luni, 24 iunie 2024

Intrarea în nebunia finală


Vremurile sunt extrem de complicate. SUA a direcționat un ATACMS ucrainean spre o zonă populară din Crimeea, o plajă unde turiștii stăteau la soare. Este un alt atac terorist direcționat de SUA! După cum bine știți, americanii nu au respectat niciodată standardele internaționale în ceea ce privește purtarea unui război. Au bombardat civilii în Iugoslavia susținând că acei civili sunt vinovați pentru „vina” pe care le-o inventaseră ei conducătorilor sârbi, au permis ca soldații lor să măcelărească civili în Irak doar pentru amuzament și atâtea alte nemernicii. Acum au sărit rău calul deoarece aplică aceeași tactică păduchioasă împotriva unei țări similare ca putere militară. De remarcat e faptul că, în cazul în care antiaeriana rusească nu ar fi interceptat cele patru rachete lansate simultan spre același punct, acolo ar fi fost carnagiu. Toată nebunia pe care am văzut-o a fost produsă doar de un singur focos al unei rachete interceptate care a căzut pe plajă. Oricum, să direcționezi rachete cu muniție cu fragmentație către un loc plini de civili e o crimă abominabilă. Din fericire, drona care a direcționat atacul nu a plecat din România, ci din Grecia, rămânând la sudul Mării Negre.

Simultan, americanii au inițiat o operațiune teroristă de proporții în Dagestan. Acolo a fost trimis un corp ISIS, dotat cu armament occidental pentru a face ceea ce știu ei mai bine: crime absolut inimaginabile, gratuite, îndreptate împotriva unor oameni fără absolut nicio vină. Și aici forțele speciale ruse au reușit împușcarea teroriștilor, dar numărul victimelor nevinovate e notabil.

Ceea ce se vede limpede este că americanii sunt atât de deranjați de evoluția situației generale încât acționează pe față. De fapt, turul diplomatic al lui Putin este „vinovat” pentru tot ceea ce se întâmplă. Este cât se poate de clar că mișcările Rusiei de „eliberare financiară” a BRICS-ului sunt extrem de deranjante pentru mafia financiară din spatele SUA. La fel și recentele „achiziții” geopolitice ale Rusiei, ca să nu mai vorbim despre cele care acum sunt în evoluție. De fapt treburile se mișcă tectonic. Chinezii își retrag accelerat banii din datoria americană, iar statele Orientului Apropiat fac același lucru. Ceea ce se vede la nivel de stat este imitat și la nivel individual. Este o hemoragie de proprietăți occidentale de lux scoase la vânzare. Lipsa cumpărătorilor atrage întreaga piață în declin. 

Atacul decisiv vine din mai multe direcții: imobiliar, industrial, financiar, dar și tehnologic. Am văzut cu surprindere cum, peste noapte, un startup chinezesc a lansat o suită de plăci grafice efectiv fabuloase din punctul de vedere al raportului preț/calitate. Moore Threads este o companie fondată de fostul vicepreședinte al Nvidia China. Într-un timp record, compania a reușit să scoată două plăci grafice excepționale la un preț derizoriu. Pentru cei care se pricep, vârful de gamă al companiei chinezești(MTT S4000) este compatibil cu framework-ul CUDA(proprietate Nvidia) și este optimizat pentru lucrul cu LLM-urile cele mai evoluate(antrenarea unui LLM Aquila cu 70 mld. parametri  s-a făcut în doar 33 de zile, în timp ce pentru 130 mld. parametri durata a fost de 56 zile). 

Am prezentat performanțele necunoscuților de la Moore Threads deoarece începe să se îndeplinească previziunea mea referitoare la schimbarea direcției sancțiunilor: dacă până acum era interzisă vânzarea de tehnologii avansate către China, treptat va deveni interzis importul de tehnologie din China pentru a putea menține bula speculativă a marilor companii tehnologice americane. Dar oare cât va putea rezista totul?  

