la spate au de ce să se teamă. 

Nu mai e un secret pentru nimeni că Putin a reușit să coalizeze în jurul Rusiei toate statele considerate paria de către SUA. Mai țineți minte „axa răului” statutată de Bush? Coreea de Nord, Afganistanul și Iranul sunt acum în parteneriate strânse cu Rusia. Parteneriate care disperă SUA. Nu-i nicio mirare că, în proximitatea parteneriatului rusesc se află și China. Doar că aici e o problemă mare întrucât „fabrica lumii” nu vrea să-și piardă brusc piețele occidentale. Sau, mai bine spus, nu vrea să le piardă înainte de a le înlocui cu piețele sudului global.

Ca să înțelegeți ce înseamnă înlocuire și dedolarizare, o să vă dau o știre inedită. Peste noapte, Huawei a devenit ... cel mai mare importator de carne din China!!! Vă vine să credeți? Huawei, de la care probabil așteptați știri din domeniul microelectronicii, a ajuns la comerțul cu carne? Pare absolut incredibil. Doar că nu e! Situația a apărut ca urmare a unei tranzacții barter făcute cu Argentina. Cum chinezii nu mai sunt interesați de dolari, au preferat ca plata importurilor tehnologice să fie făcută în produse agro-zootehnice argentiniene, în principal în carne de vită. Așadar, încă o dedolarizare reușită, de data asta în ograda slugii americano-centrice, Milei. Să revenim însă la subiect.

Așa cum am afirmat deja, scopul vizitei lui Putin este unul militar. În principal este vorba de permiterea tranzitului naval pentru China pe fluviul Tumen. Acest fluviu pornește din China și delimitează granița ruso-coreeană, iar pentru permiterea navigației navelor chinezești este nevoie și de acordul Coreei de Nord. Acord pe care Coreea de Nord îl va da, contra unor contracte babane cu Rusia, în special de mâncare și energie. Dar, probabil vă întrebați care-i miza?

Miza e una teribilă, iar prin acest contrat Rusia se răzbună atât pe Japonia cât și pe Coreea de Sud. Acum China are acces direct la Marea Japoniei, iar în ceea ce privește Coreea de Sud, aceasta poate fi atacată de către China din două direcții. Practic, prin permisul de navigație, China are acces la o zonă ultra-strategică. Dar unde-i interesul Rusiei? Dacă vă gândiți că răzbunarea e scopul, sunteți în eroare!

De fapt Rusia are o mare problemă: pentru a-și menține relevanța maritimă are nevoie urgent să-și înlocuiască aproximativ 100 de nave de război în următorii 10-15 ani. Rușii știu exact ce vor, doar că nu mai au capacitate de producție pentru ceea ce au nevoie. Așadar, prin permisul de liberă trecere acordat Chinei și-au asigurat accesul la șantierele navale ale Chinei pentru construcția a 100 de nave militare în următorii 15 ani. În acest mod își rezolvă problemele întrucât propriile șantiere navale le vor folosi doar pentru submarine, tehnologie mult mai sensibilă și imposibil de externalizat. Șantierele navale chinezești sunt, de departe, cele mai bune din lume, putând efectua comenzi pe care nimeni nu le poate executa.

Iată deci că vizita lui Putin acolo e una în principal militară, dar cu bătaie extrem de lungă. La fel cum a fost și vizita sa din Iran pe vremea în care trompetele propagandei spuneau că s-a dus să cerșească drone. După cum bine vedeți, integrarea ruso-iraniană a depășit cadrul strâmt al cooperării militare, ducând la o cvadruplare a dimensiunii de la un an la altul. 

Din ceea ce vedem, pe moment Rusia este cea care joacă rolul „culegătorului” astfel încât, când China va tăia coada câinelui, structura politico-militară va fi gata pregătită pentru schimbarea radicală a regulilor la nivel mondial.

19 comentarii:

  1. Doamne Ajuta!
    În sfârșit o veste buna. Planificări oligarhice de constructii navale cu bataie lunga, pe decenii plus proiectul de stații energetice la Polii Lunii impreuna cu China, lege deja semnata de Puțin. Asta I semn de Pace!
    Asta înseamnă LINISTE SI RAGAZ PENTRU ACESTE PLANURI.
    Pentru noi șoriceii speriati reprezinta încă vre o 20-30 de ani de euro-dolari pentru a baga benzina în masini și a ne plimba cu mațu gros prin tara și străinătăți.:)
    Nu i rau deloc!
    Multumim DD!

