duminică, 30 iunie 2024

Cu ce ne ajută NATO să supraviețuim?


Orice om sănătos la cap din țara asta(atenție, nu porniți de la premisa că vorbesc despre o majoritate!) îți va spune că a fost de acord cu intrarea în NATO deoarece alianța aceasta garantează că, la un moment dat, în cazul în care te agresează cineva, vei fi apărat. Perfect de acord. Însă, pentru a intra în NATO, o condiție esențială este aceea de a avea acorduri de pace cu vecinii tăi. Cu alte cuvinte, poți fi membru al Alianței dacă te afli în pace cu vecinii. Cum se traduce chestia asta?

Dacă ai posibilitatea să cunoști un actuar, spunându-i chestia cu pacea cu vecinii, îl vei vedea brusc zâmbind. Aproape că-ți va spune ceva de genul: „Ar fi interesant un produs de asigurări pe tema asta!”. Chestiunea e simplă: dacă te afli în pace cu vecinii, cine te-ar putea ataca? Extratereștrii? 

O să vă reamintesc o trebușoară interesantă: pentru a intra în NATO, am fost obligați să semnăm un tratat de bună vecinătate cu Ucraina. Pentru a semna acest tratat, am fost obligați să recunoaștem că teritoriile noastre acaparate de Ucraina prin hoție sunt teritoriile lor. Prin tratatul cu Rusia, am fost obligați să recunoaștem statutul Republicii Moldova. Dar ce nu face omul pentru pace, nu-i așa? 

Iată-ne în situația de față! Avem un război la granițe, în care NATO ne-a împins ca pe miel la tăiere. Ce treabă avem noi acolo? Interesul nostru național nu e să câștige Ucraina, ci să piardă, deoarece astfel ne-am recupera teritoriile. Doar că idioții din Armată, alături de politicienii lu' Pește, ne spun  că noi suntem cei care nu înțelegem care-i interesul, anume „apărarea Europei”. Păi stai puțin, neicușorule, că e ceva care nu rimează. După principiul „îmi e mai aproape maioul decât sacoul”, ce are sula cu prefectura? De ce trebuie să apăr eu Europa? De ce trebuie să apăr eu NATO? Nu era vorba că NATO mă apără pe mine?

În chestia cu așa-zisa apărare a noastră de către NATO, a fost reșapat bețivul băsescu. Acesta, prin tot felul de interviuri care i se iau cu voioșie în ultima vreme, a inventat din nou o minciună demnă de un bătrân kaghebist ticălos: cică România trebuie să aibă capacitatea de a rezista o lună pentru a putea fi apărată de NATO. M-am întors brusc la textul tratatului și n-am văzut acolo nicio precizare referitoare la luna lui băsescu. E ceva la fel de palpabil precum luna de pe cer pe care și-o tot oferă îndrăgostiții de la Facerea Lumii. 

Există totuși și o iluminare în ceea ce privește lectura tratatului întrucât ajungi la celebrul„Articol 5” din care înțelegi că așa-numita apărare a ta de către NATO se poate transforma într-o himeră deoarece, în afara singurei chestii pe care o putem considera clară, anume că „un atac armat împotriva uneia sau mai multor Părți din Europa sau America de Nord va fi considerat un atac împotriva tuturor”, restul sunt simple abureli. Iată mostra: „fiecare dintre ele(părțile neatacate n.n.) (...) va sprijini Partea sau Părțile atacate prin luarea imediată, individual sau de comun acord cu celelalte Părți, a oricăror acțiuni pe care le consideră necesare, inclusiv folosirea forței armate, pentru restabilirea și menținerea securității zonei nord-atlantice”(sublinierile îmi aparțin). 

Așadar, după cum lesne puteți înțelege, dacă presupunem că am fi atacați acum de către ruși, aliații noștri pot decide că este suficient să-i transmită lui Putin o scrisoare de protest și astfel sunt acoperiți de tratat. Recitiți textul subliniat. Nu-și ia nimeni angajamentul să-l belească pe cel care atacă o țară membră, ci doar să se constate că un stat a fost atacat și să considere atacul drept un atac asupra sa. Ciudat, nu-i așa?

Privind acum prin prisma prevederilor reale, adică dând de-o parte marketingul politic și buzz-ul mediatic, observăm că, pentru intrarea în NATO ne-am sacrificat teritoriile istorice, iar de obținut am obținut bătăi prietenești pe umăr. Și nici ăstea gratis deoarece suntem obligați să plătim un tribut infinit mai mare decât plăteam la Înalta Poartă. Proastă afacere, nu-i așa? 

Dar ce să faci - va spune cu emfază un politician ticălos - în lumea asta trebuie să fii de-o parte sau de alta, altfel ești mort!”. De câte ori ați auzit acest șablon? Cred că face parte din „Manualul micului torționar NATO”, altfel nu-mi explic cum de e atât de răspândit. Pentru a combate idioțenia trebuie doar să ne întoarcem la bunul simț comun, cel din viața de zi cu zi. De câte ori s-a luat cineva, din senin, de tine? În general, dacă n-ai nimic cu nimeni, nu ai surprize. Există, cu siguranță, excepții, dar dacă cineva îți dă în cap, garanțiile poliției cum că „veghează la ordine” sunt egale cu zero. La fel e și cu NATO sau altă alianță militară. Dacă te bagi în rahat, riști să ți-o iei pe coajă. Dacă, în schimb, n-ai nimic de împărțit cu nimeni, n-are de ce să-ți fie frică.