Răspunsul la această ultimă întrebare este dificil deoarece avem extrem de multe variabile. O înfrângere a SUA în Ucraina va accelera, cu siguranță, întreg procesul. Însă, la cum arată lucrurile, SUA nu vrea să-și recunoască înfrângerea. De aceea, asemeni unei jivine lovite aproape mortal, se mișcă într-un ritm amețitor. După ce a dat tot ce-a avut mai bun Ucrainei, după ce a golit rezervele de arme ale aliaților, SUA se pregătește intens pentru următoarea mișcare: atacul la scară asupra Rusiei. De aceea au deplasat trupe și echipament militar la graniță și tot de aceea l-au împins pe idiotul Macron în față cu propunerea de trimitere de trupe în Ucraina. E clar că Imperiul American a ales să moară urât. Vom vedea cât de urât în următoarele câteva luni. Este cât se poate de clar că acum se fac pregătirile pentru trimiterea de carne proaspătă de tun în Ucraina întrucât nu mai există oameni, iar societatea ucraineană e deja în fierbere. Cum SUA nu vor să recunoască realitatea din teren, este previzibilă împingerea la sacrificiu a pionilor proști: România și Polonia. 

Și uite-așa, după ce am fost împinși de Germania Nazistă împotriva rușilor, a venit timpul să mergem cu inconștiență pe mâna muribundului Imperiu al răului absolut. Setup-ul e cât se poate de clar. Să vedeți cu câtă naturalețe ne vor transforma în „ostași în slujba Imperiului”! Deja prin Parlament se vorbește deschis de o mobilizare generală. Iar noi, în prostia noastră, vom înghiți din nou gălușca. 

Sunt mulți cei care visează la cai verzi pe pereți. Rețineți ce vă spun acum: dacă se va face, mobilizarea se va face peste noapte, exact la fel cum s-a făcut intrarea în starea de urgență de către Plăvan. E nevoie doar de un singur decret pentru a ne proiecta într-un scenariu absolut diferit de normalitatea la care visăm. Și uite-așa, vom fi din nou, nu doar martori, dar și jucători în sceneta proastă a nebuniei finale scrisă de regele tembel care alege să scufunde lumea întreagă în demența sa. 

39 de comentarii:

  1. Și uite-așa, după ce am fost împinși de Germania Nazistă împotriva rușilor????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca D.D. se refera la trecerea Nistrului ..si are dreptate.

      Ștergere
    2. Da, faptul ca nu ne am oprit la Nistru a fost o greșeală colosala din partea noastră care ne a costat enorm.
      Am fost luați e val.
      Faptul ca am fost obligati de nemti nu ne conferă o scuza.

      Ștergere
  2. Nu poate fi vorba de intrarea Ro in razboi inca, ar fi prea devreme si prea usor, nu scapati asa usor. Mai dureaza, asteptand provincia ... In schimb va intra Poland, nu stiu cum dar probabli in relatie cu Belarus. Rumunia inca nu va fi aruncata, probabil. Abia acum au inceput sa se screama INTENS sa creeze si in Romania taberele naziste pentru tineri, de pregatire militara. Au mai incercat dar nu a mers, pe uscat, acum baga pa drogangeala. Oricum planul este vast si multianual. Turkye este jony jokerul insa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema grava este ca America a facut o propaganda agresiva în tarile din est ,, Pe baza acestei propagandei perverse au reușit sa indobitoceasca o mare masa de oameni ,, masa pe care americanii o folosesc ca masa de manevra atunci când un om politic autohton nu răspunde la comanda straina ,, Vezi 10 August când americanii ne au scos ca pe vite impotriva intereselor României,,,,Ar fi multe de spus , asta este opinia mea personala de om neindobitocit ,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "...americanii ne au scos ca pe vite .." v-au scos....cornutelor.

      Ștergere
    2. Pertinente observații...

      Ștergere
  4. Ce se așteaptă de fapt de la noi? N-am fost și nu vom fi nici o dată invitați la masa hotarîrilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Românii se sunt mândri că aprobă hotărârile lor chiar fie ele si împotriva României.


      Ștergere
    2. O sa vedem ce vor...
      Vorba lui DD...se va întâmpla peste noapte.
      Nu va apuca nimeni sa vândă nimic...