    Mai vrem știri bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca China taie mai repede "coada cainelui",tot la fel de repede puteti sa va stergeti la cur cu euro-dolarii...

      Ștergere
  2. Rusia are tot ceea ce si poate dori un oligarh rus, sau un siloviki - precum si un rus "simplu" - care isi doreste sa nu i mai fie confiscate proprietatile din strainatate, de catre tot felul de "neaveniti"!
    Deci: rusii vor lovi linistiti cu nuclearele in dusmani/santajisti, tot asa cum scuipa si puscariasii in mancarea rivalilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omule bun,
      Miliardarii oligarhi nu au cum sa "lovească linistiti" in tipărită banilor pe care I detin și unde le este inima, ca doar vilele și Bentley urile nu se cumpără cu banane in India la schimb cu gaze și petrol sau carne din China.

      Nu o vor face nici chiar dacă exista un "pericol existențial ptr regiunea de unde de 34 de ani "linistiti și protejati" scot resurse ptr familia lor și sunt UNTOUCHABLES.

      Pai ia gândește te!
      Cum poți sa ti distrugi casa piscina, șezlonguri, lingouri în pereți, cărămizi de bani, flote de mașini de lux în garajul de 20 locuri, amante, si Pensie speciala, pentru o "patrie muma" a nu știu cui.
      Trebuie sa fi complet dus cu pluta.

      Amza

      Ștergere
    2. Pai, mai nene Amza!
      Daca aia care li le au dat, li le au luat inapoi fara despagubiri, nu merita carbonizati si apoi chisati in freza?

      Ștergere
    3. Asta cu luatul înapoi este gargara pentru prostimea cioloveca gura-casca.
      Miliardarii nu au ajuns bogati ptr ca sunt prosti.
      Au distribuit averile la toate neamurile posibile.
      2. Mai toti sunt divorțați la misto. Fostele cu doua trei cetățenii manevrează separat banii fără sa fie prinse în sancțiuni.
      3. Copiii la fel. Sunt cazuri în care si au schimbat numele pentru a dispare în BORA BORA ca magarii în ceata.

      4. Cind esti ultrabogat legile societății sunt secundare, bypasate.

      5. ABSOLUT TOTUL IN VIATA LOR ESTE DESPRE BANI.

      Amza

      Ștergere
  3. RPD Coreea își poate testa armamentul nord coreean în condiții reale de război prin intermediul Rusiei în Ucraina. Același lucru l-a făcut Iranul cu dronele sale. Pe vremea când România exporta armament aveau și tehnicieni care monitorizau modul cum se prezenta armamnetul în condiții reale de luptă în vederea îmbunătățiri acestuia. Americanii au trimis și ei specialiștii în Arabia Saudită după primele tancuri americane distruse de yemeniții houti ori după bombardarea rafinăriei Armaco în 2020 să analizeze cauzele eșecului AA americane folosite de saudiți.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Șantierele navale chinezești sunt, de departe, cele mai bune din lume, putând efectua comenzi pe care nimeni nu le poate executa." situatia nu este asa, vapoarele chinezesti sunt infecte, intrebati orice marinar din romania care a avut de-a face cu ele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă refer la realizările din domeniul militar care sunt excepționale.

      Ștergere
    2. Si care e ghișeftul Coreei de Noŕd aici?

      Ștergere
    3. Sunt multe vapoare făcute în China, e drept că poate nu sunt cum am visa dar nu sunt infecte, pot să vă spun din experiență plus discuții cu colegi, chiar și în Japonia se fac exact după cât plătești. Echipamentele și instalațiile pot fi de unde dorești, dar încă odată să ne amintim unde se produc cel mai mult. Pe final vă rog să ne spuneți cam unde ne situăm noi că țară în discuția asta; eu navig de ceva timp, pentru firme străine, dacă aș avea nave construite bine in Romania și salariu platit cum trebuie absolut aș opta pentru ai noștri.