România și-a rezolvat problemele istorice. Nu prea are nimic de împărțit cu niciunul dintre vecinii săi. Cu alte cuvinte, poate sta fără probleme în afara așa-zisei „umbrele NATO”. De altfel, dacă vom analiza, vom constata că armata României stă mai prost acum decât în 1991, atunci când am ieșit din Tratatul de la Varșovia. Doar în ultimii 2 ani, România a căzut 9 locuri în indexul de putere al armatelor lumii(de la 38 la 47), iar după cedările de echipament către Ucraina, cu siguranță că ne vom mai prăvăli câteva locuri. 

Scepticilor - care susțin că acum stăm mai bine cu armata - le voi da câteva exemple:

  • în 1989, România era o forță navală în Marea Neagră(4 fregate, 6 distrugătoare, 3 submarine și o mulțime de vedete torpiloare și nave auxiliare). Acum e doar o glumă, având 2 fregate ieșite din uz și 4 corvete);
  • în 1989, România avea 3000 de tancuri, acum are 2800. De menționat că aproape toate tancurile României din prezent sunt cele din 1989, aflate într-o stare avansată de uzură fizică și morală!!!
  • în 1989 România era capabilă să-și patruleze singură spațiul aerian, având la dispoziție aproximativ 500 de avioane de vânătoare, în timp ce în prezent România e incapabilă de așa ceva deoarece întreaga sa flotă e constituită din acele avioane ieșite din uz, cărora li s-au adăugat jegurile F-16, luate de la fier vechi și vândute României pe bani grei.

Nu cred că mai trebuie să adaug ceva. Morala e simplă: ne-am bazat pe vrăjile ieftine ale „partenerilor” și acum suntem cu fundu-n baltă. Nu avem nici armată, nici putere și nu ne apără nici naiba. Bazele militare făcute de americani aici sunt doar garanții că România va rămâne în continuare dezarmată deoarece noi plătim costurile de funcționare ale acestor baze(inclusiv o parte semnificativă din salariile personalului american), astfel încât bugetul devine insuficient pentru necesarul armatei române. În plus, aliniindu-ne la politica agresivă a NATO, nu facem altceva decât să intrăm ca prostovanii la mijloc, între doi giganți care se bat fiecare spre beneficiul propriu. Cale sigură să ți-o iei și de la unul și de la celălalt. De fapt, de la prietenul american ne-am luat-o, dezarmându-ne voluntar pe bani mulți. Ce-a mai rămas deduceți singuri. Ca de fiecare dată în istorie, așteptăm să ne calce și cealaltă parte cu bocancii, astfel încât să se obțină echilibrul.

E o nebunie, știu, dar oare câte exemple trebuie să mai experimentăm pe pielea noastră pentru a înțelege că singura opțiune viabilă e aceea de a sta pe propriile noastre picioare și de a evita intrarea în belele?

57 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Si asta cat mai repede posibil

      Ștergere
    2. Sigur vrei sa te reintorci fiscal la nivel de Coreea de Nord?

      Chiar crezi ca milionul de JUPANI cu pensii si salarii speciale din Ro. te vor lasa sa ti faci de cap?
      Hehehe!
      Ești amuzant(a)

      Ștergere
  2. "Nu cred că mai trebuie să adaug ceva. Morala e simplă: ne-am bazat pe vrăjile ieftine ale „partenerilor” și acum suntem cu fundu-n baltă."
    Frumos finalul ....cred că suntem cu c.... în altă parte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai degrabă am ales niste profitori sa ne conducă,care ptr o tinichea fara valoare sau o șapcă au stat capra și au pupst

      Ștergere
  3. Nato e facut pentru apararea dolarului tiparit de rezerva federala dar privata. Dupa 90 am fost cumparati la ieftinire de 90 la suta de catre aceeasi indivizi. Nu mai comentez pe cotidianul.ro pentru ca aia ma cenzureaza .

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa mai cumparam niste sisteme Patriot care costa cat 300 de spitale. Si sa le donam si pe astea gratis Ucrainei. Ca sa poate face in continuare purificare etnica in Cernauti si Bucovina si sa le tina mai departe sub ocupatie.
    O sa primim la schimb calduroase felicitari. Cum au primit pe vremuri aia din Transilvania care si-au dat tot aurul pentru sprijinirea Austro-Ungariei. Bravo fraierilor. Felicitari. Si ciocul mic in colonie. Luati de aici dubla impozitare la desert.

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelent sintetizată situația! Dar...ce facem? Facem ceva ori numai broscorodim ca babele pe șanț? Și... mai putem face ceva sau suntem atât de bine "împachetați" încât nu avem soluție?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai facem ceva, sigur ca facem, prostimea voteaza periodic aceiasi analfabeti tradatori; iar daca ceva se iveste la orizont, masluieste voturile asa cum a facut totdeauna; tineretul analfabet din parintii analfabeti de dupa 1990 este incapabil sa rationeze ceva; gloata e oarba si fara creier, atita timp cit inca isi poate umple matele cu mincare este calma; Romania isi traieste ultimul deceniu de existenta; nu uitati ca totul a inceput cu Ion Visarion Iliescu !!

      Ștergere
    2. Pe moment nu exista soluții.
      Ce tu aveai soluții dinainte de capsarea generala din 21,22?
      Când vine atunci văd care I treaba, vorba cowboy-ului.