      Ștergere
  5. Crimele americanilor le continuă pe cele ale englezilor, europenilor şi cele din vechiul testament, trecând prin cele de la Hiroshima, Nagasaki şi multiplele experimente din black projects şi medicale mai recente. Aşa că nu sunt o surpriză. Surprize constituie mersul pe aceeaşi linie a ruşilor cu Sputnik V şi lungirea războiului în ucraina. Puteau să lichideze demult junta militară de la Kiev. N-au făcut-o. Acum suferă tot po-pulația lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. N-aveeem echipamente, nici subofițeri, nici maistri militari, nici cazărmi pregătite nici industrie de armamant nici bocanci și nici muniție, dar în schim avem la greu servicii și mulți generali cu numeroase stele, care n-au făcut nimic toată viața, doar și-au umflat gușile și grumazurile de pensii grase. Dintre toți, unul singur cică, se pricepe și la rachete, e cel mai simpatic, îl cheamă Ilie Năstase.
    Inconștiența și incompetența lor s-ar putea, în mod paradoxal să ne ajute să întârziem cât s-o putea o implicare masivă militari români într-un război în care am fost băgați deja. Căci asta-i adevărul : suntem deja în război, parte beligerantă, fără nici cea mai mică discuție în ,, parlamentul meeu ,,
    Ce trădător, ce nemernic acest klauSS, el cu toată kamarila lui psdpnlpd...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,situația va deveni din ce în ce mai grava.Daca poporul nostru nu devine rapid conștient de ce ne așteaptă,nimic și nimeni nu ne mai salvează.Singura soluție ar fi "întoarcerea încă odată a armelor",adică ieșirea urgenta din alianta răului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Romania ar putea sa intre,nimic de zis. Cred ca n-ar trebui nici o lege, un ordin al Min.Apararii ar fi suficient. Problema e ca Romania, in materie de trupe si de armarea corespunzatoare momentului,nu prea are cu ce. Zelinski a experimentat trimiterea pe front a unor unitati nepregatite la nivelul cerut de sarcina si le-a transformat in carne de tun.Dar, daca e absoluta nevoie- de ce nu ? Pentru poloni insa n-as baga mana in foc ca ar intra fara occidentali. Chiar deloc. Occidentalilor le trebuie, conform propriei lor doctrine militare, ca in Ziua Z sa intre pe front cel putin 3 milioane trupa.Instruita, dotata inarmata si asigurata cu rezerve de tot felul. Cand ? Inca nu s-au hotarat sa faca recrutari. Nici sa-si scolarizeze miile de ofiteri inferiori necesari. Pur si simplu nu sunt intregi la minte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Planul este sa provoace răspuns nuclear rus-efectul maxim distructiv țintit, frontul clasic actual e doar pentru "sângerare abundenta" a rusilor.Da' și când va "porni Ursul sa mănânce carne multă..."

      Ștergere
  9. "dacă până acum era interzisă vânzarea de tehnologii avansate către China, treptat va deveni interzis importul de tehnologie din China pentru a putea menține bula speculativă a marilor companii tehnologice americane."

    Tocmai se pregatesc sa interzica DJI care detine peste 70% din piata globala de drone, de la cele de agrement pana la cele industriale si este pe cale sa obtina aceleasi performante pe piata de action cam cu Osmo Action 4 si pe piata de vlogging & travel cu Osmo Pocket 3, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca pe partea de cinematografie profesionala vine tare din urma Ronin 4D, ce u n scurt timp ii va face pe foarte multi sa planga incepand cu RED si ARRI.

    https://www.dji.com/global/osmo-action-4
    https://www.dji.com/global/osmo-pocket-3
    https://www.dji.com/global/ronin-4d

    https://www.red.com/
    https://www.arri.com/en/camera-systems/cameras

    RăspundețiȘtergere
  10. "Și uite-așa, după ce am fost împinși de Germania Nazistă împotriva rușilor..."

    Nu împotriva rușilor au luptat nemții în anii WW2 (și nici românii), ci împotriva bolșevicilor, care instauraseră dictatura în Rusia.

