joi, 13 iunie 2024

Contextul european


Cu toate că lucrurile par a se așeza într-o direcție, din punct de vedere politic ceea ce se întâmplă în Europa este cât se poate de suspect. Într-adevăr, popularii se bucură că au locuri mai multe, doar că și aici, la fel ca la noi, de fapt nu a câștigat nimeni. Într-adevăr, vedem un avans al dreptei, doar că acest avans nu este atât de clar precum ar trebui. Și, mai mult, ascunde în spatele său jocuri suspecte. 

Ursula visează că se va întroniza din nou. Eu unul nu cred asta, cu toate că și-a așezat apele încă de dinainte de alegeri. Dreapta care a avansat suficient de mult nu cred că o va lăsa pe actuala nulitate europeană să ocupe din nou un post cheie. Și nici cei care aparent o susțin nu vor face asta deoarece știu bine presiunile la care sunt supuși la bază, în țările lor. Însă cel mai important lucru este acela că dinspre Consiliu sorții Ursulei par a nu fi deloc limpezi.

Probabil vă gândiți că marea surpriză a fost în Franța. Acolo, Rassemblement National, multă vreme mișcare acceptată doar ca supapă pentru a mai alina durerile francezilor sufocați de ocupația politico-economică de care au parte după Al Doilea Război Mondial, a măturat pe jos cu forțele tefeliste ale lui Macron. Rezultatul a fost atât de șocant pentru Macron încât îi este efectiv frică să nu o sfârșească executat în piața publică. Poate vi se par lucruri mult prea radicale, dar credeți-mă că situația sa este la limită, Macron confruntându-se deja cu diverse rebeliuni din partea unor centri de forță ai țării. Cum frâiele îi scapă din mâini s-a hotărât să-și joace o ultimă carte, precum un cartofor, la cacealma. 

Doar că surpriza abia acum iese la suprafață. Éric Ciotti, președintele Les Républicains (LR, partidul lui de Gaulle), a recunoscut că partidul său vorbește aceeași limbă cu cel al lui Jordan Bardella/Marine Le Pen. Mai mult Ciotti ar dori să facă o alianță, doar că goangele pro-americane din partidul său au început să facă zgomot, cerându-i demisia. Noi, obișnuiți fiind cu detonările sorosistilor, știm bine modul de acțiune al acestor jigodii. Francezii, mai prostovani de felul lor, încă mai au sensibilități de acest gen, iar acesta este motivul pentru care merită ceea ce li se întâmplă.

Trecem la nemți, unde avem o nouă surpriză. Știu, vă gândiți la Alternative für Deutschland, doar că evoluția lor deja nu mai e surprinzătoare. Scorul electoral excelent este o garanție a creșterii influenței partidului. Și influența, de crescut nu crește doar în rândul electoratului, ci și în cel al serviciilor de forță, unde apar tot felul de bușeli inexplicabile. Surpriza despre care vreau să vă vorbesc este însă alta, numele său fiind Alianța Sahra Wagenknecht (BSW). Lider al partidului este o politiciană de stânga, tot din Estul Germaniei, cea care a dat numele mișcării. Ceea ce este surprinzător la BSW este că a reușit să se situeze pe locul 3 în est, fiind cheia formării unei coaliții cu AfD. Sahra Wagenknecht provine din partidul de stânga Die Linke, din care și-a dat demisia la începutul anului curent. Având în vedere timpul scurt de la înființarea BSW, performanța situării atât de bune în alegeri este cu atât mai mare. Partidul său, cu toate că este de stânga, este un partid de orientare națională, susținând controlul strict al migrației și fiind un adversar al războiului din Ucraina. Din punctul meu de vedere BSW este mult mai periculos decât AfD întrucât este cunoscută atracția nemților pentru naționalism-socialism, astfel încât Sahra Wagenknecht s-ar putea să aibă o evoluție geometrică spectaculoasă, care să scape de sub controlul ocupantului. 