      Ștergere
  6. Perfect de acord,o singură precizare am,văd că ai niste clișee negative referitoare la Ceaușescu, regimul comunist românesc și la KGB dar și altele în această direcție!in primul rând consider că Ceaușescu cu toate greșelile lui e un martir,un patriot și chiar singurul conducător român care a iubit tara,a făcut ceva inimaginabil din România,a scos o din evul mediu,din statutul de colonie și a obținut totala suveranitate!referitor la băsău ca fiind kaghebist,e o comparație nefericită,el e un trădător de țară aflat odată în slujba CIA și mossad,acum probabil că l au aruncat că pe un șervețel de unică folosință

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru a păstra decența articolului vă sugerez să înlocuiți cuvantul [sula] cu [Sulla]... Prietenii știu de ce...

    RăspundețiȘtergere
  8. Din momentul in care Hitler a decis ca va ataca Rusia, intrarea Romaniei in alianta militara cu Germania era obligatorie intrucat Romania detinea cam jumatate din linia ce urma sa devina linia Frontului de Est. Si nu se putea ocolo chestia asta. In Romania se aflau deja atatia instructori militari germani incat in final au putut constitui o armata intreaga ( Armata 11) si au mai si ramas destui pe dinafara prin comandamente .Asa fiind, daca Antonescu nu s-ar fi conformat, ar fi fost dat jos. N-a fost insa cazul, pentru ca era pe aceiasi idee. Ei bine, Romania de azi este exact in aceiasi situatie cu cea din 1940-1941. Din toate punctele de vedere.( ceea ce ne demonstreaza, printre altele, ca interesul SUA pentru o explicatie militara cu rusii dateaza cel putin din 2007) In alta ordine de idei, NATO n-a fost conceput sa apere pe nimeni, ci sa tina sub ocupatie militara aliatii SUA. Pe care nu-i ameninta nici naiba. De aici rezervele de la art.5, menite sa permita manevre ale SUA in caz de Doamne fereste !

    RăspundețiȘtergere
  9. Stalin a fost intrebat, cine va primi Transilvania? Raspunsul a fost: prima tara care iese din razboi. In acest moment Ungaria, de doi ani incoace, se pregateste de mari schimbari. Precum: un regim militar (in loc de unul politic) langa tara noastra, anticiparea unor evenimente (geologice/astronomice) care vor modifica structura de puteri occidentale, acele evenimente care tin de resetarea astronomica vor favoriza o alta alianta (fie si pentru scurt timp). Cine isi mai aduce aminte de operation desert shield din 1990 (spre 1991)? De trupele sua/nato din arabia stationate acolo? Cati isi dau seama ca va urma exact acelasi tip de operatiune in curand? Nu se mira nimeni de ce diplomatilor maghiari le sunt permise declaratiile politice pe care le fac cu privire la situatia din Europa?

    Care este cauza eruptiilor solare dese precum si a aparitiei de pete solare gigantice? Daca nu se va produce o diminuare a acestora, spre ce anume ne indreptam, si cand va avea loc (o eruptie solara care va depasi pe cea din 1859)?

    Pentru noi, cea mai buna solutie este neutralitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.rador.ro/2017/07/04/stalin-vom-sustine-teza-romana-privind-transilvania/
      Sandokan, uite ce a spus Stalin. Nu mai inventa citate.

      Ștergere
    2. O analiza gresita : ce va face Ungaria cu 9 mil. locuitori cu o Transilvanie cu 6,5 milioane locuitori ?( in conditiile unui globalism desantat )...

      Ștergere
    3. Cu privire la acel link, sustine exact ce am spus, Transilvania a fost data tarii care a iesit prima din razboi. Citatul lui Stalin nu a fost in legatura cu vizita lui Dej, a fost facut in alt context.

      De ce Austria nu este in Nato si noi da? De ce Elvetia nu este in Nato si nici in UE? Ungaria se pregateste de ceva, de o rasturnare de situatie dramatica, nu pot anticipa cat va dura situatia favorabila lor, insa e clar ca ei au voie sa spuna ce vor, chiar sa ameninte ca vor iesi din Nato, in timp ce noi nu.

      Ștergere
    4. donisroi, ungaria deja a bagat o groaza de bani in ardeal, asa ca nu ntreba ce face cu el...numai aurul de la rosia montana si e de ajuns

      Ștergere
    5. sandokan, din ce-mi amintesc io a fost o chestie cu niste solfati unguri parasutati in centrul budapestei parca la caderea lui horthy care au dat o lovitura de stat (https://en.wikipedia.org/wiki/Mikl%C3%B3s_Horthy)

      Ștergere
    6. Ungaria I precum un cățel mic și nervos, fara nici un impact sau importanta, ei sunt un zero barat. Istoric e doar un lătrau low level.
      Motiv pentru care a și fost desemnat de satanisti drept gicacontra, jokerul curții, ptr un comision baban.
      Trebuie complet ignorat precum o musca care bâzâie intr una.
      CC

      Ștergere
  10. "România și-a rezolvat problemele istorice. Nu prea are nimic de împărțit cu niciunul dintre vecinii săi. Cu alte cuvinte, poate sta fără probleme în afara așa-zisei „umbrele NATO”."