    Soljenițin:
    «Trebuie să înțelegeți că liderii bolșevicilor care au preluat conducerea Rusiei nu erau ruși. Ei îi urau pe ruși. Îi urau pe creștini. Conduși de ura etnică, au torturat și au măcelărit milioane de ruși, fără nicio urmă de remușcare umană. Trebuie să subliniem acest lucru. Bolșevismul a comis cel mai mare măcel uman din toate timpurile. Faptul că cea mai mare parte a lumii este ignorantă și nepăsătoare față de această crimă enormă este o dovadă că mass-media globală este în mâinile făptașilor.»

    Gen. George Patton: “We defeated the wrong enemy”.

    After a visit to ruined Berlin, he wrote to his wife on 21st July 1945: "Berlin gave me the blues. We have destroyed a good race and we are about to replace them with Mongolian savages. All Europe will be communist. It's said that for the first week after they took it (Berlin), all women who ran were shot and those who did not were raped. I could have taken it (instead of the Soviets) had I been allowed."

    Moare asasinat în decembrie 1945, când un camion a intrat pe contrasens și a izbit frontal automobilul lui Patton. Acțiunile șoferului camionului păreau menite să îl rănească sau să îl ucidă pe general. Atât șoferul camionului, cât și cei doi pasageri ai săi au dispărut rapid. Nicio plângere penală nu a fost depusă vreodată. Nicio răspundere nu a fost înregistrată vreodată. Rapoartele oficiale privind accidentul și martorii-cheie au dispărut.

    The Zundel Prophesy (Ernst Zundel, 1996):
    https://tinyurl.com/5dnxw2dw

    Eu sper ca profeția lui Ernst Zündel să se împlinească înainte de împingerea românilor de partea sataniștilor în războiul lor împotriva creștinilor. Adică, sper într-o lovitură de stat militară în SUA care să pună capăt nebuniei de la Washington, District of Corruption, sau într-un război civil declanșat de un grup de militari americani, care să ruineze complet Statele Unite ale Israelului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păcat că ești,, anonim ", mi-ar fi plăcut să te urmăresc,,,ai cunoștințe solide de istorie,,, și te-aș completa,,, în spatele soldaților ruși care încărcau să se retragă erau comisarii sovietici de o anumită 3tn!e care îi împușcau fără remușcări,,,,

      Ștergere
    2. istorie de Soljenițin?... o fi o glumă frate

      Ștergere
  11. Domnu Dan, Romania are cateva carti daca nu o sa joace corespunzator, poate ne Salveaza El iar. Caci la varful tarii tradarea pute rau. Daca nu tradam atunci grav vom fi tradati definitiv! Iubim sau nu tradarea? Asta e salvarea?

    RăspundețiȘtergere
  12. Atenție ! Când vorbiți despre mișcările disperate ale Nato , de mutarea de arme ,de trupe de munitii proape de frontierele Federației Ruse ,etc.etc s-ar putea interpreta de catre unii cititori ,in mod greșit ,ca aceste intenții ale Occidentului ar trebui să-i sperie pe ruși ! Nici vorba ...Toate aceste aspecte sunt cunoscute in detaliu de catre instituțiile rusești abilitate cu colectarea și agregarea de informații! Iar instituțiile care analizează și prelucrează aceste informații ,dezvolta strategii corespunzătoare de neutralizare și de răspuns adecvat ! Având în vedere ca rușii sunt jucători de șah iar americanii jucători de poker..este ușor sa anticipam cine va câștiga partida !

    RăspundețiȘtergere
  13. Criminalii aviatori americani au bombardat în al doilea război mondial zona Griviței și Gara de nord, fără nici o justificare militară, ucigând zeci de mii de civili nevinovați. Acești criminali au statuie în București, ca eroi ai americanilor. Rușine, conducători slugarnic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Justificarea , conform Anume News, ar fi fost ca era imediat dupa Paste si erau multi refugiati prin zona.

      Ștergere
    2. Așa este! Suntem, probabil singurul popor din lume care-și ridică-n slăvi asasinii! Este ca și cum japonezii ar închina plăci memoriale de mulțumire pentru bombele atomice!!!! Cât de slugoi pot fi?! Cât de ordinari, jigoddili imbecile!!! Băsescu , Iohannis, Ciolacu, Câțu, Orban, Ciucă, Rareș.... țineți-i minte, sunt trădătorii neamului! Și ardeți- i când îi vedeți!)