În ceea ce privește Italia, nu o să insist. Da, votul opbținut de Meloni este unul bun, doar că ea este o paiață a politicii americane în regiune, fiind astfel  irelevantă pentru ideea suveranistă. La fel ca și PiS din Polonia, care o să intre cu o grămadă de europarlamentari. În Ungaria nu sunt surprize, Orban situându-se extrem de bine. 

Privind așadar prin prisma rezultatelor, putem constata limpede că Europa progresistă se dărâmă. Chiar dacă progresiștii - alături de socialiști - încă mai controlează destinele, obținând, în virtutea inerției, rezultate bune, timpul lor cred că a trecut. Mă aștept la schimbări structurale masive nu de la actualul Parlament European - care oricum e o carcasă inutilă și bugetofagă - ci de la politica statelor membre. Fără doar și poate că actualele structuri de putere sunt extrem de fragile, astfel încât sunt de așteptat evenimente tulburi, care-i vor arunca pe progresiști de pe scenă. Astfel, întreaga construcție europeană se va vedea nevoită ori să se reformeze adânc, transformându-se într-o „Europă a națiunilor”, ori să dispară. Doar că, mai e ceva;: absolut totul ar putea fi accelerat de un eveniment care e deja previzibil: moartea euro. 

Dacă dolarul scârțâie, euro e deja în comă. Rezervele în aur la nivel mondial le-au depășit accelerat  pe cele în euro, astfel încât moneda continentului e în suferință gravă. Pare că cei care până acum erau avizi să cumpere euro, vor să scape de el ca de ciumă. Spre deosebire de americani care încă ar mai avea ce să pună pe masă la o negociere, Europa nu are nimic: industria i s-a desființat, coeziunea politică nu există, astfel încât relevanța sa tinde spre zero. Știu, sunt mulți care, îmbătați de „ideea europeană” vor spune că bat câmpii, Posibil, doar că eu constat altceva: noi ne batem ca chiorii pentru o construcție care deja e moartă. Mult mai util ar fi să avem instinctele șobolanilor întrucât corabia se scufundă! Și, dacă vom rămâne blocați în dezbatere, s-ar putea ca într-un viitor mult mai apropiat decât credem, un băiat bărbos să ne bată pe umăr și să ne spună că în Califatul Europa e oră de rugăciune, astfel încât trebuie să ne prezentăm cât mai rapid la moschee.

23 de comentarii:

  1. Interesantă trecere în "revistă" a "frontului" politic european!!!
    Bine, domnul Dan Diaconu, evidențiază mai pe față, mai subtil și "mercenariatul" politic. Evoluția "surprizelor " politice, care s-au evidențiat în proaspetele alegeri, va confirma sau va infirma orientarea politică declarată cu care se defilează acum. Nu trebuie să curgă prea multă apă pe fluviul Timp, pentru a ne lămuri cum stă treaba cu ei. Urmele primilor pași făcuți prin mlaștina politică evropeană actuală, vor fi relativ concludente.
    Acum, ce să zic, à-propos, de declinul economiei statelor unionale evropene! Eu intuiesc că deja, o parte dintre ele privesc spre Rusia și China. Privesc cu dor și jale! Să fie într-un ceas bun, zic!
    Desigur, nu sunt eu Mama Omida. Mi-am aruncat privirea spre un bec. Un simplu bec de 75 wați. Făcea fâl-fâl-fâl!
    Vom trăi și vom simți!
    Vă mulțumesc, domnule Dan Diaconu!❤️❤️❤️
    Ei, făcui și eu un mic comentariu, oleacă condimentat. Subțirel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care conduc Romania se comporta precum orchestra de pe “Titanic”, care
      canta in timp ce vaporul se scufunda !