    Tocmai ca nu si-a rezolvat problemele istorice. Argumentul lui Hitler din 1940, atunci cind a redat Ungariei o parte din Transilvania, a fost ca Romania nu a reusit sa ii asimileze (cultural) pe ungurii din Transilvania. Ceva de genul: "ati avut 20 de ani la dispozitie, nu i-ati asimilat, sa fiti sanatosi!". Problema e ca ungurii din Transilvania sint si azi la fel de neasimilati ca in 1940, sau ca in 1920. Am trait printre ei si stiu ca sint neasimilabili si ca tot ce vor e despartirea definitiva de Romania. Degeaba ne uitam in alta parte pretinzind ca problema nu exista. S-ar putea ca, intorcind capul, sa dam cu ochii (pe harta) peste Dobrogea, un alt teritoriu problematic.

    Sint de acord ca intrarea in NATO (ca si in UE) a avut consecinte devastatoare pentru Romania, chiar daca multi inca nu le vad. Dar nu e departe ziua cind vor pricepe pina si coafezele ca am ajuns in kkt pina deasupra capului.

    Inrolarea in NATO s-a facut (de catre marii ginditori din servicii, ca ei au decis totul in politica dupa 1989) de frica vecinilor, fiindca apartenenta la aceasta organizatie-sperietoare garanteaza frontierele (in vreme de pace... hahaha, pentru ca, in caz de razboi, tratatele nu mai valoreaza nimic). In UE am intrat din acelasi motiv, dar si pentru ca politrucii & securistii au fost momiti si mituiti cu miliarde de euro.

    A fost un pariu pe eternizarea suprematiei militare a Occidentului - ca garant al integritatii teritoriale, fiindca acela parea sa fie marele licurici acum 20 de ani.

    Eh, nu-i nimic, cind o veni vremea, punem de o mica lovitura de palat, intoarcem armele si, folosindu-ne de diversi influenceri, poate reusim sa salvam Transilvania.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu flota din 89 cred că exagerați (nu mă refer la cele 6 distrugăoare - e clar că ați vrut să scrieți corvete), aveam doar Mărășeștiul, care era trecut ca distrugător și a fost reevaluat la fregată după 89. Ne chinuiam cu construcția de nave militare și am avut mereu probleme cu motoarele - și la nave și la tehnica blindată, la aviație nu mai vorbim, de asta s-a și renunțat la proiectul de supersonic. Flota de suprafață a devenit îngrozitor de vulnerabilă, singura utilizare pe care i-o mai văd ar fi paza de frontieră și interdicția migrației.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum a fost in marina dar in aviatie, chiar ma pricep: nu din cauza vreunor probleme cu motoarele s-a renuntat la proiectul supersonicului romanesc ci, pentru ca la vremea respectiva, singurii din Pactul de la Varsovia, din care faceam parte, care aveau "dreptul" sa dezvolte si sa produca avioane supersonice, erau rusii. Noi, am vrut sa renuntam la dezvoltarea motoarelor noastre plecand de la cele rusesti si deja dezvoltasem un motor mult mai puternic decat Tumansky R-15 (R-15BF2-300), folosit pe MIG 25, care era cel mai puternic motor din lume pentru aviatia de vanatoare, al momentului (si mult dupa aia!).

      Baza pe care am folosit-o, in lipsa "acordului" rusilor de a lucra pe motorul lor, a fost "jucaria" Viper de la Rolls-Royce, unde am plecat la cercetare, impreuna cu Yugoslavia. Dar era un motor prea mic si prea slab si... n-am putut face din rahat, bici!

      Independent insa, ne-am dezvoltat propriul motor care depasea in post-combustie, cu aproape 15 KN (125 KN al nostru si 110 KN al rusilor, de pe MIG 25).

      Din motive care-mi sunt necunoscute, dezvoltarea motorului nostru a fost oprita de Ceausescu, dar inca mai sunt multi, fosti INCREST si fosti Turbomecanica, care stiu despre ce a fost vorba...

      La vremea respectiva, eram director INCREST, asa ca, chiar stiu despre ce vorbesc!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru postare, bine de stiut. Si au mai fost domenii de excelenta in perioada aia. Banuiesc ca au oprit dezvoltarea din acelasi motiv pentru care nu i-au bagat la colivie pe "Corbi" desi stiau de ei, cam aceleasi pentru care au permis si continuarea planului Dniestr. Adica teama, mai repede decat tradarea .., nu stiu cat de departe se putea merge fara sa fim calcati la propriu, ca cehoslovacii in '69. Una este o declaratie de condamnare a agresiunii sovietice din Cehoslovacia, si alta sunt pasi concreti de emancipare, de exemplu dezvoltarea aviatiei militare, la sfarsitul anilor '80 am inteles ca se vorbea de rachete cu raza medie de actiune, si se stia mai de demult de preocuparile Romaniei in dezvoltarea/cercetarea nucleara cu dublu scop. Deznodamantul a venit oricum, prin agresiune militara executata de trupe speciale, si tradare, in decembrie '89 ... ca de ce ti-e frica de aia nu scapi. Chiar si inainte de INCREST si Turbomecanica (postat mai jos, pe WhatsUp am si o frumusete de poza cu avioanele alea in formatie de zbor, nu o pot atasa aici), se facea dezvoltare pe aviatie. In acei 20 de ani, intre razboaie, Romania ar fi trebuit sa se intareasca mai mult, dar lucrata si din interior si din exterior, a ajuns in '39-40 la mana alora la care suntem si azi (as zice ca si de o parte si de cealalta). Pentru ca niciodata, nici de la vest nici de la est nu vom fi lasati in pace, noi fiind aici de cand lumea iar ei veniti care cand si cum ... De asta am fost si vom fi singuri, orice alianta pe care am face-o fiind conjuncturala, elementul lor comun fiind ca toti sunt "veniti" aici. Repostez din ce am primit si eu: Distructia Națiunii Romane prin demoRalizarea și zidirea unei impotente psihice efectuata prin alogeni din diferite structuri....