      Ștergere
    3. Conform unor site uri creștine, Hiroshima a fost bombardata duminica pe la 8 si putin , ora liturghiei, iar obiectivul luat in colimatotul optic a fost capela bisericii catolice .. cu scheletul rămas momument azi, la locul epicentrului.

      Ștergere
    4. Populatie nu popor

      Ștergere
  14. Daca "tradezi" inainte de a fi vandut, asta nu inseamna tradare, ci inseamna facerea dreptatii!

    RăspundețiȘtergere
  15. Tind sa cred ca toate miscarile trupelor NATO de la hotare, incercarile SUA de a agita Armenia si Georgia, propagarea terorismului sunt menite sa provoace o reactie necontrolata a Rusiei, care sa justifice o interventie militara in numele democratiei. Si totusi ceva e putred in toata povestea asta - NATO nu detine nici resursele, nici numarul de militari necesar unei ofensive.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil.De aceea nu reactioneaza ...simetric. Ci chiar mai putin decât atât

      Ștergere
    2. ...speranta moare ultima

      Ștergere
  16. UE mai are doar 2-3 ani pana la desfiintare, intrucat nu mai are sursa de energie; romanii vor pleca cu bocceluta in spinare in afara europei, caci in ue va fi somaj si criza, ca si la noi; conducatorii sunt analfabeti economici si toata tara ne va fi taiata si vanduta de acesti dementi ca sa plateasca pensii, salarii bugetari - de la min.16 in interviul cu econ. Marin de la 33. youtube.com/watch?v=CQgQ7EfkDMM

    RăspundețiȘtergere
  17. De acord cu mare parte din articol, as zice cu doua exceptii, una mai putin semnificativa din punct de vedere strict romanesc, cea de-a doua foarte semnificativa. Nu ca as valida eu ce scrie DD, am un motiv special sa fac introducerea asta. Ca sa fie clar, referitor la naturalețea cu ne vor transforma în „ostași în slujba Imperiului”, reafirm ca sub nici o forma, Romania nu ar trebui sa se implice militar in Ucraina (si ar fi trebuit sa stea in banca ei si pana acum). Nu avem nimic de castigat din asa ceva, si chiar daca am avea, nu e cazul sa facem jocul celor care de niste zeci de ani incoace ne distrug din interior. Aspectele astea au fost foarte bine argumentate pe blog.

    Si deci nu trebuie cazut in plasa unor diversiuni fals nationaliste (de rasul curcilor cu ceva luni in urma Rares Bogdan poza in nationalist) in scopul crearii unui curent popular favorabil interventiei in Ucraina. Ceea ce oricum nu ar reusi, stiu si ei asta, de aceea nu au mai dat la bis astfel de spectacole. Nimeni nu inghite galusca, eventual/probabil ni se va baga pe gat.

    Incep cu exceptia mai putin semnificativa: compania fondată de fostul vicepreședinte al Nvidia China. La ora actuala se face tranzitia in implementarea Agendei de catre SUA catre China. Si uite asa are loc si tranzitia de putere economica, tehnologica, militara, pe fata, dupa cum clar se vede si din functia avuta de fondatorul noii companii. Sau din istoria agentului patoge de la Wuhan. SUA fiind acum distrusa din interior, China ridicata tot din interior (interiorul SUA) pana la nivelul de excelenta in toate cele, si sustenabilitate independenta.