      Ștergere
    2. Ei, cum ar fi să te duci la fundul apei, pe ritmurile unui vals lin...
      Valurile Dunării!!!
      Dar cine să cânte așa minunăție de vals?
      Ale' gașca...
      Noooo, nu sunt ăștia în stare de asemenea finețuri. Ei știu să cânte, pe nas, desigur: au plecat cosași la coasă, ila, ilai, la
      Hmmm...

      Ștergere
  2. Dacă UE muie se va destrama, România va fi ultima care va părăsi blocul pe motiv ca nu îndeplinește condițiile de ezit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Off topic !!!! Ca "patriotii" nostri se feresc de aceasta informatie ca domnu' dracu' de tamaie !!!
    Singura lege de INFIINATARE a Romaniei este Legea 363 din 1947 DE CONSTITUIRE a STATULUI ROMAN ! Aceasta lege superioara oricarei CONSTITUTII, NEABROGATA EXPRES in 2022, ABROGAREA FIIND DOAR EXPRESA DINTOTDEAUNA, este violata din 1965 si in 2024. Consiliul Legislativ in 2017 a recunoscut ca Legea 363 din 1947 NU ESTE ABROGATA EXPRES. ABROGAREA a fost dintotdeauna doar expresa nu a existat si nu exista abrogare ˝IMPLICITA˝ . Daca in 2024 NU ESTE ABROGATA EXPRES, este IN VIGOARE si trebuie emisa CONSTITUTIE in TEMEIUL LEGII de INFIINTARE a STATULUI ROMAN ! In 2018 Monitorul Oficial a atestat ca NU EXISTA LEGE de INFIINTARE STAT in afara de LEGEA 363/1947 violata si azi incepand cu anul 1965, NU ESTE INFIINTATA POLITIA ROMANA si nici ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA. CONSTITUTIA RPR din 1952 a fost emisa in baza Legii 363/1947 de constituire a Statului Roman .
    Suntem singura tara de pe Terra care a fost si este condusa de un ONG !!!!! udmr este un ONG care a fost si este ilegal la conducerea tarii !!! Care este Legitimitatea Legilor votate cu ajutorul acestui ONG !?
    Citez din Wikipedia:

    „Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale. Actuala Constituție a României a fost adoptată în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării ei prin referendumul național din 8 decembrie 1991.” – TOT ÎN ACELAȘI AN CÂND NE-AM TRANSFORMAT ÎN COLONIE PRIN LEGEA 28 15/03/1991! : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1476

    Constituția a fost revizuită în anul 2003 prin adoptarea Legii de revizuire a Constituției României, aprobată prin referendumul național din 18-19 octombrie 2003, lege intrată în vigoare la data de 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României.Conform avocatului constituționalist Eleodor Focșeneanu, Constituțiile României din 1991 și 2003 NU SE BUCURĂ DE LEGIMITATE ȘI NU AU INTRAT NICIODATĂ ÎN VIGOARE, fiindcă:

    – au fost încălcate actele emise de Frontul Salvării Naționale în zilele Revoluției, anume Decretul-Lege nr.2/27 decembrie 1989 care stipula că „sunt și rămân desființate toate structurile de putere ale fostului regim dictatorial”, adică inclusiv Constituțiile din perioada comunistă, forma de guvernământ republicană și funcția de Președinte al României;

    – adoptarea „Constituției României 1991” s-a făcut fără respectarea prevederilor legii anterioare (care, în momentul 1991, era Constituția României din 1923);

    – au existat numeroase nereguli grave, consemnate oficial și pe deplin verificabile, în lucrările Adunării Constituante;

    – Constituția României 1991 nu a fost publicată în Monitorul Oficial, așa cum cere legea (fusese publicat numai un proiect al său).”