      În perioada 1940-1944, România a produs 345 de avioane de luptă după un concept autohton, cu ingineri români și materiale românești, în uzine românești (Intreprinderea de Construcţii Aeronautice Romaneşti). Avionul românesc IAR-80 era considerat la fel de eficient precum trei dintre cele mai cunoscute avioane de luptă ale celui de-al doilea război mondial, anume Messerschmitt 109B al germanilor, Hawker Hurricane Mk.I al britanicilor și P-40B/Tomahawk Mk.I al americanilor.
      În bătălia de deasupra rafinăriilor Ploieștiului, avioanele românești au distrus 51 de bombardiere grele americane, în timp ce ai noștri au pierdut o singură aeronavă.
      Dintre așii cerului, trebuie amintiți Constantin Cantacuzino (68 victorii) și Horia Agarici și Alexandru Şerbănescu (fiecare cu câte 60 de avioane inamice doborâte).
      Atunci puteam, acum cumpărăm ce scot alții din uz....

      foto: IAR-uri 80 românești în formație de luptă.

      Ștergere
    3. Ce nume de cod avea acest motor ? Urma sa echipeze IAR-95 ?

      Ștergere
  12. Sandokhan. Severin v-a explicat de ce amintrat in NATO. Da, de frica Ungariei. Trebuia sa fim in aceiasi tabara cu ei, or ei erau dedati mai demult la cele vestice. Doar ca- ce sa vezi ? Ungaria s-a descotorosit de noi si s-a dus in cealalta tabara. La cat e de umblat Orban Viktor prin Apus, ai ce te intreba, intr-adevar...Doar ca, adevarul e ca NATO ne-a ales pe noi, data fiind proximitatea teritoriala cu Rusia. Insa, daca se pierde partida e bai.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oricum am privi lucrurile e clar ca se reconfigureaza puterea si sferele de influenta pe plan mondial.Eu banuiesc ca pina la un punct(pandemia lu peste prajit) intre papusarii din spatele lui Putin,Biden,Xi Jingping etc. a fost blat,dupa care cineva (posibil echipa Putin) s-a suparat si s-a facut ca uita ce se stabilise si uite unde s-a ajuns.Romania,ca de obicei,e la mina hazardului dar cred ca vom nimeri iarasi in zona ruseasca de influenta,de data aceasta totala.Daca va face din nou Dumnezeu cuib la barza noastra chioara depinde doar de El.Pina atunci va trebui sa mai moara aiurea niste oameni,inclusiv romani de-ai nostri.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cred ca am avut vreodata 500 de avioane. In rest, ne aflam mereu de partea gresita a istoriei. Vom fi la mana evenimentelor externe, noi nu mai avem politicieni patrioti. Daca nu iese Trump in noiembrie va fi razboi intre NATO si Rusia.

    RăspundețiȘtergere
  15. "Orice om sănătos la cap din țara asta(atenție, nu porniți de la premisa că vorbesc despre o majoritate!) îți va spune că a fost de acord cu intrarea în NATO"

    Pe bune? Dar cand a fost intrebat omul ala sanatos la cap daca e de acord sau nu cu intrarea in NATO?

    Adoptarea legii de aderare, a fost initiata de parlament, FARA CONSULTARE POPULARA, la 26.02.2004, legea fiind promulgata de iliescu. la 01.03.2004

    Pana in 29.03.2004, cand Romania a aderat oficial la NATO, nici un roman, intreg sau nu la cap, n-a fost intrebat daca e sau nu de acord cu asta!

    Pe mine unul, nu m-a intrebat nimeni si, in urma aderarii a trebuit sa trec in rezerva, pentru ca americanii (NATO), nu mai aveau nevoie nici de aviatia militara romana, nici de activitatea de cercetare in domeniu!

    Pe de alta parte, orice om intreg la minte, putea observa ca NATO, n-a fost NICIODATA ce pretinde a fi, o uniune pentru apararea membrilor sai ci, o uniune menita a mari haita subordonata SUA, care sa hartuiasca sau sa distruga dusmanii, reali sau imaginari, ai SUA!

    Legat de Romania, ce nu se prea spune si ceea ce sunt destui care stiu, e ca aderarea tarii noastre la pactul asta militar cu care n-avem de facto nici o legatura, a fost decisa in subteran, inca dinainte de lovitura de stat din decembrie 1989 si ca a fost unul dintre motivele respectivei lovituri de stat!

    Cu ce ne ajuta NATO sa supravietuim? Intrebare aiurea, pentru ca rolul NATO nu e sa ajute pe cineva din afara SUA, sa supravietuiasca! NATO e o organizatie militara, MENITA sa asigure bani pentru SUA, prin contributiile natiunilor componente la industria de razboi americana si in conflicte, sa asigure carnea de tun necsara pentru America! Atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule X, puteti confirma ca dezarmarea Romaniei dupa '89 s-a facut la ordinul USA ? Ma refer la abandonarea celor mai moderne arme pe care le detineam: MIG29 a fost lasat la sol sa putrezeasca, T72 a fost trimis efectiv la fier vechi, programul IAR93 oprit si avioanele existente dezmembrate. Despre sistemele SCUD cu raza medie de actiune se stie doar ca au disparut, e neclar unde.