    Ceea ce m-a determinat insa sa comentez acest articol a fost afirmatia ca "am fost împinși de Germania Nazistă împotriva rușilor". Asadar reamintesc:
    - URSS a fost natiune agresoare in cel de al doilea razboi Mondial, in alianta de facto cu Germania Nazista, prin semnarea si implementarea cu forta armelor a Pactului Molotov Ribbentrobb; la acel moment Romania nu facea parte din Axa. Rusia in calitate de succesor al URSS nu a denuntat pactul respectiv.
    - aceasta alianta a durat pana in ultima secunda de dinaintea trecerii Prutului de catre trupele romane.
    - la momentul la care trupele romane au trecut Nistrul, nu exista nici un tratat de pace/recunoastere de catre URSS a Nistrului ca si granita cu Romania. Deci a continuat inaintarea pana cand conditiile ar fi fost create pentru semnarea unui astfel de tratat. Adica pana la victorie.
    - daca inaintarea Armatei Romane la est de Nistru in conditiile de mai sus este considerata agresiune la adresa URSS, de ce este considerata justificata trecerea Armatei Rosii la vest de granita estica a Poloniei in 44/45, pana la Berlin

    Saptamana trecuta s-a mai implinit un an de la operatiunea Barbarossa. In presa alternativa (mai mult sau mai putin controlata) au fost publicate niste articole interesante (iar comentariile sunt chiar mai interesante, am preluat si eu o idee de acolo, ultima pe lista de mai sus).

    https://www.activenews.ro/cultura-istorie/Alex.-Mihai-Stoenescu-Romania-nu-a-atacat-Uniunea-Sovietica-in-22-iunie-1941-ci-a-RASPUNS-la-agresiunea-sovietica-inceputa-in-28-iunie-1940-144170

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ostașii noștri au trecut Prutul când au ordonat nemții! e un articol tot de A.M Stoenescu (https://historia.ro/sectiune/general/ostasii-nostri-au-trecut-prutul-cand-au-dat-ordin-587024.html). În altă ordine de idei, Lenin și Rusia bolșevică, ulterior URSS au considerat că intervenția României în Basarabia, în momentul în care cele două țări erau teoretic aliate, a fost o agresiune și o încălcare a angajamentelor asumate de România față de Rusia (țaristă) și Antanta. Nu mai vorbim de faptul că România a cerut voie Puterilor Centrale pentru intervenția în Basarabia, apoi în Bucovina. România va denunța ulterior Armistițiul și Tratatul de Pace de la Buftea.

      Ștergere
    2. Atât cel de al Treilea Reich cât si Sovietele au dus cea mai ordinara politica imperialista, de agresiune , de forță și de amenințare cu forța în acei ani.O politica de calcare cu cizma a principiilor wilsoniene 1919-pe care s-au ridicat din mocirla imperiilor statele naționale; o politica de inrobire a popoarelor Estului European și de exploatare de tip colonial a teritoriilor "impartite" între Cei Mari ai vremii.Priviti Komisariatul pentru Est al Reichului sau societățile mixte sovieto-tara cucerita.Cititi planurile pentru popoarele Estului ale caporalului austriac sau planurile guvernatorii komunisti impuși de Moscova după 1945.Pactul Ribb-Molotov a fost climaxul acelor politici.Daca ar fi drepți, rusii ar fi denunțat pactul in mod unilateral, la prăbușirea Sovietelor în 1991.
      Popoarele Estului au fost și sunt pe masa macelarilor Istoriei, tranșate după bunul plac al conducătorilor acelor imperii.
      Pentru România, operațiunea Barbarossa a fost o fireasca reintregire, din nefericire, foarte scurta.Am fost între ciocanul lui Molotov și Secera imbarligata a lui Ribbentrop...
      Rămânem ca neam cât va voi Dumnezeu, nu cât vor banditii care ne înconjoară!