    DECI NOI NU AVEM „STAT” ÎNFIINŢAT JURIDIC ȘI NICI CONSTITUŢIE

    NOI SUNTEM ȘI LA ORA ACTUALĂ REPUBLICA POPULARĂ ROMÂNĂ, NU „SOCIALISTĂ”

    NU SUNTEM NICI „ROMÂNIA”

    „ROMÂNIA INC” ESTE CORP0RAŢIA LOR

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă dolarul scârțâie, euro e deja în comă, iar Europa progresistă se dărâmă, nu cumva razboiul NATO-Rusia e vazut ca o "salvare"? In plus, in caz de razboi, nu-i mai intreaba nimeni de sanatate pentru crimele din plandemie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa nu ne mai pregatim de razboi cu Rusia, trebuie neintarziat ca sa trimtem soli de pace catre Rusia, si sa incetam imediat la a mai sprijini secesiunea in cadrul Federatiei Ruse!
    Cine face altfel, este un inconstient si un bagsulist in ea de pace globala!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deja populariieuropeni cică o lasă mai moale cu "afacerea verde".

    Întrebarea e dacă o sa desființeze și alte tâmpenii europene. Un bun început ar fi ca parlamentul european sa anuleze toată legislația cu certificatul verde. Asa doar ca să vedem bune intenții nu vorbe de camoanie

    RăspundețiȘtergere
  7. Ideea Europeana, ca si Statuia Libertatii, a fost tot o Lumina de Licurici in Obscuru' Masonic!
    Cei care n au inteles inca de la origini, faptul ca
    ".. Punctu' acela de lumina mult mai mic ca boaba spumii, Nu i stapanul fara margini peste marginile lumii! ..."

    ci e doar un semnal SOS pe care e mai bine ca sa l eviti, asa cum au evitat si Argonautii Sirenele:

    vor da cu oistea'n gard, si vor fi proiectati afara din caruta, in sant! 😅🤣😂😅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , vor fi . Dar doar după ce ne vor trage și pe noi în groapa lor . Nițică răbdare . Să vezi ce ,,paranghelie" va veni peste omenire . Că doar nu degeaba au dat drumul câinilor războiului .

      Ștergere
  8. O ce veste minunata !? Uitam esențialul : faptul ca -in spatele progresistilor - sunt elita canceroasa- in mâinile cărora sunt si pâinea, și cuțitul ! Nu credeți ca ,,răzvrătirea” suveranista-este tardiva și insuficienta !? Nu credeți ca -singura ieșire din aceasta situatie limita-este o resetare totala a lumii !? suveranitatea fără craitari, este precum regulatul fără ….viitor !

    RăspundețiȘtergere
  9. in ro anilor 1930-40 nu cred ca s-ar fi gandit cineva ca bolsevicii vor fi la putere in cativa ani. dar a venit un razboi si ocupatia si inacceptabilul a devenit realitate. cam asa se schimba lumea, cu forta. cu suficienta forta îți impui proiectele, in casa, la servici, intr-o tara, etc

    RăspundețiȘtergere
  10. Schimbari vor fi dar pe o logica a crizelor ce vor fi instrumentalizate de cei care stiu vor ...

    Ce spun masele aproape ca nu mai conteaza. Oaia merge sa pasca unde este condusa si da lapte cand e mulsa.

    RăspundețiȘtergere

  11. Credeți că aveți o idee de ce femeile sunt impuse în politica, parca exista un scop bine gândit dar pe care eu nu îl înțeleg. Majoritatea femeilor din conducerea politica pe întreg globul susțin mișcarea globalista, deși ele ar trebui sa simtă pericolul mai bine ca un bărbat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unul din pilonii globalismului e feminismul. Societatea e feminizată cu ajutorul istericelor (pentru a nu folosi termenul celui mai bun sociolog roman din epoca Pieleanu).

      Se urmărește egalitatea între sexe pentru creșterea productivității capitaliste.

      În sfera publică este promovat un nou masculism, un bărbat deconstruit care se apropie de personalitatea feminină. Un bărbat non-agresiv ce practică auto-critica. #MeToo (care cum putea altfel decât a fi jucat de niște actori celebri). În sensul ăsta crește productivitatea întreprinderii prin evitarea conflictului de către castrați.