      Ștergere
    2. Planurile pentru dezarmarea romaniei au inceput sa fie puse in aplicatie inca de dinainte de decembrie 1989 si la ele au lucrat tradatorii de atunci ai romaniei, mobilizati de tradatorul gorbachev, totul in numele americii. Pentru ca gorbachev, ne-a vandut americanilor, cu mult inainte de decembrie 1989, "lovilutia" fiind doar momentul in care tradatorul rus si-a platit angajamentele fata de jigodia americana! Pentru gorbachev care si-a tradat propria tara, sa vanda Romania americanilor, a fost floare la ureche!

      Iar romanii au fost indobitociti sa strige pe toate drumurile ca na, daca l-am ucis pe Ceausescu, uite, avem acces nelimitat la Telecolor, ciunga si blugi trucesti deci gata, suntem un stat liber, independent si democratic!

      MIG 29, desi foarte performant pe hartie, a fost in fapt un esec si primii care l-au abandonat, au fost chiar rusii. MIG 23 si mai mult, MIG 25 au fost mult superioare oricarui alt avion al vremii, inclusiv MIG-ului 29, in orice varianta a lui.

      industria noastra de razboi, a fost aruncata in integrum la gunoi. Aviatia, atata cata mai era, a fost data pe mana israelienilor si anticul MIG 21, un avion de care chiar si in ziua de azi se tem americanii, a fost lasat intentionat fara orice suport tehnic.

      Unde au disparut toate? 60% s-au dus direct la fiare vechi, un mic procent a fost canibalizat pentru intretinerea si reparatiile a ce mai ramasese totusi functional si restul, s-au dus unde au dictat americanii. Pe muteste si fara nici un beneficiu pentru Romania

      Ștergere
  16. Anonim X - continuare 130 iunie 2024 la 17:57

    In cazul in care cineva ataca Romania, NATO n-are nici interesul, nici resursele sa ne asigure apararea.

    Toate declaratiile potrivit carora Romania e "sigura si in siguranta", ca e membra NATO, sunt prafuri in ochii spalatilor pe creieri: In caz de ceva, Romania e pe cont propriu si din pacate, nu poate face fata singura la un atac al cuiva cat de cat dezvoltat tehnologic.

    In mecanica, exista o chestie care se numeste "cumulul erorilor". E vorba de o eroare initiala, care duce la aparitia altor erori, care la randul lor produc alte erori, toate acumulandu-se la un moment dat si ducand la distrugerea fizica a sistemului.

    Eroarea initiala facuta in Romania, inca de dinainte de decembrie 1989, s-a tot propagat, ducand la fragilizarea sistemului in asa masura, incat acum, e in pragul ruperii.

    Prima eroare, iliescu, s-a propagat spre Constantinescu (mult prea slab si prea putin pregatit pentru puterea detinuta, ca sa faca ceva bun, cu toate intentiile lui declarate), si a aparut golanul basescu, care, el insusi fiind o eroare introdusa in sistem, a amplificat si mai mult erorile deja acumulate. A urmat joiannis, un element strain total sistemului, care, nu numai ca amplificat erorile dar le-a extins si la elemente care inca nu fusesera atinse de defecte.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acesta este , integral, art. 5 al tratatului NATO:
    ''Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord. Orice astfel de atac armat şi toate măsurile adoptate ca urmare a acestuia vor fi imediat aduse la cunoştinţă Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după adoptarea de către Consiliul de Securitate a măsurilor necesare pentru restabilirea şi menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.''

    Domnule Diaconu, de ce nu v-ati oprit si asupra ultimei parti a art. 5, respectiv:

    ''Orice astfel de atac armat şi toate măsurile adoptate ca urmare a acestuia vor fi imediat aduse la cunoştinţă Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după adoptarea de către Consiliul de Securitate a măsurilor necesare pentru restabilirea şi menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.''

    Toata ''vorbirea'' cu cu consiliul de securitate , IN CARE ESTE MEMBRU PERMANENT, CU DREPT DE VETO, FEDERATIA RUSA, ANULEAZA PRIMA PARTE A ARTICOLULUI.
    ARTICOLUL O ESTE O BUTAFORIE, O DIVERSIUNE PENTRU UZUL PROSTILOR SI SLABILOR.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim X - continuare 230 iunie 2024 la 18:06

    iliescu, Constantinescu (prin slabiciunea lui) si basescu, au introdus mortul in casa.

    joiannis, a sarit la o etapa superioara si a introdus pe langa mort, moartea in casa!

    Ce urmeaza, nu e greu de previzionat. Desi se zice ca joiannis dicteaza, el nu dicteaza nimic, nimanui! E doar un cretin care asculta neabatut de ordinele primite, ca sa-i fie lui personal bine, nimic mai mult! Un oportunist, extrem de util, pentru ca e lipsit de personalitate, ambitii, morala sau decenta: un animal care vrea doar sa traiasca bine si fara responsabilitati, doar pe baza instinctelor lui. Daca felul lui de a fi n-ar avea atat de mari efecte asupra societatii romanesti, individul, ar fi de plans...