      Ștergere
    3. Merita tot timpul acel link, multumesc. Cam situatia de astazi, din pacate. Nu detaliez motivele pentru care Antonescu a ales a mearga pe mana Germaniei, pe scurt a considerat ca nu pot pierde razboiul si nu-i inghitea pe bolsevici. Operatiunea Barbarossa a fost planificata si executata de Wermacht, avand ca aliati puteri minore, fiecare cu interesele ei. Era normal ca si coordonarea militara sa apartina Wermachtului, in astfel de operatiuni exista comanda unica. Nu-mi este mie dat sa sugerez posibile alternative la situatia umilitoare a Romaniei vis-a-vis de administrarea teritoriala in conditiile in care trupele romane erau la est de Prut/Nistru. Nu am priceperea necesara, credeti ca ar fi fost altfel daca alegeam cealalta parte ? Retoric, evident. Afirm insa ca decizia de trecere a Prutului la acea vreme fost una corecta si a avut suport popular (fara aburerile de astazi vis a vis de interventia in Ucraina). Se tot reproseaza ca Romania a cedat in '40 fara lupta. Ei bine, cand a avut o sansa, a luptat. In august' 44 Antonescu avea in tara o rezerva armata semnificativa pe care se baza atunci cand a negociat termenii armistitiului cu sovieticii (Stockholm/Kolontai). Si din cate am citit, obtinuse si plati semnificative de la Germania pentru petrol/grane, deci nu cred ca a fost subordonare totala. Incalcarea cu 30 de ani inainte a angajamentelor asumate de România față de Rusia (țaristă) și Antanta este din punctul meu de vedere absolut irelevanta relativ la justetea participarii Romaniei la Operatiunea Barbarossa si la injustetea Pactului R/M. De parca Rusia tarista sau mai aproape de zilele noastre, ori Puterile Antantei nu si-ar fi incalcat intelegerile in istorie. Daca ar fi fost asa, odata cu prima batalie castigata/pierduta am fi avut pace pe vecie sub ordinea stabilita atunci, dreapta sau nu. In plus istoria relatiilor romano-ruse nu incepe cu caderea Romanovilor si instalarea bolsevicilor. Reiau un link postat acum cateva saptamani

      https://www.activenews.ro/cultura-istorie/16-mai-1812-S-a-semnat-Tratatul-de-la-Bucuresti-prin-care-jumatate-din-Moldova-era-anexata-de-rusi.-Istoricul-George-Damian-ne-ofera-istoria-acelei-Zile-Negre-112372

      O corectie pe care tb sa o fac "URSS a fost stat/putere agresoare, nu natiune agresoare, pt ca era stat multinational dominat de natiunea rusa.

      Ștergere
    4. N-avem nici o datorie fata de Soviete;de RusiaTarista sau Putinista, dimpotrivă, ei au fost cei care ne-au impilat de trei sute de ani încoace. La fel nu avem fata de Imperiul German, fie el numit KundK, 3rdReich sau BundesRepublik.
      Nu ai cum sa trădezi asupritorul, ci doar sa speculezi momentul eliberării de sub jugul lui.
      Nu mai puneți botul la propaganda javrenita care de treijcinci de ani ne formataza mințile sa acceptam manipularea lor, nu mai acceptati distrugerea memoriei naționale, a credinței și valorilor perene ale Neamului ! Aruncați la gunoi toată mizeria varsata asupra noastră de cei care urăsc pe toți și mai ales pe creștini! Blestemul ce și l-au pus singuri asupra capetelor lor și a copiilor și copiilor lor, nu se va rupe pana se vor întoarce la Adevar, la "Cel pe Care L-au străpuns".Oricât s-ar strădui.Howgh!

      Ștergere
  18. https://www.facebook.com/share/r/3RWCLVWqsJ7fSe6b/

    Video despre 2030, nu veți deține nimic dar veți fi fericiți, adică sclavia prin abonament!

    Ideile WEF vin de la abonamentele pentru muzică și film extinse la haine, mașini, locuințe, hrană, locurile de muncă, etc...
    Iar noua cultura a anulării, cancel culture înseamnă că dacă nu te supui abonamentele tale la haine, locuință, alimente sau locuri de muncă pot fi anulate unilateral oricând vor miliardarii care dețin totul, iar tu nimic!

    RăspundețiȘtergere
  19. Așa cum a spus generalul Iliescu, înainte de 2014, chiar și după 2014, SUA au făcut investiții în Crimeea ucraineană, pentru a o transforma în portavion terestru al SUA pentru avioanele lor. Care zboară doar 890 km. De aceea, au o fixație pe Crimeea, deci din acest motiv, atacul NATO va porni din România spre Crimeea și poate, din Polonia spre Kaliningrad. Investiți în aur. Am cumpărat ca prostul, titluri de stat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Poate transformat în sanctuar ecologic verde eliberat de prezenta oamenilor și a activității umane conform instrucțiunilor Agendei '30.

    Asa da, nu alte bazaconii.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)