      Ștergere
    4. Domnule Diaconu, Dane, dacă-mi perimiți să-ți spun așa, este cert că, dacă astăzi ar trebui planificată operațiunea "Overlord", logistica ar trebui construită de chinezi! Am vazut un documentar, excelent realizat, nu-mi aduc aminte titlul, stau prost cu memoria numelor, despre cum au construit americanii în anii 70, o platformă cu care să scoată la suprafață un submarin nuclear sovietic scufundat la peste 4.000 de metri adâncime; o binuterie tehnologică, atunci au inventat strămoșul gps-ului (pentru stabilizarea platformei), oțeluri speciale, totul plecând de la schițe pe servețelele restaurantului unde se întâlnea echipa de proiectare...nu asta este important și nici povestea de acoperire ci finalul documentarului, realizat prin 2010; la întrebarea moderatorului "Astăzi, America ar mai fi capabilă de o astfel de performanță tehnologică?", răspunsul șefului echpei tehnice a fost sec: "Nu!". Cauzele le-ai expus chiar tu, într-un mai vechi editorial - dar poate că n-ar fi rău să reiei și să mai treci o dată în revistă de ce SUA nu mai poate fi "atelierul lumii"!

      Ștergere
  5. Imi place ceea ce face Putin. Ar trebui s o faca imediat si Xi, si anume:

    sa recunoasca meritele Coreei de Nord in dezvoltarea la nivel global a personalitatii umane,
    cu scopul Reunificarii Nationale a tuturor Coreenilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. In opinia mea, "Axa Raului cel Mare": Rusia-China-Iran-Coreea de Nord impreuna cu satelitii ei, va curata/purifica prin bombardament nuclear "Axa celui mai mic dintre Relele planetii", adica tot Nord-Vestul Gobal:
    Europa + America de Nord! 🤣🤣🤣
    Asa sa i ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu si bombardament nuclear.
      Multi nebuni vorbesc despre credinta...

      Ștergere
  7. Putin a atras atenția în mod explicit, în declarațiile sale, asupra furnizării avioanelor F-16 și armelor cu bătaie lungă de către OTAN Ukrainei. Cu alte cuvinte, dacă OTAN continuă cu escaladarea, Russia la rândul ei va furniza armament performant Koreei de Nord. Korrea de Nord trece la fabricarea în masă a muniției de artilerie pentru Russia. În plus cele două țări au parafat acordul de cooperare strategică. Dacă una este atacată, cealaltă o apără.

    RăspundețiȘtergere
  8. Putin nu s-a dus personal in NK sa semneze pentru porturi si cooperare economica.

    NK ofera cateva milioane de obuze de artilerie si rachete ieftine.
    Astea is consumabile pentru a mentine intensitatea kinetica ridicata salvand viata a mii de soldati rusi.
    Dupa cum s-au pupat pe bot... e posibil sa vedem si primul batalion nord coreean pe campul de lupta.

    Rusia ofera le da coreenilor rachete nucleare tactice asa cum Putin a promis ca va oferi dusmanilor Vestului. Practic bazele americane din SK au devenit tinte nucleare ca si MK la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TG, te vad om citit-n-o spun sa te periez...Ada-ti aminte de ce spunea Par Argatu, ca Moldova ,Bucureștiul și Muntenia pana către Vâlcea vor fi "curatate" de oameni.Numai neutronicele rușilor(un arsenal ignorat de Vestul zluminos),împreună cu niște Chin&Jale nuke, pot face trebusoara asta. După cum decis-a Dulapul Mut astăzi în ceseateul lu' papura Vodă, ne îndreptăm cu viteza maxima intr-acolo !!!Sa nu fie!
      Eu zic răspunsul Ursului încolțit de nat-oisti va fi o ploaie de rachete peste bazele aeriene,portuare si de rachete care-l strâng în cercuri de foc, din România, Balticii. Polacii, Ucrii, Scandinavii nou întrați în horă, poate pana în Estul Germanilor, ca sa-i tina și pe aceia down!

      Ștergere
    2. Daca escaladeaza situatia va fi cam asa:

      Felul principal il vor servi polonezii pentru ca sunt agresivi si sunt bagati pana in gat. Vor fi dati de exemplu...
      La noi vor fi lovituri punctuale impotriva americanilor: MK, Deveselu, Henri Coanda si Campia Turzii.

      Daca va fi nevoie sa vina pe la noi... vom avea de ales: ori ii lasam sa treaca sau ... scenariul Ukraina: faci Mariupol la Iasi si Constanta si Bakhmut la Bucuresti.

      Profetia parintelui Argatu e doar un avertisment... sa fim cu clontul mic consecintele pot fi catastrofale.

      Deocamdata noi am ajutat mai mult umanitar Ukr.
      Cedarea Patriotului nu e mare chestie... in maxim o luna va fi tandari. Dar daca avioanele F16 pleaca de la noi... vor fi o mare problema.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)