    NATO (SUA), face tot posibilul sa ne bage intr-un cacat atat de mare, incat nici macar americanii nu-l vor mai putea justifica sau rezolva vreodata.

    Nazistii au fost condamnati pentru mult mai putin de atat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule Dan, dumneata faci ca de obicei o analiza foarte pertinenta si, citind, realizez ca dumneta pricepi bine care-i situatia Romaniei, adica situatia este clara: Romania nu conteaza pentru ca Romania nu exista decat in constiinta romanilor si fictiv pe harti. Pentru puterile ce le reprezinta acest ticalos de "partener strategic" si NATO Romania este o entitate pentru a obtine ei ce vor. Politica internationala la care Romania a subscris prin tradatorii de neam si tara nu permite sa fmn pe cont propriu asa cum ai precizat dumneata la finalul articolului. Eu nu sunt un specialist, analist, istoric sau mai stiu eu ce altceva, dar observ ce se intampla in lume si in tara mea. Din moment ce s-a predat suveranitatea tarii si am acceptat sa fim "protejati" armat de acest organism odios NATO, degeaba ne batem noi cu morile de vant dorindu-ne sa fim lasati in pace si sa ne organizam cum stim noi mai bine beneficiind de liniste si pace cu vecinii cu care nu avem ce imparti. Permitandu-se ca Romania sa exista asa cum stiam noi ca existam pana in 1989 ar mai exista o posibilitate sa ne construim o viata cum am vrea si cum ar fi corect. Pana ce nu se schimba polii de putere, adica "partenerul strategic" sa fie obligat sa paraseasca nu numai Romaniiia, dar si Europa si pana nu se stabilesc noile criterii de schimbare si granitele trasate din nou, tot ce facem, discutam, analizam este doar .....nu , nu pierdere de timp, dar inutil. Multumesc ca existi pentru ca analizele dumitale ma ajuta sa inteleg mai bine ce se intampla in lume.Adevarul este ca prin oameni ca dumneata se pot schimba mullte, dar mai avem de indurat.....

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce nu realizează multă lume e că motivul pentru care e bine să faci parte din NATO nu e acela că NATO te apără de nu-ș' ce invazie extraterestră.

    Adevăratul beneficiu e acela că dacă faci parte din NATO, atunci poți fi destul de sigur că NATO nu te bombardează, De exemplu, Iugoslavia n-a făcut parte din NATO și uite ce a pățit.

    N.B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si Rusia a trebuit sa-si faca vaccinul lor, nu de la NATO si uite ce patesc in continuare. De asta se si zice ca Rusia a oprit plandemia.
      Acum Rusia e capul rautatilor planetare ca ies din "ordinea bazata pe reguli" si alte state mai mici ca Rusia au inceput sa opreasca diverse planuri "bazate pe reguli" din tara lor. Ce inseamna ca o tara e penetrata de servicii? Inseamna ca acea tara se afla in planul lor de DRENAJ.
      EXISTA O RETEA INTRERNATIONALA DE DRENAJ care dreneaza toate resursele si energiile unei tari in sus. Rusia e singura tara din lume ce nu poate fi drenata!!!! Si multi vor sa o ia de exemplu si sa fie ca Rusia, o tara care nu poate fi drenata de sangele ei de catre vampiri. In acest sens tarile din Africa s-au molipsit imediat.

      Ștergere
  21. România se afla deja în punctul de rupere. Se discuta chiar în acest moment doar despre data în care sa fie pusa "sărbătoarea revenirii la principate" ... Anticipez ca nu va fi o data în avalul abatorului nostru din Ucraina, în care vom merge cu mare fericire și bucurie ca am fost invitați la taiere. Deja romanii așteaptă cu sufletul la gura dezmatul, beția, orgia, belsugul victoriei împotriva Rusiei slabe, care poate fi bătută fără greutate chiar și numai de vitejii noștri latrăi de televiziune care nu mai pot suporta tortura de a nu fi pe front în traseu, în prima linie, piept în piept cu rusul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai oameni buni : globalismul este ireversibil...nu mai chibitati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-i sa chitaie. Sa vezi cand ii va lovi neocomunismul. Atunci supriza pe ei. Pe aia care vor mai trai pana atunci..

      Ștergere
    2. Poate este, insa cu Xi ca jupan.

      Ștergere
  23. Eu văd un lucru bun faptul că Armata Română nu este înzestrată cu prea mult armament deoarece, în caz că România (America) atacă Rusia, Rusia nu va fi nevoită să dea cu nucleare peste România, așa că omul care nu se va duce să fie carne de tun, va avea șanse reale de a scăpa cu viață din acel conflict care nu privește România.

    În ceea ce privește angajații din Armată, din partea mea pot crăpa toți dacă ei nu realizează că dușmanii reali se află în țară, îi vedem zilnic la tv, îi auzim la radio, îi vedem pe internet, citim de ei prin ziare, pe internet...

    RăspundețiȘtergere
  24. Desigur, doar se stie ca leul nu mananca decat gazele care il ataca, iar cele pasnice nu au de ce sa se teama de leu. Sunteti naiv precum un pui de gazela, domnule DD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică, dacă am extinde viziunea dumitale la situația noastră actuală, decât să fii gazelă liberă, mai bine ești gazelă „protejată” de leu. Așa sigur nu te va ucide. Interesantă gândire!

      Ștergere
    2. Ma bucur ca incepeti sa ganditi.