      În sfera privată femeile sunt încurajate să-și afirme autonomia (la fel ca bărbații) si să nu asculte de nimeni. În sensul ăsta viața familială e raționalizată si productivitatea întreprinderilor crește datorită timpului si energiei carieristelor.

      Ștergere
  12. Stii cum e faza aia cand ai o sclipire de geniu si iti dai seama ca se scufunda corabia si poate ar fi bine sa o parasesti, apoi te uiti in jur si constati cu stupoare ca nu mai e nimeni? Capitalul a parasit deja corabia si ghici unde s-a dus?

    RăspundețiȘtergere
  13. Eujana nu e moarta, Eujana se transforma. Oricum coruptia este intrinseca formarii UE, agatand pe bani tradatorii din toate tarile, dar atunci cand ura va fi maxima nici un ban nu va mai conta, vorba proverbului ,,Pestisorul de aur - iti dau cat ceri cu conditia ca la inamicul tau sa-i dau dublu, ok atunci scoate-mi un ochi,,

    RăspundețiȘtergere
  14. Ca de obicei o expunere foarte interesanta a situatiei prezente a lumii, dupa mine - in calitate de pribeag european - cam exagerata sau venita mult inaintea timpului acestor profetii. Euro se devalorizeaza, e adevarat, dar nu de pe azi pe maine, iar viata in vest e inca linistita. Nimic nu anunta probleme sociale de anvergura sau schimbari de orice alta natura. O aventura militara ar da bineinteles totul peste cap, dar in afara unui penibil razboi al declaratiilor "nimic nou pe frontul de vest".

    RăspundețiȘtergere
  15. Babasha Manea, huiduit!
    Gheboasa Trap, aplaudat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu se va întâmpla nimic.
    Acvila imperială, instruită la școala austriacă de economie, își va desface si mai mult aripile peste noi. La nation se meurt, pentru a-l parafraza pe Ionescu.

    La franțuji în stradă s-a făcut campanie doar pentru un singur om: Jordan Bardella. Ecce homo!
    Ordinul pe unitate a fost executat de către sindicate.
    Jordan, cu alura sa chirachiană, stă de ceva vreme în laborator pregătit să-și spună replicile.
    Rassemblement National în realitate e Sébastien Chenu - omul celui mai puternic lobby din economia școlii austriace. Ăla care apare după ploaie. De aia sunt în Parlament.
    Ciotti, Marine ma Divine citesc pe prompter…

    «Rezultatul a fost atât de șocant pentru Macron încât îi este efectiv frică să nu o sfârșească executat în piața publică.»

    Noroc că eram pe scaun :))…

    Spiritul dominionului Europa rămâne guvernatoarea Rose Ladson (urmașa vikingilor care au semnat Magna Carta).

    Imperiile există pentru că nu le oprește nimeni. Iar atunci când ne trezim cu ele la porțile națiunii e deja prea târziu. Toți le poartă straiele, le vorbesc limba si privesc cu bucurie ghilotina…

    RăspundețiȘtergere
  17. Ceea ce spui e adevarat. UE si globalistii sunt pe faras. Numai ca stiu si ei asta si inca au foarte multa putere. Previziunea mea e ca urmeaza evenimente fara precedent. Ochii pe UN. De acolo va veni lovitura si va veni curand. UN este institutia lui Lucifer.

    RăspundețiȘtergere
  18. Va bucurati prea repede. Vreti sa stiti cum ne-au dat sah si mat globalistii?
    https://commission.europa.eu/business-economy-euro/doing-business-eu/corporate-sustainability-due-diligence_en
    Daca inca n-ai inteles vezi si asta: https://youtu.be/T2fLT9jvJhc?t=1235
    Ceea ce globalistii au reusit este constructia unui cancer mental si legislativ, care va fi imposibil de operat fara a periclita serios viata pacientului.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)