      Ștergere
  25. Dacă noi mai avem 3000 de tancuri in momentul de fată eu sunt popă! Poate vreo 300 eventual🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem, ca sunt alea vechi ale lui nea Nicu. Acum, că nu merg, e altă poveste. Ai văzut doar ce s-a întâmplat când au mers să lupte cu tancurile împotriva minerilor. Tot tancurile ălea sunt!

      Ștergere
    2. Din cele 3000 majoritatea sunt T55 care sunt stocate. Dar cu slava este posibil să dispară și alea.
      Se pot converti în apra sau artilerie mobilă prin scoaterea turelei și montarea unui tun de 155mm sau ceva de genul ghepard împotriva dronelor.
      Dragi tovarăși, noi în otan luptăm pentru pace, nu ne atacă nimeni, așa că nu este nevoie de cheltuieli inutile, ce, complexul militar-industrial vreți să producă pe stoc și să nu aibă câștiguri fabuloase an de an?

      Ștergere
  26. Istoric vorbind, inamicul traditional al Romaniei este Ungaria, nu Rusia. Romania a intrat in NATO ptr ca Ungaria intrase in NATO in 1999 si agita apele revizionismului. Mai tine minte cineva evenimentele de la Tg Mures si nu numai ? Pe vremea aia nu era youtube si nici tiktok, dat sigur mai sunt marturii pe undeva.
    Romania de una singura facea fata lejer unei agresiuni ungare. Dar acum Ungaria fiind in barca Nato, iar Romania fara nici un aliat in zona (Iugoslavia distrusa, Bulgaria slaba si nu tocmai de incredere), era in curul gol. Asa ca sansa noastra a fost sa intram si noi in NATO....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect și la obiect !

      Ștergere
    2. Problema e ca SRI&co plus politicienii teleghidati sunt de data asta atata de penetrati la nivel de conducere de alte servicii secrete, ca nici angajata lunii la bordelul din Amsterdam nu a fost in toata viata ei atata de penetrata.

      Asa ca se fac ca nu vad ca Rusia si China o sa ramana jupani in bucata asta de Europa si in cealata jumatate o sa fie recesiune economica crunta. Cu politici zero carbon esti militar exact zero.
      Si se fac si ca nu vad ca Orban a citit corect viitorul si se aseaza in barca care trebuie ca sa obtina Transcarpatica de la ucraineni si Transilvania de la noi.

      Ștergere
    3. Se pare că nu prea știi istorie reală anonimule... la Tg.Mureș s-a organizat o bătaie cu topoare, bâte, lanțuri etc pentru a fi dezbinați vorbitorii de limbă română de cei de limbă maghiară, care trăiau pașnic până atunci. A fost orchestrată de biserica catolică și foștii securiști comuniști( în '90 securitatea era desfințată) Așa a apărut UDMR ul și nou nouța securitate nepătată. Același șablon s-a aplicat și în Iugoslavia dar acolo cu arme de foc, cred că rezultatul îl știi... Cu tot respectul, Tavi

      Ștergere
  27. https://rumble.com/v54pzzh-pilots-testify-bill-gates-is-carpet-bombing-cities-with-chemtrails.html

    RăspundețiȘtergere
  28. Comuniștii se pricepeau foarte bine să critice capitaliștii și o fac și în ziua de astăzi cel mai bine.
    Cenzura capitalistă nu poate închide gura comuniștilor din criticat capitalismul, sunt tone de cărți scrise deja.
    Este o carte scrisă de comuniști în limba română îmi scapă numele cărții dar am citit cum a făcut avere toți marii finanțiști Rockefeller, Carnegie, etc.. cu lux de amănunte ce firme, de activez cat au vândut cât au cumpărat etc..
    Găselnița asta nouă cu "narrative" care trebuie să meargă ca placa de sunet a festivalului internațional de teatru planetar îmi amintește de "discursurile" de la TVR despre producțiile la hectar.
    Ucraina e cel mai bun exemplu de "producții la hectar" ceaușiste.
    În acest fel și acest mod observ cum lumea occidentală se pliază pe modelul lui Ceaușescu de dictatură. Occidentul Colectiv dpdv al sistemului ceaușist se află în perioada dinaintea revoluției decembrie'89. Atât nemulțumirile populare cât și elita securistă și de partid a occidentului Colectiv seamănă izbitor la scară redusă cu cele de prin anii 1984-87 din RSRomania.
    Mai mult în copilărie in 1986 am primit primul meu stilou din China. Credeți mă că l-am privit ca ultima tehnologie răgnet din lume, ceva ce nici iPhone nu poți considera azi că apare altceva nou. Dar atunci când primeai ceva era pe viață, nu existau cuvintele "de unică folosință ". Deci și prin urmare ce se întâmplă azi in occ. Colectiv noi am fumat-o deja și o să nibse pară că CEVA se repetă fără să poți opri. E că și cum de mâine reîncepe plandemia că și cum nu ar fi existat.
    Dar dacă lumea se lasă prostită și furată nu e vina nimănui, ne merităm soarta.
    La fel dacă alții vin și fură din țara ta ei nu au vină că își urmăresc interesul și se huzuresc pe Banii românilor. Vina e a românilor care se lasă furați și apoi întorc și celelat obraz, sau buzunar să fure și de acolo.
    Încă chiar românii dau ideile americanilor, francezilor și germanilor, engezilor și toți hoții ce anume e de furat din Romania.





    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)